הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מה יותר מזיק? חומרים או סיגריות ואלכוהול.

Surtur Rising

משתמש פעיל
946
159
נק' מוניטין:
87
946
159
סוגיה שמעניינת אותי לאחרונה,
מה יותר מזיק, שימוש מתון בטסט בלבד לעיתים יחסית רחוקות (משהו עדין 400-600 מג), בשילוב עם הרבה אירובי,תזונה בריאה ושינה מסודרת.

או אדם שלא עושה ספורט יותר מדי, מעשן חצי קופסה לפחות ביום ומפציץ וודקות כל סוף שבוע.

לטווח הארוך, מה יותר מסוכן ומזיק?
דיון מהנה 😃

מה כתבתי שנראה שלקחתי אישית?
אם תעשה ברייק מהשגרה הרגילה שלך, תוריד משקלים ב50 אחוז, תשים את הלב וכמובן הגידים והמפרקים יענתו גמישות ו מוביליטי בלעשות סקוואטים עמוקים ass TO grass כמובן בטכניקה טובה, האם במבחן התוצאה זה ישפר אותך בתור פאוורליפטר ותרים יותר או שזה יגרע ממך?

אם תעשה ברייק מהשגרה הרגילה שלך, תוריד משקלים ב50 אחוז, תשים את הלב וכמובן הגידים והמפרקים יענתו גמישות ו מוביליטי בלעשות סקוואטים עמוקים ass TO grass כמובן בטכניקה טובה, האם במבחן התוצאה זה ישפר אותך בתור פאוורליפטר ותרים יותר או שזה יגרע ממך?
אני לא יודע, הסקוואטים שלי גם ככה קצת מדי עמוקים.
המאמן שלי אומר ששריר קצר גם חזק יותר, ככה שכנראה אין טעם לשפר גמישות מעבר למה שצריך כדי לעבור תחרות. אבל למי שיש יותר גמישות, לדעתי כדאי לרדת עד איפה שמתאפשר ולא לעצור באמצע ירידה. אבל זה רק דעתי, אולי אני טועה.
מה דעתך @kotzer ?
אני חושב שהדיון הזה לא יכול להתקדם למשהו מועיל למישהו.
אוקיי, לא כל כך ברור לי מה הלך כאן, אבל חופשי.

אני לא יודע, הסקוואטים שלי גם ככה קצת מדי עמוקים.
המאמן שלי אומר ששריר קצר גם חזק יותר, ככה שכנראה אין טעם לשפר גמישות מעבר למה שצריך כדי לעבור תחרות. אבל למי שיש יותר גמישות, לדעתי כדאי לרדת עד איפה שמתאפשר ולא לעצור באמצע ירידה. אבל זה רק דעתי, אולי אני טועה.
מה דעתך @kotzer ?

אוקיי, לא כל כך ברור לי מה הלך כאן, אבל חופשי.
ההיגיון שלי אומר שחצאי סקוואטים יותר קל לעשות עם יותר משקל, אזי אם הגמישות שלך תהיה ממש ממש טובה ועמוקה

אז חצאי סקוואטים עם יותר משקל בשבילך יהיו שובר מקביל שיספקו לך עובר בתחרות, אולי ההיגיון שלי מוליך אותי שולל

מה שאני זוכר שלמדתי על התחום שלשבור מקביל מספק max quads development ולרדת עמוק עמוק מספק max glute development הרבה יותר מאשר אפשר לקבל מגשרים למינהם

לגבי שריר יותר קצר הוא ייתר חזק, נוטה להסכים איתך אבל שריר הוא משהו שתמיד מתקצר ומתארך וזה לא תירוץ לזנוח עבודה אינטנסיבית על גמישות, לסיכום להבנתי אתה סבור שאם תעשה לתקופה סקוואטים עמוקים, זה יגרע ממך בתור פאוורליפטר?

ההיגיון שלי אומר שחצאי סקוואטים יותר קל לעשות אם יותר משקל, אם הגמישות שלך תהיה ממש ממש טובה ועמוקה

אז חצאי סקוואטים עם יותר משקל בשבילך יהיו שובר מקביל שיספקו לך עובר בתחרות, אולי ההיגיון שלי מוליך אותי שולל

מה שאני זוכר שלמדתי על התחום שלשבור מקביל מספק max quads development ולרדת עמוק עמוק מספק max glute development הרבה יותר מאשר אפשר לקבל מגשרים למינהם
יש מצב שאתה צודק, אני באמת לא יודע.
אבל רוב הסקוואטרים החזקים לא משפרים גמישות יותר מידי.

יש מצב שאתה צודק, אני באמת לא יודע.
אבל רוב הסקוואטרים החזקים לא משפרים גמישות יותר מידי.
אני מסתכל על squat University בכיכובו של ד"ר אהרון

מפה לשם, אני רואה אותו מעת לעת עובד על גמישות ושיפצורים אצל אנשים שהולכים לstrongest man וכאלה שמתחרים בipf ועוד

ומוכיח ומראה שם בעבודה איתם על גמישות ותיקון לקויות מתקן ומונע פציעות ומאפשר לליפטר איתו הוא עובד להרים יותר כבד, יותר בנוחות, ועם פחות כאב, זה למה אני שואל אותך

אני מסתכל על squat University בכיכובו של ד"ר אהרון

מפה לשם, אני רואה אותו מעת לעת עובד על גמישות ושיפצורים אצל אנשים שהולכים לstrongest man וכאלה שמתחרים בipf ועוד

ומוכיח ומראה שם בעבודה איתם על גמישות ותיקון לקויות מתקן ומונע פציעות ומאפשר לליפטר איתו הוא עובד להרים יותר כבד, יותר בנוחות, ועם פחות כאב, זה למה אני שואל אותך
ראיתי את הדברים שלו, הוא תותח.
אני חושב שהוא מביא אנשים לגמישות שהיה חסר להם, ולא באמת מעבר, יש גמישות בסיסית שפשוט חובה, ואפילו לסקוואטרים מאוד טובים יש הרבה להשתפר לפעמים.

ראיתי את הדברים שלו, הוא תותח.
אני חושב שהוא מביא אנשים לגמישות שהיה חסר להם, ולא באמת מעבר, יש גמישות בסיסית שפשוט חובה, ואפילו לסקוואטרים מאוד טובים יש הרבה להשתפר לפעמים.
ככל שאתה מתקדם יותר במשקלים איתם אתה עובד ככה צריך להסתכל שהטכניקה לא השתבשה במעט בדרך

או כמו שהוא בעצמו אמר
אנשים רבים חושבים שלהשתפר ולהיות בטכניקה ובגמישות המושלמת ולהרים כבד זה 2 דברים שונים שלמעשה אלו 2 דברים שהולכים יד ביד

אני הבנתי אותו בכך שמתי שעולים במשקלים כדאי מאוד להציץ על הטכניקה ולראות שאין דברים שהשתבשו בדרך

לדוגמא, לפאוורליפטרים קורה שההיפ רוטטור המייצב שם נשחק והם ממשיכים להרים כבד בלי לשים לב ופתאום כאבים לצורך הדוגמא

ככל שאתה מתקדם יותר במשקלים איתם אתה עובד ככה צריך להסתכל שהטכניקה לא השתבשה במעט בדרך

או כמו שהוא בעצמו אמר
אנשים רבים חושבים שלהשתפר ולהיות בטכניקה ובגמישות המושלמת ולהרים כבד זה 2 דברים שונים שלמעשה אלו 2 דברים שהולכים יד ביד

אני הבנתי אותו בכך שמתי שעולים במשקלים כדאי מאוד להציץ על הטכניקה ולראות שאין דברים שהשתבשו בדרך

לדוגמא, לפאוורליפטרים קורה שההיפ רוטטור המייצב שם נשחק והם ממשיכים להרים כבד בלי לשים לב ופתאום כאבים לצורך הדוגמא
הוא אחד המקצוענים בתחום בלי ספק.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אתה בטח התגעת הכי הרבה כאן.
רציתי לשאול אותך את השאלה על הסקוואטים העמוקים מאז שקיבלתי באן.. אבל אל תגזים בגעגועים, לא פתחתי משתמשים נוספים כדי לפצות על זה, כבר התרגלתי לזה שמוצא את עצמי בבאן מפה לשם, רוב הפעמים אין לי מושג למה, שואלים אותי באינסטה למה אתה בבאן הפעם, אני זורק ניחוש לפעמים צודק לפעמים טועה, הם זורקים מילה טובה למנהל ובדכ אני חוזר מבאן באיזשהו שלב, אבל להכל אפשר להתרגל..

האם יש יחידות בצהל שלוקחים חומרים?
אני יודע שזה נפוץ בארהב..

ויש שמועות על שייטת 13 שהלוחמים שלה בהמות אחד אחד.. אבל זה בגדר שמועות

וכמובן מגב, שמה יש לא מעט על חומרים

מדבר על אנאבולים, לגבי נוטרופיקס, יחידות מודיעין וחיל אוויר השתמשו בנוטרופיקס לא מעט..

מדבר על אנאבולים, לגבי נוטרופיקס, יחידות מודיעין וחיל אוויר השתמשו בנוטרופיקס לא מעט..

צהל זו חבורה של שחיפים, המפקדים מקבלים מכות מילדות בלונדיניות בחברון והתופעה של הילדות החלשלושיות האלו שעושים אותן לוחמות סוג ז׳ הכי מעצבנת אותי. איזה חומרים אחי איזה.. הייתי באיזה אימון במסגרת העבודה שלי ודובדבן הצטרפו גם לשטח, פשוט נראו כמו חבורת ילדי כאפות אשכנזים רזים שכל מה שמעניין אותם זה ידיות על הנשק.. כשאתה בצבא אתה רואה אותם כיאילו הם אלוהים אבל בפועל כשאתה מתבגר אתה מבין שזה צבא של ילדים רזים ועכשיו גם של ילדות שמנות שחוזרות עם נשק הבייתה בשביל לספר שהן לוחמות ובפועל עושות בוחן מסלול ב 40 דק

בטח שיש..לא ראית בתאג״ד?

אם ניקח 2 אנשים זהים לחלוטין, אחד טבעי והשני מקבל טיפול trt ע״י רופא שאשכרה מבין ולא מפחד מהמילה הזו, עושה בדיקות דם כל תקופה, אוכל בריא עושה אירובי וישן טוב אני בספק גדול אם הבחור הטבעי יהיה ״בריא״ יותר.
אם שני האנשים כמו שאמרת זהים לחלוטין, ולשניהם יש רמות טסט תקינות בטבעי, וגם הבנאדם בלי ה trt שומר על עצמו באותה מידה כלומר מבחינת אוכל אימונים ואירובי, אני לא חושב שלטווח הארוך להוא עם trt יהיה יתרון בריאותי, מניח שלהיפך

אם אתה מביא אותם רק לערכים נורמליים אז הסיכון למחלות לב לא בהכרח מוגבר (למרות שיש ראיות שכן):
Testosterone Replacement and Cardiovascular Safety: No Straight and Narrow!
למרות שרוב הסיכון המוגבר למחלות לב ממחסור בטסטוסטרון הוא כנראה לא ישיר ונוצר מבעיות אחרות (כמו עליה במסת השומן ומחלות מטבוליות). מכיוון שנזק לכלי הדם הוא נזק מצטבר, סביר להניח שהסיכון עולה עם השנים, קשה לדעת כי אין מחקרים על אוכלוסיה צעירה מאוד, כי נדיר שהם צריכים TRT.
לגבי הכבד אין כמעט מחקרים שבודקים את העניין ב-TRT כטיפול להיפוגונדיזם, אבל כן מקשרים שימוש למעבר, לכן סביר להניח שאפשרי נזק עתידי אם נלקח בגיל צעיר (גם כאן, מכיוון שאין כמעט שום מחקרים על TRT באוכלוסיה צעירה)

מי שמקבל אישור לקחת בהוראת רופא זה אומר שערכי הטסט שלו נמוכים מהטווח התקין.
אם נעזוב רגע את המינונים של חומרים שמפתחי גוף משתמשים בהם.
השאלה המעניינת היא מבחינה בריאותית מה עדיף לבנאדם. להיות עם טסט נמוך, או להשתמש בטסט במינון שיחזיר אותו לנורמה ולשאת בתוצאות האפשריות?

אם שני האנשים כמו שאמרת זהים לחלוטין, ולשניהם יש רמות טסט תקינות בטבעי, וגם הבנאדם בלי ה trt שומר על עצמו באותה מידה כלומר מבחינת אוכל אימונים ואירובי, אני לא חושב שלטווח הארוך להוא עם trt יהיה יתרון בריאותי, מניח שלהיפך
הדיון הבא...
מי בריא יותר..אדם מושתל לב או אחד שליבו מספק את העבודה בכוחות עצמו..
תבואו....יהיה מרתק
🤦‍♂️​

אני לא יודע מה ארצה לאחר השחרור מהצבא, לא פוסל כלום כי לא רואה סיבה להגביל את עצמי
מה זה אומר שאתה לא רואה סיבה להגביל את עצמך?
יש דברים שאדם נורמלי ובריא מגביל את עצמו ויודע שהם לא אפשרות.
אני מקווה שאתה מגביל את עצמך מלהתאבד, ורוצה לחיות.

אני מגביל את עצמי כמו רוב בני אדם מדברים שאני חושב שלא טובים עבורי.
בתור אדם דתי זה כולל ענייני דת, ובתור אדם עם מודעות בריאות, זה כולל דברים לא בריאים. ובתור מתאמן, זה כולל הגבלה לכמות חלבון יומית, שינה, אימון וכל המתלווה.

בקיצור נראה שאפשר לזהות לאן הרוח נושבת אותך, תלמד קצת על הנושא, כי אתה צעיר, חבל על הבריאות שלך.

סביר להניח שתתחרט על פתיחות הדעת השגויה שלך ביום מן הימים.

לפחות בתור אדם קצת מבוגר ממך אנסה למנוע את האסון הבא.

איך זה מתקשר לתגובה שלי שציטטת?
הדיון הזה באופן כללי דיי הזוי בעיני.. זהה לדיון..
למי יש עיניים בריאות יותר לאחד שרואה 6/6 עם משקפיים אל מול אחד שרואה 6/5 בלי.
איפה המקום להשוואה בכלל.
אתה רואה אופציה בכלל שמטופל trt יהיה "בריא" יותר מאדם שמייצר טסט בנורמה באופן טבעי

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית