הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאני בא לתרום דם, הם בודקים אם תרמתי לפני 3 חודשים?

מצב
השרשור נעול
  • פותח/ת השרשור
או יהרוג ו\או יסבך מישהו.
או יציל חיים, אין באמת דרך לדעת מה קרה עם הדם שלך, לנושא, גם דם של מישהו בריא לכאורה יכול להרוג בנאדם, הדם הכי טוב לו לאדם הוא הדם שלו עצמו.. אלא אם כן אתה מתאים לאיזה תרומה מיוחדת למישהו או משהו כזה וגם אז לא בטוח שתדע מה קרה עם הדם שלך..

בזמנו לפני כמה שנים הייתי זקוק לעירוי דם עקב ערכים נמוכים כאלו ואחרים בדם, הרופא האמון עלי אמר לי שעדיף לסבול כמה ימים או שבועות ולא לקבל דם של מישהו אחר, ובמחשבה לאחור הוא צדק..

או יציל חיים, אין באמת דרך לדעת מה קרה עם הדם שלך, לנושא, גם דם של מישהו בריא לכאורה יכול להרוג בנאדם, הדם הכי טוב לו לאדם הוא הדם שלו עצמו.. אלא אם כן אתה מתאים לאיזה תרומה מיוחדת למישהו או משהו כזה וגם אז לא בטוח שתדע מה קרה עם הדם שלך..

בזמנו לפני כמה שנים הייתי זקוק לעירוי דם עקב ערכים נמוכים כאלו ואחרים בדם, הרופא האמון עלי אמר לי שעדיף לסבול כמה ימים או שבועות ולא לקבל דם של מישהו אחר, ובמחשבה לאחור הוא צדק..
אתה מציע למישהו טובה, אבל יש סיכוי שאותה טובה תעשה את ההפך מהרצוי ותהרוג אותו.
על זה נאמר "תודה, אבל לא תודה"

• פותח/ת השרשור
אתה מציע למישהו טובה, אבל יש סיכוי שאותה טובה תעשה את ההפך מהרצוי ותהרוג אותו.
על זה נאמר "תודה, אבל לא תודה"
באותו מידה, גם דם של בנאדם בריא יכול לעשות ההפך מהרצוי ולהרוג אותו..

מפה לשם, כמה דם לוקחים בתרומות טרומבוציטים?

ואם אתיופי זקוק לתרומת דם, מה הוא עושה?

באותו מידה, גם דם של בנאדם בריא יכול לעשות ההפך מהרצוי ולהרוג אותו..
לא קורה כמעט אף פעם והסיכוי הוא אפסי כמעט, לא משהו שתראה ב-30 שנה האחרונות לפחות חוץ ממקרים נדירים.
לקבל תרופות לא ידועות כשאתה במצב פיזי פגיע מאוד לעומת זאת זה קצת יותר מסוכן

ואם אתיופי זקוק לתרומת דם, מה הוא עושה?
מקבל דם

• פותח/ת השרשור
לא קורה כמעט אף פעם והסיכוי הוא אפסי כמעט, לא משהו שתראה ב-30 שנה האחרונות לפחות חוץ ממקרים נדירים.
לקבל תרופות לא ידועות כשאתה במצב פיזי פגיע מאוד לעומת זאת זה קצת יותר מסוכן

מקבל דם
זה קורה הרבה יותר משאתה חושב, פשוט אי אפשר לקשר את זה באופן ישיר.. כי זה לא עובד, נכנס הדם, הבנאדם לא אוהב את הדם, הבנאדם מת.. זה קצת יותר מורכב מזה

אבל לאתיופים אסור לתרום דם, והדם הכי "בריא" עבורם זה דם של אתיופי אחר או שלהם..

יפה שאתה מקיז דם כדי לדאוג לבריאות שלך אבל משקר ביודעין לגבי הימצאות של חומרים שנויים במחלוקת בדם שלך, כי הרי לא שואלים אותך אם אתה על חומרים כדי להתייעץ איתך לגבי PCT. ואתה עוד מנסה לשכנע את עצמך שאתה יכול "להציל חיים", מעניין איך טרן יכול להועיל לסבתא בת 80 שבמקרה תקבל את מנת הדם ש"תרמת".
מעבר לחוסר אחריות זה חוסר מצפון מטורף, אתה לא רופא ולא יודע איך זה יכול להשפיע על מי שיקבל את מנת הדם שלך, ועדיין אתה חושב שאתה מועיל למישהו חוץ מלעצמך בעצם זה שאתה משקר לגבי מצב הדם שלך.
מקווה שהדם שלך נזרק לפח באותה שניה כדי שאף אחד בטעות לא יפגע מזה שחיים במדינה הזאת אנשים חסרי מצפון ואחריות, בגלל אנשים כמוך יש אנשים שמתים ממנות דם נגועות.

זה קורה הרבה יותר משאתה חושב, פשוט אי אפשר לקשר את זה באופן ישיר.. כי זה לא עובד, נכנס הדם, הבנאדם לא אוהב את הדם, הבנאדם מת.. זה קצת יותר מורכב מזה
http://pathology.ucla.edu/workfiles...ne/10-8-VamvakasBloodTransfusionMortality.pdf
תסתכל ותראה שב-2007 בארה"ב על כל מיליון מנות דם שניתנו מתו קצת יותר מ-2 אנשים, וזה במגמת ירידה בגלל שיפור בבדיקות, אני לא יודע מה המצב היום 13 שנה אחרי, אבל בטח יותר טוב

אבל לאתיופים אסור לתרום דם, והדם הכי "בריא" עבורם זה דם של אתיופי אחר או שלהם..
זה פשוט לא נכון, אין לאתיופים דם שונה מלבנים

באת לאכול אותו חי בגלל המינוס הקלורי 😋🍴

באת קשוחה היום, ריספקט:wallbash: 👏 😵‍💫🥊 ✌️ 🙌 🙃 👑

🤣🤣
אני תמיד קשוחה, פשוט לא התאמנתי היום, אז זה התפרץ עליו...😣

"ואם אתה רוצה להגיל לעשות לך תתרום טרומבוציטים. את זה אפשר לעשות כל חודש."
איך זה עובד? וואלה.. כמה דם לוקחים?
חומרים יכולים לעשות hct ולחץ דם גבוה אז תרומות דם מאזנת את זה

מפה לשם, יש מצב את מקשרת אותי לאמא שלך כדי שתקח דם ממני ומצדי תזרוק אותו לפח כמו שעושים לאתיופים?

או שצריך לעבור דרכך? לא שמפריע לי..

" ואסור לתרום כל שבועיים"
-מה הסיבה לכך?

"אם ממש דחוף לך לדמם תעשה ניתוח לשינוי מין. (בעצם זה לא יעזור. אז פשוט תתפלל שבגילגול הבא תיוולד אישה.)"
לנשים יש מחזור מהמפשעה
לגברים יש מחזור מהאף..

מפה לשם בתפילה אני מברך "ברוך שלא עשני אישה" ככה כתוב בסידור..

" אם יקרה לך משהו (וסביר להניח שיקרה) זה יהיה באחריותך בלבד."
למה שיקרה לי משהו, תבהירי את כוונתך באומרך זאת..

בתרומת טרומבוציטים לוקחים לך רק את טסיות הדם (הנוזל הצהוב שגורם לקרישת הדם כשנפצעים). זה תהליך שלוקח שעתיים בערך שבו מוציאים לך דם, מפרידים ממנו את טסיות הדם, ומחזירים לך חזרה את הדם (כן,כן מחזירים לך אותו. יאמי.)
זה 4 סטים שכאלה. דווקא די מגניב.

וכבר לא זורקים את הדם של האתיופים. למיטב ידיעתי לוקחים אותו.
ואם אתר רוצה לזרוק דם בתדירות גבוהה - תחתוך ורידים אומשו חח 😳
סורי, אין לי עצה אחרת....

אסור לתרום כל שבועיים כי בדם שלך יש הרבה דברים שאחראים לתפקוד תקין. דם זה לא מים מינרליים, חביבי. לוקח לו זמן לחזור למדדים שלו.
אתה רוצה להיתקע עם אנמיה? תפאדל. אבל לא בבית ספרנו.

אם תתרום בתדירות גבוהה מדי עלול לקרות משהו : הכי פשוט - תתעלף. או שתהיה אנמי, או שיהיו לך חוסרים אחרים בדם שיגררו שרשרת של בעיות. בסוף עוד תמצא את עצמך מקבל עירוי דם. תקווה שהתורם לא לקח חומרים לפני כן, הא?
מסתבר שדם לא קונים במכולת. לא סתם אנשים מאבדים את ההכרה כשהם מאבדים הרבה דם. וחצי ליטר דם זה לא מעט.
אצל אנשים קטנים זה לרוב בעייתי יותר, אבל אמא שלי מספרת גם על גורילות שהתרסקו לה על הרצפה כי קמו מהר מדיי מהמיטה...

• פותח/ת השרשור
יפה שאתה מקיז דם כדי לדאוג לבריאות שלך אבל משקר ביודעין לגבי הימצאות של חומרים שנויים במחלוקת בדם שלך, כי הרי לא שואלים אותך אם אתה על חומרים כדי להתייעץ איתך לגבי PCT. ואתה עוד מנסה לשכנע את עצמך שאתה יכול "להציל חיים", מעניין איך טרן יכול להועיל לסבתא בת 80 שבמקרה תקבל את מנת הדם ש"תרמת".
מעבר לחוסר אחריות זה חוסר מצפון מטורף, אתה לא רופא ולא יודע איך זה יכול להשפיע על מי שיקבל את מנת הדם שלך, ועדיין אתה חושב שאתה מועיל למישהו חוץ מלעצמך בעצם זה שאתה משקר לגבי מצב הדם שלך.
מקווה שהדם שלך נזרק לפח באותה שניה כדי שאף אחד בטעות לא יפגע מזה שחיים במדינה הזאת אנשים חסרי מצפון ואחריות, בגלל אנשים כמוך יש אנשים שמתים ממנות דם נגועות.
אני רציתי להקיז דם, אם אני מסמן לא לעירוי אז זהו נגמר הסיפור אף אחד לא ימות

חוץ מזה הדם עובר בדיקות וסינונים לפני שהוא מגיע למישהו אחר

אף אחד לא ימות מהדם שלי, הדם שלי לא נגוע או משהו כזה, כולה קצת אנבוליים, ותודה על הדאגה.

והסבתא הזאת תחזור להיות בת 16 אחשלי היקר
🤣🤣

בתרומת טרומבוציטים לוקחים לך רק את טסיות הדם (הנוזל הצהוב שגורם לקרישת הדם כשנפצעים). זה תהליך שלוקח שעתיים בערך שבו מוציאים לך דם, מפרידים ממנו את טסיות הדם, ומחזירים לך חזרה את הדם (כן,כן מחזירים לך אותו. יאמי.)

אסור לתרום כל שבועיים כי בדם שלך יש הרבה דברים שאחראים לתפקוד תקין. דם זה לא מים מינרליים, חביבי. לוקח לו זמן לחזור למדדים שלו.

אם תתרום בתדירות גבוהה מדי עלול לקרות משהו : הכי פשוט - תתעלף. או שתהיה אנמי, או שיהיו לך חוסרים אחרים בדם שיגררו שרשרת של בעיות. בסוף עוד תמצא את עצמך מקבל עירוי דם. תקווה שהתורם לא לקח חומרים לפני כן, הא?
מסתבר שדם לא קונים במכולת. לא סתם אנשים מאבדים את ההכרה כשהם מאבדים הרבה דם. וחצי ליטר דם זה לא מעט.
אצל אנשים קטנים זה לרוב בעייתי יותר, אבל אמא שלי מספרת גם על גורילות שהתרסקו לה על הרצפה כי קמו מהר מדיי מהמיטה...
מה מחזירים?! אז מה עשינו בזה אם הם החזירו לי את הדם..
עם חומרים, התהליכים האלה קצת יותר מהירים..

אף אחד לא ימות מהדם שלי, הדם שלי לא נגוע או משהו כזה, כולה קצת אנבוליים, ותודה על הדאגה.

חח בעיקרון המתרים הוא זה שמסמן את סעיף של "לא לעירוי", לא התורם...
ואתה חייב לספר למתרים שאתה על חומרים כדי שיסמן את זה.
על שקיפות, שמעת?
ברצינות, זה יכול להיות מסוכן.
לא,
זה מסוכן.

• פותח/ת השרשור
🤣🤣

חח בעיקרון המתרים הוא זה שמסמן את סעיף של "לא לעירוי", לא התורם...
ואתה חייב לספר למתרים שאתה על חומרים כדי שיסמן את זה.
על שקיפות, שמעת?
ברצינות, זה יכול להיות מסוכן.
לא,
זה מסוכן.
שמעי, אני מבין את הדאגה שלך, אבל באתי כדי להקיז דם

אם הייתי מסמן שאני על אנבוליים אז פשוט לא היו לוקחים ממני דם, אם יקחו ממני דם גם אם אסמן שם שכן אז בכיף אסמן שכן..

קמתי אחרי התרומת דם ישר, אכלתי אפרסק והלכתי משם בקסואל, אנשים שם הסתכלו עלי משתוממים..

והסבתא הזאת תחזור להיות בת 16 אחשלי היקר

מה מחזירים?! אז מה עשינו בזה אם הם החזירו לי את הדם..
עם חומרים, התהליכים האלה קצת יותר מהירים..

לכן אני אומרת - זו לא תרומת דם, זו תרומת טרומבוציטים. זה רכיב בתוך הדם שצריך לבודד.
אין להם מה לעשות עם הדם אז הם מחזירים אותו בחזרה.

• פותח/ת השרשור
לכן אני אומרת - זו לא תרומת דם, זו תרומת טרומבוציטים. זה רכיב בתוך הדם שצריך לבודד.
אפשר לבקש מהם לשפוך אותו החוצה?

טרומבוציטים זה לא הבעיה על סטרואידים, אלא אריטרוציטים, שזה משהו שונה

טרומבוציטים זה לא הבעיה על סטרואידים, אלא אריטרוציטים, שזה משהו שונה

לא ממש הבנתי מה ניסית לומר פה... :>

שמעי, אני מבין את הדאגה שלך, אבל באתי כדי להקיז דם

אם הייתי מסמן שאני על אנבוליים אז פשוט לא היו לוקחים ממני דם, אם יקחו ממני דם גם אם אסמן שם שכן אז בכיף אסמן שכן..

קמתי אחרי התרומת דם ישר, אכלתי אפרסק והלכתי משם בקסואל, אנשים שם הסתכלו עלי משתוממים..

זה לא כזה משומם ... :>
לרוב ממליצים לחכות כמה דקות ליתר ביטחון, אבל לא סותר שאפשר לקום מיד אחרי.

אפשר לבקש מהם לשפוך אותו החוצה?

בטח, תכין דלי ליד, ושפוך החוצה שני ליטר דם, ככה בכיף שלך.
אפשר להוריד אותו אחרכך באסלה, או לחלק לערפדים.

לא ממש הבנתי מה ניסית לומר פה... :>
בתרומת טרומבוציטים לא נפתרים מהאריטרוציטים (כדוריות דם אדומות), שהם אלו שעולים יותר מדי בשימוש סטרואידים

בתרומת טרומבוציטים לא נפתרים מהאריטרוציטים (כדוריות דם אדומות), שהם אלו שעולים יותר מדי בשימוש סטרואידים

למייטב הבנתי בתרומת טרומבוציטים לא לוקחים את הכדוריות האדומות...
הרי הן האלה שאחראיות על הצבע האדום של הדם, לא? והנוזל שלוקחים הוא בצבע צהבהב-שקוף, ומחזירים את הנוזל האדום שמכיל את הכדוריות האדומות.
כאילו, מבחינת ההיגיון...

למייטב הבנתי בתרומת טרומבוציטים לא לוקחים את הכדוריות האדומות...
הרי הן האלה שאחראיות על הצבע האדום של הדם, לא? והנוזל שלוקחים הוא בצבע צהבהב-שקוף, ומחזירים את הנוזל האדום שמכיל את הכדוריות האדומות.
כאילו, מבחינת ההיגיון...
בידיוק, אבל מי שלוקח סטרואידים יש לו עליה גדולה מדי בכדוריות הדם האדומות, וזה למה הם צריכים להיפטר מדם, כדי שלא יהיה סמיך מדי

• פותח/ת השרשור
בטח, תכין דלי ליד, ושפוך החוצה שני ליטר דם, ככה בכיף שלך.
אפשר להוריד אותו אחרכך באסלה, או לחלק לערפדים.
אם יוצא יותר מדי דם אז מתים.. אי אפשר ולא כדאי לעשות הליך כזה לעצמך.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית