הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אקנה

Yonatann

משתמש משקיע
2,213
729
נק' מוניטין:
953
2,213
729
אהלן אני בין 17, לצערי אני סובל מאקנה יחסית קשה, אני משתמש בתרחיץ של אקניל, ועוד משחה שמתייבשת את הפצעים. בנוסף אני מחליף מצעים של הכריות פעם בשבוע. האקנה הוא על הפנים כמעט בלבד...

למישהו יש הצעות לטיפול? כרגע המצב גרוע זה כבר ממש מפריע לי.. ועד כמה זה גרוע טיפול ברוקטאן?

@Mike זוכר שפעם כתבת מאמר על מוצרי חלב, יש קשר?

נערך לאחרונה:
אני פחות קונבנציונלי לפעמים עם הדעות שלי.
אבל הרבה מדווחים על יותר פצעים ככל שהם אוכלים יותר שומן, אולי תנסה לצמצם את השומן שלך, במיוחד מהצומח.
אני מאמין בנוטורופתים בכללי ובמיוחד בתחום הזה, פגשתי אנשים שטופלו בהצלחה ברוך ה'.

אם אתה רוצה אוכל להפנות אותך לנוטורופת שאני מכיר עם נסיון רב בתחום, מעל 40 שנה נסיון, ומומחה לאקנה.

לדעתו יש מאכלים שמעודדים אקנה יותר מאחרים ויש כאלה מונעים אקנה, בנוסף לתוספי תזונה וצמחים שלפעמים הוא רואה בהם צורך.

הודאה כנה, הוא אחד האנשים שהכי עזרו לי לצאת מהקרוהן שלי.

הדבר המוכח היחידי שבאמת עוזר לאקנה - רואקוטן. תופעות לוואי בינוניות מינוס עד קשות אצל חלק מהאנשים, משתנה.. מה שכן, בקשר לתוצאות של זה אתה לא תוכל להתווכח. יש לפני ויש אחרי.

• פותח/ת השרשור
הדבר המוכח היחידי שבאמת עוזר לאקנה - רואקוטן. תופעות לוואי בינוניות מינוס עד קשות אצל חלק מהאנשים, משתנה.. מה שכן, בקשר לתוצאות של זה אתה לא תוכל להתווכח. יש לפני ויש אחרי.

אני קצת מפחד להשתמש, אמנם האקנה קשה אבל אני לא מוכן שיבוא על חשבון האימונים.. אתה השתמשת? אם כן איך חווית את תופעות הלוואי?

אני קצת מפחד להשתמש, אמנם האקנה קשה אבל אני לא מוכן שיבוא על חשבון האימונים.. אתה השתמשת? אם כן איך חווית את תופעות הלוואי?
שוב, משתנה מאדם לאדם.. אני סבלתי מעבר ליובשבפה (מאדם שבחייםלא שם שפתון בלי פקל שפתון בכיס לא יוצא מהבית), גם היה יובש במפרקים וזה מנע ממני להתאמן בעצימות גבוהה. צצו כאבים. לעומת זאת זכור לי שמנהל האתר פה שתייגת אמר באיזה פוסט מפעם שהוא התאמן והיה לו ממש אחלה יחסית

• פותח/ת השרשור
שוב, משתנה מאדם לאדם.. אני סבלתי מעבר ליובשבפה (מאדם שבחייםלא שם שפתון בלי פקל שפתון בכיס לא יוצא מהבית), גם היה יובש במפרקים וזה מנע ממני להתאמן בעצימות גבוהה. צצו כאבים. לעומת זאת זכור לי שמנהל האתר פה שתייגת אמר באיזה פוסט מפעם שהוא התאמן והיה לו ממש אחלה יחסית

כן הפגיעה באימונים לא כל כך בא בחשבון.. אם יש עוד משהו שעזר לך אשמח שתשתף.. לדוגמא אני עכשיו מקפיד יותר להחליף מצעים ולשתוף פנים עם כפפות סיליקון/ ידיים מאוד נקיות

עזר גם לסימנים של אקנה או רק לפצעים פעילים? כמה זמן השתמשת בתרופה?
אני סובל מהבעיה הזאת שנים בגב ובכתפיים ובפנים מעולם לא היה לי, משהו ממש מוזר. אני יכול לומר שהייתי אצל כמה רופאי עור וניסיתי כל דבר אפשרי וזה לא הצליח ואני מתכוון לקחת ראקוטן בחורף, שום דבר אחר פשוט לא יעזור וגם אם הוא יעלים לך את הפצעים הם כנראה יחזרו אחרי שתסיים להשתמש במשחה או סבון או מה שזה לא יהיה.

עזר גם לסימנים של אקנה או רק לפצעים פעילים? כמה זמן השתמשת בתרופה?
אני סובל מהבעיה הזאת שנים בגב ובכתפיים ובפנים מעולם לא היה לי, משהו ממש מוזר. אני יכול לומר שהייתי אצל כמה רופאי עור וניסיתי כל דבר אפשרי וזה לא הצליח ואני מתכוון לקחת ראקוטן בחורף, שום דבר אחר פשוט לא יעזור וגם אם הוא יעלים לך את הפצעים הם כנראה יחזרו אחרי שתסיים להשתמש במשחה או סבון או מה שזה לא יהיה.
תשמע אין לי מניות אצל חברת תרופות מסוימת, וחשוב לי להגיד שבמקרים מסוימים אישית די סבלתי מתופעות הלוואי. עדיין לא מתחרט לרגע. מגיל 16 לא היה לי יותר מפצעון-שניים קטנים על הפנים או בכלל על הגוף. כשאתה מדבר על משהו קבוע אז רואקוטן זו התשובה. תעשה את השיקולים שלך אחי

באמת מוזר אצלך, לי היו בפנים ונדיר מאוד שבגוף, כמו אצל הרוב עד כמה שאני יודע
כן הפגיעה באימונים לא כל כך בא בחשבון.. אם יש עוד משהו שעזר לך אשמח שתשתף.. לדוגמא אני עכשיו מקפיד יותר להחליף מצעים ולשתוף פנים עם כפפות סיליקון/ ידיים מאוד נקיות
יש משחה שנקראת בנזק - לקנות באחוז הכי גבוה שיש, תלוי בגישת הרופא כמה הוא שמרן על מרשמים. גרסה של 5 או 10 אחוז. ממש לא רואקוטן, ולא מעלים פצעים שעוד לא הופיעו, אבל מייבש די מהר פצעונים ומרגיע באופן כללי. שוב, זה טיפול ספציפי בכל פצע שצץ, ממש לא ימנע את התופעה. בקשר להיגיינה, מעבר למקלחת כל יום תשטוף פנים לפני שינה ותשתדל לא לגעת בפנים עם ידיים מלוכלכות, בסוף אבל אם יש בעיה אז פצעונים יופיעו גם אם תתקלח ותשטוף פנים כל שעה עגולה, אז לא להשתגע עם זה כי אין טעם

אללה אצטרף לחגיגה
בן 17
משקלים: סתם

הקיצר יש לי אקנה ברמה דיי קלה (נראה לי, פשוט יצא לי לראות מה זה ברמה קשה וזה עולם אחר) לא מעוניין לקחת ראקוטן בגלל אימונים ושמש (גולש-ומדריך גלישה)
עד כה זה לא הפריע לי אבל לאחרונה בייחוד עם המסיכה זה התחיל לגרד, ומחשבות גם על מה אעשה בצבא עם זה וזה נשמע באסה

אז לעניינינו

1. אקנה יכול להביא פטור זקן? חחח שאלה של צעיר פעור עם פזם שלילי

2. ללכת לרופא עור?

3. אני האמת לא סופר מקפיד על היגיינה, היגיינה נטו יכולה להעלים לגמרי או רק לשפר?

אגב שמעתי על כאלה שלוקחים ראקוטן איזה פעמיים בשבוע, זה אומר שכל התופעות לוואי נמצאות רק ביומיים האלו?

ובכללי שפכו לי אור על הנושא

תפסיק לאוכל אוכל שמפוצץ בהורמונים, ככה תראה מה המצב האמיתי.

יש תרופות שעוזרות, יש להם מלא תופעות לוואי. אם זה ממש מפריע לך, לך לרופא עור.

ובחייאת אחי מה זה שלא יבוא על חשבון האימונים? אם יש בעיה צריך לפתור אותה. אתה יכול להיכנס לבורות שאחרי זה יהיה קשה לצאת מהם. צלקות עמוקות בפנים לכל החיים וכו. יש בעיה? תטפל בה. יש לך חיים שלמים להתאמן.

ובחייאת אחי מה זה שלא יבוא על חשבון האימונים? אם יש בעיה צריך לפתור אותה. אתה יכול להיכנס לבורות שאחרי זה יהיה קשה לצאת מהם
גם אני התפלאתי שכתב שלא יבוא על חשבון אימונים.
שמעתי הרבה אנשים שנמנעים מזה כי הם פוחדים לבריאות הגוף שלהם.
תרופה כל כך חזקה שעובדת במצבים שכל תרופה אחרת כשלה, לא יכולה להיות בריאה.

אני לא נגעתי בתרופה הזאת ולא אגע, אבל יש מצבים של אקנה מאוד חמורים, התרופה נועדה למצבים האלה. לא למצבים של שלוש חצקונים וקצת בעיות ביטחון עצמי 😃

אני לא נגעתי בתרופה הזאת ולא אגע, אבל יש מצבים של אקנה מאוד חמורים, התרופה נועדה למצבים האלה. לא למצבים של שלוש חצקונים וקצת בעיות ביטחון עצמי 😃
אני מסכים איתך ב100%.
אבל אני גם מציע למי שרוצה לנסות לשמור על הבריאות של הכבד והגוף שלו גם לנסות דברים אחרים.

בתור אחד שהיה חולה קורהן עם כל ההצדקה בעולם להשתמש בתרופות עם תופעות לואי ונזק לגוף, בחרתי לנסות ולשלב דברים טבעיים, וברוך ה' חסכתי המון נזק לגוף שלי. לא רק תופעות לואי, גם נזק בריאותי.
כמעט כל תרופה מזיקה וגורמת נזק לגוף.

כמובן שלפעמים זה נחוץ ונכון, והנזק הנוחכי עולה על הנזק של התרופה, אבל אני מציע לאנשים לבדוק אם אין להם אפשרות אחרת.
כי בתור אחד שמכיר מקרוב תרופות והנזקים שלהם, ואת ההצלחה והפונטיציאל של רפואה טבעית, חבל להפסיד.

ומצד שני כדאי לוודא שאנחנו לא מוותרים על תרופות רק מחשש שמא אולי יהיה משהו, כשיש נזק מהותי שקורה.

חיים מעניינים 😃

לקחתי רקוטאן בגיל 15 למשך 7 חודשים. בעיקר סבלתי מיובש בשפתיים, בידיים וקצת יובש בעיניים. הרופאה לא אמרה לי כלום לגבי האימונים אז המשכתי להתאמן כרגיל ולא הרגשתי משהו שונה.

• פותח/ת השרשור
לקחתי רקוטאן בגיל 15 למשך 7 חודשים. בעיקר סבלתי מיובש בשפתיים, בידיים וקצת יובש בעיניים. הרופאה לא אמרה לי כלום לגבי האימונים אז המשכתי להתאמן כרגיל ולא הרגשתי משהו שונה.

והרוקטאן העיף את כל החצקונים לתמיד? הוא השאיר חטטים?

והרוקטאן העיף את כל החצקונים לתמיד? הוא השאיר חטטים?
המצב אחרי הרקוטאן היה הרבה הרבה יותר טוב. אבל יש לי עור מאוד שומני אז הפנים שלי לא לגמרי נקיות אבל ביחס למה שהיה עד הרקוטאן ובכללי בגיל ההתבגרות זה כמעט כלום.
חטטים אתה מתכוון לנקבוביות בעור?

• פותח/ת השרשור
המצב אחרי הרקוטאן היה הרבה הרבה יותר טוב. אבל יש לי עור מאוד שומני אז הפנים שלי לא לגמרי נקיות אבל ביחס למה שהיה עד הרקוטאן ובכללי בגיל ההתבגרות זה כמעט כלום.
חטטים אתה מתכוון לנקבוביות בעור?

לזה

8328B7A3-F20D-4239-AB0E-401AFFD94C60.jpeg

ממליץ לשמוע חוות דעת של רופא או אפילו שניים אם הם ממליצים למצב שלך ראקוטן או לא. אני סבלתי מאקנה כל גיל ההתבגרות וגם עכשיו יש פה ושם אבל זה כנראה בגלל סוג העור שלי (לא השתמשתי בראקוטן כי רופאים טענו שלא צריך במצב שלי).
אפשר גם לשקול טיפולים אצל קוסמטיקאים כדי לשמור על העור יותר - מכיר כאלה שזה עזר להם אבל זה לא הכי זול.

או לתת לזמן לעשות את שלו ולשמור על הגיינה עם סבונים שיתאימו לעור הספציפי שלך (יבש\שמן וכו').

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית