הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קריאטין הפרעות שינה

פינוקיו

משתמש פעיל
659
48
נק' מוניטין:
112
659
48
מאז שאני לוקח קריאטין יש לי הפרעות איומות בשינה. קם 2-3 פעמים בלילה. כאשר אני קם מהשינה מתקשה להירדם בחזרה. השינה לא עמוקה מספיק. הדבר הזה גורם לי לקום עייף,להיות עייף במהלך היום, חוסר ריכוז וסבלנות.
אני לוקח חצי כפית ביום בבוקר/צהריים(2.5 גרם).
יש מצב שזוהי תופעת לווי זמנית?
מדובר בשבועיים כבר שאני לוקח את התוסף.

אתה בטוח שזה בגלל הקריאטין?
קריאטין לא משפיע על השינה ואין לו תופעות לוואי כאלו.

בעיקרון יש שלוש אפשרויות:

1) יש מצב שאתה מתקשה לחזור להירדם בשל כאבי ראש? אם כן כנראה מדובר בהתייבשות (הקריאטין מעודד ספיחת נוזלים) ובמצב כזה אני ממליץ שתשתה יותר מים ביומיום.

2) האפשרות השנייה היא שאתה שותה יותר מדי מים לפני השינה.
כשאתה קם באמצע הלילה אתה הולך להתפנות? זה אומר שכנראה זאת הסיבה והפיתרון הוא לצמצם מעט את כמות המים.

3) זה לא קשור לקריאטין אלא למשהו אחר. במקרה כזה נסה לברר מה הסיבה האמיתית לנדודי השינה.

• פותח/ת השרשור
אתה בטוח שזה בגלל הקריאטין?
קריאטין לא משפיע על השינה ואין לו תופעות לוואי כאלו.

בעיקרון יש שלוש אפשרויות:

1) יש מצב שאתה מתקשה לחזור להירדם בשל כאבי ראש? אם כן כנראה מדובר בהתייבשות (הקריאטין מעודד ספיחת נוזלים) ובמצב כזה אני ממליץ שתשתה יותר מים ביומיום.

2) האפשרות השנייה היא שאתה שותה יותר מדי מים לפני השינה.
כשאתה קם באמצע הלילה אתה הולך להתפנות? זה אומר שכנראה זאת הסיבה והפיתרון הוא לצמצם מעט את כמות המים.

3) זה לא קשור לקריאטין אלא למשהו אחר. במקרה כזה נסה לברר מה הסיבה האמיתית לנדודי השינה.
1.אין כאבי ראש. אני שותה כמות מספיקה. ובכלל הכמות שאני לוקח חצי כפית היא מאוד קטנה בשביל להתחיל להרביץ בקבוקי שתייה.
2. אני לא מאמין שאני קם בשביל צורך מתן שתן כי כשאני קם כמות השתן מאוד קטנה. העניין הוא שברגע שאני קם אני מעדיף בכל מקרה להתרוקן בשביל שזה לא יצטבר לי לכמות רצינית שעה אחר כך.

העניין הוא שהשינה שלי בשנים האחרונות אף פעם לא הייתה טובה אבל קריאטין עושה אותה ליותר גרועה בכל מקרה.

א אם הינה שלך גרועה מומלץ ללכת לרופא. זה פוגע לך בהכל.

ב אני הייתי מפסיק לקחת, לא משנה שום דבר אחר. אם השינה חוזרת להיות רגילה, נהדר, מפסיק עם הקריאטין.

בכללי אחי, הבונוס שקריאטין נותן לך אתה תקבל פי אלף ממנו אם תתקן את השינה הכללית שלך.
זה כמו לשים פלסטר על שבר פתוח.

אצלי קרה להיפך....
קראיטין שיפר לי בכמה רמות את איכות השינה:sleep: , לפני כן היה לוקח לי הרבה זמן להרדם והשינה לא הייתה עמוקה והייתי מתעורר מכל רעש קטן.

תעשה דבר פשוט, אל תקח ל3-4 ימים הבאים לראות אם משהו ישתנה
כנראה שלא ואז תמצא באמת את הבעיה, תחשוב על דברים ששונו לאחרונה (יותר לחץ? פחות אוכל נניח?)
קראתי הרגע שהשינה שלך לא הייתה טובה, למה שלא תלך לרופא?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית