הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימוני רגליים לשיפור מהירות

thomas shelby

משתמש פעיל
356
161
נק' מוניטין:
214
356
161
שלום לכולם,

אני בן 18.5 שמתאמן לקראת יום סיירות שעתיד להתקיים באוקטובר, בתקווה לבצע לאחר מכן גם גיבוש מטכל.
אני מתאמן בקבוצת כושר קרבי פעמיים בשבוע, אימונים ברמה מאוד גבוה, שכוללים הרבה מאוד ספרינטים, שמשפרים את הכושר שלי פלאים.
אני מוסיף אימוני FBW במכון פעמיים-שלוש בשבוע, אבל לא מאמן את הרגליים. אני מוסיף גם אימון אינטרוולים שאני מבצע לבד ביום שבת.
אציין שאני מעדיף להיות בכושר טוב, יותר מאשר להעלות במסת השריר ולהתקדם במשקלים במכון.

השאלה שלי היא כזאת - האם כדאי לי להוסיף אימוני רגליים במכון, למרות שאני מבצע 3 פעמים בשבוע ריצות בעצימות גבוה מאוד?

אני יודע שאימון רגליים יתרום לי בהעלאת מסת השריר ברגליים, אבל האם העלאת מסת השריר תתרום לי לשיפור היכולת האירובית/גיוס יחידות מוטוריות/כל מושג כזה או אחר שכתוצאה מכך אני ארוץ מהר יותר וחזק יותר וכתוצאה מכך אבצע תוצאות טובות יותר ביום סיירות/גיבוש? מקווה שהבנתם למה התכוונתי, תודה.

אתה רוצה לרוץ מהר יותר? תרוץ יותר.

דעתי הצנועה אם אתה מתכנן לעשות גיבוש מסויים ואתה יודע מה אתה נדרש לעשות תעשה את הדברים האלו זהו. אם קל מדי תשים בתיק משקולות ותתקדם ככה.
הייתי הולך עד כדי להוריד כלל את אימונים בחדר כושר. אם המטרה היחידה שלך כרגע היא רק לעשות את הגיבוש.

• פותח/ת השרשור
בנוגע לאימונים ספציפיים, אני מאוד מסכים איתך ולמעשה אני מבצע פעמיים בשבוע את אותם האקטים שקיימים בגיבוש רק בנפח גבוה יותר, ואף פעם לא קל מדי כי האימונים מאוד מגוונים וגם כי קיימים כאלו שחזקים ממני ולכן תמיד יש לי לאן להשתפר. בנוגע לצורך באימונים במכון, פה אני כבר לא מסכים איתך, מאוד חשוב שיהיה גוף חזק ובעיקר גב וכתפיים שנושאים משקלים כבדים. בכל מקרה תודה רבה על התשובה.
אשמח לעוד תשובות בבקשה,
האם כדאי לי להוסיף אימוני רגליים במכון, למרות שאני מבצע 3 פעמים בשבוע ריצות בעצימות גבוה מאוד,
והאם עוד אנשים מסכימים עם האופציה של להוריד בכלל אימונים במכון? אני לא יודע מה עדיף.

למה שלא תתיעץ עם המדריכים של הקבוצת כושר קרבי?
בנוגע לשאלתך: כן, אתה תרוץ יותר מהר עם עוד מסת שריר ברגליים. האם זה הכרחי בשלב הזה, 3 חודשים לפני יום סיירות כשאין לך ניסיון והדרכה מתאימה, לא. לכן לא הייתי מוסיף אימונים במקומך בשלב הזה, אתה כבר ככה נמצא באימון יתר. בסופו של דבר מה שיכריע אם תעבור או לא זה החוסן המנטלי, ולא כמה הסקווט שלך. מחפשים את האנשים שיאכלו חול כאילו זה קוויאר, יעזרו לחברים שלהם לא משנה מה ושיהיה להם אופי חזק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית