הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך הימנע מלהתעלף בזמן אימון משקולות?

• פותח/ת השרשור Baraka
  • פורסם בתאריך

Baraka

משתמש מתחיל
80
23
נק' מוניטין:
25
80
23
מהמקצוענים המנוסים פה, האם זה קרה לכם פעם או שראיתם מישהו אחר שזה קרה לו? נתקלתי בלא מעט סרטונים ביוטיוב של מתאמנים שהתעלפו בזמן אימון משקולות, וזה נראה מאוד מסוכן להתעלף בזמן שאתה נושא משקולת עלייך, רציתי לדעת מנסיונכם אי להימנע מראש מלהגיע למצב הזה?

די בטוח שזה תוצר של תמרון ולסלבה קיצוני.

Valsalva3.jpg

מעבר לאיך להימנע מלהגיע למצב הזה, תמיד מומלץ לעבוד עם מוטות ביטחון, במקרה הזה אם אתה מתעלף בסקוואט למשל אתה נופל בלי שהמשקולות מתרסקות עליך

על מנת לשמור על יציבות וכוח בזמן ההרמה צריך להחזיק את האוויר בפנים וללחוץ את הבטן החוצה(ברייסינג) מה שמעלה את הלחץ דם ובנוסף מונע מחמצן להגיע למוח לכן אנשים מתעלפים או "רואים שחור", אנשים מיומנים יודעים להמשיך לנשום תוך כדי שמירה על הלחץ התוך בטני מה שמאפשר זרימת חמצן למוח

• פותח/ת השרשור
אז ממה שאני מבין ממכם זה יותר קורה בתחרויות מקצועיות שאתה מתעסק עם משקלים ממש גבוהים, פחות אצל חובבנים במכון שסתם רוצים לעלות קצת מסה?

אז ממה שאני מבין ממכם זה יותר קורה בתחרויות מקצועיות שאתה מתעסק עם משקלים ממש גבוהים, פחות אצל חובבנים במכון שסתם רוצים לעלות קצת מסה?
כל אחד יכול לתמרן ולסלבה, הקטע שהרוב הגדול עושים איזהשהו חצי ברייס שהם מרימים כבד.
בקיצור אין סיבה שתתעלף, וגם אם תתעלף - חוויה.

אגב קרה לי פעם בלאנגים כבד, איבדתי הכרה לשניה

כל אחד יכול לתמרן ולסלבה, הקטע שהרוב הגדול עושים איזהשהו חצי ברייס שהם מרימים כבד.
בקיצור אין סיבה שתתעלף, וגם אם תתעלף - חוויה.
חוויה אני בטוח, אבל לא אחת טובה.
אני התעלפתי בפרס במרתף. לא נעים, ובמזל נגמר לא רע.

• פותח/ת השרשור
אני והפה שלי..

היום אבא שלי התעלף ונפל על הראש. לפי המצלמת אבטחה היה מחוסר הכרה ל25 שניות ואז קם בזמן שהכלב מלקק את פניו.

הוא ניסה לפתוח סתימה בצינור של המזגן בזמן שהוא נושף לתוכו ארוכות מבלי לעצור לקחת אויר. הוא התחיל להרגיש סחרחורת באמצע אבל היה להוט לפתוח את הסתימה ולא הקשיב לגוף בזמן לעצור שניה ולקחת חזרה קצת אויר לריאות..

חטך מכה בראש ומהנפילה וקצת התנפח אבל הכל בסדר ברוך השם.

אבל המוח שלנו מאוד חכם! (מליוני שנות אבולציה לא הולך ברגל..) רואים בזמן שהוא מתחיל ליפול ממש לפני שהמוח מכבה לחלוטין את הras, יש מין השתהות של כמה שניות כדי שהנפילה לא תהייה בבת אחת (כמו בדום לב לא עלינו) , ורואים אותו נופל אחורה בהדרגה וממש ברגע האחרון לפני שהראש חוטף בקרקע, היד שלו ברפלקס נוגעת קודם ברצפה ובולמת קצת את עוצמת המכה. כמובן שהוא לא זוכר שום דבר מהנפילה.

ואז שהוא שוכב על הקרקע מחוסר הכרה, רואים את המוח שלו לוקח פיקוד ומכניס את הגוף למצב סימפטטי . בית החזה עולה ויורד מהר כנראה כדיי לפצות על חוסר החמצן שגרם לעצמו בזמן שנשף לצינור. 25 שניות הוא על הקרקע מעולף עד שהוא מתעורר.

אותו דבר בסרטון ששמתי למעלה. רואים שכל מי שהתעלף שם נפל יחסית בצורה הדרגתית ולא בבום.
מניח שזה במכוון. הריי המוח רוצה שלהכניס אותך למצב שכיבה כדי להחזיר חמצן למוח, אבל הוא גם לא רוצה שתחטוף מכה קשה מדי מהנפילה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית