הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם יסגרו את החדרי כושר שוב?

daniel11

משתמש פעיל
822
121
נק' מוניטין:
167
822
121
שאלה שממש מטריד אותי בזמן האחרון עקב הגל השני האם יש צפי לסגירה חוזרת של החדרי כושר? בפעם שעברה שנסגר זה ממש פגע בי וחזרתי ממש אחורה

לפי המדדים היומיומיים אני די בטוח שאם זה ימשיך בקצב עלייה כמו עכשיו, מאמין שנכנס לסגר מלא תוך חודש..
אבל זה יותר מורכב מהפעם הראשונה.
זה להבין שאם ניכנסים לסגר אתה גורם לקריסה טוטאלית, אם נסגרו x עסקים יסגרו פי 3 ויהיה לזה הרבה מאוד השלכות .
רק הזמן יגיד לנו

חדרי הכושר יסגרו מחדש תוך גג שבוע וחצי.

שבועיים מהיום אנחנו בסגר מוחלט עם הגבלת 100 מטר. אל תגידו שלא אמרתי.

עוד מישהו חושב שמגפה עם קצת יותר משלוש מאות מתים (שרובם היו קשישים/בעלי מחלות רקע קשות בלי קשר) במשך כמה חודשים לא מצדיקה הרס מוחלט של הכלכלה ושליחת אלפי אם לא עשרות אלפי אנשים לרחובות?

עוד מישהו חושב שמגפה עם קצת יותר משלוש מאות מתים (שרובם היו קשישים/בעלי מחלות רקע קשות בלי קשר) במשך כמה חודשים לא מצדיקה הרס מוחלט של הכלכלה ושליחת אלפי אם לא עשרות אלפי אנשים לרחובות?
אתה יכול לטעון את זה רק כי אמצעי הבטיחות פעלו, תראה אבל מה קורה במדינות כמו ארה"ב או ברזיל שם המצב לגמרי יצא משליטה.
אבל מסכים איתך שזה לא אמור לשלוח אנשים לרחובות, הממשלה הייתה צריכה לדאוג כלכלית לאנשים כאשר אסרו עליהם לעבוד, אבל כסף יש רק למי שקרוב לצלחת

היא בהחלט לא מצדיקה סגר.
זאת הייתה החלטה פזיזה ונבעה מפשוט טמטום וחוסר מוכנות של מערכות הבריאות למגיפה. תוסיף לזה את העובדה שבראש המערכת יושבים אנשים פרנואידים וחרדתיים וקיבלת סגר לחודש שהכפיל את גירעון המדינה.
היא כן מצדיקה שמירה על ההנחיות הנוקשות (מסיכה, ריחוק חברתי וכו').
היא כן מצדיקה צמצום שהות במרחב החברתי.
היא כן מצדיקה אכיפת ההנחיות בצורה נוקשה (קנסות גבוהים מאוד אם צריך).
אם אנחנו נמשיך להתנהג בהפקרות כמו שקורה עכשיו, גורלנו יהיה מר מאוד.
אתה חושב שיוון ביטלה את הסכם הטיסות עם המדינה שלנו כי 'בא לה'? או שמדינות אירופה הכריזו על ישראל כמדינה מסוכנת עם חובת בידוד כי הן פשוט לא אוהבות אותנו?
לא. זה בגלל שאנחנו מצפצפים על ההנחיות וישראל נמצאת כרגע בעלייה מדאיגה מאוד (אתמול היה מס' הנדבקים הגבוה ביותר מפרוץ המגיפה) שיכולה לגרום לאיבוד שליטה במגיפה.

לא נראה לי יסגרו חדר כושר שלא היה בו חולה קורונה... אנשים עוד מתאוששים מהפגיעה הכלכלית שחוו בסגר, לעשות עוד סגר כבר יגרום לנזק.

עד שלא נגיע למצב של ארה"ב לא תצדיקו סגר, אה?

טוב, כנראה יכאב לכם לשמוע שההשלכות הכלכליות של קריסת מערכת בריאות הם הרבה יותר גרועות מכל סגר שתטל.

עושים יותר בדיקות, בטח שיהיה יותר נדבקים....
צריך לסגור מקומות כמו מועדונים וברים שאין מצב לשמור בהם על 2 מטר ולפקח על דברים קצת יותר, סגר שני זה לא הגיוני, הכלכלה תקרוס.

יש לי רעיון! בואו לא נעשה בכלל בדיקות ואז לא יהיו חולים!איייןןן אני גאון. נשרף הפיוז 🤯

מישהו פעם הציע לעשות בדיקה גורפת לכל האוכלוסייה ללא יוצא מן הכלל, ואז פשוט לבודד את הנבדקים שיצאו חיוביים.
נכון, זה יעלה כסף, אבל לא יותר מקריסה כלכלית.
אפשר לארגן את זה קצת כמו יום בחירות עם חובת היבדקות. שייקחו אפילו יומיים.
ועד שמקבלים את התשובות יהיה יום או יומיים של סגר כדי שבינתיים אנשים בריאים לא יידבקו.
וזהו, סלאמטק.

היא בהחלט לא מצדיקה סגר.
זאת הייתה החלטה פזיזה ונבעה מפשוט טמטום וחוסר מוכנות של מערכות הבריאות למגיפה. תוסיף לזה את העובדה שבראש המערכת יושבים אנשים פרנואידים וחרדתיים וקיבלת סגר לחודש שהכפיל את גירעון המדינה.
היא כן מצדיקה שמירה על ההנחיות הנוקשות (מסיכה, ריחוק חברתי וכו').
היא כן מצדיקה צמצום שהות במרחב החברתי.
היא כן מצדיקה אכיפת ההנחיות בצורה נוקשה (קנסות גבוהים מאוד אם צריך).
אם אנחנו נמשיך להתנהג בהפקרות כמו שקורה עכשיו, גורלנו יהיה מר מאוד.
אתה חושב שיוון ביטלה את הסכם הטיסות עם המדינה שלנו כי 'בא לה'? או שמדינות אירופה הכריזו על ישראל כמדינה מסוכנת עם חובת בידוד כי הן פשוט לא אוהבות אותנו?
לא. זה בגלל שאנחנו מצפצפים על ההנחיות וישראל נמצאת כרגע בעלייה מדאיגה מאוד (אתמול היה מס' הנדבקים הגבוה ביותר מפרוץ המגיפה) שיכולה לגרום לאיבוד שליטה במגיפה.
הבעיה היא איך תחנך את הישראלים ?
אני נמצא אגב העבודה בחוץ חצי מין היום וגם שאני חוזר לעבודה השנייה אני אם אנשים וכבר נמאס לי להעיר ולבקש מאנשים לשים פשוט מסכה.

הבעיה היא איך תחנך את הישראלים ?
אני נמצא אגב העבודה בחוץ חצי מין היום וגם שאני חוזר לעבודה השנייה אני אם אנשים וכבר נמאס לי להעיר ולבקש מאנשים לשים פשוט מסכה.

דרך הכיס. לא רק הישראלים הם חסרי משמעת, מי שלא מבין מילים יבין מעשים.
הולך בלי מסיכה? 600 שקל קנס. מארגן התקהלות אסורה בלי הישמעות לכללי הריחוק והשמירה על היגיינה? מעצר במקום וקנסות לנוכחים. בעל עסק שלא ממלא אחר ההנחיות? קנס וסגירה של העסק.
לא צריך לחנך אף אחד, צריך להרתיע.

הולך בלי מסיכה? 600 שקל קנס. מארגן התקהלות אסורה בלי הישמעות לכללי הריחוק והשמירה על היגיינה? מעצר במקום וקנסות לנוכחים. בעל עסק שלא ממלא אחר ההנחיות? קנס וסגירה של העסק.
רציני אין אף אחד ששם מספיק זין כדיי לעשות את זה אני מסתובב בכול ראשון על בסיס יומי כמעט ואני כמעט אף לא רואה פקח או לפחות פקח שעושה משהו בזמן שיש מלא אנשים ללא מסכות

וואלה זה ככה פשוט,
אבל זה לא כזה פשוט.

לא אמרתי שזה פשוט, אבל אם מדינה לא מסוגלת לאכוף את החוקים שהיא מחוקקת אין לריבונות שלה שום ערך והחוקים שלה לא שווים כלום.
אף אחד לא ממלא אחר חוקים רק כי הוא בנאדם טוב, קודם כל זה בגלל הרתיעה שלו מעבירה על החוק.

לא אמרתי שזה פשוט, אבל אם מדינה לא מסוגלת לאכוף את החוקים שהיא מחוקקת אין לריבונות שלה שום ערך והחוקים שלה לא שווים כלום.
אף אחד לא ממלא אחר חוקים רק כי הוא בנאדם טוב, קודם כל זה בגלל הרתיעה שלו מעבירה על החוק.

במדינה שהראש ממשלה שלה הוא פושע עם 3 כתבי אישום חמורים... 🤦‍♂️
נראה לך שלאזרחים שחיים בה באמת אכפת ממערכת המשפט ואכיפת החוק??!😆

אין מצב בעולם/ביקום שהאזרחים יתנו לסגר הרמטי לקרות!
יהיה פה מרד ברחובות,אנשים יצאו לעבוד בשושו ועוד בשחור.
ימותו מרעב יותר מאשר ימותו מקורונה
הפשע יעלה
האלימות בבית תעלה
וכו וכו
אם יוחלט על סגר עדיף לצבוע את המדינה בכחול,ולזרוק אותה לים!

במדינה שהראש ממשלה שלה הוא פושע עם 3 כתבי אישום חמורים... 🤦‍♂️
נראה לך שלאזרחים שחיים בה באמת אכפת ממערכת המשפט ואכיפת החוק??!😆

אני לא מתכוון להיכנס לפוליטיקה ואין לזה אפילו טיפת קשר למה שאני אומר.
מדינת ישראל הייתה הרבה לפני ביבי, מדינת ישראל תהיה הרבה אחרי ביבי, אם מדינת ישראל ולא משנה מי עומד בראשה מחוקקת חוקים שהיא לא מסוגלת לאכוף אין בהם שום טעם ואין למדינה הזאת זכות לקרוא לעצמה מדינה ריבונית.
להגיד לי שאי אפשר לאכוף חבישת מסיכה במרחב הציבורי ואיסור התקהלויות מעל המותר או התקהלויות שלא עומדות בתנאי השמירה על היגיינה זאת בדיחה עצובה ולדחוף את ביבי לזה זה אפילו עוד יותר מצחיק.
אנחנו עדיין לא רפובליקת בננות שכל אחד יכול לעשות בה מה שהוא רוצה בלי לשלם על זה, עם או בלי ביבי. וכמו שאמרתי, הדבר האחרון שאמור לעניין את רשויות האכיפה זה אם לאזרחים אכפת או לא, מה שאמור לעניין אותם זה שמי שלא אכפת לו יישא בתוצאות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית