הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סקוואט טכניקה

• פותח/ת השרשור Novice
  • פורסם בתאריך

Novice

משתמש מתחיל
46
14
נק' מוניטין:
22
46
14
הרגליים תמיד היו בפיגור גם גודל וגם כוח עוד מלפני שהתאמנתי, היה אפילי גרוע יותר.
איך הטכניקה?

אשמח לתגובה ממך @elchonon

• פותח/ת השרשור
הסקוואט שלך נראה בסדר גמור,
רק למה אתה כפוף בעמידה? לא מפריע לך?
קראתי שהעלייה וירידה צריכים להיות מסלול ישר אנכי לקרקע וממש לא נוח לי מסלול ישר מגב זקוף וברכיים נעולות אז אני נשען טיפה קדימה(ונועל ברכיים בעלייה)

נראה בסדר, אבל חסר מעט עומק.

יש לך רגליים יחסית ארוכות, אז אני ממליץ לך לנסות עמידה קצת יותר רחבה.

ותמיד תדאג שהברכיים יכוונו לכיוון הבהונות, אני חושב שאצלך הם קצת נוטים פנימה.

אבל בגדול, המצב די טוב.

• פותח/ת השרשור
נראה בסדר, אבל חסר מעט עומק.

יש לך רגליים יחסית ארוכות, אז אני ממליץ לך לנסות עמידה קצת יותר רחבה.

ותמיד תדאג שהברכיים יכוונו לכיוון הבהונות, אני חושב שאצלך הם קצת נוטים פנימה.

אבל בגדול, המצב די טוב.
למה רגליים רחבות מתאים יותר לרגליים ארוכות ביחס לגוף?

ראשית, הנעליים שלך גרועות לסקוואט. כל נעל תהיה טובה יותר מהכל ריצה. רצוי נעל קשיחה עם סוליה שטוחה (כמו אולסטאר) או נעל הרמת משקולות.
בהוצאה של המוט מהראק תיכנס עם שתי הרגליים מתחת למוט ותוציא אותו עם סקוואט ורק אז תצא החוצה. במשקלים זה לא נורא מדי, אבל כשתתחזק יותר זה יהיה משמעותי יותר.
חוץ מזה שים לב להבדל בפוזיציה שאתה מתחיל בה בין החברה הראשונה לשאר. מחזרה 2 אתה סתם נשען קדימה מדי ומסיט את מרכז הכובד שלך קדימה. אתה רוצה שהמוט תמיד יהיה מעל מרכז כף הרגל שלך. אין בעיה שזווית הגב תשתנה לאורך התנועה כמו שעשית בחזרה הראשונה שלך.

• פותח/ת השרשור
ראשית, הנעליים שלך גרועות לסקוואט. כל נעל תהיה טובה יותר מהכל ריצה. רצוי נעל קשיחה עם סוליה שטוחה (כמו אולסטאר) או נעל הרמת משקולות.
בהוצאה של המוט מהראק תיכנס עם שתי הרגליים מתחת למוט ותוציא אותו עם סקוואט ורק אז תצא החוצה. במשקלים זה לא נורא מדי, אבל כשתתחזק יותר זה יהיה משמעותי יותר.
חוץ מזה שים לב להבדל בפוזיציה שאתה מתחיל בה בין החברה הראשונה לשאר. מחזרה 2 אתה סתם נשען קדימה מדי ומסיט את מרכז הכובד שלך קדימה. אתה רוצה שהמוט תמיד יהיה מעל מרכז כף הרגל שלך. אין בעיה שזווית הגב תשתנה לאורך התנועה כמו שעשית בחזרה הראשונה שלך.
מרכז הכוהד תמיד מעל מרכז כף הרגל, האגן טיפה אחורה, מעבר למרכז מסה יש סיבה לא להישען?

נערך לאחרונה:
מרכז הכוהד תמיד מעל מרכז כף הרגל, האגן טיפה אחורה, מעבר למרכז מסה יש סיבה לא להישען?
הסתה של שיווי המשקל שלך זאת לא סיבה מספיק טובה בשבילך? אז קח גם עומס מיותר על הגב כי אתה מייצר מנוף גדול יותר עליו כשהמוט רחוק יותר ממרכז הכובד שלך. אתה רוצה שהמוט תמיד יהיה מעל מרכז כף הרגל שלך

• פותח/ת השרשור
הסתה של שיווי המשקל שלך זאת לא סיבה מספיק טובה בשבילך? אז קח גם עומס מיותר על הגב כי אתה מייצר מנוף גדול יותר עליו כשהמוט רחוק יותר ממרכז הכובד שלך. אתה רוצה שהמוט תמיד יהיה מעל מרכז כף הרגל שלך
איך ה metcon של נייק? חבר שעושה קרוספיט המליץ על זה
אני חושב שזה עוזר להגיע לעומק ולשמור על טורסו יחסית זקוף. ובכך למקסם עבודת רגליים.
התגובה למעלה גם אליך 😃

התגובה למעלה גם אליך 😃
לא נראה לי אידיאלי לסקוואט.
אני מעדיף נעל יציבה ושטוחה, ולא נעל שבנויה לקפיצות וריצות.
אבל אני אולי לא ראיה, אני יכול לבצע סקוואט יחף.

התגובה למעלה גם אליך 😃
אין לי ניסיון איתן, אבל אני לא רואה סיבה שנעל שמותאמת לקרוספיט תהיה אידיאלית לאימוני התנגדות. בכל מקרה עם הרגליים הארוכות שלך אני הייתי מנחש שעקב מוגבה יהיה רעיון לא מוצלח בשבילך ולכן אולסטאר פשוטות שעולות 100 שקל יעשו לך את העבודה

תמיד יש מבצעים בכל מני מקומות. פעם היו כמו חנויות שהיו מוכרות חומות או ורודות ב100 שקל + 20 משלוח. את הנוכחיות שלי קניתי לפני שנה~ באתר של עזריאלי את אלה נעלי סניקרס All Star גבוהות יוניסקס דגם 159639 בצבע לבן
אני רואה שעכשיו באתר שלהם הם עולים 150.
יצא לי בעבר גם בסתם חנות בחדרה למצוא אולסטאר ב80 שקל.
(אני מתחרה כבר מעל 7 שנים, ותמיד מחזיק זוג אחד בבית ועוד זוג בצבא/לימודים וכו' אז יצא לי לעבור על לא מעט זוגות של אולסטאר חחח)

• פותח/ת השרשור
אני חושב שזה עוזר להגיע לעומק ולשמור על טורסו יחסית זקוף. ובכך למקסם עבודת רגליים.

ניסיתי לבצע את כל הדגשים ששניכם נתתם(ההוצאה העומק של הסקוואט הגב רוחב הסקוואט וכיוון ברכיים)
אשמח לשמוע מה דעתכם

פייר הרוחב סקוואט הזה ממש מקל לי על הגב תחתון בסוף הירידה

נערך לאחרונה:
ניסיתי לבצע את כל הדגשים ששניכם נתתם(ההוצאה העומק של הסקוואט הגב רוחב הסקוואט וכיוון ברכיים)
אשמח לשמוע מה דעתכם

פייר הרוחב סקוואט הזה ממש מקל לי על הגב תחתון בסוף הירידה

הרבה יותר טוב.
אתה יכול להמשיך להתקדם כה.
הייתי מציע לך לשים לב איך מרכז המשקל על כפות הרגליים שלך.
זה נראה שאתה בעיקר על העקב בזמן התרגיל, אני חושב שכדאי שהמשקל יהיה על כל כף הרגל, גם על הבהונות ועל הקב במידה שווה.

בקיצור, הברך שלך לא הולך הרבה קדימה, זה כאילו שאתה עוזה אולד סקול סקוואט שאמרו שלברך אסור לעבור את הבהונות. אני ממליץ לך לזרום ולתת לברך להתקדם קדימה יותר כדי שמשקל המוט יהיה מעל אמצע הרגל ולא העקב.

• פותח/ת השרשור
הרבה יותר טוב.
אתה יכול להמשיך להתקדם כה.
הייתי מציע לך לשים לב איך מרכז המשקל על כפות הרגליים שלך.
זה נראה שאתה בעיקר על העקב בזמן התרגיל, אני חושב שכדאי שהמשקל יהיה על כל כף הרגל, גם על הבהונות ועל הקב במידה שווה.

בקיצור, הברך שלך לא הולך הרבה קדימה, זה כאילו שאתה עוזה אולד סקול סקוואט שאמרו שלברך אסור לעבור את הבהונות. אני ממליץ לך לזרום ולתת לברך להתקדם קדימה יותר כדי שמשקל המוט יהיה מעל אמצע הרגל ולא העקב.
תודה, אני אקנה היום גם allstars לאימונים,הגוף שלי באופן טבעי עושה גם דדליפט וגם את הסקוואט באופן שגורר הרבה עבודה על הגב ופחות על הרגליים בגלל שהרגליים השריר הכי חלש אצלי והגב הכי חזק יחסית אז מנסה לשים לב בשניי התרגילים כל חזרה להקפיד על לעשות כמו שצריך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית