הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה בבחירת תוכנית כח לאחר התמקדות בהיפרטרופיה

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
רקע קצר עליי: מתאמן שנתיים, גובה 1.62 משקל 59 א.ש מעריך ש15+- (יש סוג של ריבועים, ורידים בידיים, סטרייאטשינס סבירים בקוואדס), הייתי 67 קילו בסוף המסה עם משקלי עבודה בקצת יותר גבוהים שעכשיו הצלחתי כמעט לחזור אליהם, וירדתי 10 קילו ב3 חודשים כאשר עכשיו אני כבר חודש במסה בהם העליתי 2 קילו, משקלי עבודה להלן:
130 דדליפט לשישיות (יוצא דופן משום מה אני ממש טוב בדדליפט לעומת השאר)
85 סקוואט לשישיות
67.5 בנץ' לשישיות
פרס 42.5 לשישיות

עד עכשיו עשיתי בחיטוב ובמסה האחרונה תוכנית AB כזאת שבעצם מעלה חזרות עד שמגיע לרף העליון ואז מוסיף משקל יורד לסף תחתון של החזרות וחוזר חלילה, משתדל לא לאהגיע לכשל וגם לא לRPE 10 במרוכבים, עשיתי בעבר את הלינארית של קנדיטו כשרציתי גם להתמקד בכח , לפני שנה פחות או יותר, אבל עליתי בה במשקלי עבודה בקצב יותר איטי מהתוכנית הזאת אז אחרי 4 חודשים התייאשתי וחזרתי לתוכנית הזאת, התרגילים לפי סדר הביצוע שלהם באימון:
A:
גב-
דדליפט 2X6-8
פולי עליון 3X8-12
טי בר 3X8-12

כתפיים-
פרס 3X6-8
כתף צד במשקולות 3X8-12
כתף אחורית 3X8-12

יד קדמית-
בייספס קרלס בישיבה בשיפוע 3X8-12
פטישים 3X8-12

B:
חזה-
בנץ' 3X6-8
לחיצה במשקולות בשיפוע עליון 3X8-12
פרפר 3X8-12

רגליים-
סקוואט 2X6-8
לג פרס 3X8-12
לג קרלס 3X8-12

יד אחורית-
סקל קרשרס 3X8-12
יד אחורית בכבל 3X8-12

אני מעוניין להתמקד בכח למשך חודשיים שלוש, ורוצה לשמוע איזה תוכנית לדעתכם תתאים לי לפי הרמה שלי בוותק האימונים ובמשקלי העבודה שלי, בעיקר חשוב לי לחזק את הסקוואט והבנץ' כי הם די תקועים לעומת הדדליפט ששם אני לא חושב שיש לי עוד הרבה לעלות, מאוד רוצה להגיע ל100 לחמישיות ו80 לחמישיות בסקוואט ובנץ' בהתאמה ב3 חודשים, אפשרי? חשוב לי אבל לשמור על א.ש נורמלי ולא מעוניין SS ולטחון כמו חזיר ולהשמין, עליה של 1-1.2 קילו בחודש זה סבבה לי.

יש לי חשש מסוים והוא שבעצם בתוכנית כח אני כמובן אוריד את הנפח ואתמקד בעצימות, האם זה לא בעצם יוריד לי במסת השריר? הרי אם אתה מוריד מהנפח שהשריר רגיל לקבל אתה יורד בשריר כמו בעצם בחיטוב שאתה מוריד בנפח כי משקלי העבודה יורדים וככה מאבדים שריר.
אם כן, אשמח לתוכנית כח אבל שכן בכל זאת תהיה עם נפח סביר כי מאוד מאוד חשוב לי לא לאבד מסת שריר (אם זה בכלל אפשרי לאבד מסת שריר כשאתה במסה)

שמעתי כבר על כל התכוניות בין אם זה טקסס, 5X5, לינארית וכו', רוצה לשמוע על המלצה מה לדעתכם תתאים לי במצבי הנוכחי ובהתאם למה שרשמתי. (כמובן שאפשר להמליץ על תוכנית אחרת משלושתן)

מודע למימדים שהוא כתב, לכן גם ציינתי שלעלות מספר בודד של קילוגרמים רק יעזור לו. לא מצפה שיגיע ל80 ק"ג אבל להיות על 65-67 ק"ג כנראה יהיה יותר אופטימלי להתחזקות.

בכל מקרה, 80 בנץ' ו100 סקוואט במשקל גוף כזה זה לא מי יודע מה. 1.3 משקל גוף בנץ' פרס ו1.6 משקל גוף סקוואט. בוודאי ובדוואי שככל שהמשקל גוף נמוך יותר הפוטנציאל לראטיו גבוה הוא גדול יותר, לעומת מתאמן ששוקל 90 ק"ג.

זו דעתי מהניסיון שלי ושל מתאמניי. זה כמובן ידרוש השקעה והתמדה אבל אלו בהחלט לא מטרות מוגזמות שדורשות לשבור את הראש בנושא תוכנית האימון.
מסכים 100%, המשקלים טעונים שיפור דחוף.
לפי וותק האימונים דרוש כאן הסתכלות עמוקה בטכניקה ואיך התבצעו התוכניות בעבר.

• פותח/ת השרשור
סמולוב שעה אימון, 30 דק' מבודדים. 4 פעמים בשבוע.
וואסטסייד ידוע באימונים קצרים 4 פעמים בשבוע.
תוכנית אימונים - Smolov Squat Cycle - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף
לא הבנתי כל כך איך אני מבצע את התכונית, יש לך קישור לתוכנית עצמה? וגם לתוכנית של סמולוב לבנץ'? מה שכן כתוב שהיא לא מתאימה לכל אחד כי היא קשה מנטלית ופיזית ואני לא כזה בן אדם חזק מנטלית ולא נהנה "לסבול", נגיד אחרי 3 סטים של סקוואט של שביעיות בא לי למות אחרי כל סט מרגיש זבל
מודע למימדים שהוא כתב, לכן גם ציינתי שלעלות מספר בודד של קילוגרמים רק יעזור לו. לא מצפה שיגיע ל80 ק"ג אבל להיות על 65-67 ק"ג כנראה יהיה יותר אופטימלי להתחזקות.

בכל מקרה, 80 בנץ' ו100 סקוואט במשקל גוף כזה זה לא מי יודע מה. 1.3 משקל גוף בנץ' פרס ו1.6 משקל גוף סקוואט. בוודאי ובדוואי שככל שהמשקל גוף נמוך יותר הפוטנציאל לראטיו גבוה הוא גדול יותר, לעומת מתאמן ששוקל 90 ק"ג.

זו דעתי מהניסיון שלי ושל מתאמניי. זה כמובן ידרוש השקעה והתמדה אבל אלו בהחלט לא מטרות מוגזמות שדורשות לשבור את הראש בנושא תוכנית האימון.
איזו תוכנית אתה ממליץ אז?
מסכים 100%, המשקלים טעונים שיפור דחוף.
לפי וותק האימונים דרוש כאן הסתכלות עמוקה בטכניקה ואיך התבצעו התוכניות בעבר.
כבר ראית בעבר כמה פעמים את הטכניקה שלי בסקוואט ודדליפט ואמרת שהיא טובה, כנ"ל קוצר ועוד הרבה חבר'ה, רק הבנץ' אמרתם שטעון שיפור אבל גם שם לא נורא

לא הבנתי כל כך איך אני מבצע את התכונית, יש לך קישור לתוכנית עצמה? וגם לתוכנית של סמולוב לבנץ'? מה שכן כתוב שהיא לא מתאימה לכל אחד כי היא קשה מנטלית ופיזית ואני לא כזה בן אדם חזק מנטלית ולא נהנה "לסבול", נגיד אחרי 3 סטים של סקוואט של שביעיות בא לי למות אחרי כל סט מרגיש זבל
עזוב, אל תיכנס לזה. זה תוכנית הכי טובה בעולם למי שמזוכיסט כמוני.
אם אני לא קורע את עצמי, אני מרגיש מת.
כבר ראית בעבר כמה פעמים את הטכניקה שלי בסקוואט ודדליפט ואמרת שהיא טובה, כנ"ל קוצר ועוד הרבה חבר'ה, רק הבנץ' אמרתם שטעון שיפור אבל גם שם לא נורא
כנראה שהתוכניות שלך או האופן שאתה מבצע אותם טעון שיפור.

• פותח/ת השרשור
עזוב, אל תיכנס לזה. זה תוכנית הכי טובה בעולם למי שמזוכיסט כמוני.
אם אני לא קורע את עצמי, אני מרגיש מת.

כנראה שהתוכניות שלך או האופן שאתה מבצע אותם טעון שיפור.
אז איזו תוכנית לעשות אם לא סמולוב? טקסס? 5X5? לינארית? מה עוד יש לרמתי?

גם סמולוב זה לרמה שלך, כל תוכנית היא לרמה שלך, השאלה האם יש בך את מה שהם דורשים.
אמרת שאין לך הרבה זמן, הייתי ממליץ לך לקרוא על וואסטסייד, וללמוד כיצד להתאים אותו לך.

• פותח/ת השרשור
גם סמולוב זה לרמה שלך, כל תוכנית היא לרמה שלך, השאלה האם יש בך את מה שהם דורשים.
אמרת שאין לך הרבה זמן, הייתי ממליץ לך לקרוא על וואסטסייד, וללמוד כיצד להתאים אותו לך.
אני כרגע מתכנן לעבור לאילת לעבודה מועדפת בבית מלון (בתקווה שיקרה) עכשיו בכלל אני נאחס כי לא נראה שיהיו חדרי כושר אבל אני אצטרך משהו שמתאים לי לשגרה עמוסה

אני כרגע מתכנן לעבור לאילת לעבודה מועדפת בבית מלון (בתקווה שיקרה) עכשיו בכלל אני נאחס כי לא נראה שיהיו חדרי כושר אבל אני אצטרך משהו שמתאים לי לשגרה עמוסה
שזה הזדמנות נהדרת לקרוא וללמוד, אם לא לקחת מאמן פשוט.

תוכנית אימונים - Smolov Squat Cycle - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף

איזו תוכנית אתה ממליץ אז?

לדעתי, SS, כמו שכבר אמרתי.

רשמתי עליה מדריך דיי מקיף פה:

Strong Enough- מחשבות על אימוני כח

• פותח/ת השרשור
שזה הזדמנות נהדרת לקרוא וללמוד, אם לא לקחת מאמן פשוט.
סרטון - שיא אישי דדליפט 140X3 על 58.9 מ.ג אשמח לחוות דעת, בנוסף גם תוכל לראות איך אני מבחינת נראות
לדעתי, SS, כמו שכבר אמרתי.

רשמתי עליה מדריך דיי מקיף פה:

Strong Enough- מחשבות על אימוני כח
לא רואה את עצמי עושה SS בזמן שנאי במועדפת באילת, אני מנסה להיות ריאלי

אז תעשה 531 או משהו. בסוף הכל סובב סביב אותם עקרונות ורק קצב ההתקדמות הוא שונה. אני אוהב להתקדם הכי מהר שאפשר ולהאט לפי הצורך. לא להתחיל מראש בתוכנית איטית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית