הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מישהו יכול להסביר לי

• פותח/ת השרשור onr
  • פורסם בתאריך

onr

משתמש מתחיל
282
118
נק' מוניטין:
748
282
118
למה לעזאזל אפשר לפתוח כל דבר במדינה הזאת חוץ ממוסדות תרבות (תיאטרון, בתי קולנוע וכו). אני באמת רוצה לשמוע סיבה הגיונית ולא ״כי אפשר להידבק שם״ כי בשום מצב בעולם פתיחה של תיאטרון או קולנוע עם מתווה מסודר של מרווח בין צופה לצופה בזמן שאנשים עם מסיכות לא תגרום להקפצה פי 3 של התחלואה...למעשה זה הרבה אבל הרבה יותר בטוח מהמון מקומות שפתוחים עכשיו.

סיבה כמו שאתה מחפש - אין. הסיבה בתכלס היא שלעולם התרבות אין לוביסטים והשפעה על פוליטיקאים למשל כמו שיש לעולם המסעדנות, לשווקים

• פותח/ת השרשור
מתי היית בתיאטרון לאחרונה?

אה אז בגלל שאני לא הולך למקום מסוים אז לא אכפת לי שאנשים אחרים שכן הולכים לשם ואנשים שהשקיעו את החיים שלהם בשביל התחום הזה יסבלו. אחלה היגיון אחי

אה אז בגלל שאני לא הולך למקום מסוים אז לא אכפת לי שאנשים אחרים שכן הולכים לשם ואנשים שהשקיעו את החיים שלהם בשביל התחום הזה יסבלו. אחלה היגיון אחי

זו הייתה הלצה לכמה שאני שונא תיאטרונים, לא באמת הייתי מעלים אותם בלחיצת כפתור במידה וניתנה לי האופציה, שישי אחי בוא ננשום.

• פותח/ת השרשור
זו הייתה הלצה לכמה שאני שונא תיאטרונים, לא באמת הייתי מעלים אותם בלחיצת כפתור במידה וניתנה לי האופציה, שישי אחי בוא ננשום.
ובכל מקרה זה לא נותן לי תשובה לגבי מה ששאלתי.
סיבה כמו שאתה מחפש - אין. הסיבה בתכלס היא שלעולם התרבות אין לוביסטים והשפעה על פוליטיקאים למשל כמו שיש לעולם המסעדנות, לשווקים
לחדרי כושר יש לוביסטים?

ובכל מקרה זה לא נותן לי תשובה לגבי מה ששאלתי.

לחדרי כושר יש לוביסטים?

מי שלא מפעיל כוח לא מקבל כלום. המסעדנים / חרדים / חדרי הכושר עשו רעש די גדול קח לדוגמה את ההתחכמויות של חדרי הכושר עם הנתינה לכל אדם באשר הוא (אפילו לזקן בת 80 למיטב ידיעתי) להיות ספורטאי תחרותי, או אנשים ששינו את המקום מ''חדר כושר'' ל''סטודיו'' כביכול שיפצרו את השם. החרדים שלא שמו זין על ההנחיות והמשיכו בשלהם, המדינה כנראה הבינה שאי אפשר לכפות עליהם לא להתפלל בכלל בבתי כנסת וכו' ופותחים כי מבינים שהחיה רועמת מידי. המסעדנים עם כל הסרטונים במדיה של אנשים מתחננים על הרצפה או בוכים וכו'. מי שלא עושה הייפ ומפעיל לחץ (אהמ מקומות התרבות) לא מקבל כלום.

• פותח/ת השרשור
יש לא מעט כוח וכספים לבעלי הרשתות הגדולות, כן

כי לבעלים של סינמה סיטי ויס פלנט אין הרבה כספים...
מי שלא מפעיל כוח לא מקבל כלום. המסעדנים / חרדים / חדרי הכושר עשו רעש די גדול קח לדוגמה את ההתחכמויות של חדרי הכושר עם הנתינה לכל אדם באשר הוא (אפילו לזקן בת 80 למיטב ידיעתי) להיות ספורטאי תחרותי, או אנשים ששינו את המקום מ''חדר כושר'' ל''סטודיו'' כביכול שיפצרו את השם. החרדים שלא שמו זין על ההנחיות והמשיכו בשלהם, המדינה כנראה הבינה שאי אפשר לכפות עליהם לא להתפלל בכלל בבתי כנסת וכו' ופותחים כי מבינים שהחיה רועמת מידי. המסעדנים עם כל הסרטונים במדיה של אנשים מתחננים על הרצפה או בוכים וכו'. מי שלא עושה הייפ ומפעיל לחץ (אהמ מקומות התרבות) לא מקבל כלום.

האמת שאנשים מהתחום של התרבות התחילו לעשות רעש , אני מקווה שאתה צודק אבל מרגיש לי שיש פה התעללות מסוימת בתחום.

״החרדים שלא שמו זין על ההנחיות״
כדאי שתעשה שיעורי בית ותבדוק מה המצב בבני ברק, יותר מקפידים מכולם. By far.

אנשים לא חושבים מספיק מחוץ לקופסא, למשל מפיקי הצגות תאטרון יכולים לארגן הופעות קטנות של נגיד עד 30 אנשים בחוץ, ולעשות עד 4-10 הופעות ביום ואולי לעלות קצת את המחיר של הכרטיסים או שמי שירצה לצפות בהצגה יתן עד סכום מסויים כלשהו וראיתי כבר זמרים שמארגנים הופעות פרטיות בבתים ולוקחים על זה ימבה של כסף! ואשכרה יש אנשים שמוכנים לשלם את הסכום הזה בשביל הופעה פרטית בבית.

אנשים לא חושבים מספיק מחוץ לקופסא, למשל מפיקי הצגות תאטרון יכולים לארגן הופעות קטנות של נגיד עד 30 אנשים בחוץ, ולעשות עד 4-10 הופעות ביום ואולי לעלות קצת את המחיר של הכרטיסים או שמי שירצה לצפות בהצגה יתן עד סכום מסויים כלשהו וראיתי כבר זמרים שמארגנים הופעות פרטיות בבתים ולוקחים על זה ימבה של כסף! ואשכרה יש אנשים שמוכנים לשלם את הסכום הזה בשביל הופעה פרטית בבית.
הקושי הפיזי של לארגן הרבה הצגות ביום לקהל בערך בסדר גודל של צוות התאטרון, שלא לדבר על העלויות, הופך את כל העניין לממש לא רווחי, לא בטוח שאפשר בכלל לכסות עלויות ככה.
גם הזמרים שראית שעושים דברים בסגנון הם זמרים מצליחים שיכולים לקחת סכומים אבסורדיים על כל הופעה, ולא זמרים בינוניים. וחוץ מזה, העלויות של זמר הן משמעותית נמוכות יותר מהפקת תיאטרון

החרדים שלא שמו זין על ההנחיות אחושרמוטה לא שמו זין.
אני לא מכיר את כל החרדים על כל גווניה.
אך בשכונה שלי לא ראיתי בית כנסת שלא שמר על ההנחיות, כולל בית כנסת אחד שמאוד קיצונית כלפי הציונים, מאלה שצועקים על רכבי משטרה.
הסתובבתי בהמון בתי כנסיות גם בירושלים, לא ראיתי מי שלא שומר על ההנחיות.
היו לא מעט תפילות שהתפללתי לבד כי בבית כנסת כבר היו מספר האנשים המותר.
לא ראיתי אף מתפלל שהמסכה שלו לא כיסתה גם את הפה ואת האף.

אני לא אומר שאין מפירי הנחיות, אבל עוד לא ראיתי, והסתובבתי הרבה.

אני לא מכיר את כל החרדים על כל גווניה.
אך בשכונה שלי לא ראיתי בית כנסת שלא שמר על ההנחיות, כולל בית כנסת אחד שמאוד קיצונית כלפי הציונים, מאלה שצועקים על רכבי משטרה.
הסתובבתי בהמון בתי כנסיות גם בירושלים, לא ראיתי מי שלא שומר על ההנחיות.
היו לא מעט תפילות שהתפללתי לבד כי בבית כנסת כבר היו מספר האנשים המותר.
לא ראיתי אף מתפלל שהמסכה שלו לא כיסתה גם את הפה ואת האף.

אני לא אומר שאין מפירי הנחיות, אבל עוד לא ראיתי, והסתובבתי הרבה.
אני מאמין שהחרדים שומרים על ההנחיות באחוז גבוה, אבל אלו שמפירים עושים נזקים עצומים, הרבה מעבר מכל מה שחילוני יכול, וזה בגלל היקף אותה הפרה בודדת.
לדוגמא היה לא מזמן דיווח על חרדי אחד שנדבק והחליט שזה לא סיפור מבחינתו, והדביק את המשפחה שלו והדביק עוד אחרים, בסוף יצא שלבדו הוא הדביק 60 איש.
גם הבעיה לטעמי היא מספר חסידויות שאולי הן לא רוב החרדים, אבל הן יוצרות הפרות בסדר גודל מפלצתי, למשל חתונה של קרוב משפחה אחד של ראש חסידות מוביל להילולה של אלפי אנשים שלא שומרים על ההנחיות בשום צורה (ובסוף גם ראש החסידות נדבק)

אני מאמין שהחרדים שומרים על ההנחיות באחוז גבוה, אבל אלו שמפירים עושים נזקים עצומים, הרבה מעבר מכל מה שחילוני יכול, וזה בגלל היקף אותה הפרה בודדת.
לדוגמא היה לא מזמן דיווח על חרדי אחד שנדבק והחליט שזה לא סיפור מבחינתו, והדביק את המשפחה שלו והדביק עוד אחרים, בסוף יצא שלבדו הוא הדביק 60 איש.
גם הבעיה לטעמי היא מספר חסידויות שאולי הן לא רוב החרדים, אבל הן יוצרות הפרות בסדר גודל מפלצתי, למשל חתונה של קרוב משפחה אחד של ראש חסידות מוביל להילולה של אלפי אנשים שלא שומרים על ההנחיות בשום צורה (ובסוף גם ראש החסידות נדבק)
החרדים בכללי הרבה יותר בתוך החיים אחד של השני. אם זה בגלל שיש להם הרבה ילדים וקרובי משפחה שמדלגים מבית לבית אחד של השני, או הבניינים שבהם גרים המון נפשות יחד.
גם כמו שציינת יש יותר אירועים, כמו בר מצווה ברית מילה, חתונות, ובכל אירוע יש הרבה יותר אנשים שמרגישים שייכים וקרובים.
אצל חסידויות כל שבת זה אירוע מרגש בפני עצמו. ביקרתי בכמה מהם, שבת בלילה זה פשוט חלק בלתי נפרד מהחיים שלהם להיות אצל האדמו"ר וזה יכול להגיע לאלפים.

אין ספק שהנזק יכול להיות ענק במידה ויש חולה שלא יוע או שמחליט שלא איכפת לו. בשונה אולי מחילוני ממוצע שמקסימום ידביק את המכון כושר והבית קפה שלו.

אבל אין יותר מפירי הנחיות לדעתי בציבור החרדי.

הנגיף הזה היכה חזק בחרדים שאוהבים להיות מאוחדים בכל מצב אפשרי. כמה שבית כנסת יותר מלא, יותר נעים להיות שם.
וכל יום זה סיבה לאירוע חגיגי ומלא באנשים.

אבל לא לטעות לחשוב שלחרדים לא איכפת, יש נסיון יוצא מן הכלל למזער נזקים, ולהתרגל לסגנון חיים חדש, זה קורה לאט לאט, אבל הייתי גם אומר שאולי החרדים שומרים אפילו יותר על ההנחיות מכלל האוכלוסיה.

החרדים בכללי הרבה יותר בתוך החיים אחד של השני. אם זה בגלל שיש להם הרבה ילדים וקרובי משפחה שמדלגים מבית לבית אחד של השני, או הבניינים שבהם גרים המון נפשות יחד.
גם כמו שציינת יש יותר אירועים, כמו בר מצווה ברית מילה, חתונות, ובכל אירוע יש הרבה יותר אנשים שמרגישים שייכים וקרובים.
אצל חסידויות כל שבת זה אירוע מרגש בפני עצמו. ביקרתי בכמה מהם, שבת בלילה זה פשוט חלק בלתי נפרד מהחיים שלהם להיות אצל האדמו"ר וזה יכול להגיע לאלפים.

אין ספק שהנזק יכול להיות ענק במידה ויש חולה שלא יוע או שמחליט שלא איכפת לו. בשונה אולי מחילוני ממוצע שמקסימום ידביק את המכון כושר והבית קפה שלו.

אבל אין יותר מפירי הנחיות לדעתי בציבור החרדי.

הנגיף הזה היכה חזק בחרדים שאוהבים להיות מאוחדים בכל מצב אפשרי. כמה שבית כנסת יותר מלא, יותר נעים להיות שם.
וכל יום זה סיבה לאירוע חגיגי ומלא באנשים.

אבל לא לטעות לחשוב שלחרדים לא איכפת, יש נסיון יוצא מן הכלל למזער נזקים, ולהתרגל לסגנון חיים חדש, זה קורה לאט לאט, אבל הייתי גם אומר שאולי החרדים שומרים אפילו יותר על ההנחיות מכלל האוכלוסיה.
לא אמרתי שיש הרבה מפירים חרדים או שהרוב לא שומרים על הנחיות, אבל מה שמייחד את החרדים הוא לא כמות המפירים (ואופי האוכלוסיה כמו שתיארת היטב), אלא החלוקה למפירים.
אצל החילונים לדעתי אחוז המפירים הוא אפילו גבוה יותר, אבל מדובר על מפירים בודדים, ולרוב הפרות בעל ערך נמוך יותר כמו אי חבישת מסיכה במקומות פתוחים (שזה די שטות בפני עצמו), לעומת זאת המפרים החרדים הם לרוב בקבוצות, ולרוב עם הפרות בעייתיות יותר כמו התקהלויות המוניות ללא שמירה על ההנחיות, לדעתי פה שורש הבעיה

בשונה אולי מחילוני ממוצע שמקסימום ידביק את המכון כושר והבית קפה שלו.
ואת המשפחה ואנשים בעבודה ואנשים בסופר ואנשים באוטובוס ואנשים בחוף ים ובפאב/מסעדה, וכל אחד מאלה שיידבקו יכול להדביק את המשפה, את האנשים בעבודה, בסופר...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית