הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קליקים וכאבי כתף הולכים וחוזרים

Improvement

משתמש מתחיל
39
7
נק' מוניטין:
5
39
7
@Nir Kriger
אשמח להתייעץ איתך בנושא.
יש לי כבר זמן מה קליקים וכאבים בכתף שמפריעים לי להתאמן. בעבר לקחתי הפסקה מכושר והקליקים עברו, ועכשיו חזרתי פעם נוספת ואחרי זמן מה הקליקים חזרו. לאחר התייעצות עם אורתופדים הבנתי שאין להם מה לתרום, אחרי ששללו שיש לי דלקת פרקים הם לא הבינו מה הבעיה ופשוט אמרו לי לקחת הפסקה עד שהכאבים עוברים בשילוב עם קומפרסים חמים. במקרה הגעתי לספר שהסביר היטב את התופעה ובשילוב עם ניתוח האימונים שלי בעבר הבנתי ששורש הבעיה נובע בחוזר איזון בין הכתף הקדמית שלי, שחזקה בהרבה מהאמצעית ומהאחורית ומייצבי הכתף ככה שיש חוסר איזון שעלול לגרום לבעיה דומה לשלי. התחלתי לעבוד בדגש על הכתף האחורית והוספתי את הכתף האמצעית לאימון עם פחות דגש על הכתף הקדמית אבל באימון האחרון הכאב משום מה החמיר בטירוף. היה לי חימום מעולה והכתפיים הרגישו מצויין ופתאום כשהתחלתי לעשות מתח, תרגיל שדווקא גם מפעיל בעקיפין את מייצבי הכתף ולא הכתף הקדמית, הרגשתי כאב חזק בכתף שמנע ממני להשתמש בה. חשבתי פשוט לבצע עבודת כתפיים מבודדת על כל אחד מהחלקים בדגש על החלקים החלשים בשביל לאזן את הכוחות ולגרום לכאב לעבור ולאחר מכן לחזור לאימונים סדירים, מה דעתך?

היי,
בגדול ברמה של ייעוץ מרחוק אני יכול להמליץ לך למצוא תרגילים שפחות מכאיבים בזמן או אחרי התרגול. אפשר גם למצוא טווחי תנועה נוחים יותר בתרגילים שמכאיבים ולעבוד בטווח תנועה חלקי או במשקל נמוך יותר.
"עבודת האיזון" בין שרירים כאלה לאחרים אינה יעילה לטעמי.
מעבר לזה מציע לגשת לפיזיותרפיסט שמטפל בספורטאים כדי לחסוך לעצמך את כל הבלבול והתסכול. יש לנו את הכלים להדריך אותך כיצד לטפל בעצמך ולהמשיך להתאמן עד שתחלים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית