הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

שאלה בנוגע לדלקת בכתף והצבא

אנוניממ

משתמש מתחיל
60
3
נק' מוניטין:
3
60
3
שלום אני אחרי פיזיותרפיה המון זמן ואני לאט לאט התקדמתי לעומת אז, אני יכול לעשות שכיבות שמיכה ואני עושה גם תרגילי מתח עם גומייה אבל לא יכול לשלב בין השניים אחרת יהיה כאב.
אני יודע שאתם לא יכולים לעשוצ לי דיאגנוזה וחלק מהאורטופדים אמרו לי שאוכל להתגייס ללוחמה בלי בעיה.
אף פעם לא פרקתי את הכתף, ובmri לא הופיע כלום אבל המון זמן שאני לא יכול להתאמן כמו שצריך למרות שהפיסיותרפיה עזרה . יש לי עוד שנה לגיוס עקב דחש מה שיקבע אם אלך על קרבי או לא.
האם יד כאן אנשים שהחליטו ללכת לקרבי והתחרטו עקב פציעות כתף למיניהם? הפחד שלי הוא שיהיה לי קרע והמצב שלי יהיה חריג יותר מעכדיו, אשמח לשמוע מאנשים שהיו בצבא .. שוב לא מבקש דיאגנוזה רק רוצה לשמוע אם כדאי לי לקחת את הסיכון, לוחמה זה משהו שקשה לי לוותר עליו, מאוד.

תודה!

• פותח/ת השרשור
אחי יש לך עוד שנה תראה איך הכתף כתרגיש עוד כמה חודשים אין לך לאיפה למהר אם לא יעבור לא ממליץ
לא נראה לי שהבנת.. אני מחליט אם לדחות בשנה ולעשות מכינה או לוותר על זה מראש כדי להמנע מסיכוי לקרע או מצב גרוע יותר. בכל מקרה הםואנטה של האשכול היא לשמוע מאנשים שנגרם להם פציעה בכתף כתוצאה מהצבא הייתי רוצה לשמוע מהם קצת, ואיך מצבם בהווה אחרי הפציעה.. יש שיפור רב ןכנראה שאעשה את זה אבל אני רוצה לראות לאן אני נכנס.

מעט מסובך לענות כי יש המון סוגי פציעות כתף והמון תפקידים שונים של לוחם בצבא. חשוב כרגע שתתרכז בשיקום, לא עצמאית, אלא עם תוכנית שתקבל מפיזיותרפיסט לאחר שנשללו בעיות גרמיות או בעיות של רקמות החיבור.

התפקיד של הפיזיותרפיסט הוא להכין אותך לפעילות שאתה רוצה לבצע ללא כאב. אתה מתקדם ומשתפר, אין סיבה שהמגמה הזו לא תמשיך.
אם אתה רוצה להיות לוחם, לך על זה. אתה מחפש וודאות במקום שאין.
לרוב הפציעות שמגבילות את התפקוד לא קשורות לנזק פיזי אלא לכאב ומגבלה בביצוע מטלה מסוימת.

• פותח/ת השרשור
התפקיד של הפיזיותרפיסט הוא להכין אותך לפעילות שאתה רוצה לבצע ללא כאב. אתה מתקדם ומשתפר, אין סיבה שהמגמה הזו לא תמשיך.
אם אתה רוצה להיות לוחם, לך על זה. אתה מחפש וודאות במקום שאין.
לרוב הפציעות שמגבילות את התפקוד לא קשורות לנזק פיזי אלא לכאב ומגבלה בביצוע מטלה מסוימת.
היי תודה על המענה קודם כל, שנית אני מרגיש שיש שיפור אבל לא מספיק. בנוסף האם כדאי להמשיך פיזיותרפיה עצמית ממה שהפיסיותרפיסט נתן או שעדיף להמשיך במכון פיזיותרפיה?
אמנם המצב השתפר אבל הקצב פוחת , אני עושה כל יומיים מסאז' עצמי וביום יום פיזיותרפיה שקיבלתי מהםיזיותרפיסטית פעם אחרונה שראיתי אותה..

זה תלוי בהרבה שיקולים שאני לא מכיר.
זה בהחלט דיון שאני מנהל עם המטופלים שלי. לעיתים אנחנו מפסיקים להפגש עוד לפני שהמצב חלף מתוך הבנה שיש למטופל את הכלים לקדם את עצמו.

• פותח/ת השרשור
זה תלוי בהרבה שיקולים שאני לא מכיר.
זה בהחלט דיון שאני מנהל עם המטופלים שלי. לעיתים אנחנו מפסיקים להפגש עוד לפני שהמצב חלף מתוך הבנה שיש למטופל את הכלים לקדם את עצמו.
מה דעתך על דיקור סיני לכתף?
או זריקת קורטיזון?
אני לוקח בחשבון שאתה לא מאבחן אותי ולא כלום אבל אשמח לדעת מניסיון שלך במטופלים כמה זה עזר, עשיתי צילום mri,CT,us לא הופיע שום קרע ואני יודע שצריך לעבוד על כל תנועה או תרגיל כדי לשפר את הטווח בהדרגה, אבל מה יוכל לזרז את זה ולמנוע כאבים?

יש לי תת פריקות מדי פעם נגיד אחרי מתח (שהתחלתי לעשות בהדרגה כמובן ועם גומייה, מאז שעברתי לבלי גומייה זה קצת חריג יותר.. ברמה שאני לפעמים צריך לחכות יום יומיים כדי לעשות שוב) או הרבה שכיבות סמיכה..

נערך לאחרונה:
דיקור סיני אני לא יודע להעיד מניסיון אישי. ברמה המחקרית אין לזה הרבה עדויות חיוביות אם בכלל.
לגבי קורטיזון-לא מומלץ. לפעמים מחמיר את המצב, לפעמים עוזר עם הכאב לתקופה ואז חוזר בגדול, ובטווח הארוך מחליש את הרקמות בסביבת ההזרקה כך שהופכות לפגיעות יותר.

לדעתי אתה פשוט לא סיימת את השיקום הפיזיותרפי וחבל. כי כל תת פריקה לוקחת אותך אחורה ומחלישה את היציבות של המפרק

• פותח/ת השרשור
דיקור סיני אני לא יודע להעיד מניסיון אישי. ברמה המחקרית אין לזה הרבה עדויות חיוביות אם בכלל.
לגבי קורטיזון-לא מומלץ. לפעמים מחמיר את המצב, לפעמים עוזר עם הכאב לתקופה ואז חוזר בגדול, ובטווח הארוך מחליש את הרקמות בסביבת ההזרקה כך שהופכות לפגיעות יותר.

לדעתי אתה פשוט לא סיימת את השיקום הפיזיותרפי וחבל. כי כל תת פריקה לוקחת אותך אחורה ומחלישה את היציבות של המפרק
הבנתי, תודה!
אני רוצה לעשות ניתוח כדי שהכתף תהיה בריאה לתפקד הקרבי אבל הפחד שלי שאצטרך לעשות עוד ניתוח לאחר מכן, מה גם שמורידים פרופיל ממה שהבנתי..

אני לא יודע להגיד לך לגבי הפרופיל. בהחלט ייתכן שיורידו לך אותו בעקבות ניתוח.
האפשרויות שעומדות לפניך מבחינת חזרה לתפקוד ספורטיבי מלא הן
1. פיזיותרפיה לספורטאים ברמה הכי יסודית שאפשר.
2. ניתוח ואז מס' 1.

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע להגיד לך לגבי הפרופיל. בהחלט ייתכן שיורידו לך אותו בעקבות ניתוח.
האפשרויות שעומדות לפניך מבחינת חזרה לתפקוד ספורטיבי מלא הן
1. פיזיותרפיה לספורטאים ברמה הכי יסודית שאפשר.
2. ניתוח ואז מס' 1.
הבנת, אני מוכן לעשות ניתוח בזמן המכינה אם זה יעזור בשביל הצבא אבל מפחד שהצבא יגרום לעוד ניתוח.. ועזוב את זה שירד הפרופיל אז עוד יותר..
שאלה שנייה פיזיותרפיה לספורטאים יש מישהו שאתה ממליץ עליו? אני עובר לגור במרכז ושמעתי על אחד בשם אתלטיניק אבל אני מחפש מישהו שלא יקח לי את כל הכסף מהבנק.

כמה עולה ניתוח בימינו? יש ברשותי 4-5 אלף

אני כבר כמה שנים עם הבעיה כי טיפלתי בה בשנה האחרונה ואין לי שום קרע כך שאני לא יודע כמה ניתוח הכרחי ויעזור..

נערך לאחרונה:
ניתוח ניתן לבצע דרך קופח.
שיקום אפשר גם דרך הקופ"ח אבל אתה לא יודע על מי תיפול, וההמתנה ארוכה.
עלות טיפול פיזיותרפיה כ300-350 ש"ח, החזר לחברי כללית מושלם וביטוחים פרטיים.
מכיר אישית את הפיזיותרפיסטים באתלטיקליניק. מומלצים באזור נתניה.
אם תרצה בהוד השרון, מוזמן ליצור איתי קשר, אני מקבל שם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית