הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה בבחירת תוכנית כח לאחר התמקדות בהיפרטרופיה

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
רקע קצר עליי: מתאמן שנתיים, גובה 1.62 משקל 59 א.ש מעריך ש15+- (יש סוג של ריבועים, ורידים בידיים, סטרייאטשינס סבירים בקוואדס), הייתי 67 קילו בסוף המסה עם משקלי עבודה בקצת יותר גבוהים שעכשיו הצלחתי כמעט לחזור אליהם, וירדתי 10 קילו ב3 חודשים כאשר עכשיו אני כבר חודש במסה בהם העליתי 2 קילו, משקלי עבודה להלן:
130 דדליפט לשישיות (יוצא דופן משום מה אני ממש טוב בדדליפט לעומת השאר)
85 סקוואט לשישיות
67.5 בנץ' לשישיות
פרס 42.5 לשישיות

עד עכשיו עשיתי בחיטוב ובמסה האחרונה תוכנית AB כזאת שבעצם מעלה חזרות עד שמגיע לרף העליון ואז מוסיף משקל יורד לסף תחתון של החזרות וחוזר חלילה, משתדל לא לאהגיע לכשל וגם לא לRPE 10 במרוכבים, עשיתי בעבר את הלינארית של קנדיטו כשרציתי גם להתמקד בכח , לפני שנה פחות או יותר, אבל עליתי בה במשקלי עבודה בקצב יותר איטי מהתוכנית הזאת אז אחרי 4 חודשים התייאשתי וחזרתי לתוכנית הזאת, התרגילים לפי סדר הביצוע שלהם באימון:
A:
גב-
דדליפט 2X6-8
פולי עליון 3X8-12
טי בר 3X8-12

כתפיים-
פרס 3X6-8
כתף צד במשקולות 3X8-12
כתף אחורית 3X8-12

יד קדמית-
בייספס קרלס בישיבה בשיפוע 3X8-12
פטישים 3X8-12

B:
חזה-
בנץ' 3X6-8
לחיצה במשקולות בשיפוע עליון 3X8-12
פרפר 3X8-12

רגליים-
סקוואט 2X6-8
לג פרס 3X8-12
לג קרלס 3X8-12

יד אחורית-
סקל קרשרס 3X8-12
יד אחורית בכבל 3X8-12

אני מעוניין להתמקד בכח למשך חודשיים שלוש, ורוצה לשמוע איזה תוכנית לדעתכם תתאים לי לפי הרמה שלי בוותק האימונים ובמשקלי העבודה שלי, בעיקר חשוב לי לחזק את הסקוואט והבנץ' כי הם די תקועים לעומת הדדליפט ששם אני לא חושב שיש לי עוד הרבה לעלות, מאוד רוצה להגיע ל100 לחמישיות ו80 לחמישיות בסקוואט ובנץ' בהתאמה ב3 חודשים, אפשרי? חשוב לי אבל לשמור על א.ש נורמלי ולא מעוניין SS ולטחון כמו חזיר ולהשמין, עליה של 1-1.2 קילו בחודש זה סבבה לי.

יש לי חשש מסוים והוא שבעצם בתוכנית כח אני כמובן אוריד את הנפח ואתמקד בעצימות, האם זה לא בעצם יוריד לי במסת השריר? הרי אם אתה מוריד מהנפח שהשריר רגיל לקבל אתה יורד בשריר כמו בעצם בחיטוב שאתה מוריד בנפח כי משקלי העבודה יורדים וככה מאבדים שריר.
אם כן, אשמח לתוכנית כח אבל שכן בכל זאת תהיה עם נפח סביר כי מאוד מאוד חשוב לי לא לאבד מסת שריר (אם זה בכלל אפשרי לאבד מסת שריר כשאתה במסה)

שמעתי כבר על כל התכוניות בין אם זה טקסס, 5X5, לינארית וכו', רוצה לשמוע על המלצה מה לדעתכם תתאים לי במצבי הנוכחי ובהתאם למה שרשמתי. (כמובן שאפשר להמליץ על תוכנית אחרת משלושתן)

אתה מתאמן מתחיל ואתה תפיק הכי הרבה מתוכנית של מתאמן מתחיל, זאת אומרת התקדמות מאימון לאימון. תעשה SS לפי הספר. לבצע סקוואט, בנץ פרס, פרס ודדליפט לא יגרמו לך להשמין. להגיע ל100 ק"ג סקוואט ו80 ק"ג בנץ אפשר גם במשקל הנוכחי שלך, אולי תצטרך לעלות כמה קילוגרמים בודדים.

אם תרצה באמת להיות חזק, תצטרך לאכול קצת יותר ולשקול יותר מ60 ק"ג.

סמולוב תוכנית קשוחה עם היפרטרופיה רצינית, ותוצאות בשטח.
הייתי מציע 3 שבועות בנץ' עם הרבה תרגילים מבודדים לשרירים האחרים, וסקוואט ודדליפט קצת.
ואז עוד 3 שבועות סמולוב סקוואט עם תרגילים מבודדים לשאר השרירים, לא לעשות דדליפט בכלל רק גב, ואפשר להמשיך להשקיע בבנץ'.

• פותח/ת השרשור
אתה מתאמן מתחיל ואתה תפיק הכי הרבה מתוכנית של מתאמן מתחיל, זאת אומרת התקדמות מאימון לאימון. תעשה SS לפי הספר. לבצע סקוואט, בנץ פרס, פרס ודדליפט לא יגרמו לך להשמין. להגיע ל100 ק"ג סקוואט ו80 ק"ג בנץ אפשר גם במשקל הנוכחי שלך, אולי תצטרך לעלות כמה קילוגרמים בודדים.

אם תרצה באמת להיות חזק, תצטרך לאכול קצת יותר ולשקול יותר מ60 ק"ג.
תראה מתחיל אני לא, לפי המחשבוני כח אני אינטרמידייט בכל התרגילים ואפילו אדוונסד בדדליפט. לפני כשנה כשעשיתי את הלינארית של קנדיטו שזה סטייל אסאס עם התקדמות מאימוון לאימון זה לא עבד. אני כבר לא יכול להתקדם ככה
הייתי מציע 3 שבועות בנץ' עם הרבה תרגילים מבודדים לשרירים האחרים, וסקוואט ודדליפט קצת.
ואז עוד 3 שבועות סמולוב סקוואט עם תרגילים מבודדים לשאר השרירים, לא לעשות דדליפט בכלל רק גב, ואפשר להמשיך להשקיע בבנץ'.
ב3 שבועות אפשר להתחזק באופן משמעותי???

הלוואי הייתי מתאמן מתחיל, אני לא מבין למה נעלבים מזה.

במידה ותעבוד נכון ולא תתחיל גבוה מידי אתה תתקדם יפה מאימון לאימון, אבל תצטרך להעלות על עצמך כמה קילוגרמים של שריר.

למה להתקדם פעם בשבוע כשאפשר להתקדם שלוש פעמיפ?

• פותח/ת השרשור
הלוואי הייתי מתאמן מתחיל, אני לא מבין למה נעלבים מזה.

במידה ותעבוד נכון ולא תתחיל גבוה מידי אתה תתקדם יפה מאימון לאימון, אבל תצטרך להעלות על עצמך כמה קילוגרמים של שריר.

למה להתקדם פעם בשבוע כשאפשר להתקדם שלוש פעמיפ?
ממש לא נעלב, הלוואי גם אני הייתי, אבל אני אומר לך מהרבה מאוד ניסיונות אני לא מסוגל לעלות מאימון לאימון, לפחות לא יותר משבוע ברצף, הלינארית של קנדיטו בנויה על זה והיא לא עבדה לי כבר לפני שנה קוצר אמר לי בזמנו שכנראה אני כבר לא מתאים לה

כי אתה 59 ק"ג.

ועדיין, גם על המשקל הזה כמה שבועות אפשרי לדחוף עם התקדמות מאימון לאימון. אם תעלה גם קצת משקל גוף תצליח לדחוף יותר.

וזה לא שהתקדמות שבועית או סמולוב או אנערף כן יקדמו אותך, גם זה יתקע מהר מאוד אם לא תקפיד לאכול כי פשוט לא תצליח להתאושש.

והדבר הראשון שצריך לדעת זה שהטכניקה טובה.

• פותח/ת השרשור
כי אתה 59 ק"ג.

ועדיין, גם על המשקל הזה כמה שבועות אפשרי לדחוף עם התקדמות מאימון לאימון. אם תעלה גם קצת משקל גוף תצליח לדחוף יותר.

וזה לא שהתקדמות שבועית או סמולוב או אנערף כן יקדמו אותך, גם זה יתקע מהר מאוד אם לא תקפיד לאכול כי פשוט לא תצליח להתאושש.

והדבר הראשון שצריך לדעת זה שהטכניקה טובה.
אבל אני אוכל טוב מאוד, עליתי 12 קילו מסה קודמת ב8 חודשים, שקלתי 67 וגם שם כבר לא יכולתי לעלות משבוע לשבוע

אין לי דרך לדעת מה עשית לא נכון. בסוף זה עניין של יותר מידי סטרס או פחות מידי סטרס, ולכל סיטואציה יש פתרונות טובים שעושים תוך כדי.

להגיע ל100 סקוואט ו80 בנץ זה משקלים בסיסיים יחסית שלא צריכה להיות בעיה להגיע אליהם, והם לא דורשים יותר מידי סיבוך בתוכנית. הכל כמובן במידה ויודעים מה עושים.

יש לי מתאמנים שסוגרים 190-200 דדליפט לחמישיה ועדיין מתקדמים פעם ב5-7 ימים בתוכנית פשוטה מאוד על נפח נמוך. אני לא אוהב לסבך כשאין צורך ולכן לא יכול להמליץ על משהו שאני לא מאמין בו.

ההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת היא לבחור תוכנית, לקרוא עליה כמה שאפשר, לוודא שהטכניקה שלך טובה ולהתחיל להתקדם במשקלי עבודה ומשקל גוף.

• פותח/ת השרשור
אין לי דרך לדעת מה עשית לא נכון. בסוף זה עניין של יותר מידי סטרס או פחות מידי סטרס, ולכל סיטואציה יש פתרונות טובים שעושים תוך כדי.

להגיע ל100 סקוואט ו80 בנץ זה משקלים בסיסיים יחסית שלא צריכה להיות בעיה להגיע אליהם, והם לא דורשים יותר מידי סיבוך בתוכנית. הכל כמובן במידה ויודעים מה עושים.

יש לי מתאמנים שסוגרים 190-200 דדליפט לחמישיה ועדיין מתקדמים פעם ב5-7 ימים בתוכנית פשוטה מאוד על נפח נמוך. אני לא אוהב לסבך כשאין צורך ולכן לא יכול להמליץ על משהו שאני לא מאמין בו.

ההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת היא לבחור תוכנית, לקרוא עליה כמה שאפשר, לוודא שהטכניקה שלך טובה ולהתחיל להתקדם במשקלי עבודה ומשקל גוף.
כשאני 1.62 להגיע ל80 בנץ' לחזרות זה לא כזה פשוט אתה שוכח פה פרט מאוד גדול
ושוב פעם, איזה תוכנית אז היית ממליץ לי? פחות ss אבל

כשאני 1.62 להגיע ל80 בנץ' לחזרות זה לא כזה פשוט אתה שוכח פה פרט מאוד גדול
ושוב פעם, איזה תוכנית אז היית ממליץ לי? פחות ss אבל
עזוב אותך אם אתה מתאמן מתחיל או מתקדם, יש הרבה תוכניות לבחור מהם.
אני הייתי מציע לך לבחור תוכנית וללמוד אותה היטב כדי שתוכל לעשות בה שינויים שתתאים לך ספציפית.

יש לי חבר שוקל 59 עם דדליפט 200, סקוואט 155, ובנץ' 100. הוא התאהב בתוכנית של לואי סימונס. הוא עושה את זה כבר שנים, והוא עשה בזה שינויים כדי להתאים לזה שהוא לא מתאמן ענק כמו המתאמנים של לואי, וגם לא מתחרה עם ציוד וחליפות.

גם אליהו עשה שינויים בקורטה כדי להתאים לזה שהואלא מתאמן עם ציוד או סימום. כל האחוזים של קורטה הם מהRM1 שלך עם ציוד, לכן הוא היה צריך לשנות את האחוזים.

עשיתי שינויים לטקסס כדי להתאים לעומס שיש לי לפעמים, או נתתי תוכניות עם עקרונות של טקסס אבל בסגנון וואסטסייד עם הרבה היפוטרופיה.

לא חייבים להחליף תוכנית כל פעם שעשית אותו תקופה, אני ממליץ לך ללמוד על התוכנית שתעשה מה שאתה יכול, כדי שתוכל להמשיך איתו לאורך זמן, ולעשות שינויים ספציפיים כשצריך.

כי אתה 59 ק"ג.
אתה אומר מספרים כלליים יחסית למישהו ממוצע אבל אל תשכח שהבחור בגובה 1.62, לשקול 59 על הגובה הזה זה אמנם לא הרבה אבל זה לא כמו לשקול 59 על 1.80 או משהו, כנ"ל להגיע למשקלי עבודה מסויימים.
נראה לי קצת מוגזם בשבילו כרגע סמולוב. אם אתה רוצה להרוג ג'וק בבית, לרוקן עליו מחסנית של M16 כנראה באמת יהרוג אותו אבל יהיה קצת overkill

נראה לי קצת מוגזם בשבילו כרגע סמולוב. אם אתה רוצה להרוג ג'וק בבית, לרוקן עליו מחסנית של M16 כנראה באמת יהרוג אותו אבל יהיה קצת overkill
אחרי היכרות עם התוכנית, זה לדעתי ממש לא מוגזם, זה תוכנית טובה מאוד.
גם אומרים את זה כאן בפורום על קורטה, וזה היה התוכנית הראשונה שלי עם אליהו.
אין שום סיבה לפחד מהתוכניות האלו, אבל אפשר ללמוד איך לעשות אותה בצורה אידיאלית.

סתם לשם דוגמה, הייתי ממליץ לעשות סמולוב אחרי אימון 10X10 עם משקל נחמד, זה חימום מעולה לקראת התוכנית עם נפח מפלצתי. אבל הייתי נותן את התוכנית לכל אחד עם וותק אימונים של מתאמן ממוצע.

הסקוואט והבנץ' בפיגור רציני, אני הייתי לוקח מתאמן כמוה לסמולוב סקוואט ובנץ' בו זמנית. ההתאוששות תהיה טובה כי המשקלים שלו נמוכים.

אם כל התוכניות העדינות היו עובדות, כנראה שבפורום כאן היה יותר מתאמנים עם משקלים שאפשר להשוויץ איתם.
תכלס, המתאמנים של אליהו מתאמנים עם נפח מפגר והתוצאות בהתאם.

אני מבין שצריך לקחת הכל בחשבון, אבל חבל לפחד מנפח.

וסתם דרך אגב, הסוד של התוכניות של אליהו הם לא רק בנפח, לדעתי זה המשקלים הנמוכים שעושים את כל ההבדל, וההבנה של אליהו שתוכנית טובה בנויה מאינטואיציה ולא מדע.

סתם לשם דוגמה, הייתי ממליץ לעשות סמולוב אחרי אימון 10X10 עם משקל נחמד, זה חימום מעולה לקראת התוכנית עם נפח מפלצתי. אבל הייתי נותן את התוכנית לכל אחד עם וותק אימונים של מתאמן ממוצע.

הסקוואט והבנץ' בפיגור רציני, אני הייתי לוקח מתאמן כמוה לסמולוב סקוואט ובנץ' בו זמנית. ההתאוששות תהיה טובה כי המשקלים שלו נמוכים.

אם כל התוכניות העדינות היו עובדות, כנראה שבפורום כאן היה יותר מתאמנים עם משקלים שאפשר להשוויץ איתם.

וסתם דרך אגב, הסוד של התוכניות של אליהו הם לא רק בנפח, לדעתי זה המשקלים הנמוכים שעושים את כל ההבדל, וההבנה של אליהו שתוכנית טובה בנויה מאינטואיציה ולא מדע.
התכנית עצמה טובה מאוד.
המתאמן המדובר פשוט לא ברמה המתאימה בשבילה. הוא ישרף מוקדם מדי עם סמולוב.

התכנית עצמה טובה מאוד.
המתאמן המדובר פשוט לא ברמה המתאימה בשבילה. הוא ישרף מוקדם מדי עם סמולוב.
את זה אני כבר לא יכול לדעת.
אני לא יכול לדעת איך הוא אוכל, ומה הכוח המנטלי שלו.
אבל מבחינה פיזית, יכולת התאוששות ופוטנציאל התקדמות, בהחלט יש לו.

• פותח/ת השרשור
חודשיים במסה ואתה כבר מחליף תכנית?
לא חחחח אני איתה כבר שנה נשארתי איתה גם בחיטוב
אתה אומר מספרים כלליים יחסית למישהו ממוצע אבל אל תשכח שהבחור בגובה 1.62, לשקול 59 על הגובה הזה זה אמנם לא הרבה אבל זה לא כמו לשקול 59 על 1.80 או משהו, כנ"ל להגיע למשקלי עבודה מסויימים.

מה היית ממליץ אז?

תוכנית עם נפח גבוה קצת בעייתי לי כי יש לי שעה וחצי מקס במכון. יכול להגיע 3-4 פעמים ומחפש משהו שיתאים לי לזה

תוכנית עם נפח גבוה קצת בעייתי לי כי יש לי שעה וחצי מקס במכון. יכול להגיע 3-4 פעמים ומחפש משהו שיתאים לי לזה
סמולוב שעה אימון, 30 דק' מבודדים. 4 פעמים בשבוע.
וואסטסייד ידוע באימונים קצרים 4 פעמים בשבוע.

מודע למימדים שהוא כתב, לכן גם ציינתי שלעלות מספר בודד של קילוגרמים רק יעזור לו. לא מצפה שיגיע ל80 ק"ג אבל להיות על 65-67 ק"ג כנראה יהיה יותר אופטימלי להתחזקות.

בכל מקרה, 80 בנץ' ו100 סקוואט במשקל גוף כזה זה לא מי יודע מה. 1.3 משקל גוף בנץ' פרס ו1.6 משקל גוף סקוואט. בוודאי ובדוואי שככל שהמשקל גוף נמוך יותר הפוטנציאל לראטיו גבוה הוא גדול יותר, לעומת מתאמן ששוקל 90 ק"ג.

זו דעתי מהניסיון שלי ושל מתאמניי. זה כמובן ידרוש השקעה והתמדה אבל אלו בהחלט לא מטרות מוגזמות שדורשות לשבור את הראש בנושא תוכנית האימון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית