הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הסכם שלום עם איחוד האמירויות

• פותח/ת השרשור
אני מסכים עם הרבה ממה שנאמר כאן. ללא ספק לא סומך על האינטרסים של ביבי בשום דבר. אבל הפעם, זוהי פריצת דרך משמעותית. להגיד ״נרמול יחסים״ זה להקטין מגודל ההישג. בעבר לא היה שלום. עכשיו יהיה שלום. תיירות, טיסות, שגרירויות וכד׳. מי שלא זוכר, שחר פאר לא הורשתה להתחרות שם בטניס, לאחר ויכוחים לא נעימים, התחרתה שם תחת אבטחה כבדה, בלי סמלי מדינה וכו׳ (אם אני זוכר נכון).

אני מסכים עם הרבה ממה שנאמר כאן. ללא ספק לא סומך על האינטרסים של ביבי בשום דבר. אבל הפעם, זוהי פריצת דרך משמעותית. להגיד ״נרמול יחסים״ זה להקטין מגודל ההישג. בעבר לא היה שלום. עכשיו יהיה שלום. תיירות, טיסות, שגרירויות וכד׳. מי שלא זוכר, שחר פאר לא הורשתה להתחרות שם בטניס, לאחר ויכוחים לא נעימים, התחרתה שם תחת אבטחה כבדה, בלי סמלי מדינה וכו׳ (אם אני זוכר נכון).

לא היו מריבות גם על משלחת אולימפית ומשלחות ג'ודו ?

והנה התברר הבלוף של ביבי: הוא טוען שאין מכירת נשק, אבל באיחוד האמירויות טוענים שיש סעיף שמאפשר להם לקנות מטוסים מארה"ב, ושביבי אישית אישר את זה, זאת כמובן בלי לערב את שר הביטחון שלו.
מישהו אמר צוללות?

והנה התברר הבלוף של ביבי: הוא טוען שאין מכירת נשק, אבל באיחוד האמירויות טוענים שיש סעיף שמאפשר להם לקנות מטוסים מארה"ב, ושביבי אישית אישר את זה, זאת כמובן בלי לערב את שר הביטחון שלו.
מישהו אמר צוללות?
לא נראה לי שהוא רוצה עוד פרשת צוללות (ששם מעורב שוחד שמן). ראש המלל ומפקד חיל האוויר ידעו מזה לפי דעתי.

הוא לא אמר לו מסיבות פוליטיות, אבל כן זה נשמע לא טוב ששר הביטחון לא ידע.

לא נראה לי שהוא רוצה עוד פרשת צוללות (ששם מעורב שוחד שמן). ראש המלל ומפקד חיל האוויר ידעו מזה לפי דעתי.

הוא לא אמר לו מסיבות פוליטיות, אבל כן זה נשמע לא טוב ששר הביטחון לא ידע.
לא אכפת לו מעוד פרשת צוללות, הוא יודע שהוא יכול לצאת מזה

לא אכפת לו מעוד פרשת צוללות, הוא יודע שהוא יכול לצאת מזה
הוא לא יצא מפרשת הצוללות. כרגע זה 'קבור', אבל הקבר ייפתח אחרי שהוא יסיים בפוליטיקה והוא יודע את זה טוב מאוד וזו הסיבה שהוא התנה את תקציב הדו שנתי עי מתן סמכויות לבחירת פרקליט המדינה, מפכל ויועץ משפטי.

הוא לא יצא מפרשת הצוללות. כרגע זה 'קבור', אבל הקבר ייפתח אחרי שהוא יסיים בפוליטיקה והוא יודע את זה טוב מאוד וזו הסיבה שהוא התנה את תקציב הדו שנתי עי מתן סמכויות לבחירת פרקליט המדינה, מפכל ויועץ משפטי.
פרשת הצוללות תיעלם מהסיבה הפשוטה שמנדלבליט ביקש הארכה לתת תצהיר בנושא עד אוקטובר, ובנובמבר תחול על הפרשה התיישנות ולא יהיה אפשר לעשות יותר כלום

מישהו אמר צוללות?

פייר אם נראה לך שלביבי יש השפעה על המסחר בין ארה"ב והאמירויות שהם בין ה-bffs הגדולים של ארה"ב באיזור (אולי אפילו יותר מאיתנו) אז אתה נופל בדיוק לפח של ביבי. הסעיף הזה בעיקר מדגיש שההסכם הזה הוא ג'וקר של טראמפ לביטול הסיפוח שאף אחד לא האמין שיקרה וגריפת רווח פוליטי לפני בחירות שצפוי להפסיד בהן תוך מינימום שינויים במרקם האיזורי. ביבי רק רוכב על הגל.

סעיף בעייתי ביותר בהסכם וגרוע מאוד מבחינתנו שהוא נמצא שם, למרות שאני מאמין שגם אם היינו מתנגדים ארצות הברית הייתה מוצאת דרך לקיים קשרי מסחר מול מדינה עם כוח קניה כזה, מי שחושב שהם תיווכו בין הצדדים בהסכם הזה בשביל שלום במזרח התיכון הוא ממש חמוד.
אבל זה עדיין לא הסכם השלום הכי גרוע שחתמנו עליו.

פייר אם נראה לך שלביבי יש השפעה על המסחר בין ארה"ב והאמירויות שהם בין ה-bffs הגדולים של ארה"ב באיזור (אולי אפילו יותר מאיתנו) אז אתה נופל בדיוק לפח של ביבי. הסעיף הזה בעיקר מדגיש שההסכם הזה הוא ג'וקר של טראמפ לביטול הסיפוח שאף אחד לא האמין שיקרה וגריפת רווח פוליטי לפני בחירות שצפוי להפסיד בהן תוך מינימום שינויים במרקם האיזורי. ביבי רק רוכב על הגל.
זה לא משנה אם לישראל יש השפעה או לא, זו שאלה של האם מבחינת ישראל זה בסדר שמסחר כזה יתקיים או לא, ופה הבעיה, שנתניהו אמר שמבחינתו סבבה.
גם אם טראמפ היה מאשר מסחר כזה מאחורי הגב של ישראל הוא היה מאבד את כל הבייס שלו

זה לא משנה אם לישראל יש השפעה או לא, זו שאלה של האם מבחינת ישראל זה בסדר שמסחר כזה יתקיים או לא, ופה הבעיה, שנתניהו אמר שמבחינתו סבבה.
גם אם טראמפ היה מאשר מסחר כזה מאחורי הגב של ישראל הוא היה מאבד את כל הבייס שלו

זה משנה כי אמרת "פרשת הצוללות" שמרמזת על כך שביבי מחפש לעשות פה קופה.
בפועל, לנתניהו לא היתה ברירה, מבחינתו עדיף הסכם וקצת סילוף אמת שיישכח מאשר סיפוח (וכרגע גם מבחינתנו). ארה"ב כבר שנים מוכרת למדינות המפרץ נשק, הרבה יותר נשק משהיא מוכרת לנו (הם בין הרוכשים הכי גדולים). בהתחשב שרוב המתיחות שלהם היא בכלל עם איראן ואין לנו שום מלחמה איתם, אני לא רואה פה אלטרנטיבה. זה כמו שתדרוש מדרום קוריאה להפסיק להתחמש.

אנחנו לא יודעים מה המניעים שלו, זו בידיוק הבעיה כשאף אחד לא מעורב בעניין

ארה"ב כבר שנים מוכרת למדינות המפרץ נשק, הרבה יותר נשק משהיא מוכרת לנו (הם בין הרוכשים הכי גדולים). בהתחשב שרוב המתיחות שלהם היא בכלל עם איראן ואין לנו שום מלחמה איתם, אני לא רואה פה אלטרנטיבה. זה כמו שתדרוש מדרום קוריאה להפסיק להתחמש.
נשק זה דבר אחד, מטוסים וטכנולוגיות מתקדמות זה הרבה מעבר, ונהוג כן לקבל אישור מישראל, בידיוק כמו בפרשת הצוללות.
קח בחשבון שההסכם הוא בין ישראל לאיחוד, ההסכם לא היה נחתם בלי ישראל, אז הטכנולוגיות האלה גם ככה לא היו נמכרות לאיחוד

אף אחד לא התייחס לעובדה שיש שם את החדש כושר הכי יוקרתי ומשוכלל בעולם ? oxygen gym
מי שלא משכיר כל הבילדרים שרוצים להשתפר באים לשם (לכל קבוצת שריר יש שם קומה נפרדת ) ממליץ לראות תמונות/סרטונים ביו טיוב ולהבין איזה מיכשור מתקדם יש בחול ואין בארץ...

עזבו שטויות

117934335_10159185056707176_6917419267414036124_n.jpg

בפועל, לנתניהו לא היתה ברירה, מבחינתו עדיף הסכם וקצת סילוף אמת שיישכח מאשר סיפוח (וכרגע גם מבחינתנו). ארה"ב כבר שנים מוכרת למדינות המפרץ נשק, הרבה יותר נשק משהיא מוכרת לנו (הם בין הרוכשים הכי גדולים). בהתחשב שרוב המתיחות שלהם היא בכלל עם איראן ואין לנו שום מלחמה איתם, אני לא רואה פה אלטרנטיבה. זה כמו שתדרוש מדרום קוריאה להפסיק להתחמש.
נשק זה דבר אחד, מטוסים וטכנולוגיות מתקדמות זה הרבה מעבר, ונהוג כן לקבל אישור מישראל, בידיוק כמו בפרשת הצוללות.
קח בחשבון שההסכם הוא בין ישראל לאיחוד, ההסכם לא היה נחתם בלי ישראל, אז הטכנולוגיות האלה גם ככה לא היו נמכרות לאיחוד
1+
כשישראל עמדה למכור את הפלקון לסינים ארה"ב עמדה על הרגליים האחוריות כדי שזה לא יקרה, ובסוף ישראל שלמה קנס לסינים על ביטול החוזה, זה הסכם דו צדדי שגם לארה"ב יש מה להפסיד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית