הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם דיאטה לסירוגין יעילה?

Ayelet Kurztband

משתמש על
44,165
2,980
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
464
44,165
2,980
דיאטה לסירוגין.jpg

האם דיאטה לסירוגין יעילה?

לאחר כמה זמן בתהליך ירידה במשקל יופיעו בדרך כלל אדפטציות של הגוף לירידה במשקל (סוג של תנגודת לירידה). הן יכולות להתבטא בירידה בפעילות גופנית לא יזומה (למשל לזוז פחות, לשבת יותר), בעליה ברמות רעב ובהתייעלות של הגוף בהוצאה אנרגטית בפעולות שונות. כל אלה יקשו עלינו לייצר גירעון קלורי ולהמשיך לרדת במשקל.

מחקרים קודמים הראו שהירידה בהוצאה האנרגטית במנוחה יכולה להיות הפיכה כאשר לאחר 7-14 ימים של מאזן קלורי שלילי, יש חזרה למאזן ניטרלי (אך חלק מהן יישארו במתכונת כזו או אחרת, אלא אם נחזור למשקל הקודם וגם שם נמצא חריגים). על כן, במחקר הנוכחי נבדק האם להגבלה קלורית לסירוגין יש יתרון לעומת הגבלה קלורית מתמשכת בתהליך ירידה במשקל.

במחקר השתתפו 51 גברים בהשמנה שחולקו ל-2 קבוצות:

1. מאזן קלורי שלילי במשך 16 שבועות ברצף (ירידה מתמשכת במשקל).
2. מאזן קלורי שלילי לסירוגין: 16 שבועות של מאזן קלורי שלילי ו-15 שבועות במאזן קלורי ניטרלי (מצב שבו לא עולים או יורדים במשקל) בבלוקים של שבועיים (שבועיים שלילי שבועיים ניטרלי).
בתקופת ההגבלה הקלורית שתי הקבוצות היו באותו גירעון קלורי (אם כי ההגבלה לא הייתה הדוקה כמו בתאים מטבוליים).

תוצאות:

הירידה במשקל הייתה גבוהה יותר אצל הקבוצה שהייתה במאזן קלורי שלילי לסירוגין לעומת הקבוצה שעשתה זאת ברצף (14.1 ק"ג לעומת 9.1 ק"ג בהתאמה)
קבוצת הגירעון לסירוגין איבדה כמות גבוהה יותר של מסת שומן מהקבוצה הרצופה (12.3 ק"ג לעומת 8 ק"ג בהתאמה) כשלא היה הבדל באיבוד המסה הרזה בין הקבוצות.

לסיכום: בביצוע הגבלה קלורית לסירוגין נצפו ירידה גדולה יותר במשקל וירידה גדולה יותר ממסת השומן.
ייתכן שהגבלה קלורית לסירוגין מפחיתה את תגובת הפיצוי של הגוף למאזן הקלורי השלילי אך ייתכן יותר שהקבוצה שעשתה את התהליך לסירוגין פשוט הקפידה יותר על הדיאטה מכיוון שידעו שיש להם רק שבועיים בכל בלוק.

לציין - המחקר נערך לתקופת זמן מוגבלת, ייתכן לאורך זמן התוצאות היו נראות שונות. בנוסף, במחקר השתתפו גברים בהשמנה וכנראה שאם המחקר היה נערך על אוכלוסייה עם אחוזי שומן נמוכים יותר, לא היה אפקט טוב יותר להגבלה קלורית לסירוגין.
בפרקטיקה כנראה שלא יתאים לרוב האוכלוסייה לעשות תהליך כזה כי הוא ייקח זמן רב, אבל ניתן לנסות שבוע של מאזן קלורי שלילי ושבוע של ניטרלי לסירוגין למי שמתקשה להתמיד בדיאטה לאורך זמן.

*קישור למאמר - Intermittent energy restriction improves weight loss efficiency in obese men: the MATADOR study - PubMed

אוקיי זה מעניין...
יהיה יותר מעניין אם יעשו את זה על אנשים שמתאמנים, ויבדקו אחוזי שומן.

כרגיל, מעניין ומחכים, תודה.
אם לא הייתי כבר רוצה לסיים עם החיטוב, בהחלט שהייתי הולך על זה.

אם אי פעם אעשה חיטוב שוב, אני חושב שעם שבוע חיטוב ושבוע ניטרלי יהיה יותר קל לי לבנות תוכנית אימונים טובה. כרגע יש לי תוכנית אימונים שאני מנסה לשמור על המשקלים בסך הכל, אבל דיאטה לסירוגין נשמע פצצה.

@elchonon
השאלה האמיתית היא - איך לא תייגת אותי פה בצירוף כותרת מהבהבת של "בום!!!" אומשו כזה :>

@elchonon
השאלה האמיתית היא - איך לא תייגת אותי פה בצירוף כותרת מהבהבת של "בום!!!" אומשו כזה :>
אני כל כך מתנצל, בושה וחרפה.
@אני=] יש לך משהו חדש ישן להתעסק בו עכשיו, מה שאני מנסה לשכנע אותך שנים.

אני כל כך מתנצל, בושה וחרפה.
@אני=] יש לך משהו חדש ישן להתעסק בו עכשיו, מה שאני מנסה לשכנע אותך שנים.

חיטוב לסירוגין!!!
ואלה, דווקא מתאים לי.
זה הרבה יותר נחמד מאשר לעשות חיטוב שאין בו אופק.
שבועיים לתת בראש, שבועיים לנוח.
וואלה נסבל.
וואלה...... נסבל!

רשמת שלסרוגין יתכן שהקפידו יותר על הדיאטה? אם זה נכון אז זה הופך את כל המחקר ליוזלס

האם יש מידע על כך שבאמת היו על ניטרלי ולא ירדו במשקל במזמן הזה? והאם לא יותר הגיוני היה למדוד את אותה כמות זמן כוללת בין 2 הקבוצות? הרי אם המטרה שלי היא לחטב לא איכפת לי שבזמן שהייתי במאזן שלילי ירדתי יותר אלא כמה ירדתי בכל פרק הזמן הזה - שבמקרה של המחקר הזה מדובר על להכפיל את הזמן שאני מבלה בחיטוב

רשמת שלסרוגין יתכן שהקפידו יותר על הדיאטה? אם זה נכון אז זה הופך את כל המחקר ליוזלס
זו השערה. אחרת אין הבדל הגיוני אחר להבדל בין התוצאות.

האם יש מידע על כך שבאמת היו על ניטרלי ולא ירדו במשקל במזמן הזה? והאם לא יותר הגיוני היה למדוד את אותה כמות זמן כוללת בין 2 הקבוצות? הרי אם המטרה שלי היא לחטב לא איכפת לי שבזמן שהייתי במאזן שלילי ירדתי יותר אלא כמה ירדתי בכל פרק הזמן הזה - שבמקרה של המחקר הזה מדובר על להכפיל את הזמן שאני מבלה בחיטוב
אם המשקל היה יציב בשבועיים הללו אז הם סביר להניח היו על מאזן נטרלי. זה אכן מכפיל את הזמן שאתה מבלה בחיטוב, אבל מנגד גם הם ירדו יותר. המטרה לא הייתה לקצר את הזמן אלא לראות האם יש שוני בהינתן גירעון קלורי באותו טווח זמן נתון (רק עם הפסקות) יניב אדפטציות מטבוליות שונות או הבדלים בירידה במשקל

זו השערה. אחרת אין הבדל הגיוני אחר להבדל בין התוצאות.

אם המשקל היה יציב בשבועיים הללו אז הם סביר להניח היו על מאזן נטרלי. זה אכן מכפיל את הזמן שאתה מבלה בחיטוב, אבל מנגד גם הם ירדו יותר. המטרה לא הייתה לקצר את הזמן אלא לראות האם יש שוני בהינתן גירעון קלורי באותו טווח זמן נתון (רק עם הפסקות) יניב אדפטציות מטבוליות שונות או הבדלים בירידה במשקל
זה מה ששאלתי, אם באמת הם היו במשקל יציב בזמן של ה"ניטרלי". אני מניח שכן אם ככה

מעניין עושה רושם כאילו הגוף מבין שרוצים לרדת במשקל והוא נלחם , וברגע שעושים ניטרלי הוא מפסיק "להתנגד" . מה שקצת מראה שזה לא כזה מתמטי כמה הגוף שורף נניח BMR וכמה קלורית מכניסים ביום יש עוד גורמים שמשפיעים . מעניין לדעת אם גם בעלייה במסה אם עושים שבועיים כך ושבועיים כך רואים תוצאות טובות יותר , יש מחקר בנושא ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית