הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הליניארית של קנדיטו

Improvement

משתמש מתחיל
39
7
נק' מוניטין:
5
39
7
המכון ליד הבית נפתח סוף סוף ומתכנן לעבור ממשקל גוף לאימוני משקולות.
בן 14, את הנתונים שלי אפשר למצוא כאן: Bodyweight Only
האם תוכנית למתחילים כמו הליניארית של קנדיטו תוכל להתאים לי? מבחינת הטכניקה קראתי את starting strength וראיתי את סרטוני ההסבר של ריפטו אבל בכל מקרה כנראה אני אעבוד על הטכניקה עם מנהל המכון. קראתי כבר את התוכנית רק רוצה לוודא שהיא מתאימה לרמתי וגילי. וגם, האם עדיף כתוכנית פאוור-בילדינג למתחיל לקחת את גרסת ההיפרטרופיה של התוכנית, או שכרגע עדיף להיצמד לגרסת הcontrol/strength?

התוכנית בהחלט יכולה להתאים לך, יכול להיות שיהיה צורך להתאים את ההתקדמות ולא לקפוץ קדימה בכל הזדמנות, אבל התוכנית סבבה.
לגבי איזו וריאציה לעשות, תלוי במטרה שלך. אתה תמיד יכול להחליף וריאציה, אבל הייתי נותן לוריאציה לפחות חודש ניסיון

• פותח/ת השרשור
התוכנית בהחלט יכולה להתאים לך, יכול להיות שיהיה צורך להתאים את ההתקדמות ולא לקפוץ קדימה בכל הזדמנות, אבל התוכנית סבבה.
לגבי איזו וריאציה לעשות, תלוי במטרה שלך. אתה תמיד יכול להחליף וריאציה, אבל הייתי נותן לוריאציה לפחות חודש ניסיון
בעיקרון הייתי רוצה להתחיל את וריאציית ההיפרטורפיה אבל יש לי שתי הסגות לגבי זה.
1. בגלל שימי ההיפרטורפיה בתוכנית הם עם נפח יותר גדול זה (אולי) יכול לפגוע לי בהתאוששות ולהוביל להתקדמות לא אופטימלית. (אם הייתי גדול ב-4 שנים, או אפילו בשנתיים לא היה לי את החשש הזה, פשוט בגלל שאני יותר צעיר ויודע שהתוכניות האלו נבנו בשביל קהל בדר"כ יותר בוגר אני לא רוצה להעמיס על עצמי ונזהר לפני שאני מתחיל תוכנית כזו או אחרת)
2. בגלל שאני מתחיל ועוד לומד את הטכניקה אולי עדיף ללכת על וריאציית ה-control שמאפשרת בימי ה-control לחדד את הטכניקה ולשפר אותה.

בעיקרון אלו הסיבות לא להשתמש בוריאציית ההיפרטרופיה אלא בcontrol אבל החסרון שלה הוא שפשוט היא פחות מותאמת לגדילת שריר שאני מעוניין להשיג.
מה דעתך? איזו וריאצייה לבחור? או שזה לא משנה באמת ואני יכול לבחור את שתיהן?

הייתי נותן חודשיים עם הוריאציה של הקונטרול, לתרגל טכניקה ושליטה. גם מבחינת נפח היא מעל ומעבר למתאמן מתחיל, ואחרי זה עובר לוריאציה של ההיפרטרופיה אבל מוריד קצת נפח מהימי היפרטרופיה בהתאם לרמה שלך.

בעיקרון הייתי רוצה להתחיל את וריאציית ההיפרטורפיה אבל יש לי שתי הסגות לגבי זה.
1. בגלל שימי ההיפרטורפיה בתוכנית הם עם נפח יותר גדול זה (אולי) יכול לפגוע לי בהתאוששות ולהוביל להתקדמות לא אופטימלית. (אם הייתי גדול ב-4 שנים, או אפילו בשנתיים לא היה לי את החשש הזה, פשוט בגלל שאני יותר צעיר ויודע שהתוכניות האלו נבנו בשביל קהל בדר"כ יותר בוגר אני לא רוצה להעמיס על עצמי ונזהר לפני שאני מתחיל תוכנית כזו או אחרת)
2. בגלל שאני מתחיל ועוד לומד את הטכניקה אולי עדיף ללכת על וריאציית ה-control שמאפשרת בימי ה-control לחדד את הטכניקה ולשפר אותה.

בעיקרון אלו הסיבות לא להשתמש בוריאציית ההיפרטרופיה אלא בcontrol אבל החסרון שלה הוא שפשוט היא פחות מותאמת לגדילת שריר שאני מעוניין להשיג.
מה דעתך? איזו וריאצייה לבחור? או שזה לא משנה באמת ואני יכול לבחור את שתיהן?
הטיעונים שלך באמת טובים.
אתה יכול להתחיל עם הקונטרול ואחרי 3 חודשים לראות מה המצב שלך ולהחליט משם

• פותח/ת השרשור
הייתי נותן חודשיים עם הוריאציה של הקונטרול, לתרגל טכניקה ושליטה. גם מבחינת נפח היא מעל ומעבר למתאמן מתחיל, ואחרי זה עובר לוריאציה של ההיפרטרופיה אבל מוריד קצת נפח מהימי היפרטרופיה בהתאם לרמה שלך.

הטיעונים שלך באמת טובים.
אתה יכול להתחיל עם הקונטרול ואחרי 3 חודשים לראות מה המצב שלך ולהחליט משם
תודה רבה על העזרה. אוכל בקרוב להעלות טיוטה של התוכנית לאחר שבחרתי את התרגילים האופציונליים ולקבל מכם חוות דעת?

אם אפשר לרכוב על האשכול, התחלתי עכשיו את וריאציית ההיפרטרופיה.
ביום היפרטרופיה lower body יש לפי התכנית חמישה סטים של calf raises.
חושבים שהתרגיל באמת נחוץ? האימון הזה גם ככה ארוך בהרבה לעומת מה שאני רגיל...
פעם ראשונה שאני עובד על היפרטרופיה אז אשמח לדעת אם באמת צריך את זה

אם אפשר לרכוב על האשכול, התחלתי עכשיו את וריאציית ההיפרטרופיה.
ביום היפרטרופיה lower body יש לפי התכנית חמישה סטים של calf raises.
חושבים שהתרגיל באמת נחוץ? האימון הזה גם ככה ארוך בהרבה לעומת מה שאני רגיל...
פעם ראשונה שאני עובד על היפרטרופיה אז אשמח לדעת אם באמת צריך את זה
בהיפרטרופיה של שרירים קטנים מה שחשוב זה לעבוד לפי הצרכים, אם יש לך תאומים כבר גדולים שמגיבים טוב לכל שאר התרגילים אז אין צורך, אבל אם הם קטנים אז זה לא מזיק

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית