הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה| אורז חישוב מדויק- איך בדיוק?

Ben098765

משתמש פעיל
648
96
נק' מוניטין:
172
648
96
אהלן, מסיבות כלשהם ( רפואית ) אני צריך להתחיל מעכשיו לחשב פחמימות בדיוק, בעיקרון הייתי צריך לפני, אבל עכשיו התחלתי לשים דגש על זה מסיבות שונות.
איך אני מחשב אם נגיד אני עושה ככה
200 גרם אורז
400 גרם מים
12 גרם אבקת עוף
כף שמן זית.
אמור לצאת בערך 622~623 גרם סה"כ.
בפועל אחרי הבישול יצא לי 521 גרם של הכל.
נגיד עשיתי חישוב ככה של 521 גרם, יצא לי 162.9 פחמימות סה"כ על כל מה ששמתי, 1 גרם פחמימה זה 3.2 גרם אורז.
הבעיה זה שזה יוצא 622~623 גרם סה"כ, אז איך בדיוק אני מחשב כמה גרם פחמימה זה על אורז? אני צריך להוסיף/להוריד גרמים של אורז?
אני מבין שמה שירד ( התאדה ) זה המים...
מישהו יכול לעזור לי בזה? הראש שלי הסתובב והסתבך עם זה 🫤

סליחה אגב על הבלבול כאן בפוסט, לא ידעתי איך לרשום את מה שאני אומר ( גם התבלבלתי פה טיפה.... )

( עריכה : כמובן מציין שזה לא רק בהקשר לאורז, זה גם לשאר, אבל כרגע זה לאורז ואם אני אצליח להבין בקשר לאורז, אוכל להבין בקשר לכל דבר אחר איך לחשב )

למים אין קלוריות, ואם אתה רוצה לדעת רק את כמות הפחמימות תראה כמה פחמימה יש בסך המרכיבים לפני בישול

אם היה בערך 800 קלוריות לפני הבישול יהיו גם 800 אחרי הבישול, כי השוני במשקל בין לפני הבישול ואחרי הוא כתוצאה מאידוי מים ולא אורז נניח.

לאחר הבישול תשקול את האורז, וכמות הקלוריות באורז תהיה שווה לכמות האורז לפני הבישול, רק במשקל אחר.

• פותח/ת השרשור
למים אין קלוריות, ואם אתה רוצה לדעת רק את כמות הפחמימות תראה כמה פחמימה יש בסך המרכיבים לפני בישול

אם היה בערך 800 קלוריות לפני הבישול יהיו גם 800 אחרי הבישול, כי השוני במשקל בין לפני הבישול ואחרי הוא כתוצאה מאידוי מים ולא אורז נניח.

לאחר הבישול תשקול את האורז, וכמות הקלוריות באורז תהיה שווה לכמות האורז לפני הבישול, רק במשקל אחר.

כן זה מה שאמרתי.
יצא לי 521 גרם אחרי בישול, אבל סה"כ 162.9 פחמימות לפני הבישול.
אז פשוט אני מחשב את ה-521 גרם האלו ב-162.9 ויוצא לי 3.2 גרם אורז לפחמימה כמו שציינתי למעלה?

כן זה מה שאמרתי.
יצא לי 521 גרם אחרי בישול, אבל סה"כ 162.9 פחמימות לפני הבישול.
אז פשוט אני מחשב את ה-521 גרם האלו ב-162.9 ויוצא לי 3.2 גרם אורז לפחמימה כמו שציינתי למעלה?
מה זאת אומרת 3.2 גרם אורז לפחמימה

על כל גרם אורז יש X כמות קלוריות.

• פותח/ת השרשור
מה זאת אומרת 3.2 גרם אורז לפחמימה

על כל גרם אורז יש X כמות קלוריות.
לא אכפת לי מהקלוריות כרגע, אני צריך את הפחמימות.

השאלה שלי, איך אני יודע כמה גרם אורז יש על פחמימה אחת?
אני אציין מה יצא לי שוב.
סה"כ המשקל לפני בישול 622גרם ( כל המוצרים ).
סה"כ המשקל אחרי בישול 521 גרם ( כל המוצרים ).
200גרם גרם אורז לפני בישול.
162.9 גרם פחמימות סה"כ ( כל המוצרים ).

חישבתי 521/162.9 ויצא לי 3.2, כלומר על כל גרם פחמימה, יש לי 3.2 גרם אורז.
עכשיו, ככה זה חישוב טוב של הפחמימה? או שאני מחשב לפי ה-622 גרם שלפני הבישול ( שזה כביכול המים שהתאדו )

לא אכפת לי מהקלוריות כרגע, אני צריך את הפחמימות.

השאלה שלי, איך אני יודע כמה גרם אורז יש על פחמימה אחת?
אני אציין מה יצא לי שוב.
סה"כ המשקל לפני בישול 622גרם ( כל המוצרים ).
סה"כ המשקל אחרי בישול 521 גרם ( כל המוצרים ).
200גרם גרם אורז לפני בישול.
162.9 גרם פחמימות סה"כ ( כל המוצרים ).

חישבתי 521/162.9 ויצא לי 3.2, כלומר על כל גרם פחמימה, יש לי 3.2 גרם אורז.
עכשיו, ככה זה חישוב טוב של הפחמימה? או שאני מחשב לפי ה-622 גרם שלפני הבישול ( שזה כביכול המים שהתאדו )

שמע אומר לך תאמת אני לא מבין למה אתה מחשב ככה ספציפית, אבל נזרום

המשקל אחרי הבישול כולל גם רכיבים אחרים, חלבון ושומן כדוגמא, ולא פחמימה טהורה אז לא החישוב לא מדויק.

נגיד יש לך 162 גרם פחמימות לפני הבישול, כלומר 648 קלוריות ממקור פחימימה במנה

אחרי הבישול המשקל ירד ועכשיו חלק את כמות הקלוריות במשקל המנה

521/648= 0.8

0.8 קלוריות ממקור פחמימה לכל גרם מבושל.

כל גרם פחמימה שווה 4 קלוריות

5 גרם אורז לכל גרם פחמימה.

דעתי האישית קצת מיותר לספור קלוריות ברמת הגרמים אבל מה שכיף לך

• פותח/ת השרשור
שמע אומר לך תאמת אני לא מבין למה אתה מחשב ככה ספציפית, אבל נזרום

המשקל אחרי הבישול כולל גם רכיבים אחרים, חלבון ושומן כדוגמא, ולא פחמימה טהורה אז לא החישוב לא מדויק.

נגיד יש לך 162 גרם פחמימות לפני הבישול, כלומר 648 קלוריות ממקור פחימימה במנה

אחרי הבישול המשקל ירד ועכשיו חלק את כמות הקלוריות במשקל המנה

521/648= 0.8

0.8 קלוריות ממקור פחמימה לכל גרם מבושל.

כל גרם פחמימה שווה 4 קלוריות

5 גרם אורז לכל גרם פחמימה.

דעתי האישית קצת מיותר לספור קלוריות ברמת הגרמים אבל מה שכיף לך

לא הגיוני מה שיצא לך :/ אבל תודה 😃 ( מהסיבה שציינתי למטה, החישוב עצמו הגיוני, כאילו לא הגיוני לעומת מה שאני עשיתי )
בקשר לפחמימות וקלוריות, שוב אם אפשר חחח, רק פחמימות, בלי להתייחס לקלוריות, אני לא פתחתי את האשכול מסיבה של אימונים, גם ציינתי, מסיבה רפואית שלא אציין את שמה ( למרות שאפשר לנחש ).
איך זה הגיוני שיש סטייה של 1.8 גרם פחמימה מאצלי לאצלך, משהו כאן לא הגיוני...

אני חייב שיהיו פה עוד כמה דעות לראות מה הם אומרים על זה, אם היה סטייה של איזה 0.1~0.5 מילא, אבל 1.8 זה הרבה, בשבילי זה משמעותי ממש אפילו כמות פחותה של פחמימה.

לא הגיוני מה שיצא לך :/ אבל תודה 😃
בקשר לפחמימות וקלוריות, שוב אם אפשר חחח, רק פחמימות, בלי להתייחס לקלוריות, אני לא פתחתי את האשכול מסיבה של אימונים, גם ציינתי, מסיבה רפואית שלא אציין את שמה ( למרות שאפשר לנחש ).
איך זה הגיוני שיש סטייה של 1.8 גרם פחמימה מאצלי לאצלך, משהו כאן לא הגיוני...

אני חייב שיהיו פה עוד כמה דעות לראות מה הם אומרים על זה, אם היה סטייה של איזה 0.1~0.5 מילא, אבל 1.8 זה הרבה, בשבילי זה משמעותי ממש אפילו כמות פחותה של פחמימה.
מסכים

אני אגיד לך מה הבעיה אתה לוקח את הדרך הארוכה בכך שאתה מחשב את רק פחמימה, אני גם פה יושב ומנסה להבין מה עשיתי.

אני חושב שכדאי לך לחשב את הערך התזונתי המלא של אורז מבושל, ומשם לקחת את את נתון של גרם אורז לגרם פחמימה
מסכים

אני אגיד לך מה הבעיה אתה לוקח את הדרך הארוכה בכך שאתה מחשב את רק פחמימה, אני גם פה יושב ומנסה להבין מה עשיתי.

אני חושב שכדאי לך לחשב את הערך התזונתי המלא של אורז מבושל, ומשם לקחת את את נתון של גרם אורז לגרם פחמימה

שאלה אמיתית

אם אתה צריך את זה למצב רפואי אין לך תזונאי שידע להתעסק עם דברים כאלו? עדיף על ניחושים שלי או של כל אחד פה

• פותח/ת השרשור
מסכים

זה לא דרך ארוכה, כי כפי שציינתי, קלוריות זה לא העיקר, מצידי שיהיה 10000 קלוריות 😃
הפחמימות זה הדבר שהכי חשוב לי כאן.
וגם יש דברים נוספים חוץ מאורז( שאותם חישבתי כאילו )

בקיצור כמו שכתבתי למעלה אני לא מצליח משום מה לחשב את זה הראש הפסיק לעבוד. תשכח את מה שכתבתי כאן ומציע לך ללכת לתזונאי אם זה מצב רפואי מאשר לעשות טעות חישוב עם השלכות רפואיות

• פותח/ת השרשור
מסכים

שאלה אמיתית

אם אתה צריך את זה למצב רפואי אין לך תזונאי שידע להתעסק עם דברים כאלו? עדיף על ניחושים שלי או של כל אחד פה

יש אבל פעם ב... מלא זמן בוא נגיד, יש לי בעוד 3 שבועות, אבל בכל מקרה אני לא אשאל אותם דברים כאלו, אני גם מעדיף להתחיל עם זה כבר מעכשיו.
וזה לא ניחוש, דווקא יש פה הרבה שיכולים לעזור בקטע הזה של חישוב הפחמימה, בד"כ הייתי מחשב פשוט לפי מחשבון מסוים, אבל עכשיו אני רוצה כמה שיותר מדויק.
בקיצור כמו שכתבתי למעלה אני לא מצליח משום מה לחשב את זה הראש הפסיק לעבוד. תשכח את מה שכתבתי כאן ומציע לך ללכת לתזונאי אם זה מצב רפואי מאשר לעשות טעות חישוב עם השלכות רפואיות
חחחחח הכל טוב, תודה 😃
אחכה לעוד כמה דעות, אולי מה שעשית באמת התברר כנכון ואני סתם יצאתי דבע.

שמע טעיתי בחישוב, יצאה לך תוצאה זהה ברגע שחישבתי

652 (סך הקלוריות) חלקי 521 (משקל אחרי בישול)

יצאתי טמבל, חישוב שלך מדויק ואני לקחתי את החישוב במסובך. סורי על הבלבול

• פותח/ת השרשור
שמע טעיתי בחישוב, יצאה לך תוצאה זהה ברגע שחישבתי

652 (סך הקלוריות) חלקי 521 (משקל אחרי בישול)

יצאתי טמבל, חישוב שלך מדויק ואני לקחתי את החישוב במסובך. סורי על הבלבול

רגע אז לא הבנתי חחחח, יצא לך 3.2 אז?
אז כנראה שזה נכון בסוף, תודה רבה 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית