אהלן, מסיבות כלשהם ( רפואית ) אני צריך להתחיל מעכשיו לחשב פחמימות בדיוק, בעיקרון הייתי צריך לפני, אבל עכשיו התחלתי לשים דגש על זה מסיבות שונות.
איך אני מחשב אם נגיד אני עושה ככה
200 גרם אורז
400 גרם מים
12 גרם אבקת עוף
כף שמן זית.
אמור לצאת בערך 622~623 גרם סה"כ.
בפועל אחרי הבישול יצא לי 521 גרם של הכל.
נגיד עשיתי חישוב ככה של 521 גרם, יצא לי 162.9 פחמימות סה"כ על כל מה ששמתי, 1 גרם פחמימה זה 3.2 גרם אורז.
הבעיה זה שזה יוצא 622~623 גרם סה"כ, אז איך בדיוק אני מחשב כמה גרם פחמימה זה על אורז? אני צריך להוסיף/להוריד גרמים של אורז?
אני מבין שמה שירד ( התאדה ) זה המים...
מישהו יכול לעזור לי בזה? הראש שלי הסתובב והסתבך עם זה 🫤
סליחה אגב על הבלבול כאן בפוסט, לא ידעתי איך לרשום את מה שאני אומר ( גם התבלבלתי פה טיפה.... )
( עריכה : כמובן מציין שזה לא רק בהקשר לאורז, זה גם לשאר, אבל כרגע זה לאורז ואם אני אצליח להבין בקשר לאורז, אוכל להבין בקשר לכל דבר אחר איך לחשב )
איך אני מחשב אם נגיד אני עושה ככה
200 גרם אורז
400 גרם מים
12 גרם אבקת עוף
כף שמן זית.
אמור לצאת בערך 622~623 גרם סה"כ.
בפועל אחרי הבישול יצא לי 521 גרם של הכל.
נגיד עשיתי חישוב ככה של 521 גרם, יצא לי 162.9 פחמימות סה"כ על כל מה ששמתי, 1 גרם פחמימה זה 3.2 גרם אורז.
הבעיה זה שזה יוצא 622~623 גרם סה"כ, אז איך בדיוק אני מחשב כמה גרם פחמימה זה על אורז? אני צריך להוסיף/להוריד גרמים של אורז?
אני מבין שמה שירד ( התאדה ) זה המים...
מישהו יכול לעזור לי בזה? הראש שלי הסתובב והסתבך עם זה 🫤
סליחה אגב על הבלבול כאן בפוסט, לא ידעתי איך לרשום את מה שאני אומר ( גם התבלבלתי פה טיפה.... )
( עריכה : כמובן מציין שזה לא רק בהקשר לאורז, זה גם לשאר, אבל כרגע זה לאורז ואם אני אצליח להבין בקשר לאורז, אוכל להבין בקשר לכל דבר אחר איך לחשב )