מתאמן בחדר כושר מעל שנה ולא יודע איזה תכנית לבחור עזרה

מתן בן

משתמש מתחיל
70
6
נק' מוניטין:
9
70
6
היי אני מתאמן מעל שנה בחדר כושר ללא תוצאות משמעותיות. בן 18 גובה 185 משקל 70
עשיתי כל מיני תכניות לא טובות הייתי אצל מאמן שלא קידם אותי בכלום
אני מחפש תכנית שעובדת.פשוט עובדתץ יש סבלנות,אוהב לעבוד קשה אבל נמאס שאני עובד לחינם
ראיתי תכנית AB מהפורטל שדי אהבתי אבל אני קורא פה הרבה דברים שאנשים בפורום כותבים ולא מבין ככ
בקיצור אני אשמח אם מישהו עם ניסיון יכווין אותי לעבר המטרה שלי עם תכנית שעובדת ושאפשר להתמיד בה
אני שחקן כדורגל בנוסף אז אני יכול להתאמן 4 פעמים בשבוע.
המטרה לעלות מסת שריר ולהתחזק בצורה אופטימלית
תודה ואשמח לעזרה מכם 😃
חזה כתפיים יד אחורית

A

חזה כתפיים יד אחורית

בנץ פרס – 6-8*3

לחיצת חזה עם משקולות יד בשיפוע עליון - 8-12*3

פרפר – 8-12*3

לחיצת כתפיים מוט/משקולות יד – 6-10*4

הרחקת כתפיים – 6-8*3

פשיטת מרפקים כנגד פולי עליון – 8-12*4

B

רגליים גב יד קדמית

סקוואט – 8-10 *3

דידליפט 6-8*3

פשיטת ברכיים במכונה /תאומים – 8-12*3

פולי עליון מוט רחב – 8-10*3

חתירה עם מוט – 8-10*3

פול אובר – 10-12*3

כפיפת מרפקים משקולות יד – 8-10*3

פטישים – 8-10*3

זה התכנית כרגע

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אוקיי אני עושה את התכנית ששלחת מוסיף לאוצו אימון פשיטת ברכיים ותאומים נכון? לא פעם בשבוע כל אחד
סקוואט ודדליפט אני יעשה כמו שאמרת אני יתחיל נראה איך הגוף מגיב אם מגיב טוב ויכול להתקדם הכל מצויין. אני עכשיו חודש ראשון מעלה משקלים של בערך 10-15% כל אימון / שבוע ומנסה להתקדם כמה שיותר
ברגע שלא אתקדם אני יוריד משקל ויעלה בהדרגה שוב פעם, אחרי זה אתחיל לשחק עם נפח ולהוסיף טיפה נפח לא משהו מעמיס מידי אבל כרגע זה לא נראה באופק.
רק בחיטוב לא כזה הבנתי איך אני אמור לעלות משקלים בחיטוב? לא עדיף להתאמן באופן רציף עם משקלים גבוהים לשמר כמה שיותר מסת שריר?
ובגדול התכנית נראית טוב? אפשר להתקדם ממנה ברמה גבוהה?

אוקיי אני עושה את התכנית ששלחת מוסיף לאוצו אימון פשיטת ברכיים ותאומים נכון? לא פעם בשבוע כל אחד
כן.
סקוואט ודדליפט אני יעשה כמו שאמרת אני יתחיל נראה איך הגוף מגיב אם מגיב טוב ויכול להתקדם הכל מצויין.
הוא יגיב טוב אם המשקל מספיק נמוך.
תתחיל עם 65% מהמשקל שאתה מצליח בו רק חזרה אחת.
אני עכשיו חודש ראשון מעלה משקלים של בערך 10-15% כל אימון / שבוע ומנסה להתקדם כמה שיותר
כל שבוע ולא כל אימון, תתקדם 2.5 ק"ג, שזה 1.25 כל צד.
ברגע שלא אתקדם אני יוריד משקל ויעלה בהדרגה שוב פעם, אחרי זה אתחיל לשחק עם נפח ולהוסיף טיפה נפח לא משהו מעמיס מידי אבל כרגע זה לא נראה באופק.
כן
רק בחיטוב לא כזה הבנתי איך אני אמור לעלות משקלים בחיטוב? לא עדיף להתאמן באופן רציף עם משקלים גבוהים לשמר כמה שיותר מסת שריר?
תמיד צריך לעשות עליות וירידות באימונים, זה כלל חשוב באימונים, אף פעם לא להישאר שבוע אחרי שבוע באותו משקל.
גם בחיטוב צריך להתחיל נמוך ולטפס, למען ההתאוששות של מערכת העצבים והגידים וכל הגוף.
ובגדול התכנית נראית טוב? אפשר להתקדם ממנה ברמה גבוהה?
בהחלט, זה לא התוכנית, זה האופן שמבצעים אותה.

• פותח/ת השרשור
וואו אתה מחדש לי ים דברים
הייתי בטוח שלעשות מסה זה לשוט לבוא עם התכנית שלך לעלות משקל בלי קשר לכלום
עכשיו אני מבין יש בלוקים ויש דברים שלא האמנתי בכלל
יש עוד דגשים שיש לך בשבילי? לחדד לי משהו?

וואו אתה מחדש לי ים דברים
הייתי בטוח שלעשות מסה זה לשוט לבוא עם התכנית שלך לעלות משקל בלי קשר לכלום
עכשיו אני מבין יש בלוקים ויש דברים שלא האמנתי בכלל
יש עוד דגשים שיש לך בשבילי? לחדד לי משהו?
שמח שאתה לומד.
בגדול הטכניקה, זה כנראה הנושא הכי חשוב שימנע ממך להתקדם אם הוא לא כראוי.
אני ממליץ לך לעקוב אחרי זה, ואולי לשתף כאן סרטונים כדי לקבל ביקורת כדי לשפר את זה תמיד.

• פותח/ת השרשור
לגביי הטכניקה ישלי טובה , אני יודע לתת לעצמי בראש שצריך. דרך אגב לא ציינתי שאני שחקן כדורגל בנוסף, כך שאם אני אמור לעשות משהו שונה תגיד חי למרות שלא נראלי, פשוט לשים לב להתאוששות ולשעות שינה ויהיה בסדר

לגביי הטכניקה ישלי טובה , אני יודע לתת לעצמי בראש שצריך. דרך אגב לא ציינתי שאני שחקן כדורגל בנוסף, כך שאם אני אמור לעשות משהו שונה תגיד חי למרות שלא נראלי, פשוט לשים לב להתאוששות ולשעות שינה ויהיה בסדר
צודק, אין מה לשנות כלום בגלל זה.

• פותח/ת השרשור
ושומע מצטער שאני חופר בקשר הזה פשוט אני רוצה לדעת שאני עושה 100%
ככה, אני מתחיל את התכנית מעלה משקלים 1.25 כל שבוע למוט בכל צד , במידה ואני לא מצליח להמשיך על אותו משקל ואימון לאחר מכן לעלות?
ומה לגביי תרגילים ליד אחורית / קדמית ? גם שם לעלות משקלים באופן הדרגתי?
וברגע שתיהייה תקיעה ולא אצליח לעלות, אני חותך במשקלים בערך ב40% ומתחיל קוב פעם לעלות 1.25 קילו לכל צד במוט בכל התרגילים
ולעלות כל שבוע בכל התרגילים או שבוע אחד לעלות ב A ושבוע שני בB? או כל שבוע באופן קבוע?
זה נקרא בלוקים נכון? פעם מעלה ואחרי כמה זמן מוריד שיהיה אפשרות למערכת עצבית להתאושש ,
ובחיטוב כמו שאמרת לאט לאט מעלה עד שאין אפשרות יותר ומוריד שוב ושוב מעלה? אין צורך להשאיר את המשקלים כמו שהם כל אימון מחדש?
יכול להיות שבגלל זה שעשיתי חיטוב ולא עשיתי בלוקים מסודר והגעתי לכשל כל אימון וכל סט הגעתי לאימון יתר?
ובדדליפט ו סקוואט עושה משקל הכי גבוה בכל ה5 סטים?
אני מתחיל את התכנית היום
להתחיל במשקלים הכי גבוהים שלי או משהו כמו 70% ולאט לאט לעלות?
והאם לא עדיף פשוט בשביל לא להסתבך פשוט להתאמן הכי כבד שאתה יכול ולעלות משקל שאצה מרגיש אפשרות?
זה סתם שאלה עקרונית שמעניינת אותי

ככה, אני מתחיל את התכנית מעלה משקלים 1.25 כל שבוע למוט בכל צד , במידה ואני לא מצליח להמשיך על אותו משקל ואימון לאחר מכן לעלות?
נגיד נתקעת בבנץ' אבל לא בסקוואט, אתה יכול להוריד 5 ק"ג מהבנץ' שבוע אחד ולעלות בהדרגה שוב כדי לא להתחיל את כל התוכנית מחדש כשכל התרגילים האחרים עדיין מתקדמים.
ומה לגביי תרגילים ליד אחורית / קדמית ? גם שם לעלות משקלים באופן הדרגתי?
כן
וברגע שתיהייה תקיעה ולא אצליח לעלות, אני חותך במשקלים בערך ב40% ומתחיל קוב פעם לעלות 1.25 קילו לכל צד במוט בכל התרגילים
כן
ולעלות כל שבוע בכל התרגילים או שבוע אחד לעלות ב A ושבוע שני בB? או כל שבוע באופן קבוע?
כל שהוע לעלות קצת בכל תרגיל.
זה נקרא בלוקים נכון? פעם מעלה ואחרי כמה זמן מוריד שיהיה אפשרות למערכת עצבית להתאושש ,
כן
ובחיטוב כמו שאמרת לאט לאט מעלה עד שאין אפשרות יותר ומוריד שוב ושוב מעלה? אין צורך להשאיר את המשקלים כמו שהם כל אימון מחדש?
נכון
יכול להיות שבגלל זה שעשיתי חיטוב ולא עשיתי בלוקים מסודר והגעתי לכשל כל אימון וכל סט הגעתי לאימון יתר?
ברמת המשקלים שלך אני לא חושב שעשית שום נזק, אבל כנראה שלא התקדמת כמו שהיית יכול בגלל זה.
אני בחיטוב כרגע ומצפה להמשיך להתחזק, אם לא במסת שריר, לפחות בטכניקה וכוח מנטלי.
ובדדליפט ו סקוואט עושה משקל הכי גבוה בכל ה5 סטים?
ברור.
אתה מתחיל במשקל נמוך ועושה את כל הסטים והחזרות עם אותו משקל, וכל שבוע מוסיף משקל, עד שאתה נכשל ואז עושים ריסט.
אני מתחיל את התכנית היום
להתחיל במשקלים הכי גבוהים שלי או משהו כמו 70% ולאט לאט לעלות?
תתחיל מ65% אפילו.
והאם לא עדיף פשוט בשביל לא להסתבך פשוט להתאמן הכי כבד שאתה יכול ולעלות משקל שאצה מרגיש אפשרות?
זה סתם שאלה עקרונית שמעניינת אותי
לא, כי מדעית ההתקדמות הכי גדולה היא דווקא לא ב100% אלא קצת פחות מזה, לכן כשהאימון הוא בחלקו 70%, ובחלקו 100%, הממוצע הוא 85% שזה האידיאל.
מאמנים כמו לואי סימונב העדיפו לעשות יום אחד 100% ויום אחד 60% ותמיד להישאר ככה שבעצם יוצא שהוא על 80% באופן תמידי בלי בלוקים.
אבל העיקרון אומר ש100% זה לא אפקטיבי, 60% זה לא אפקטיבי. ו80% זה לא תמיד הכי טוב גם כן.
לכן המאמנים פיתחו שיטות להביא את המתאמנים להתאוששות מקסימלית עם עבודה מקסימלית, ותקופות שאפשר לתקן טכניקהף ושאפשר לעבוד על כוח מנטלי.

אלו עקרונות שנלמדו מהמון נסיון של המומחים הכי גדולים בעולם.

• פותח/ת השרשור
וואו אתה אלוף שאתה ככה עוזר לי ממש תודה
אני בדיוק קורא הכל ורוצה חידודים אחרונים וזהו
אני מתחיל היום עם משקלים בינוניים ומעלה משבוע לשבוע, אחרי שבוע אחד שאני לא מצליח להעלות משקלים אני עושה ריסט? או אחרי בערך שלושה שבועות שיש תקיעה ואז מוריד משקלים ומטפס בחזרה?
והאם עושים את זה בשביל לתת למערכת העצבים להתאושש ושיהיה חה קל יותר?
וברגע שאעשה את זה אני יוריד משקלים ויטפס חזרה ושוב תהייה תקיעה מומלץ שוב פעם להוריד משקלים ולחזור לעלות בהדרגה?
ואיך אפשר להוסיף סטים? שארגיש שאני יכול לתת יותר באימון? נגיד אחרי הפעם הראשונה שאעלה משקלים

אני מתחיל היום עם משקלים בינוניים ומעלה משבוע לשבוע, אחרי שבוע אחד שאני לא מצליח להעלות משקלים אני עושה ריסט? או אחרי בערך שלושה שבועות שיש תקיעה ואז מוריד משקלים ומטפס בחזרה?
אתה די מתחיל, אז תנסה לעבור את התקיעה שלך עוד שבוע נוסף, אם הצלחת, מעולה, אחרת תעשה מיד ריסט.
והאם עושים את זה בשביל לתת למערכת העצבים להתאושש ושיהיה חה קל יותר?
גם, בין היתר, אבל התאוששות ראויה זה המפתח להתקדמות.
וברגע שאעשה את זה אני יוריד משקלים ויטפס חזרה ושוב תהייה תקיעה מומלץ שוב פעם להוריד משקלים ולחזור לעלות בהדרגה?
כן, או להחליף תוכנית אם אתה לא מרוצה מהתוצאות.
ואיך אפשר להוסיף סטים? שארגיש שאני יכול לתת יותר באימון? נגיד אחרי הפעם הראשונה שאעלה משקלים
בסיום בלוק בהתאם להתקדמות שהיה, אפשר להחליט אם להוסיף ומה להוסיף, אבל בעיקר בהתאם לטכניקה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית