הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לכל אלה שבצבא או היו בצבא

• פותח/ת השרשור Topper
  • פורסם בתאריך
אני כן יכול להתייחס למשהו כלא חוקי גם אם הוא מוגדר בחוק, זו היא דעתי גם אם היא סותרת את החוק.

קבוצות חיילים לא משמשות בשר תותחים וראו את זה די טוב בעופרת יצוקה (לדוגמה).
אף אחד מאיתנו (או אני לפחות) לא בעל עבר צבאי מספיק ארוך בשביל לקבוע בעניין הזה וכבר היה דיון על זה בפורום ואמרתי את דעתי.
בכל זאת, גם לאורך כל מלחמות ישראל הוכך שמלחמות לא נלחמים ברמת יחידה אלא ברמת הצבא ויחידות קומנדו לא יגיעו לדמשק.

אתה לא יכול להתייחס למשהו כלא-חוקי אם הוא קבוע בחוק. זו סתירה פנימית. אם החוק קובע שיש לשחרר מישהו מהצבא, זה לא יכול להיחשב כלא-חוקי.
ולגבי השאלה השנייה לא בדיוק הבנת - נניח שבאמת יש מצב של סכנה קיומית למדינת ישראל. האם צבא גדול יותר יוכל להתמודד איתה טוב יותר מאשר צבא קטן יותר? האם צבא חובה יוכל להתמודד איתה טוב יותר מאשר צבא שכירים? זה שהצבא גדול יותר לא אומר בהכרח שתהיה לו יותר יכולת להתמודד מול איומי החמאס. יכול להיות שהוא יהיה הרבה פחות גמיש ומאורגן, מה שיביא דווקא לתבוסה (לדוגמה). אתה רואה את זה כל הזמן - קבוצות עילית צבאיות הן בדרך כלל קטנות והרסניות הרבה יותר מאלפי החיילים שמשמשים בשר תותחים מסביבם.

אתה לא יכול לנצח מלחמה רק עם קבוצות עילית קטנות.
אתה צריך הרבה אנשים אין מה לעשות, תחשוב נגיד מחר צבא סורייה פולש לישראל ברמת הגולן, עם היו לנו רק כמה יחידות עילית קטנות אתה חושב שהיינו מצליחים לעצור אותו?
אם יבטלו את גייוס החובה גודל הצבא יקטן ביותר מ50 אחוז (תזכור גם שלא כל הצבא הוא בשדה הקרב צריך גם אנשים בעורף למשל מודיעין).

אני כן יכול להתייחס למשהו כלא חוקי גם אם הוא מוגדר בחוק, זו היא דעתי גם אם היא סותרת את החוק.

אף אחד מאיתנו (או אני לפחות) לא בעל עבר צבאי מספיק ארוך בשביל לקבוע בעניין הזה וכבר היה דיון על זה בפורום ואמרתי את דעתי.
בכל זאת, גם לאורך כל מלחמות ישראל הוכך שמלחמות לא נלחמים ברמת יחידה אלא ברמת הצבא ויחידות קומנדו לא יגיעו לדמשק.

אתה מבין כמה המשפט הראשון שלך שגוי? אתה מתייחס למשהו כלא-חוקי למרות שאתה מעלה את החוק כערכאה. אם ככה, בנאדם יכול לומר שהוא לא מתייחס להשתמטות כעבירה על החוק, למרות שהחוק דורש גיוס חובה. זה לא ממש משנה מה אתה חושב, החוקים מגדירים את המסגרת הכללית של ההתייחסות שלך.
אבל רוח הדברים מצביעה בדיוק על מה שאמרתי לפני כן - יש כאן סוג של שטיפת מוח מהבית / בית ספר / חברה שגורמת לך להציב את ה"אידיאלים" שלך כביכול מעל לחוק. בנקודה מסוימת אתה מפסיק לחשוב, אומר "זה לא מעניין אותי" וקובע שככה זה. במילים אחרות, שטיפת המוח גורמת לך לציות עיוור, מה שחינוך לא אמור לעשות.

ואגב, ציות עיוור הוא חובה במסגרות מסוימות בשביל שהן תתפקדנה כמו שצריך (צבא למשל, וגם שם יש סייגים נוסח "פקודה בלתי חוקית בעליל"). אבל הוא הרסני במערכת חברתית (הרסני לאזרח, מצוין לשליט).

יכול להיות שהוא לא מתייחס להשתמטות כעבירה על החוק, אבל אם הוא משתמט הוא עובר על החוק.
הדעה שלי אולי נוגדת את החוק, אבל לא מביאה לשום עבירה על החוק.
גם אם זה לא משנה מה אני חושב, זה לא שולל ממני את הזכות לחשוב או להביע דעה.

איפה ראית את מה שדיברת עליו בחלק השני?

אין פה ציוט עיוור לחוק, יש פה את דעתי המנומקת היטב שישראל לא יכולה להתקיים בלי צבא רציני וואלה מה לעשות שאם אתה רוצה שמשהו יעשה טוב אתה צריך לעשות אותו בעצמך.

מה אתה בא להגיד במה שרשמת פה ?

חיילים כן משמשים בשר תותחים על זה בנוי התו"ל של צה"ל (הצבא הסדיר הוא בשר תותחים, עד שיגייסו את המילואים)

עופרת יצוקה זה מבצע קטנטן עם סד"כ קטן

לא צריך עבר צבאי כדי לבצע ניתוחים לוגיים ו/או היסטוריים, היום אין בצה"ל גנרלים עם עבר צבאי של מלחמות ישראל (מלבד בודדים ממלחמת לבנון הראשונה וגם זה אולי), ממלחמת לבנון השניה לא היתה מלחמה בסד"כ של מלחמה אמיתית

מלחמות נלחמים ברמה הצבאית הכוללת זה ברור, אבל צר לי להגיד לך שגם עכשיו יש יחידות מודיעין בכל העולם הערבי כולל סוכנים, ומתבצעים משימות גם בשוטף במקומות הללו (ע"ע הפצצת הכור בסוריה ועוד דברים שלא פורסמו)

ההגדרה של בשר תותחים לא בדיוק נכונה.
יש גם סיירות ברמות הגבוהות ביותר בסדיר, הרי הן לא יכולות לשמש כבשר תותחים.
אתה מתייחס לקונספט של מלה"ע 1/2 וזה די לא נכון בקשר למלחמות ישראל לדעתי.

שוב, כל הכבוד ליחידות מודיעין, אבל הן לא מנצחות מלחמות.
עופרת יצוקה (ולבנון 2) הן דוגמאות מהתקופה האחרונה ליכולות של היחידות בסדיר, לא נתתי אותן בתור דוגמה למלחמה כוללת.

ההגדרה של בשר תותחים לא בדיוק נכונה.
יש גם סיירות ברמות הגבוהות ביותר בסדיר, הרי הן לא יכולות לשמש כבשר תותחים.
אתה מתייחס לקונספט של מלה"ע 1/2 וזה די לא נכון בקשר למלחמות ישראל לדעתי.

שוב, כל הכבוד ליחידות מודיעין, אבל הן לא מנצחות מלחמות.
עופרת יצוקה (ולבנון 2) הן דוגמאות מהתקופה האחרונה ליכולות של היחידות בסדיר, לא נתתי אותן בתור דוגמה למלחמה כוללת.

מה אתה חושב שיקרה במוצבי רמת הגולן בפרוץ מלחמה עם סוריה ?
זה לא בשר תותחים ? מה שישאר מהחיילים שם זה כמו השייקים בבלנדר שלי אחרי אימון

חיילים נהרגים במלחמה, איך זה הופך אותם לבשר תותחים?
אני גם לא חושב שזו תהיה התקפת פתע על מוצבי רמת הגולן אם תהיה התקפה, ככה שזה לא בהכרח מה שיקרה.

ממליץ לראות את זה בנושא דרך אגב -
http://www.pjtv.com/?cmd=mpg&mpid=136

חיילים נהרגים במלחמה, איך זה הופך אותם לבשר תותחים?
אני גם לא חושב שזו תהיה התקפת פתע על מוצבי רמת הגולן אם תהיה התקפה, ככה שזה לא בהכרח מה שיקרה.

ממליץ לראות את זה בנושא דרך אגב -
http://www.pjtv.com/?cmd=mpg&mpid=136

מה קרה במוצבים על תעלת סואץ ?
מה קרה בנפח ביום כיפור ?

איפה אתה חי
גם אם יהיה מודיעין לא תיגברו מספיק את המוצבים
תוך כמה שעות הסורים כובשים את כל הגולן, אלא אם ישראל תפרוץ במלחמה ותעביר את המלחמה לשטח הגולן הסורי

אמנם ידעו על מלחמת יום כיפור בהנהגה, אבל היא כן הייתה התקפת פתע...
להעביר את המלחמה לשטח הסורי זה מה שהתכוונתי.

אמנם ידעו על מלחמת יום כיפור בהנהגה, אבל היא כן הייתה התקפת פתע...
להעביר את המלחמה לשטח הסורי זה מה שהתכוונתי.

לא יעשו את זה, קודם יתנו למוצבים להיטחן ורק אחר כך יפרצו
וחבל

וואלה אחי? לא ידעתי שלחברי lbs יש כוח לחשוב בשביל אחרים.

מרוב שמלעיטים אותם ברצון לשתות חלב ולהרים משקלות בגודל האייקיו של הגאונים כאן, לרובם אין כח לחשוב. בגלל זה הם הגיעו לכאן, כדי שאתם, אבירי הרצון החופשי, תחשבו בשבילם..

אתה רציני? כל העניין עם האפרצפציה אצל קאנט מכוון לחיווי דעת. זה כבר מזמן חרג את גבולות הקוגיטו של דקארט (שגם אצלו אגב חשיבה היא לא הסמכה לקיום, אלא הטלת ספק, שהיא נגזרת של חשיבה). מה הקשר בין חשיבה לבין פרט הלוקח חלק בתהליכים חברתיים? האם פסחת על הפרק שבו קאנט דן בתואר המחשבה במצב הטבעי (בביקורת התבונה הטהורה) ועל מסקנותיו לגבי הבעת הדיעה שבמסגרת האזרחית ("מהי נאורות")? האם לא השכלת לקרוא את לוק ואת יום לפני קאנט?
מה שכתבת כאן לא רק שאין לו ערך רב מבחינה פילוסופית, הוא גם לא קשור בכלל לכל הדיון.
אולי כדאי שתחזור למחברות שלך ותבדוק את החומר שוב. אם אתה רוצה, אני נותן שיעורים פרטיים.

אתה יכול לחשוב כל מה שתרצה, על כל נושא, אבל אלא אם יש מי שייתן ערך לדעתך (ואותו אדם הוא חלק מחברה), דעתך לא שווה את משקלה בנוצות (או בגז).

אני לא ממש בקיא בכתיבם של אותם אישים שהזכרת, כך שתגובה הולמת לא אוכל לספק. פילוסופיה היא ענף שלרוב הנגיעה שלי בו היא תוצר של מפגש מצער עם מתפלספים ופלספנים (או כל תואר אחר), ולכן אני מעדיף לקרוא את כתביהם בגין (וכחלק מ)דיון משכיל, ולא בגלל שנאד ברוח השמיע את שמם כחלק מנסיון לעשות רושם.

נו ברור, משה בתפקיד הפיהרר, אלכס בתפקיד גבלס, עידן בתפקיד הימלר ופורום פיתוח גוף זה ה-Umschlagplatz שממנו יוצאות רכבות למקדונלדס. אחרי הכל, לא קוראים לתוכנית הנערצת כאן SS לחינם.

חח, לא רע. ניסחת די יפה את הרעיון. כמה סייגים: אני נותן למשה קרדיט חיובי ממה שאתה מתאר (ואני בספק אם הוא איש קטן עם שפם), פורום האימונים מתאים יותר לתיאור של גטו (שם אתם מבודדים את כל מי שלא הולך בדרכי ה-SS), ואותך היתי מכניס לרשימה של אותם אנשים פופולרים. אגב, התעמולה מאוד טובה, ואת זה שכחת לציין.

אתה יכול לחשוב כל מה שתרצה, על כל נושא, אבל אלא אם יש מי שייתן ערך לדעתך (ואותו אדם הוא חלק מחברה), דעתך לא שווה את משקלה בנוצות (או בגז).

פילוסופיה היא ענף שלרוב הנגיעה שלי בו היא תוצר של מפגש מצער עם מתפלספים ופלספנים (או כל תואר אחר), ולכן אני מעדיף לקרוא את כתביהם בגין (וכחלק מ)דיון משכיל, ולא בגלל שנאד ברוח השמיע את שמם כחלק מנסיון לעשות רושם.

אתה מוכיח את בורותך וערוותך שוב ושוב. אם אתה מעדיף לקרוא את כתבי הפילוסופים כחלק מדיון משכיל, "ולא בגלל שנאד ברוח השמיע את שמם כחלק מניסיון לעשות רושם", הרי שאתה הוא הנאד ברוח שהזכיר את קאנט בלי לדעת בכלל על מה הוא מדבר. אתה מכניס את עצמך שוב ושוב למלכודות ואינך מסוגל לחשוב מעבר לרמה הפשטנית והמגוחכת שהורגלת כנראה ע"י קריאת ספרי מדע פופולרי או ניסיונותיך להציג את עצמך כמשכיל.
פלצנים שמזכירים את קאנט אכן לא חסר, ואתה נמנה עליהם. אבל אל תבוא בטענות כשמישהו שאשכרה קרא את מה שאתה מדבר עליו מוכיח אותך על בורותך.

כל שנותר לי הוא לסיים את הדיון באומרי שאתה עושה רושם של בור, ובתהייה איך לעזאזל אתה מסתובב כאן עדיין ולא העיפו אותך לכל הרוחות.
(אגב, אני יודע את התשובה לתהייה, זה פשוט תעודת עניות לפורום.)

חח, לא רע. ניסחת די יפה את הרעיון. כמה סייגים: אני נותן למשה קרדיט חיובי ממה שאתה מתאר (ואני בספק אם הוא איש קטן עם שפם), פורום האימונים מתאים יותר לתיאור של גטו (שם אתם מבודדים את כל מי שלא הולך בדרכי ה-SS), ואותך היתי מכניס לרשימה של אותם אנשים פופולרים. אגב, התעמולה מאוד טובה, ואת זה שכחת לציין.

ראה כאן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית