הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סקווט בהשוואה לדדליפט, ויכוח עם חבר

Yonatann

משתמש משקיע
2,213
729
נק' מוניטין:
953
2,213
729
* פתחתי בפורום כללי כי לשאלה אין קשר לאימונים, רק התעניינות שלי.

סקווט/דדליפט

הדיון שלנו הסתכם ב -
1. איזה מהתרגילים מפעיל יותר עומס על מערכת העצבים? (אני חושב דדליפט - יותר שרירים מעורבים, יותר משקל על המוט)

2. איזה מהתרגילים דורש יותר התאוששות, (שוב אני חושב דדליפט, אין לי הסבר.. אחרי סט קשה אני מרגיש שאני רואה כוכבים)

3. איזה מהתרגילים טוב יותר לפיתוח יציבה חזקה וcore חזק יותר. (כאן אולי סקווט, לא בטוח..)

אם יש עוד פרמטרים שאולי לא חשבנו עליהם אשמח שרשמו..

* פתחתי בפורום כללי כי לשאלה אין קשר לאימונים, רק התעניינות שלי.

סקווט/דדליפט

הדיון שלנו הסתכם ב -
1. איזה מהתרגילים מפעיל יותר עומס על מערכת העצבים? (אני חושב דדליפט - יותר שרירים מעורבים, יותר משקל על המוט)

2. איזה מהתרגילים דורש יותר התאוששות, (שוב אני חושב דדליפט, אין לי הסבר.. אחרי סט קשה אני מרגיש שאני רואה כוכבים)

3. איזה מהתרגילים טוב יותר לפיתוח יציבה חזקה וcore חזק יותר. (כאן אולי סקווט, לא בטוח..)

אם יש עוד פרמטרים שאולי לא חשבנו עליהם אשמח שרשמו..
1. תלוי בן אדם
2. תלוי בן אדם
3. תלוי בן אדם.

• פותח/ת השרשור
1. תלוי בן אדם
2. תלוי בן אדם
3. תלוי בן אדם.

אוקיי כל השאלות דדליפט בהשוואה לבייספס..
התאוששות וכו?
תסכים איתי על הכל שדדליפט שואב הרבה יותר התאוששות ומעמיס הרבה יותר על מערכת העצבים ומעורבים בו יותר שרירים.

בעצם מה שאתה אומר זה שהתרגילים (סקווט ודדליפט) כל כך קרובים בפרמטרים שרשמתי שאי אפשר לקבוע?

אוקיי כל השאלות דדליפט בהשוואה לבייספס..
התאוששות וכו?
תסכים איתי על הכל שדדליפט שואב הרבה יותר התאוששות ומעמיס הרבה יותר על מערכת העצבים ומעורבים בו יותר שרירים.

בעצם מה שאתה אומר זה שהתרגילים (סקווט ודדליפט) כל כך קרובים בפרמטרים שרשמתי שאי אפשר לקבוע?
תלוי
בן
אדם.

ותרגילים לא מחולקים לפרמטרים, יש תרגיל ואיך שאתה מגיב אליו והוא מגיב אליו לא בהכרח יהיו אותו הדבר
לי יותר קל להתאושש מ1RM בדדליפט מאשר סקואט.

• פותח/ת השרשור
ותרגילים לא מחולקים לפרמטרים

לא אמרתי שתרגילים כן מחולקים לפרמטרים, אבל פרמטרים הם אחלה דרך (בעיני) להשוות בין תרגילים.

לפי מה שאתה אומר, אין סיבה לחקור את הנושא של אימונים.. על כל תשובה אפשר לענות ״תלוי בן אדם״ וזאת תהיה תשובה נכונה, הרי זה ״תלוי בן אדם״
שאלה:צריך חלבון כדי לבנות שריר? פרוגרסיב אוברלאוד?
תשובה: אולי, תלוי בן אדם וסיטואציה

לא אמרתי שתרגילים כן מחולקים לפרמטרים, אבל פרמטרים הם אחלה דרך (בעיני) להשוות בין תרגילים.

לפי מה שאתה אומר, אין סיבה לחקור את הנושא של אימונים.. על כל תשובה אפשר לענות ״תלוי בן אדם״ וזאת תהיה תשובה נכונה, הרי זה ״תלוי בן אדם״
שאלה:צריך חלבון כדי לבנות שריר? פרוגרסיב אוברלאוד?
תשובה: אולי, תלוי בן אדם וסיטואציה
לאן לקחת את מה שאמרתי....

רוצה לקרוא בין השורות סבבה. עניתי לך נקודתית על שני תרגילים.

בהנחה ששניהם מאומנים באיזון בתוכנית הגיונית ואין איזה משהו יוצא דופן מבחינת יחס המשקלים (זאת אומרת, לרוב הדדליפט יהיה יותר כבד מהסקוואט), הדדליפט סביר להניח יותר יעמיס על הגוף וצריך לנהוג בו יותר בעדינות.

למה? זה ככל הנראה בגלל הסטרץ' ריפלקס שיש בסקוואט, לעומת הדדליפט שמתחיל מעצרה מלאה.

לא מדעי או מבוסס מחקרית, בעיקר מקריאה של מאמנים טובים בעולם וניסיון שלי. ותמיד יהיה יוצאים מן הכלל.

ההנחה הגורפת היא שדדליפט מעמיס יותר על הגוף ולכן דורש יותר התאוששות, אבל אני מסכים שזה מאוד תלוי מתאמן, ויכול אפילו להגיע להבדלים משמעותיים.
למשל בגלל המנופים שלי אני מסוגל לבצע 3 דדליפטים כבדים בשבוע, אבל רק פעמיים סקוואט כשרק אחד מהם באמת כבד

דדליפט בהחלט יותר מעמיס וקשה יותר להתאושש ממנו לא סתם רוב המתאמנים לא עושים הרבה דדליפט אתה לא תראה מתאמנים שעושים 4 פעמים בשבוע דדליפט לנפח , יש יוצאים מהכלל אבל בד"כ
אני מסכים עם הדעה של פותח הפוסט

ההנחה הגורפת היא שדדליפט מעמיס יותר על הגוף ולכן דורש יותר התאוששות, אבל אני מסכים שזה מאוד תלוי מתאמן, ויכול אפילו להגיע להבדלים משמעותיים.
למשל בגלל המנופים שלי אני מסוגל לבצע 3 דדליפטים כבדים בשבוע, אבל רק פעמיים סקוואט כשרק אחד מהם באמת כבד
לא שאני נחשב אוטוריטה בתחום אבל 1+
ובנוסף:
היד שאוחזת בברזל: מחקר העלה: לסקוואט ודדליפט, תשישות מערכתית זהה. האם לשנות משהו במתודת האימונים שלנו?
נ.ב. סוף סוף אנחנו מסכימים על משהו:sarcastic:😆😆

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובות! בסוף באינטואיציה שלי הייתה במקום..​

אצלי למשל אחרי סקוואט אני חצי נשכב על הרצפה, בדדליפט אני אמנם לא להיט ולא קרוב לסביר אבל לא ברמה כמו של סקוואט, שם אני באמת סחוט

לגבי 1+2, אם אתה עושה בשני התרגילים את אותו מספר חזרות עם מקסימום משקל (לאותו מספר חזרות) - לדעתי דדליפט.
לגבי 3, לדעתי השאלה לא ספציפית מספיק.

1. המשקל הכבד יותר.
2. התרגיל עם המשקל הכבד יותר.
3. סקוואט.
תזכור שאתה עושה סומו דדליפט שדומה מאוד לסקוואט.
לא שאני נחשב אוטוריטה בתחום אבל 1+
ובנוסף:
היד שאוחזת בברזל: מחקר העלה: לסקוואט ודדליפט, תשישות מערכתית זהה. האם לשנות משהו במתודת האימונים שלנו?
נ.ב. סוף סוף אנחנו מסכימים על משהו:sarcastic:😆😆
מוניטין.
הייתי מצטט את זה אם לא היית מקדים אותי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית