הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם תוסף סידן מסוכן?

thomas shelby

משתמש פעיל
356
161
נק' מוניטין:
214
356
161
ראיתי בהמון מקומות באינטרנט שעודף סידן יכול לגרום למשקעים וכל מיני השוואות בין סוגי סידן שונים שאחד כן יכול לגרום לנזקים והאחר לא, אבל לדעתי המקור הכי אמין זה הפורום הזה אז אני שואל כאן, האם תוסף סידן מסוכן באיזושהי דרך? האם זה קשור לסוגים שונים/מינונים?
אני נמצא כעת לפני גיוס, ואני מקפיד לאכל הכי טוב שאני יכול, ואני צורך המון חלב בתפריט שלי אבל כשאני אתגייס (קרבי/סיירות) אני בטוח שאני לא אצרוך סידן/חלב כמו שאני צורך עכשיו...

ראיתי בהמון מקומות באינטרנט שעודף סידן יכול לגרום למשקעים וכל מיני השוואות בין סוגי סידן שונים שאחד כן יכול לגרום לנזקים והאחר לא, אבל לדעתי המקור הכי אמין זה הפורום הזה אז אני שואל כאן, האם תוסף סידן מסוכן באיזושהי דרך? האם זה קשור לסוגים שונים/מינונים?
אני נמצא כעת לפני גיוס, ואני מקפיד לאכל הכי טוב שאני יכול, ואני צורך המון חלב בתפריט שלי אבל כשאני אתגייס (קרבי/סיירות) אני בטוח שאני לא אצרוך סידן/חלב כמו שאני צורך עכשיו...
שאלו יהיו הדאגות שלך בשירות קרבי

• פותח/ת השרשור
בתכלס אתה צודק, אבל סידן זה אחד המינרלים החשובים למי שמתאמן ורץ המון ובטח לחיילים קרבים עם פציעות כמעט וודאיות כמו שין ספלינט, בכל זאת אשמח לתשובה רצינית בנושא

אתה לא צורך כמות גבוהה מדי של סידן, אל תדאג.
בכל אופן אם אתה לא צורך מספיק ויטמין D כל הסידן שאתה צורך חסר משמעות
תוסף סידן מסוכן באיזושהי דרך? האם זה קשור לסוגים שונים/מינונים?

התוסף כשלעצמו אינו מסוכן, והוא רלוונטי לכאלה שלא צורכים את הכמות המומלצת ביום.
מה שכן עלול להיות מסוכן הוא מינון גבוה מדי (דהיינו צריכה מופרזת)

אפשר לבדוק את רמת הסידן בבדיקת דם פשוטה

אתה רוצה תשובה רצינית?
תלך ליחידה קרבית/סיירת אלא אם כן תהיה ביחידת עלית שידאגו לך לאוכל בתדירות גבוהה כנראה שבכל הכשרה אחרת יהיה לך סיכוי לשברי מאמץ כי אתה תהיה רוב הזמן בשבועות שטח שבהן לא תישן כמעט וגם אם כן זה עם תיק ששוקל כמו נער מתבגר וקסדה ווסט עלייך ותאכל סדוויצים עם שוקולד ריבה וקבנוס שעשוי מבונזו ופה ושם טונה עם בטונים וחלווה אל תצפה שתיהיה בשטח ותקבל ארוחות שיספקו לך יותר מדי ממה שאתה צריך ויהיו שבועות רגועים יותר שאתה כן תקבל ארוחות חמות לשטח וגם הן לרוב כל הזמן.
אז אתה רוב הזמן רעב כי אתה שורף כמה אלפי קלוריות ביום ומכניס אולי חצי מזה ועייף כי אתה תישן לא שעות בודדות הרבה פעמים ואחרי השעות הבודדות האלה לקום ולתפקד בעומס ענק.
אז לא אני לא חושב שלתסף עם סידן יפתור את בעיות חייך כלוחם אלא אולי למצוא דרך לאכול כמו צריך ולהשלים ערכים כשאפשרי וכשלא לנשוך שפתיים ולהבין שאתה בהכשרה ושזה נגמר ותסיים ותעלה ליחידה/גדוד ויהיו לך חיים קלים יותר. בהצלחה!
(ד"א גם בשבועות שטח בהרבה מקומות לא תוכל להביא אוכל משלך כי פשוט לא מאשרים, ותאמין לי לא בא לך לסחוב גרם יותר ממה שאתה צריך כי גם ככה הכל סופר כבד).

אתה לא צורך כמות גבוהה מדי של סידן, אל תדאג.
בכל אופן אם אתה לא צורך מספיק ויטמין D כל הסידן שאתה צורך חסר משמעות

התוסף כשלעצמו אינו מסוכן, והוא רלוונטי לכאלה שלא צורכים את הכמות המומלצת ביום.
מה שכן עלול להיות מסוכן הוא מינון גבוה מדי (דהיינו צריכה מופרזת)

אפשר לבדוק את רמת הסידן בבדיקת דם פשוטה
סידן יושב בעצמות בעיקר, ורק מעט ממנו בדם.
בדיקת דם לא משקפת את מצב הסידן בגוף, היא בודקת למחלת בריחת סידן.
אם סידן גבוה בדם זה מחלה, לא עודף סידן.
אין בדיקת דם לרמת סידן.

עודף סידן זה נדיר אבל אפשרי.
קצת סידן עם מגנזיום למתאמן זה בסדר גמור לדעתי ואפילו מומלץ.
תיקח את המינון שרשום על הבקבוק ותו לא.
אתה רוצה תשובה רצינית?
תלך ליחידה קרבית/סיירת אלא אם כן תהיה ביחידת עלית שידאגו לך לאוכל בתדירות גבוהה כנראה שבכל הכשרה אחרת יהיה לך סיכוי לשברי מאמץ כי אתה תהיה רוב הזמן בשבועות שטח שבהן לא תישן כמעט וגם אם כן זה עם תיק ששוקל כמו נער מתבגר וקסדה ווסט עלייך ותאכל סדוויצים עם שוקולד ריבה וקבנוס שעשוי מבונזו ופה ושם טונה עם בטונים וחלווה אל תצפה שתיהיה בשטח ותקבל ארוחות שיספקו לך יותר מדי ממה שאתה צריך ויהיו שבועות רגועים יותר שאתה כן תקבל ארוחות חמות לשטח וגם הן לרוב כל הזמן.
אז אתה רוב הזמן רעב כי אתה שורף כמה אלפי קלוריות ביום ומכניס אולי חצי מזה ועייף כי אתה תישן לא שעות בודדות הרבה פעמים ואחרי השעות הבודדות האלה לקום ולתפקד בעומס ענק.
אז לא אני לא חושב שלתסף עם סידן יפתור את בעיות חייך כלוחם אלא אולי למצוא דרך לאכול כמו צריך ולהשלים ערכים כשאפשרי וכשלא לנשוך שפתיים ולהבין שאתה בהכשרה ושזה נגמר ותסיים ותעלה ליחידה/גדוד ויהיו לך חיים קלים יותר. בהצלחה!
(ד"א גם בשבועות שטח בהרבה מקומות לא תוכל להביא אוכל משלך כי פשוט לא מאשרים, ותאמין לי לא בא לך לסחוב גרם יותר ממה שאתה צריך כי גם ככה הכל סופר כבד).
אם יתנו הייתי ממליץ על חטיפי חלבון קטנים, וחטיפים עמוסי קלוריות.

בדיקת דם לא משקפת את מצב הסידן בגוף, היא בודקת למחלת בריחת סידן.
אם סידן גבוה בדם זה מחלה, לא עודף סידן.

אבל זה כל הרעיון, מפני שזו המסוכנות בצריכה מוגברת של סידן (כליות, יותרת התריס וכו')
את זה בודקים בביצוע בדיקת דם בלבד

אבל זה כל הרעיון, מפני שזו המסוכנות בצריכה מוגברת של סידן (כליות, יותרת התריס וכו')
את זה בודקים בביצוע בדיקת דם בלבד
עודף סידן לא בהכרח יראה סידן גבוה בדם.
יכול להיות אבנים בכליות גם עם סידן תקין בדם.
וכן להיפך, חוסר סידן מתבטא בשבר בעצם לפני שחושדים בשום דבר אחר.
בחוסר סידן הגוף ידאג שיהיה בדיוק מספיק בדם, כי הסידן בדם יותר חשוב מבעצם.

ברור שסידן גבוה או נמוך בדם זה מסוכן, אבל זה בדרך כלל לא קשור לצריכת סידן, אלא למחלות.

עודף סידן לא בהכרח יראה סידן גבוה בדם.
יכול להיות אבנים בכליות גם עם סידן תקין בדם.
וכן להיפך, חוסר סידן מתבטא בשבר בעצם לפני שחושדים בשום דבר אחר.
בחוסר סידן הגוף ידאג שיהיה בדיוק מספיק בדם, כי הסידן בדם יותר חשוב מבעצם.
בקיצור אתה לא ממש מאמין בבדיקת דם הזו... אתה מעדיף שלא לעשות אותה בכלל?

ברור שסידן גבוה או נמוך בדם זה מסוכן, אבל זה בדרך כלל לא קשור לצריכת סידן, אלא למחלות.

מסכים

בקיצור אתה לא ממש מאמין בבדיקת דם הזו... אתה מעדיף שלא לעשות אותה בכלל?

מסכים
ספציפית לסידן, בדיקת דם לדעתי לא משקף את הצורך או הסכנה בנטילת התוסף.
יכול להיות חוסר או עודף סידן גם עם בדיקות הדם תקינות לחלוטין לדעתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית