הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה יותר מזיק? חומרים או סיגריות ואלכוהול.

Surtur Rising

משתמש פעיל
946
159
נק' מוניטין:
87
946
159
סוגיה שמעניינת אותי לאחרונה,
מה יותר מזיק, שימוש מתון בטסט בלבד לעיתים יחסית רחוקות (משהו עדין 400-600 מג), בשילוב עם הרבה אירובי,תזונה בריאה ושינה מסודרת.

או אדם שלא עושה ספורט יותר מדי, מעשן חצי קופסה לפחות ביום ומפציץ וודקות כל סוף שבוע.

לטווח הארוך, מה יותר מסוכן ומזיק?
דיון מהנה 😃

איפה אין היגיון? אשמח שתאיר את עיניי 😃.
אתה מנתח את הסוגיה של שימוש בסטרואידים בין אדם בריא שמשתמש, לבין אנשים חולים שמשתמשים באלכוהול ועישון.
אולי גם נכניס למשוואה שמוזרק בן 20 יותר בריא ממעשן בן 80?

כך לא משווים נזק של חומר ביחס לחומר אחר. לחומר לא משנה מה אורך חיים של המשתמש, צריך לבודד הכל ולהסתכל רק על החומר.

אין שום הגיון בכל מה שאמרת, חוץ מהחלק האחרון שכתבת שאתה לא בעד, וגם זה נשמע מעט מוזר בהתחשב בטענות שלך.[/QU

מכיוון שבדר"כ אדם שמזריק הוא גם מתאמן בתדירות גבוהה, ישן יחסית מספיק בלילה, וכמובן, אולי לא אוכל טוב, אבל לפחות אוכל מספיק מבחינת ערכים תזונתיים. ההשוואה הייתה בעצם בין אורח החיים הזה לבין אורח החיים האחר שהצגתי.
אבל זה רק חלק אחד מהענייו שרציתי לחקור,
יש גם את האפשרות השניה של ההשוואה שהצגת - סיכון של חומר מול חומר נטו, אשמח שנדון על כך.

מכיוון שבדר"כ אדם שמזריק הוא גם מתאמן בתדירות גבוהה, ישן יחסית מספיק בלילה, וכמובן, אולי לא אוכל טוב, אבל לפחות אוכל מספיק מבחינת ערכים תזונתיים. ההשוואה הייתה בעצם בין אורח החיים הזה לבין אורח החיים האחר שהצגתי.
אבל זה רק חלק אחד מהענייו שרציתי לחקור,
יש גם את האפשרות השניה של ההשוואה שהצגת - סיכון של חומר מול חומר נטו, אשמח שנדון על כך.
זה מגוכח.
אדם שמזריק, האם הוא ישרוד נפילה מגובה?

זה לא קשור למזריק, תלוי מה הגובה, תלוי בגילו, תלוי בבריאות שלו ובתיק הרפואי שלו.
ברגע שאתה הופך את הדיון לאדם ספציפי זה פשוט מגוכח לגמרי.

בכל אופן, תצא מהסרט שברגע שאתה מזריק אתה שיא הדואג לבריאות שלך, כמו שאנשים חיים בסרט שברגע שאתה מתאמן אתה דואג לבריאות שלך. זה שיש מוזרקים שדואגים לבריאות שלהם (וכל הכבוד להם על כך, לא צריך לקפוץ לכביש כי לא ישנת 8 שעות בלילה) לא אומר שזה עסקת חבילה.

כשאתה מוכן לקיים דיון על החומר ולא הסטיגמה, זה יהיה יותר עניני.

זה מגוכח.
אדם שמזריק, האם הוא ישרוד נפילה מגובה?

זה לא קשור למזריק, תלוי מה הגובה, תלוי בגילו, תלוי בבריאות שלו ובתיק הרפואי שלו.
ברגע שאתה הופך את הדיון לאדם ספציפי זה פשוט מגוכח לגמרי.

בכל אופן, תצא מהסרט שברגע שאתה מזריק אתה שיא הדואג לבריאות שלך, כמו שאנשים חיים בסרט שברגע שאתה מתאמן אתה דואג לבריאות שלך. זה שיש מוזרקים שדואגים לבריאות שלהם (וכל הכבוד להם על כך, לא צריך לקפוץ לכביש כי לא ישנת 8 שעות בלילה) לא אומר שזה עסקת חבילה.

כשאתה מוכן לקיים דיון על החומר ולא הסטיגמה, זה יהיה יותר עניני.

מסכים שלא היו מספיק פרמטרים בהשוואה הזו.
אולי הייתי צריך להקדיש יותר מאמץ בפתיחת הדיון.
המחשבה שלי הייתה פשוט לזרוק את הרעיון הכללי ומפה להמשיך ולהתדיין על כל הנושא הזה ומה שמסביב.

לגבי עניין המוזרק, לא התכוונתי שהוא בהכרח שומר על בריאות. אבל כתוצאה מזה שהוא מתאמן תדיר, מנסה לישון כמה שעות טובות בלילה כדי להתאושש, ומכניס מספיק אוכל וחלבון וכו', אז בעקיפין "דואג" לבריאות שלו.
כל זה כמובן על הנייר, לפחות ממה שאני יודע על עולם החומרים והמסייקלים.

לגבי דיון על החומר, מה דעתך בנושא?
לדוגמה:
סייקל סטנדרטי של 12 שבועות
טסט 500 בשבוע
עם הפסקות של שנה נגיד בין סייקל לסייקל.

אל מול:
15 סיגריות ביום למשך כל השנה.

כמובן שיש לקחת בחשבון שיש אנשים עם נטייה למחלות מסוימות שנגרמות מסיגריות למחלות מסוימות שנגרמות מחומרים וכו'.

יש בכלל איך לשער מה יותר מזיק/מסוכן?

לגבי עניין המוזרק, לא התכוונתי שהוא בהכרח שומר על בריאות. אבל כתוצאה מזה שהוא מתאמן תדיר, מנסה לישון כמה שעות טובות בלילה כדי להתאושש, ומכניס מספיק אוכל וחלבון וכו', אז בעקיפין "דואג" לבריאות שלו.
אתה מכיר אחוז מצומצם מהמוזרקים. אתה לא פגשת את הילד כאפות שמזריק בלי להתאמן בכלל או ידע מה זה בכלל חלבון בשביל להיות גדול, ולבנתיים רק גודל לו חצ'קונים אבל הוא ממשיך כי הווריד ביד התחיל כבר לבלוט, או שמא הוא רק מדמיין, אבל הוא עדיין ממשיך בשלו.

ולמה הדילר מוכר לו, פשוט, הדילר הוא אחד מהמתחרים הרבים של פיתוח גוף, ואם הוא לא יצליח למכור, אז לא יהיה לו תקציב לחומרים שלו, הוא כבר וויתר על לקנות נעליים חדשות לעצמו מזמן, חובות מצטברים אז הוא ימכור גם לילד כאפות מינון שיכול להרוג סוס. אני מכיר את הסיפורים האלו (כן לא אחד) באופן אישי.

לדוגמה:
טסט 500 בשבוע

אל מול:

כמובן שיש לקחת בחשבון שיש אנשים עם נטייה למחלות מסוימות שנגרמות מסיגריות למחלות מסוימות שנגרמות מחומרים וכו'.
אני לא מבין בשקל במינונים כאלו ואחרים של סטרואידים או עישון, אבל אפנה אותך לתשובתי הראשונה.
בצורה לא מתעמקת בכלל, הייתי מנחש שהאדם שלוקח טסט ודואג לבריאות של עצמו כמו שוטר, יצא עם פחות נזק.

אבל בריאות לדעתי זה מאוד אינדבדואלי, קח אדם עם סרטן ריאות בגנטיקה המשפחתית, וכנראה שסיגריות יותר מזיקות עבורו מכל דבר אחר. או אדם עם מחלות כבד במשפחה, מוטב יהיה אם יפרוש מאלכוהול לדעתי.
אני מסכים עם @frozen שאדם שלוקח טסט ומתאמן ואוכל בריא ודואג לבריאות שלו בצורה טובה, ירוויח הרבה יותר בריאות מהאדם שלא זז וחי על משככי כאבי ואלכוהול, בלי ספק.

ואני חושב שהוא יסכים איתי שאדם ששיא הדואג לבריאות שלו ירוויח יותר בריאות מאשר אדם בדיוק כמוהו שבנוסף לוקח טסט.

יש נטיה בעולם הסטרואידים, סוג של להצדיק את הדבר בגלל שיש דברים יותר גרועים, ואולי זה בהרבה נושאים אחרים ולא רק עם סטרואידים. אבל לדעתי זה דרך גרועה לנתח את הדבר בפני עצמו.

לעניות דעתי אלכוהול ועישון לעיתים מאוד רחוקות זה בסדר גמור וכנראה לא יפגעו כלל בבריאות, אבל לכל אחד והבריאות שלו ה"עיתים רחוקות" האלו יהיו שונים, לאחד זה פעם בשבוע, ולאחר אולי פעם בחודש, ולאדם עם אבנים בכליות כנראה אף פעם יהיה הכי טוב. וכנראה הגיל של האדם גם יהיה פרט חשוב בדיון.

לגבי סטרואידים דעתי דומה, אך צריך להגדיר מהו המינון הנמוך לעיתים רחוקות, ומה זה יותר מידי.
באופן אישי אני לא מעשן בכלל, ושותה יין ובירה פעם בחודש אולי, ומשתכר פעם בשנה בפורים, אולי גם פסח.

סטרואידים שנותנים אפקט, לדעתי זה יותר מידי, וכבר לא בריא.
האם זה יהרוג אותך תוך זמן קצר? כנראה שלו, אבל הבריאות לדעתי נפגעת.

מסכים שלא היו מספיק פרמטרים בהשוואה הזו.
אולי הייתי צריך להקדיש יותר מאמץ בפתיחת הדיון.
המחשבה שלי הייתה פשוט לזרוק את הרעיון הכללי ומפה להמשיך ולהתדיין על כל הנושא הזה ומה שמסביב.

לדוגמה:
טסט 500 בשבוע

אל מול:

אז זהו, שאין איך לשער מה יותר מזיק כי זה תלוי במקרה. אנשים חיים על קופסת סגריות ביום וחיים בלי להתלונן חיים ארוכים.
אנחנו יודעים על תופעות הלוואי של סגריות ושל סטרואידים ואלה שני דברים לגמרי שונים ומשפיעים בצורה שונה לגמרי על גוף האדם.

מה עדיף? להשתזף בשמש שעתיים ביום בשיא השמש או 15 סגריות ביום?
שניהם גורמים לסרטן. נגיד שלעשן 15 סגריות ביום עדיף, איך זה נותן לגיטמציה לעשן או ההפך? איך זה הופך את האחר ל"עדיף"?
אני מסכים איתך שלסטרואידים יש שם רע, אבל ההשוואה שלך לא יכולה לשנות את המצב כי היא לא רלוונטית.
מה כן? פשוט מאוד, להסביר לאנשים באופן אוביקטיבי על סטרואידים, מה הם, מה הם נותנים, במה הם מועילים ולמה הם גורמים. ולא- "זה דופק לך את הגוף" כי זה מה שכולם חושבים בלי לדעת כלום.

נערך לאחרונה:
מה עדיף? להשת

אז זהו, שאין איך לשער מה יותר מזיק כי זה תלוי במקרה. אנשים חיים על קופסת סגריות ביום וחיים בלי להתלונן חיים ארוכים.
אנחנו יודעים על תופעות הלוואי של סגריות ושל סטרואידים ואלה שני דברים לגמרי שונים ומשפיעים בצורה שונה לגמרי על גוף האדם.

מה עדיף? להשתזף בשמש שעתיים ביום בשיא השמש או 15 סגריות ביום?
שניהם גורמים לסרטן. נגיד שלעשן 15 סגריות ביום עדיף, איך זה נותן לגיטמציה לעשן או ההפך?
אני מסכים איתך שלסטרואידים יש שם רע, אבל ההשוואה שלך לא יכולה לשנות את המצב כי היא לא רלוונטית.
מה כן? פשוט מאוד, להסביר לאנשים באופן אוביקטיבי על סטרואידים, מה הם, מה הם נותנים, במה הם מועילים ולמה הם גורמים. ולא- "זה דופק לך את הגוף" כי זה מה שכולם חושבים בלי לדעת כלום.
אחי התחלת ממש לכתוב לעניין 👏

אתה צודק אבל אם:

"מה כן? פשוט מאוד, להסביר לאנשים באופן אוביקטיבי על סטרואידים, מה הם, מה הם נותנים, במה הם מועילים ולמה הם גורמים. ולא- "זה דופק לך את הגוף" כי זה מה שכולם חושבים בלי לדעת כלום. "

אז במקום ה5 אחוז האמיצים, יהיו 30 אחוז אנשים אמיצים שינסו... אז מעדיפים להגיד שזה רע ולהתקדם הלאה..

כמו עם פטריות הזיה, במינונים נמוכים זה יכול להועיל לכל מיני דברים אבל אם תתחיל להגיד לילדים בני 14 את זה אז הם כולם יהיו בהזיות כל היום כי אין כזה דבר מינונים נמוכים שאתה ילד, הכל בהגזמה...

אתה צודק אבל אם:

"מה כן? פשוט מאוד, להסביר לאנשים באופן אוביקטיבי על סטרואידים, מה הם, מה הם נותנים, במה הם מועילים ולמה הם גורמים. ולא- "זה דופק לך את הגוף" כי זה מה שכולם חושבים בלי לדעת כלום. "

אז במקום ה5 אחוז האמיצים, יהיו 30 אחוז אנשים אמיצים שינסו... אז מעדיפים להגיד שזה רע ולהתקדם הלאה..

כמו עם פטריות הזיה, במינונים נמוכים זה יכול להועיל לכל מיני דברים אבל אם תתחיל להגיד לילדים בני 14 את זה אז הם כולם יהיו בהזיות כל היום כי אין כזה דבר מינונים נמוכים שאתה ילד, הכל בהגזמה...
אם אתה "מטהר" את השם הרע של סטרואידים, כנראה שיהיה בהם יותר שימוש. אבל האם למנוע שימוש בדרך כזאת היא הנכונה? אני בעד הסברה אוביקטיבית לגבי הכל- שכל אחד יחליט לעצמו בתנאי שידע את הפלוסים והמינוסים. אולי עם הסברה נכונה, יהיה יותר שימוש אבל פחות abuse?

אם אתה "מטהר" את השם הרע של סטרואידים, כנראה שיהיה בהם יותר שימוש. אבל האם למנוע שימוש בדרך כזאת היא הנכונה? אני בעד הסברה אוביקטיבית לגבי הכל- שכל אחד יחליט לעצמו בתנאי שידע את הפלוסים והמינוסים. אולי עם הסברה נכונה, יהיה יותר שימוש אבל פחות abuse?
זה מעבר להסברה.. כל עוד הדרך היחידה להשיג את זה זה "בשחור", תמיד יהיה לזה שם רע וככל שהדרך להשיג את זה תהיה יותר "חוקית" יהיה פחות בורות ויותר הסברה בנושא, בדומה אך שונה לקנאביס בימינו אלה

הנה לכם דוגמה קלאסית-
לפניי כמה שנים חשבתי שסטרואים זו רמאות ושאיתם אתה הופך לדוגמן עם קוביות משורטטות ומסת שריר אינסופית, לא ידעתי בכלל שיש תופעות לוואי ועוד ועוד. כנ״ל לגביי ירוק, מבחינתי כל מי שמעשן הוא נרקומן מסריח.
עם הזמן, למדתי שיש אנשים עם פוסט טראומה שהדבר היחיד (או בין הבודדים) שעוזר להם זה קנאביס ובו בזמן למדתי מה זה hrt ואיך זה יכול לשפר חיי אדם. אז קראתי עוד ועוד ועוד ושאלתי ולבסוף הבנתי שבאתי בגישה של ילד טיפש והיום אני שמח שפתחתי את הראש לגביי כל הנושאים (לא מזריק עדין ומעולם לא עישנתי), אבל עדין היום אני נמצא במקום אחר לגמריי.
לצערי כל עוד סטרואידים יהיו UG וניתן יהיה להשיג אותם בקומבינה זה ישאיר להם שם רע, בדיוק כמו ש95% מההורים חושבים שאם אתה מעשן קנאביס זה אומר שאתה ג׳אנקי

זה מעבר להסברה.. כל עוד הדרך היחידה להשיג את זה זה "בשחור", תמיד יהיה לזה שם רע וככל שהדרך להשיג את זה תהיה יותר "חוקית" יהיה פחות בורות ויותר הסברה בנושא, בדומה אך שונה לקנאביס בימינו אלה
גם אני חשבתי על ירוק בתור השוואה, זה נכון. לאנשים אין מספיק שכל לגלות עולמות בעצמם "אם זה לא חוקי, זה רע" אבל ככה זה מתנהל נכון לעכשיו.
וכתמיכה בטענה הזאת, ראית כמה השתנתה הגישה לירוק בשנים האחרונות? ועכשיו המדינה עושה צעדים להפוך את העסק לחוקי - כשהעם רוצה ויש מספיק שמשיעים קול, זה בסוף קורה. (במיוחד כשמדינה רואה $$ מהדברים האלה)

גם אני חשבתי על ירוק בתור השוואה, זה נכון. לאנשים אין מספיק שכל לגלות עולמות בעצמם "אם זה לא חוקי, זה רע" אבל ככה זה מתנהל נכון לעכשיו.
וכתמיכה בטענה הזאת, ראית כמה השתנתה הגישה לירוק בשנים האחרונות? ועכשיו המדינה עושה צעדים להפוך את העסק לחוקי - כשהעם רוצה ויש מספיק שמשיעים קול, זה בסוף קורה. (במיוחד כשמדינה רואה $$ מהדברים האלה)
כאחד מבפנים כל העסק הזה מסריח מהראש, ובדרך לעשות את זה חוקי, בנתיים מי שבאמת צריך לקבל את זה ב370₪ משלם על זה פתאום אלפי שקלים וירידה באיכות החומר

וכל מיני אנשים שקיבלו רשיון בקומבינה לא אכפת להם לשלם את הסכומים האלה, העיקר יהיה להם ירוק "חוקי" ובנתיים מי שבאמת צריך את זה אוכל אותה, והבריאות והכיס שלו הולכים לטמיון בעקבות זאת...

אם היו רוצים לעשות את זה חוקי היו עושים את זה חוקי, רק רוצים לגרד על חשבונך עוד כמה שקלים והמדינה לא מרוויחה מזה יותר מדי, זה יותר מאפס אבל כל מיני בוחשים בדרך עושים את הכסף, עיין ערך סופר פארם ועוד..

יש לי בטן מלאה על הנושא.. נכון, אנשים מבינים יותר ויותר שכנראה יש בזה אספקט בריאותי אבל הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות..

אם היו מתירים גידול ומשחררים את הצמח ובמקביל מוכרים במחיר מסובסד פרחים מוכנים למי שגדל זה טרחה בשבילו ניחא אבל כל העסק פה זה תאוות בצע

מנכ"ל תיקון עולם לשעבר הבטיח שהוא לא יעלה את המחיר מעל 370₪, כמה שבועות אחרי זה הראו לו יפה את הדרך החוצה והעלו את המחיר במאות אחוזים..

כמה מחוקקים רצו לעשות משהו טוב אבל כמו קרטל החברה שם מצאו פרצות בחוק ואמרו אם אנחנו יכולים לייצא ולעשות קופה, למה שלא נעשה כסף פה..

אז מה עשו? מכרו במחירים מופקעים סחורה סוג # שנשארה להם ואז שהתחילו תלונות אז ייבאו..

נוצר מצב שעושים דרופ שיפינג על חשבוננו

מה שטוב הולך לחול ומה שנחשב סביר בחול מיובא לכאן כדי למכור כאן..

במקום להסדיר את הנושא עשו אליבאבא על חשבון מי שבאמת צריך את זה...

כאחד מבפנים כל העסק הזה מסריח מהראש, ובדרך לעשות את זה חוקי, בנתיים מי שבאמת צריך לקבל את זה ב370₪ משלם על זה פתאום אלפי שקלים וירידה באיכות החומר

וכל מיני אנשים שקיבלו רשיון בקומבינה לא אכפת להם לשלם את הסכומים האלה, העיקר יהיה להם ירוק "חוקי" ובנתיים מי שבאמת צריך את זה אוכל אותה, והבריאות והכיס שלו הולכים לטמיון בעקבות זאת...

אם היו רוצים לעשות את זה חוקי היו עושים את זה חוקי, רק רוצים לגרד על חשבונך עוד כמה שקלים והמדינה לא מרוויחה מזה יותר מדי, זה יותר מאפס אבל כל מיני בוחשים בדרך עושים את הכסף, עיין ערך סופר פארם ועוד..

יש לי בטן מלאה על הנושא.. נכון, אנשים מבינים יותר ויותר שכנראה יש בזה אספקט בריאותי אבל הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות..

אם היו מתירים גידול ומשחררים את הצמח ובמקביל מוכרים במחיר מסובסד פרחים מוכנים למי שגדל זה טרחה בשבילו ניחא אבל כל העסק פה זה תאוות בצע

מנכ"ל תיקון עולם לשעבר הבטיח שהוא לא יעלה את המחיר מעל 370₪, כמה שבועות אחרי זה הראו לו יפה את הדרך החוצה והעלו את המחיר במאות אחוזים..

כמה מחוקקים רצו לעשות משהו טוב אבל כמו קרטל החברה שם מצאו פרצות בחוק ואמרו אם אנחנו יכולים לייצא ולעשות קופה, למה שלא נעשה כסף פה..

אז מה עשו? מכרו במחירים מופקעים סחורה סוג # שנשארה להם ואז שהתחילו תלונות אז ייבאו..

נוצר מצב שעושים דרופ שיפינג על חשבוננו

מה שטוב הולך לחול ומה שנחשב סביר בחול מיובא לכאן כדי למכור כאן..

במקום להסדיר את הנושא עשו אליבאבא על חשבון מי שבאמת צריך את זה...
ברוך הנמצא במדינתינו היפה

מכיוון שבדר"כ אדם שמזריק הוא גם מתאמן בתדירות גבוהה, ישן יחסית מספיק בלילה, וכמובן, אולי לא אוכל טוב, אבל לפחות אוכל מספיק מבחינת ערכים תזונתיים.
זה לא נכון, זה מה שאנחנו רואים כאן בפורום או בכלל מכאלה שעושים את זה באופן יותר מושכל אבל יצא לי לראות כמה פעמים גישה אחרת של אנשים שמזריקים וחושבים שזה יפצה על תזונה גרועה, התאוששות לקויה וכו'. מצד שני ראיתי כאלה שמעשנים סיגריות אבל כן שמים לב לתזונה שלהם, מתאמנים וכו'.
ככה שהשוואה בין מוזרק שדואג לגוף שלו לבין מעשן או שותה שמזניח את עצמו היא בעייתית.

נא לא להאכיל את הטרול, תתעלמו ממנו
מחזק
upload_2020-7-13_9-28-12.png

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית