הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חלבונים - לאורך היום אובמנה אחת?

• פותח/ת השרשור Yahyoh
  • פורסם בתאריך

Yahyoh

משתמש מתחיל
200
104
נק' מוניטין:
129
200
104
שלום לכולם,
יש לי שאלה בעניין החלבון.
האם יש הבדל בצריכה של 60 גרם חלבון כמנה אחת לעומת צריכה של חלבון 20 גרם כמנה למשך 3 מנות כל שלוש שעות לצורך הדוגמה?
אפשר אפילו להגזים לצורך ההמחשה, 150 גרם חלבון במנה אחת לעומד פריסה לאורך כל היום.
קראתי פשוט שזה ממש לא משנה העיקר בסוף מגיעים לערכים, וזה נשמע לי קצת תמוה.
האם מישהו מכיר מחקרים בנושא?

• פותח/ת השרשור

קראתי את זה לפני. זה לא מחקר שאפשר להתבסס עליו.
קודם כל כמות החלבונים נמוכה משמעותית מההמלצה למתאמן משקולות, קח שאין פה התייחסות מה קורה אם שני הקבוצות צורכות מספיק חלבון רק בחלוקה שונה, הם מלכתחילה לא צורכות מספיק חלבון למתאמן.
ודבר שני, לא כתוב על רמת המתאמנים. האם לא התאמנו בחיים שלהם ופעם ראשונה בשביל המחקר? או שיש להם נסיון מסויים? או שהם אנשים מקצועיים?
חסרים המון פרמטרים.
אני שואל אם מישהו מכיר מחקר מבוסס יותר
זה לא משנה אחי
אתה יכול להכניס את כמות החלבון שאתה צריך במהלך היום בארוחה 1 או ב10 זה לא משנה
על סמך מה אתה אומר את זה?

קצת בעייתי לחשוב שאם אקום בבוקר, אוכל ארוחה ענקית של כל החלבונים שאני צריך, אלך להתאמן והגוף שלי ישתמש באנרגיה של הארוחה הזאת כדי להתאושש מבלי לאכול עד ליום למחרת בבוקר.

קראתי את זה לפני. זה לא מחקר שאפשר להתבסס עליו.
קודם כל כמות החלבונים נמוכה משמעותית מההמלצה למתאמן משקולות, קח שאין פה התייחסות מה קורה אם שני הקבוצות צורכות מספיק חלבון רק בחלוקה שונה, הם מלכתחילה לא צורכות מספיק חלבון למתאמן.
ודבר שני, לא כתוב על רמת המתאמנים. האם לא התאמנו בחיים שלהם ופעם ראשונה בשביל המחקר? או שיש להם נסיון מסויים? או שהם אנשים מקצועיים?
חסרים המון פרמטרים.
אני שואל אם מישהו מכיר מחקר מבוסס יותר

ואיפה כל הפרטים האלו עלייך?
מתאמן משקולות? רמת אימון? חסרים המון פרמטרים.

שאלת שאלה כללית וקיבלת תשובה כללית.

בכל מקרה זה לא משנה וסביר להניח שאם בסוף היום תגיע למאקרו שלך
לא יהיה שום הבדל משמעותי בתוצאות.

זה לא משנה אחי
אתה יכול להכניס את כמות החלבון שאתה צריך במהלך היום בארוחה 1 או ב10 זה לא משנה
האם אני יכול גם להכניס את כל החלבון השבועי ביום אחד?
או כל החלבון החודשי בשבוע או ביום אחד?
או כל החלבון השנתי בחודש אחד?
שלום לכולם,
יש לי שאלה בעניין החלבון.
האם יש הבדל בצריכה של 60 גרם חלבון כמנה אחת לעומת צריכה של חלבון 20 גרם כמנה למשך 3 מנות כל שלוש שעות לצורך הדוגמה?
אפשר אפילו להגזים לצורך ההמחשה, 150 גרם חלבון במנה אחת לעומד פריסה לאורך כל היום.
קראתי פשוט שזה ממש לא משנה העיקר בסוף מגיעים לערכים, וזה נשמע לי קצת תמוה.
האם מישהו מכיר מחקרים בנושא?
ברור שיש הבדל. לקיבה יש מקום מוגבל ואנזימים מוגבלים ויכולת מוגבלת לספוג מזון.
זה לא אומר שאם תאכל 150 גרם חלבון רק 30 גרם יספגו, אבל זה כן אומר שפחות יספג מאשר אם תפרוס את הארוחות.

אני מאוד ממליץ על הספר של מייק ישראטל לתזונה למי שלא קרא אותו. הדרך האידיאלית זה לפרוס את החלבון והאוכל בלי לפגוע בשינה וסדר היום.
למי שנוח לאכול את כל החלבון היומי בארוחה אחת, מוטב יהיה עם יוסיף מעט יותר מהכמות היומית.

פריסה ל5 או 6 ארוחות היא לכאורה האידיאלית. יותר מזה זה עלול לפגוע בסדר החיים הרגיל, והרווח שלו לא שווה את ההפסד. למי שמוגבל בעל כורחו ל2 ארוחות ביום, כדאי פשוט להוסיף מעט חלבון.

הערכים הקלורים יקבעו את משקל הגוף, על זה אין חולק, אבל זה לא קובע אם משקל הגוף יהיה מורכב בעיקר משומן או שרירים, כאן נכנס לתמונה אבות המזון, אימונים ותזמון מזון.

אז בקיצור זה כן משנה, לא ברמה שבלתי אםשרי להתקדם עם ארוחה אחת או שתיים ביום, אבל כן ברמה שיכול להיות התקדמות טובה יותר עם ארוחות רבות יותר.
למי שמתקמצן לקנות את הספר או לקרוא הנה קצת תקציר מאחורי הפרק על תזמון חלבונים

זה המחקר הכי רציני שיצא לי לראות שעוקב לאורך זמן על התוצאה,גם במאזן ניטרלי וגם בגירעון, אבל כולם שם במשקל עודף
Error - Cookies Turned Off
בקצרה, היה יתרון בפיזור של החלבון על פני 6 ארוחות לעומת 3 באופן בולט.

יגידו לך פה (ובעצם כמעט בכל מקום המתעסק באימונים ובכושר) שאין הבדל.
אני אגיד לך שעדיף לפצל.
עכדיו יבוא אדון קוצר היקר וישאל למה.

אידאלית יהיה לפצל למנת חלבון של לפחות 30 גרם כל 3-4 שעות, אבל זה באמת האידאל, אבל גם אכילה לא לפי האידאל תיתן לך תוצאות קרובות מאוד, כל עוד אתה לא מקצוען בפיתוח גוף אתה לא תראה שום הבדל אמיתי אם הפיזור יהיה הגיוני יותר

אידאלית יהיה לפצל למנת חלבון של לפחות 30 גרם כל 3-4 שעות, אבל זה באמת האידאל, אבל גם אכילה לא לפי האידאל תיתן לך תוצאות קרובות מאוד, כל עוד אתה לא מקצוען בפיתוח גוף אתה לא תראה שום הבדל אמיתי אם הפיזור יהיה הגיוני יותר

אפשר לספור על יד אחת את האנשים פה שבאמת יקבלו מחלוקה כזו או אחרת שינוי נראה לעין.

• פותח/ת השרשור
אני בן אדם שקצת קשה לו לאכול חלבון.
אני לא אוהב טונה לא אוהב קוטג לא אוהב פסטרמה לא אוהב ביצים
אוכל שניצלים רק כשאשתי מכינה לי כי אני עצלן.
מה שאני הכי אוהב זה בשר אדום, אבל כמה בשר אדום אפשר כבר לאכול, ויותר מדי זה לא בריא.
מה שאני מנסה להגיד זה שבשגרה שלי אני שותה כל יום בערב שייק חלבון שמכיל כ60 גרם חלבון כדי להשלים את היומית שלי.
אז חשבתי לעצמי האם הייתי יכול להועיל לעצמי יותר נגיד אם הייתי שותה 3 פעמים ביום כל פעם 20 גרם חלבון, אבל אז זה היה מסבך לי את שגרת היום וצריך לקחת לעבידה וזה וזה וזה, ויותר פשוט לי לשבת בערב בבית ולשתות הכל במכה. או שזה לא כל כך משנה, וכנראה שאין לזה גם תשובה חד משמעית :/

מה שאני הכי אוהב זה בשר אדום, אבל כמה בשר אדום אפשר כבר לאכול, ויותר מדי זה לא בריא.
מה שאני מנסה להגיד זה שבשגרה שלי אני שותה כל יום בערב שייק חלבון שמכיל כ60 גרם חלבון כדי להשלים את היומית שלי.
אז חשבתי לעצמי האם הייתי יכול להועיל לעצמי יותר נגיד אם הייתי שותה 3 פעמים ביום כל פעם 20 גרם חלבון, או שזה לא כל כך משנה, וכנראה שאין לזה גם תשובה חד משמעית :/
ברור שיש תועלת לחלק את החלבון כמה שאפשר. אבל התועלת של הפרדת חלבון לא שווה תמיד את הכאב ראש.

אם נוח לך לשתות הכל במכה אחת, זה עדיף, ואם נוח לך להפריד זה עדיף.

רוב הימים אני שותה בערב שייק חלבון של 70 גרם חלבון, זה נוח לי וזה מסתדר לי. אם היה נוח לי, הייתי מפריד אותו לשתי ארוחות, אבל זה פשוט נוח לי ככה, אז גם אם אני סופג רק 65 גרם מתוך 70, זה עדיין יותר נוח עבורי וזה שווה את הנוחות.

אפשר לספור על יד אחת את האנשים פה שבאמת יקבלו מחלוקה כזו או אחרת שינוי נראה לעין.

תראו פה בדקה 7:44 הוא דווקא מראה מחקר שמראה שיש הבדל מאוד גדול בצריכה של חלבון במרוכז לבין פיזור על כל היום

אז חשבתי לעצמי האם הייתי יכול להועיל לעצמי יותר נגיד אם הייתי שותה 3 פעמים ביום כל פעם 20 גרם חלבון, אבל אז זה היה מסבך לי את שגרת היום וצריך לקחת לעבידה וזה וזה וזה, ויותר פשוט לי לשבת בערב בבית ולשתות הכל במכה. או שזה לא כל כך משנה, וכנראה שאין לזה גם תשובה חד משמעית :/
לא קריטי עד כדי כך... להכין שייקים 3 פעמים ביום נראה לי כמו טרחה גדולה מידי. נסה אולי חטיפים עטירי חלבון של מיי פרוטאין.

תראו פה בדקה 7:44 הוא דווקא מראה מחקר שמראה שיש הבדל מאוד גדול בצריכה של חלבון במרוכז לבין פיזור על כל היום

צריך להסתכל על המחקר לפרטים, כי 2.5 קילו שריר ב-3 חודשים זה מוגזם ברמות, ועוד על ניטרלי ואיבוד שומן

על סמך מה אתם אומרים שזה זניח?

צריך להסתכל על המחקר לפרטים, כי 2.5 קילו שריר ב-3 חודשים זה מוגזם ברמות, ועוד על ניטרלי ואיבוד שומן
הסתכלתי על המחקר והם השתמשו בבדיקות DXA כך שהתוצאות יחסית אמינות.

נערך לאחרונה:
על סמך מה אתם אומרים שזה זניח?
ההבדלים הם לא הבדלים משמעותיים מאוד, וטעויות בפחות מרמת המקצוען מביאות להבדלים הרבה יותר משמעותיים, ככה שמזיק זה לא, אבל שווה להשקיע יותר בבסיס ופחות בפרטים הקטנים

הסתכלתי על המחקר והם השתמשו בבדיקות DXA כך שהתוצאות יחסית אמינות.
גם דקסה זה לא תמיד מדויק מאוד, ותסכים איתי שמחקר שמביא תוצאות כאלה אי אפשר להתייחס אליו כמחקר לגיטימי לאוכלוסיה מאומנת וכבר עם תזונה יחסית טובה, אלה לא תוצאות שתואמות את האוכלוסיה, ולכן גם האפקט לאותה אוכלוסיה צריך להיות משמעותית מצומצם ממה שהתקבל פה

ההבדלים הם לא הבדלים משמעותיים מאוד, וטעויות בפחות מרמת המקצוען מביאות להבדלים הרבה יותר משמעותיים, ככה שמזיק זה לא, אבל שווה להשקיע יותר בבסיס ופחות בפרטים הקטנים
אני תמיד נהנה לקרוא התפלספויות על תזמון חלבון או קריאטין מאנשים שאני משער שלא יודעים איך לספור חלבון, או שלא ישנים מספיק בלילה.

ההתעסקות בתזמון חלבון, זה כמו לשקול את הסוגרים על המוט והבגדים שאתה לובש כדי לוודאות בדיוק כמה משקל יש לך על הגרם.

כן גם מה שאתה לובש נכלל במשקל שאתה מרים, אבל מי באמת סופר את זה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית