הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

קנדיטו ועמידות ידיים

• פותח/ת השרשור Dmk
  • פורסם בתאריך
אלוף...
שמע, זה כנראה חכם יותר לעשות לפי משקל גוף, אבל לרוב(כולל אותי)לא מעניין כמה אתה שוקל אלא כמה אתה מוסיף עליך, ולכן החלטתי שזה לא מעניין אותי.😁
גם אצלי בימים שהיו לי קפיצות של למעלה מ5 קילו בין הבוקר לערב זה כנראה היה קריטי יותר.

סבבה, אז לא אתן לזה להטריד אותי יותר מדי.
אבל בכל מקרה אבדוק את המשקל, ככה יהיה לי תירוץ למקרה שאכשל 🙄

סבבה, אז לא אתן לזה להטריד אותי יותר מדי.
אבל בכל מקרה אבדוק את המשקל, ככה יהיה לי תירוץ למקרה שאכשל 🙄
שמע... אולי כדאי שכן... אם נגיד שתית ליטר לפני האימון, אתה שוקל קילו יותר.
נקודה.

נערך לאחרונה:
שמע... אולי כדאי שכן... אם נגיד שתית ליטר לפני האימון, אתה שוקל קילו יותר.
נקודה.

אבל כששוקלים יותר יש אוטומטית יכולת להזיז יותר משקל, ובגלל שיש כוחות שפועלים בין הידיים למוט המתח אז יכול להיות הבדל במשקל שבאמת מרימים.
לא יודע. שיהיה.

אבל כששוקלים יותר יש אוטומטית יכולת להזיז יותר משקל, ובגלל שיש כוחות שפועלים בין הידיים למוט המתח אז יכול להיות הבדל במשקל שבאמת מרימים.
לא יודע. שיהיה.
אתה יכול לספר לעצמך כל מה שתרצה כל עוד זה יעזור לך להרים משמעותית יותר(:
אני לא רואה איך לשתות ליטר מים רגע לפני המתח שונה מלקשור עליך בקבוק ליטר מים.

Dmk עדכן/ה את הלוג ״קנדיטו ועמידות ידיים״:

עדכון לוג: 05/12/20

Push Ups:
1x12x24.5kg
1x11x24.5kg
1x10x24.5kg

Elevated Deficit Pike Push Up:
3x12

2x10x16kg
1x8x16kg

Lateral Raises:
2x15x12.5kg
1x15x12.5kg + 15 partials

Close-Neutral Grip Push Ups:
1x12x15.25kg
1x11x15.25kg
1x9x15.25kg

Overhead Single-Arm Extensions:
2x15x5kg
1x11x5kg

Single-Leg Leg Lifts:
לא היה לי כוח.

Push Ups - שוב הסט השלישי הרגיש די רע. אולי זה מצביע על איזושהי שבירה בטכניקה שקורית בסט הזה, למרות שהפעם זה כנראה באשמתי, היצרתי קצת את האחיזה לסט האחרון.

בכל אופן, עושה רושם שאני די תקוע. זה היה שבוע די לחוץ, מיום רביעי כל מה שאני עושה כל היום זה לומד. יכול להיות שזה השפיע קצת על ההתאוששות.
אם בפעם הבאה לא יהיה שיפור אעשה כנראה איזשהו שינוי כי כבר אימון שלישי שאני עושה כמעט את אותו הדבר.

Pike Push Up - כנראה הטכניקה שלי הייתה לא משהו אם השיפור היה כזה גדול. אני צריך למצוא משטח יציב יותר להעמיד עליו את הידיות כי ידית ימין כל הזמן מחליקה לי.
בסט השני אחרי משהו כמו 6 החליק לי אז ירדתי לרגע לסדר, ובשלישי זה החליק ב7, סידרתי, והרגשתי שזה עוד שנייה מחליק שוב, אז עצרתי ב10 בשביל לסדר ונתתי עוד 2.
לא יודע עד כמה זה נחשב אבל שיהיה.

אני חושב שאני צריך גם לשים לב שאני תמיד מסתכל לאותה נקודה - אם אני מסתכל למטה אז המרחק שלי מהרצפה גדל ויש טווח תנועה גדול יותר, ואם אני משאיר את הצוואר ישר הראש פוגע ברצפה מהר יותר והטווח קצר יותר.
אולי זה מה שגרם לזה להיות קצת יותר קל.

Legs Elevated Push Ups - הלך סבבה, בסט האחרון החזרה השמינית הייתה קשה מדי אז הפסקתי.

Lateral Raises - מרגיש קצת קל, אבל אני לא רוצה להוסיף משקל כי אז זה מרגיש פחות טוב.
אפילו שזה די קל אני מרגיש שאני קצת מרמה בחזרות האחרונות לפעמים, זה פשוט קורה. באימון הבא אנסה לשלוט על זה יותר ונראה איך זה ירגיש. אני לא חושב שזה יעשה שינוי גדול אם להגיד את האמת אבל שיהיה.

Close-Neutral Grip Push Ups - חזרה פחות מהאימון הקודם. אני יודע שחלק מהדברים השתפרו באימון הזה אבל סך הכל עושה רושם שאני קצת נתקע.

כמו שאמרתי, שבוע מעייף, ומרגיש שאני נתקע.
אני מתכנן לא לעשות משהו עם זה באימון הבא בגלל שזה באמת היה שבוע עמוס ויכול להיות שההתאוששות שלי הושפעה מזה.

קצת מדאיגה אותי העובדה שאחרי חנוכה יהיו לי שבועיים רצופים עם לחץ כזה, ושזו הייתה רק ההתחלה.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 06/12/20

Chin Ups:
3x5x19kg
2x4x19kg

Banded Rows:
2x25
1x30+10 fast

Bicep Curls:
2x12x12.5kg
1x10x12.5kg

Banded Face Pulls:
3x35

Banded Good Mornings:
3x25

Chin Ups - שקלתי 70.4, קצת יותר מבפעם הקודמת (הבדל של פחות מקילו).
היה ממש קשה ובחזרה האחרונה בסט האחרון כבר שקלתי לוותר אבל סיימתי אותה.

ממש שמח שהצלחתי לסיים 3 סטים. @הברווזון המכוער כבר יוצא שאני מתייג אותך כל פעם אבל מה איתך?

Banded Rows - בסט השני סידרתי לעצמי מעמד קטן לרגל שנתן לי יותר יציבות. קצת הסתבכתי עם זה היום, פשוט לא הרגשתי כזה יציב והגומייה קצת זרקה אותי לכל עבר, אבל בקטנה.

Banded Face Pulls - נראה לי שעמדתי קצת רחוק מדי מהגומייה בשני הסטים הראשונים שהפך אותם לקשים יותר.

Banded Good Mornings - קצת מעצבן. הבנתי שאם אני חושב על להרים את הכתפיים והגב העליון למעלה המתיחה בהמסטרינג היא טובה יותר, כנראה זה גורם לי לעשות יותר הינג' ולשמור על גב יותר ישר.

אימון טוב מבחינת ההישג, אבל מרגיש די פח.

קמתי מוקדם בטירוף אחרי לילה שבו בקושי ישנתי בגלל המבחן שעשיתי היום בבוקר. הייתי לחוץ בטירוף, חרשתי כל השבוע ובסוף הוא היה די קל.
האמת שהייתי שנייה מלישון צהריים אבל בסוף לקחתי מונסטר ועשיתי אימון.

חשבתי לרוץ היום אבל כנראה שאעשה רק הליכה כי אני מת מעייפות, וברגע זה גם מרעב. אני על משהו כמו 400 קלוריות וער משש וחצי בבוקר.

אז בלי חפירות נוספות אני הולך להכין לי אוכל.

קרא את שאר עדכון הלוג...

הצלחת 5 סטים, פשוט 2 מתוכם היו ל4 חזרות(;
מ ד ה י ם.
שמע... נראה לי 15 קילו אני.
תן לי להרגיש טוב עם עצמי ותאשר לי שאני בכלל יותר חזק כי יש לי המון שומן עליי);

הצלחת 5 סטים, פשוט 2 מתוכם היו ל4 חזרות(;
מ ד ה י ם.
שמע... נראה לי 15 קילו אני.
תן לי להרגיש טוב עם עצמי ותאשר לי שאני בכלל יותר חזק כי יש לי המון שומן עליי);

אתה חד משמעית יותר חזק.
אבל מצד שני גם אתה זה שאמר שמה שמעניין אחרים (וגם אותך) זה המשקל המוסף.
יאללה תן בראש

עדכון לוג: 08/12/20

Push Ups:
2x12x24.5kg
1x10x24.5kg

2x14
1x12

2x10x16kg
1x9x16kg

Lateral Raises:
2x15x12.5kg
1x15x12.5kg + 20 partials

2x12x15.25kg
1x10x15.25kg

3x15x5kg

Push Ups - בסט הראשון עבדתי בטמפו שאני חושב שהיה איטי מהרגיל ובסט השני קצת הגברתי את הקצב.
בסופו של דבר הצלחתי לסיים 2 סטים של 12, שזה עוד חזרה. באחרון לא הצלחתי לסיים את החזרה ה11.
לא בטוח כל כך מה לעשות מכאן

Pike Push Up - קיבלתי קראמפס מטורפים בקוואדס וזה הגביל אותי מאוד. אין לי מושג מאיפה זה בא, אבל יכול להיות שהייתי מסוגל לעשות אפילו יותר בלי זה.
הייתי צריך לרדת קצת למטה אחרי משהו כמו 10 בשביל לתת לקוואדס להתאושש מספיק בשביל הכמה חזרות הנוספות.

אני כנראה יכול להישען יותר על קצות האצבעות אבל זה יוצר מנח לא נוח (שכבר התנסיתי בו בעבר כמו שאפשר לראות בלוג). אני כנראה פשוט אמשיך לעשות כמו שאני עושה עכשיו.
אולי אתחיל לעבוד קצת שוב על לחיצה מול הקיר, אבל הפעם אדאג לשלב את זה עם פייק פושאפס.

Legs Elevated Push Ups - שני הסטים הראשונים היו קלים ואז בסט האחרון פשוט לא הצלחתי לנעול את החזרה העשירית.

Lateral Raises - היה ממש קשה היום, אולי כי עבדתי קצת יותר סטריקט. הוספתי כמה חלקיות.

Close-Neutral Grip Push Ups - הלך יותר טוב הפעם. מקווה לסיים את הסטים בפעם הבאה.

הרגשתי טוב בתחילת האימון, אבל הוא לא נמשך טוב כמו שהתחיל. באיזשהו שלב הרגשתי שאני ממש צונח ועוד שנייה נרדם (שתיתי מונסטר ואכלתי כמה פריכיות לפני).
לא יודע מה לעשות כי חסרה לי התקדמות.

אולי אפתח בהמשך היום אשכול התייעצות.

אמורה להיות גם ריצה היום אז נראה איך זה ילך.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 09/12/20

אתמול רצתי 5 אחרי שבועיים שלא עשיתי ריצה ארוכה.
26 דקות, שזה 20 שניות פחות מבפעם הקודמת. בהחלט היה קשה.

במהלך היום הרגשתי ממש רעב, אבל לא הוספתי עוד קלוריות מעבר למה שאני אוכל בדרך כלל, אם כי כנראה הייתי צריך.

האימון של היום:

Chin Ups:
4x5x19kg
1x4.5x19kg

Banded Rows:
2x25
1x30+10 fast+10 retractions

Bicep Curls:
2x12x12.5kg
1x10x12.5kg

Banded Face Pulls:
3x35

Banded Good Mornings:
3x25

Chin Ups - שקלתי 70.4, בדיוק כמו בפעם הקודמת.
כל כך קרוב, ובאותו הזמן כל כך רחוק. מקווה להצליח לסגור את הסטים באימון הבא.

Banded Rows - הרגיש די סבבה מבחינת יציבות. קצת השתגעתי עם זה, נראה לי שעשיתי אקסטרה 2 חזרות בכל סט בכלל והחשבתי את זה כ-25.
בסט האחרון עשיתי אותו דבר כי שכחתי שאני בדרך כלל עושה 30 אז עשיתי את הכל כולל הריטראקשנס שעשיתי ואז הוספתי עוד 5 חזרות.

הרגשתי קצת יותר מדי את היד הקדמית בצד שמאל, אני מניח שהגומייה הייתה קצת לא מאוזנת או משהו, או אולי פשוט הייתי כבר מותש מהמתח.

Banded Face Pulls - הלך סבבה, הבנתי שכדאי לשים דגש יותר על לנסות ממש להפריד את הגומייה ולא סתם למשוך, זה עושה הבדל גדול. בסט השלישי במקרה עשיתי את זה ויצא קנאק רציני. בשביל זה גם עוזר אם אני תופס רחב יותר כי אז יותר קל להפריד את הגומייה בטופ של התנועה.
היה פאמפ ממש טוב מזה היום.

Banded Good Mornings - לא כיף לעשות את זה לכל כך הרבה חזרות כי מרגישים ממש את הגב התחתון. אני בנוסף גם מנסה להרגיש את ההמסטרינג כמה שיותר מה שגורם ליותר TUT ולקראת הסוף אני כבר חייב לעצור.
אני פשוט לא מצליח להבין איך להשתמש בהמסטרינגס כמו שצריך בעלייה, אני מרגיש שהגב התחתון וכל הזוקפים עד למעלה הטרפזים עובדים לא מעט.

בא לי דדליפט.

אחלה אימון האמת, לא בדיוק מה שרציתי אבל הרגשתי ממש טוב לשם שינוי. כנראה כי אכלתי משהו כמו שעה לפני ואני על יותר אוכל בכללי מאשר בדרך כלל.

יש שמועות על מכונים פותחים עוד שבועיים שלא יודע עד כמה אני מסתמך על זה. אבל, יש מצב שיהיה לי מקום להתאמן בו לכמה זמן. לא יהיה בו סקוואט ראק שזה בעיה אבל יש את כל השאר. נראה מה יצא מזה.

ואיך אפשר שלא לציין את העובדה שמחר יום ראשון, וסופגניות כבר צצות בכל מקום. כנראה שלא אוכל כי האמת שלא כל כך בא לי אבל נראה.

קרא את שאר עדכון הלוג...

שוב התקדמת. יפה.

התקדמות קטנה, מאוד, אבל כן חחחח. תודה רבה 😃
אני מניח שאני זה שצריך להחמיא לך, הרי שעקפת אותי בדדליפט כשאני השקעתי בו לא מעט עבודה בפעם אחת שהחלטת לנסות אותו.

התקדמות קטנה, מאוד, אבל כן חחחח. תודה רבה 😃
אני מניח שאני זה שצריך להחמיא לך, הרי שעקפת אותי בדדליפט כשאני השקעתי בו לא מעט עבודה בפעם אחת שהחלטת לנסות אותו.
כמה הדדליפט לחזרה וכמה זמן אתה עובד עליו?

כמה הדדליפט לחזרה וכמה זמן אתה עובד עליו?

עשיתי 155 איפושהו ביולי לפני שסגרו את המכונים בפעם השנייה. קשה להגיד בדיוק כמה זמן אבל הרבה זמן.
אם לא הייתי כזה אידיוט אולי היה לי יותר. הסקוואט הכי גבוה שלי היה לפני שנה ונפצעתי בו או משהו, לא ראיתי בכלל רופא מאז ולא שום דבר. לא יכלתי לעשות סקוואט נורמלי חודשים, עשיתי רק פרונט סקוואט, וגם בדדליפט היו לי כאבים.

בכל מקרה אני מקווה שאחזור למכון ואוכל לעשות סקוואט ודדליפט כרגיל. לפני שסגרו את המכונים חזרתי פחות או יותר למשקלים שלי (בערך, לא לשיא) עם כאב מאוד מינימלי (רק באימון האחרון שלי אני חושב שהרגשתי משהו ובכל השאר היה די טוב).

עדכון לוג: 11/12/20

הרגשתי די עייף ורעב (למרות שישנתי שלשום 10 שעות והיום 8).
כנראה על פחות אוכל מבדרך כלל אבל שיהיה.

אוסיף עדכון על עמידות ידיים בסוף.

Push Ups:
3x12x24.5kg

1x15
1x12

3x10x16kg

Lateral Raises:
2x15x12.5kg
1x15x12.5kg + 20 partials

3x12x15.25kg

1x20x5kg
1x17x5kg
1x15x5kg

Push Ups - סוף. סוף.
אין לי מושג איך הטכניקה שלי הייתה בכלל אבל לא אכפת לי כבר. סוף סוף הצלחתי.
בסט האחרון הכנסתי קצת יותר את המרפקים ואני חושב שזה עזר (אפילו שהייתי צריך לחשוב על זה בשביל לעשות את זה). אולי מעכשיו אנסה לשמור על המרפקים קצת יותר בפנים.

Pike Push Up - הרגיש סבבה בקוואדס הפעם ולקחתי בערך כל סט לכשל, יצא שעשיתי 2 חזרות פחות מבפעם הקודמת אבל זה בסדר.
אני די מפמפם כאן, מרגיש טוב האמת.

Legs Elevated Push Ups - הרגיש האמת די קל, חושב שהיה לי אפילו עוד, אבל עזבתי את זה שם.

Close-Neutral Grip Push Ups - הגיע הזמן שאסיים גם את זה. בפעם הבאה - כשאעלה משקל, אעבוד נקי יותר, כי אני מאמין שהחזרות היו די מכוערות.

Overhead Single-Arm Extensions - לקחתי לכשל כבר מהסט השני בגדול. אני ממש אוהב את התרגיל הזה.
אני צריך לשים דגש יותר על ללחוץ את המשקל למעלה מאשר קדימה, זה עוזר להשאיר את המרפק מאחורה (למרות שאני שומר עם היד שלא עובדת על המרפק מאחורה אבל בכל זאת) ויש קונטראקשן טוב יותר. אני בדרך כלל נזכר לעשות את זה רק בחזרות האחרונות.

אימון ממש ממש טוב היום. הצלחתי לסיים את השכיבות סמיכה, את השכיבות סמיכה הניטרליות, עשיריות בשיפוע.
כנראה השינה תרמה הרבה.

עדכון על עמידות ידיים:

הולך ממש טוב עם התרגול היומי. אני מתרגל עמידות ראש די הרבה שזה כנראה הקאריאובר המרכזי, זה שיפר מאוד את החוזק והיציבות של הבטן ופלג הגוף התחתון שלי.

כבר עשיתי החזקות של 10 שניות והצלחתי להחזיק לא מעט קיק אפס. וממשיך להשתפר.

בשבוע הבא יכול להיות שאתאמן במכון, לא הכי טוב בעולם אבל מספיק טוב.
נראה מה יהיה ובטוח שאעדכן.

האמת שאני מרגיש שיש לי עוד המון דברים להגיד כי אני מרגיש ממש טוב כרגע, גם עם האימון שהיה, גם עם העמידות ידיים, גם עם איך שהולך המתח, והאמת שגם עם איך שאני נראה.

אבל העדכון מספיק ארוך, אז פשוט אגיד שיום יפה היום ואני שמח עכשיו.

אה, ולא אכלתי שום סופגנייה עדיין. נראה מתי אחליט לשנות את זה.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 13/12/20

אז היה היום אימון במכון. אכתוב בסוף על התכנית שאני מריץ למעוניינים.
זאת הפעם השנייה שאני כותב את העדכון כי נמחק בפעם הראשונה אז מתנצל אם זה נראה קצת עצלן.

הייתי יכול לקום בשש בשביל האימון אבל קמתי באיזה 5 ולא ממש הצלחתי לחזור לישון אז שכבתי במיטה שעה.

האימון של היום:

Zercher Box Squat:
3x6x70kg

Box Squat:
2x6x70kg

Paused Bench:
5x6x60kg

Pendlay Row:
5x6x60kg

Overhead EZ-Bar Extension:
3x10x5kg each

EZ-Bar Preacher Curls:
3x10x2.5kg each

Stiff-Legged Deadlift:
2x10x80kg

Cable Facepulls:
3x20x6 plates

Smith Calf Raises:
1x15x25kg each
2x12x25kg each

(בבית)
Hanging Leg Raises:
1x15

Hanging Knee Raises:
2x15

Zercher/Box Squat - חשבתי שאין לי דרך שבה אוכל לסדר את המוט כך שאוכל להרים אותו לסקוואט אז עשיתי זרצ'ר בהתחלה. הרגשתי ממש את הבטן, אבל זה לא רלוונטי כי אני לא אעשה אותו יותר. אחרי 3 סטים התברר שיש פיתרון אז עשיתי בוקס סקוואט רגיל.
-
הטכניקה שלי לא הייתה מספיק טובה והבוקס כנראה היה נמוך מדי. בפעם הבאה אנסה להגביה את הפלטפורמה יותר, על אף שזה קצת טריקי.
-
ככה הטכניקה אמורה להיות בתכנית -
השתמשתי יותר מדי בקוואדס, אבל יכול להיות שהעובדה שהבוקס היה נמוך מדי השפיעה. בכל מקרה נראה איך יהיה בפעם הבאה.

Paused Bench - הרינגים במוט רחבים מדי אז תפסתי קצת בפנים ואני חושב שהייתי קצת עקום. מעבר לזה אני חושב שהלך די טוב.

Pendlay Row - בהתחלה ניסיתי לשחק עם משקלים גבוהים יותר (70, 80) והבנתי שאין לי מושג איך לבצע את התרגיל כמו שצריך ושכדאי להתחיל ממשקל נמוך יותר. ככל שעברו הסטים זה נהיה יותר קל ואני חושב שדי תפסתי את זה כבר.

Stiff-Legged Deadlift - הלכתי כנראה כבד מדי. הרגשתי את ההמסטרינג והגלוטס נשרפים, אבל מעבר לזה גם את הגב התחתון, ואני חושב שהייתה הקשתה בגב העליון. יכול להיות שאוריד משקל בפעם הבאה, או שפשוט אעשה גוד מורנינגס.
משהו חשוב שהבנתי - מרגיש לי הרבה יותר טוב כשאני לא מסתכל ישירות קדימה אלא קצת יותר למאה. סך הכל הגיוני, בעיקר כששומרים על הרגליים הישרות.

סך הכל היה אימון סבבה, פלג הגוף התחתון בפיגור ענק כמובן וגם שאר הליפטס צריכים לחזור לעצמם אבל בסך הכל די מרוצה.
הייתי אמור לעשות בטן באימון עצמו אבל לא הספקתי אז עשיתי מאוחר יותר על המתח בבית.
אשתדל שלא למהר מדי עם המשקלים ולשמור על טכניקה טובה, לא בא לי לדפוק את עצמי בהמשך.

התכנית (Alpha Destiny's Novice Program):

A:

Box Squat - 5×4-6
Paused Bench - 5×4-6
Pendlay Row - 5×4-6
Overhead Barbell Extension - 3×6-10
Barbell Preacher Curl - 3×6-10
Stiff-Legged Deadlift/Good Morning - 3×6-10

Rear Delt - 3 sets
Calves - 3 sets
Abs - 3 sets

B:

Box Squat - 5×4-6
Paused Overhead Press - 5×4-6
Deadlift - 1×4-6
Close-Grip Bench Press 3×6-8
Weighted Chin-up 3×3-5

Rear Delt - 3 sets
Calves - 3 sets
Abs - 3 sets

במקור התכנית היא בלי כתף אחורית ותאומים, יש בה כל מיני אופציות בחירה (כמו תרגילים או כמות סטים, אני בחרתי את כמות הסטים הגבוהה ביותר בתקווה להצליח להתאושש ממנה ואם לא אצליח אז אוריד משם) או וריאציות שאני כרגע לא יכול לעשות בגלל חוסר בציוד וכו.
-
בסופו של דבר התאמתי את הכל על פי ההמלצות הכלליות של זה שכתב את התכנית.

האמת שאני לא יודע באמת כמה גישה תהיה לי למכון אבל השבוע אני יודע שאוכל להתאמן לפחות פעמיים, ונראה משם.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עוד שלושה שבועות הניתוח,
השאיפה היא פשוט אימון אחרון לפני ניתוח להצליח חזרה עם 35 קילו.
חח, אני כנראה רחוק מלהצליח דבר כזה נקי,
בפעם הקודמת שניסיתי הייתי כמה קילו פחות(לא קצת) והצלחתי 30.
ניסיתי גם 32.5 ולא הצלחתי נקי בכלל.
לאחר מכן גם 35 משום מה.
נוראי.
די אם קיי,
בן כמה אתה?

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית