הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

B12

• פותח/ת השרשור LironR
  • פורסם בתאריך

LironR

משתמש קבוע
1,001
543
נק' מוניטין:
1,094
1,001
543
היי, אני רוצה להזמין כדורי B12, עדיין לא בדקתי בבדיקת דם אם חסר לי או לא כי ייקח זמן בנתיים עד שאצליח לעשות בדיקות דם אבל בעיקרון אני לא אוכל כמעט אף פעם בשר(רק באירועים וחגים וגם זה לא תמיד), דגים אני גם לא אוכל אף פעם כי אני אלרגי וביצים רק לאחרונה התחלתי לאכול כל יום וגם זה רק 2 אז אני לא חושב שזה מכסה אותי מבחינת הצריכה היומית
מה גם שכתוב פה שאין בביצה B12 לא יודע עד כמה אפשר לסמוך על זה...

הבנתי שצריך כמויות מאוד גדולות בשביל הויטמין כדי שהוא יספג אז אני קצת מתלבט אם לקנות כדורי ויטמין B קומפלקס(שיש שם כמות יותר נמוכה אבל זה מכיל את כל הויטמינים ועולה אותו מחיר)
או רק כדורי ויטמין B12
ששם יש מינון הרבה יותר גבוה, מה אתם אומרים? המינון בקומפלקס מספיק או שעדיף לקחת את הרגיל שמכיל רק B12?

ואם אני לוקח לחכות שזה יתמוסס מתחת ללשון או לשתות עם מים?

מתחת ללשון עדיף.

אין מקור טוב לB12 באוכל. אל תחשוב על זה בכלל.
לא ממליץ לקחת קומפלקס זה בקלות מעביר אותך מעל מה שצריך בהרבה וויטמינים, ובדרך כלל לא חסר כלכך הרבה.

אל תדלג על לעשות בדיקת דם. ואם אתה לא אוכל בשר דגים וכו, תוודא שאתה עושה כולל בבדיקה גם ברזל, ואבץ.

ממליץ לא סתם לקחת ללא בדיקות דם.
גם אין שום בעיה לעשות בדיקה מהיום למחר, לך לקופת החולים שלך, תבקש בדיקות דם, ונגמר הסיפור

• פותח/ת השרשור
ממליץ לא סתם לקחת ללא בדיקות דם.
גם אין שום בעיה לעשות בדיקה מהיום למחר, לך לקופת החולים שלך, תבקש בדיקות דם, ונגמר הסיפור
קצת בעייתי כרגע כי אמא שלי נלחצת מהקורונה והיא מפחדת ללכת למרפאות. אבל מהגיון פשוט, B12 יש רק בבשר ודגים, אני לא אוכל אף פעם דגים ובשר גם כמעט אף פעם אז איך לא יהיה לי חוסר? גם בביצה אני לא בטוח שיש לפי האתר שצירפתי למעלה כתוב שאין
ויש לי עוד שאלה, החלבון הזה נחשב מלא או שזה אמינו ספייק?(ראיתי שיש שם קצת קולגן) אם לא כמה בערך מתוך זה אפשר להחשיב מלא?
upload_2020-6-11_15-47-17.png

נערך לאחרונה:
קצת בעייתי כרגע כי אמא שלי נלחצת מהקורונה והיא מפחדת ללכת למרפאות.
אסור להזניח את הבריאות הכללית, זה לא שהקורונה תיעלם מחר או מחרתיים.
לדעתי אתה יכול לבקש בדיקות בטלפון, ואז אתה רק מגיע לשם, עושה את הבדיקה, ויוצא

אבל מהגיון פשוט, B12 יש רק בבשר ודגים, אני לא אוכל אף פעם דגים ובשר גם כמעט אף פעם אז איך לא יהיה לי חוסר?
אפשר אולי לתסף, אבל לא הייתי הולך על כמויות גדולות, ובלי לפחות להתייעץ עם רופא

יש לי עוד שאלה, החלבון הזה נחשב מלא או שזה אמינו ספייק?(ראיתי שיש שם קצת קולגן) אם לא כמה בערך מתוך זה אפשר להחשיב מלא?
נראה שיש פה ספייקינג מסויים, אבל אי אפשר לדעת כמה בידיוק

• פותח/ת השרשור
אסור להזניח את הבריאות הכללית, זה לא שהקורונה תיעלם מחר או מחרתיים.
לדעתי אתה יכול לבקש בדיקות בטלפון, ואז אתה רק מגיע לשם, עושה את הבדיקה, ויוצא

אפשר אולי לתסף, אבל לא הייתי הולך על כמויות גדולות, ובלי לפחות להתייעץ עם רופא

נראה שיש פה ספייקינג מסויים, אבל אי אפשר לדעת כמה בידיוק
סליחה על הדילאי אבל כנראה שאלך בימים הקרובים לבדיקות דם, אפשר לקבוע תור בטלפון? לא צריך הפנייה מרופאה שהיא נותנת לי דף שרשום בו מה צריך לבדוק לי?

ואני אוכל הרבה מאוד חלבון(3-3.5 גרם לק"ג) יש ערכים מסויימים שיכולים להיות גבוהים מהנורמה בבדיקות דם? זה בכל זאת יהיה תקין? מה לגבי קריאטין?

סליחה על הדילאי אבל כנראה שאלך בימים הקרובים לבדיקות דם, אפשר לקבוע תור בטלפון? לא צריך הפנייה מרופאה שהיא נותנת לי דף שרשום בו מה צריך לבדוק לי?
לדעתי אתה צריך לבקש הפניה בטלפון מרופא המשפחה, יכול להיות שזה יספיק ויכול להיות שתצטרך ללכת לאסוף בעצמך, לא יודע איך זה עובד בידיוק

אני אוכל הרבה מאוד חלבון(3-3.5 גרם לק"ג) יש ערכים מסויימים שיכולים להיות גבוהים מהנורמה בבדיקות דם? זה בכל זאת יהיה תקין? מה לגבי קריאטין?
אני לא חושב שיש סיבה שתצרוך כל כך הרבה חלבון.
בכל מקרה האוראה והקריאטינין (CK) שלך יהיו גבוהים

• פותח/ת השרשור
לדעתי אתה צריך לבקש הפניה בטלפון מרופא המשפחה, יכול להיות שזה יספיק ויכול להיות שתצטרך ללכת לאסוף בעצמך, לא יודע איך זה עובד בידיוק

אני לא חושב שיש סיבה שתצרוך כל כך הרבה חלבון.
בכל מקרה האוראה והקריאטינין (CK) שלך יהיו גבוהים
אוקיי, וזה עדיין תקין?(לא יכול לגרום לבעיות כלשהן?), מעדיף לצרוך יותר חלבון משומן ופחמימות זה יותר משביע אותי ויותר טעים לי חזה עוף/קוטג' מטחינה נגיד או אגוזים

אוקיי, וזה עדיין תקין?(לא יכול לגרום לבעיות כלשהן?), מעדיף לצרוך יותר חלבון משומן ופחמימות זה יותר משביע אותי ויותר טעים לי חזה עוף/קוטג' מטחינה נגיד או אגוזים
אתה שואל אם כמות החלבון תקינה? בגדול כן, אין ראיות לבעיות כלשהן, אבל גם אין יותר מדי מחקרים לטווח הרחוק בכמויות האלה, ככה שלא הייתי גם פוסל את זה לחלוטין

• פותח/ת השרשור
אתה שואל אם כמות החלבון תקינה? בגדול כן, אין ראיות לבעיות כלשהן, אבל גם אין יותר מדי מחקרים לטווח הרחוק בכמויות האלה, ככה שלא הייתי גם פוסל את זה לחלוטין
אם זה שיש אוראה וקריאטינין גבוה בדם יכול לגרום לבעיות
לדוגמה מה לגבי "שיגדון" כתוב פה שזה נובע מרמות גבוהות של אוראה בדם

אם זה שיש אוראה וקריאטינין גבוה בדם יכול לגרום לבעיות
לא, אבל הם כן עלולים להיתפס כבעית כליות (כי הם נוטים לעלות גם כשיש מחלת כליות), וזה משהו שתצטרך לומר לרופא שלך, שהוא ידע להתאים את הערכים הגבוהים לסיבה הנכונה

לדוגמה מה לגבי "שיגדון" כתוב פה שזה נובע מרמות גבוהות של אוראה בדם
לא משהו שאתה צריך לדאוג לגביו, במיוחד לא בגיל שלך

• פותח/ת השרשור
לא, אבל הם כן עלולים להיתפס כבעית כליות (כי הם נוטים לעלות גם כשיש מחלת כליות), וזה משהו שתצטרך לומר לרופא שלך, שהוא ידע להתאים את הערכים הגבוהים לסיבה הנכונה

לא משהו שאתה צריך לדאוג לגביו, במיוחד לא בגיל שלך
אוקיי תודה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית