הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אז החדכים נפתחים או לא?

אותי עדיין מצחיק שאחרי הכל העם הוא הריבון וכל פעם מחדש העם בוחר את אותו דבר ובסוף בוכים כל היום שיש חרא ממשלה, שביבי מושחת ומעשן סיגרים במיליארד דולר...
אני אישית חושב שבאמת הגיע זמן שאחרי הקורונה אנשים התעשתו ויבחרו בממשלה חלופית הרבה יותר טובה ואני לא מתכוון לארבעה ליצנים שהתאחדו כדי להחליף את ביבי או האיש שמדבר הרבה ולא עושה כלום(מר ביבי נתניהו).
אני חושב שבנט מתאים בול לתפקיד ראש הממשלה ומקווה שיבחר פעם הבאה
אם יהיו בחירות בקרוב - ביבי ריסק את גנץ ואת התקווה של העם למנהיג במקומו. גוש המרכז שמאל מרוסק ואף אחד לא יאמין למילה של פוליטיקאי מכחולבן. לפיד עם כל הערכתי אליו לא מצליח לסחוף מספיק קולות בשביל להיות אלטרנטיבה.

אם יהיו בחירות עוד 4~ שנים - אף אחד לא יזכור מה קרה בקורונה, ביבי יעשה מהלכים פופוליסטים לפני הבחירות, וינצח שוב.

ואם החייל לא יהודי, חלילה?
אם הוא חייל במדינה היהודית אז הוא בעל כורחו חלק מן המדינה היהודית ואז הוא יהודי מבחינתי גם אם הוא לא באמת יהודי מבחינת הדת וכיוצא בזה

לראיה "אנו מכריזים בזאת על הקמת מדינה יהודית בארץ־ישראל, היא מדינת ישראל"

אם הוא חייל במדינה היהודית אז הוא בעל כורחו חלק מן המדינה היהודית ואז הוא יהודי מבחינתי גם אם הוא לא באמת יהודי מבחינת הדת וכיוצא בזה

לראיה "אנו מכריזים בזאת על הקמת מדינה יהודית בארץ־ישראל, היא מדינת ישראל"
אז אם הוא דרוזי, מוסלמי, אתאיסט, באהאיי, בודהיסט, נוצרי, צ׳רקסי כו׳... מבחינתך הוא יהודי? יכול להבין את החלק של חלק מהמדינה היהודית... אבל בכל זאת אם הוא חייל הוא ״אחד מאיתנו״ כמו שאמרת בלי קשר לדת שלו. קצת צורם לציין שהוא יהודי. אפשר להיות פטריוטי ולאהוב את המדינה שלך בלי להיות יהודי/לרצות להיות יהודי (דרוזים למשל).

אז אם הוא דרוזי, מוסלמי, אתאיסט, באהאיי, בודהיסט, נוצרי, צ׳רקסי כו׳... מבחינתך הוא יהודי? יכול להבין את החלק של חלק מהמדינה היהודית... אבל בכל זאת אם הוא חייל הוא ״אחד מאיתנו״ כמו שאמרת בלי קשר לדת שלו. קצת צורם לציין שהוא יהודי. אפשר להיות פטריוטי ולאהוב את המדינה שלך בלי להיות יהודי/לרצות להיות יהודי (דרוזים למשל).
אם הוא שרת בצבא של המדינה היהודית ותרם ממיטב שנות חייו כדי לתרום לחזון המדינה היהודית, אז כן, יש בו משהו יהודי, להגיד "אחד מאיתנו" ויש בו משהו יהודי עולנה לי באותו קנה מידה
אם הוא נאמן למדינה היהודית עד כדי כך ששירת בצבא, למה זה צורם לו שקוראים לו "כמו יהודי" אחד משלנו..?

אם הוא פלסטיני שלא משרת בצבא ורוצה להתקומם על המדינה והוא לא מרגיש חלק ממנה אז לקרוא לו יהודי יהיה מעט תמוה

לגבי פטרויטיות, אני בכוונה קורא להם יהודים להמחיש כמה הם משלנו אחרת זה יכול להחזיר אותנו לטרגדיה המצערת של משחת יוסף בו קרתה תקלה מצערת

בנוסף, יהודי זה לא בהכרח פטריותיות אבל זה בא עם זה
בוא נקח לדוגמא את החרדים, שיש עליהם סטיגמות שהם לא בעד המדינה ולא משרתים בצהל וזה חלקית נכון אבל יש מי מהם שכן משלמים מיסים כדין ומתנדבים בעמותות ולמרות שלא מכירים במדינה הציונית איך שתקרא לזה הם עודם כאן והם לא נטורי קרטא ולחלקם בניגוד לשטיפת המוח שיש בתקשורת יש חלק חשוב בעיצוב המדינה היהודית למרות שהם לא בהכרח "ציוניים" או פטריותים כהגדרתך

אם הוא שרת בצבא של המדינה היהודית ותרם ממיטב שנות חייו כדי לתרום לחזון המדינה היהודית, אז כן, יש בו משהו יהודי, להגיד "אחד מאיתנו" ויש בו משהו יהודי עולנה לי באותו קנה מידה
אם הוא נאמן למדינה היהודית עד כדי כך ששירת בצבא, למה זה צורם לו שקוראים לו "כמו יהודי" אחד משלנו..?

אם הוא פלסטיני שלא משרת בצבא ורוצה להתקומם על המדינה והוא לא מרגיש חלק ממנה אז לקרוא לו יהודי יהיה מעט תמוה

לגבי פטרויטיות, אני בכוונה קורא להם יהודים להמחיש כמה הם משלנו אחרת זה יכול להחזיר אותנו לטרגדיה המצערת של משחת יוסף בו קרתה תקלה מצערת

בנוסף, יהודי זה לא בהכרח פטריותיות אבל זה בא עם זה
בוא נקח לדוגמא את החרדים, שיש עליהם סטיגמות שהם לא בעד המדינה ולא משרתים בצהל וזה חלקית נכון אבל יש מי מהם שכן משלמים מיסים כדין ומתנדבים בעמותות ולמרות שלא מכירים במדינה הציונית איך שתקרא לזה הם עודם כאן והם לא נטורי קרטא ולחלקם בניגוד לשטיפת המוח שיש בתקשורת יש חלק חשוב בעיצוב המדינה היהודית למרות שהם לא בהכרח "ציוניים" או פטריותים כהגדרתך
אני מבין את הגישה שלך, זה בסדר גמור. כל אחד יכול להשתמש בביטויים שונים לבטא פטריוטיות ושייכות למדינה. לגבי החרדים, כמובן יש ויש. הדבר היחידי שחשוב לי להבהיר, לשלם מיסים זה לא פטריוטיות, זה שמירה על החוק. יש לך שונאי ישראל שמשלמים מיסים ושומרים על החוק.

אם יהיו בחירות עוד 4~ שנים
אז תדעו במי לבחור (למי שיש זקן כמובן)
70891990_2645139712173100_7895902722036072448_o.jpg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית