הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מישהו יכול להסביר לי

• פותח/ת השרשור onr
  • פורסם בתאריך
לא אמרתי שיש הרבה מפירים חרדים או שהרוב לא שומרים על הנחיות, אבל מה שמייחד את החרדים הוא לא כמות המפירים (ואופי האוכלוסיה כמו שתיארת היטב), אלא החלוקה למפירים.
אצל החילונים לדעתי אחוז המפירים הוא אפילו גבוה יותר, אבל מדובר על מפירים בודדים, ולרוב הפרות בעל ערך נמוך יותר כמו אי חבישת מסיכה במקומות פתוחים (שזה די שטות בפני עצמו), לעומת זאת המפרים החרדים הם לרוב בקבוצות, ולרוב עם הפרות בעייתיות יותר כמו התקהלויות המוניות ללא שמירה על ההנחיות, לדעתי פה שורש הבעיה
בהחלט יש קבוצות שנקראים "חרדים" שיכולים להתנהג בצורה קטסטרופלית ולגרום נזק גדול, אני מסכים.
אבל רוב החרדים לא כאלו.
ואת המשפחה ואנשים בעבודה ואנשים בסופר ואנשים באוטובוס ואנשים בחוף ים ובפאב/מסעדה, וכל אחד מאלה שיידבקו יכול להדביק את המשפה, את האנשים בעבודה, בסופר...
אין ספק שכל מפר הנחיה יכול להוביל לנזק עצום, זה ברור.
אבל גם חרדי מפר הנחיה הסתובב באוטובוס וכל זה.
רק שהוא גם נחשף להרבה יותר אנשים בכל מיני סיטואציות שונות, רק המשפחה הקרובה שלו יכול להיות 12 נפשות בבית בממוצע.

בהחלט יש קבוצות שנקראים "חרדים" שיכולים להתנהג בצורה קטסטרופלית ולגרום נזק גדול, אני מסכים.
אבל רוב החרדים לא כאלו.
אני מסכים איתך, בהחלט לא מדובר ברוב, אבל בתוך תת קבוצות חרדיות מסויימות כן מדובר ברוב.
השאלה היא רק מה עושים עם זה, ולרוע מזל לדעתי הדרך היחידה כרגע להתמודד עם זה היא סגרים ממוקדים, לפחות אם יש קבוצות קטנות שבתוכן הרוב לא שומר על ההנחיות וגם ככה סיכוי גבוה שהם ידביקו אחד את השני, אז לפחות שיבודדו אותם משאר האנשים שכן שומרים על ההנחיות

אני מסכים איתך, בהחלט לא מדובר ברוב, אבל בתוך תת קבוצות חרדיות מסויימות כן מדובר ברוב.
השאלה היא רק מה עושים עם זה, ולרוע מזל לדעתי הדרך היחידה כרגע להתמודד עם זה היא סגרים ממוקדים, לפחות אם יש קבוצות קטנות שבתוכן הרוב לא שומר על ההנחיות וגם ככה סיכוי גבוה שהם ידביקו אחד את השני, אז לפחות שיבודדו אותם משאר האנשים שכן שומרים על ההנחיות
הבעיה זה הכללות, כמו שקורה לא מעט בארה"ב עם שחורים.
ברגע שאני חרדי, נופלים עלי או מנחשים שאני מפר הנחיות גם כשאני לא יוצא מהבית רק אם זה ממש נחוץ.
וויתרתי על אירועים משפחתיים בגלל הקורונה, אבל עדיין יש סוג של הכללה שאנשים חושבים שחרדים לא איכפתיים בנושא, כמו ש @MonkeyD חשב.
אני לא מאשים אנשים שחושבים כך, אבל אני חושב שהתקשורת אשמה בצורה שהיא מציגה עובדות.

אני חושב שהתקשורת אשמה בצורה שהיא מציגה עובדות.
בדיוק מה שבאתי לכתוב כששהתחלתי לקרוא את התגובה שלך. התקשורת אוהבת ליפול על קבוצות מסויימות ולעצב את דעת הקהל

חברים חברים בואו נשים דברים על השולחן.. החרדים התנהגו למופת במגפה הזאת.. לפחות מהחציון השני של הגל הראשון (כן לוקח להם זמן להתניע- אין להם את אותם אמצעים תקשורתיים כמונו). מי שהתנהג בצורה מבישה הוא דווקא אדון כרמל שאמה הכהן שניסה ליצור חוצץ בעזרת גדרות ברזל בין בני ברק לרמת גן בצהרי היום. איזו הזיה.

חברים חברים בואו נשים דברים על השולחן.. החרדים התנהגו למופת במגפה הזאת.. לפחות מהחציון השני של הגל הראשון (כן לוקח להם זמן להתניע- אין להם את אותם אמצעים תקשורתיים כמונו). מי שהתנהג בצורה מבישה הוא דווקא אדון כרמל שאמה הכהן שניסה ליצור חוצץ בעזרת גדרות ברזל בין בני ברק לרמת גן בצהרי היום. איזו הזיה.

נעדכן את המגפה הבאה שתתחשב בחרדים כי אין להם אמצעים תקשורתיים כמונו, היתרונות של לחיות לצד אנשים בבועה אני מניח.
או שיתפללו חזק יותר פעם הבאה ונקווה שהגייז יפסיקו להתקיים כבר שיפסקו המגפות 🤒

נעדכן את המגפה הבאה שתתחשב בחרדים כי אין להם אמצעים תקשורתיים כמונו, היתרונות של לחיות לצד אנשים בבועה אני מניח.
עכשיו אתה יכול להבין דתיים שמרגישים שחילונים מעקבים את הגאולה:79nb:
או שיתפללו חזק יותר פעם הבאה ונקווה שהגייז יפסיקו להתקיים כבר שיפסקו המגפות 🤒
מי יתפלל? אין תקציב לישיבות, ומגייסים את כולם 😆
בחירה חופשית תישאר למרות הכל, אין תפילה לזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית