הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימונים אינפוגרפיק שאלת השאלות: מה עדיף, ריצה או הליכה?

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,424
מנהל
נק' מוניטין:
58,701
103,264
12,424

התשובה דיי פשוטה: איפה שאפשר להתמיד לאורך זמן רב יותר
כאחד שלא חובב ריצה כלל (ממניעים של העדפה אישית), אני לא רואה טעם בלבצע פעילות שלא נהנים בה. אז נכון, ריצה תשרוף יותר קלוריות פר דקה באימון וכנראה מעט גם אחריה, אבל מה זה באמת משנה?

אז נניח שאם תרוצו תרדו יותר מהר במשקל, אבל כל דקה בריצה תרגיש לכם כמו נצח - כמה זמן אתם חושבים שתצליחו להתמיד בפעילות שכזו?
ההבדלים באחוזים מבחינת השריפה הקלורית אולי נראים משמעותיים (43%) בין ריצה להליכה, אבל בסופו של דבר זה מסתכם בסה"כ 48 קלוריות למרחק של 1.6 ק"מ.

נניח, ורק נניח (ואני חושב שזה לא יקרה, אבל אין מחקר בנושא) שלמרחק של 10 ק"מ ההפרש יישאר זהה, אז ההבדל כבר יהיה 300 קלוריות בין ריצה להליכה. ואם סבלתם עד אין סוף בפעילות, אני סבור שרוב האנשים, תוך כמה שבועות בפעילות שאינם נהנים בה, יתחילו לפצות על ההפרש (ואולי אף יותר) בתפריט היומי/התזונה שלהם. ואז מה? גם סבלתם בפעילות וגם לא באמת שרפתם את אותם 300 קלוריות יותר.

לכן, נדרש להסתכל כאן על התמונה המלאה ולא רק "כמה קלוריות אני שורף בפעילות" אלא "כמה קלוריות שרפתי בפעילות **ביחס** לכמה קלוריות אכלתי לאחר מכן בטווח **הארוך** (שבועות/חודשים)". אם לא תהינו מהפעילות, כנראה תפצו על כך בתזונה, ובסופו של יום לא תשרפו יותר קלוריות כמו שחשבתם.

ולכל אותם חובבי ריצה - כן, כנראה שיש לכם יתרון כלשהו על חבריכם המהלכים באיטיות יחסית. אולם, אל תשכחו שבסוף הגרעון הקלורי הכללי יקבע את קצב הירידה במשקל ולא אופן או סוג הפעילות (ז"א שוב, כמה קלוריות אכלנו ביחס לכמה הוצאנו. כן, אותה משוואה משעממת, אבל כך זה עובד וכנראה יעבוד עוד זמן רב).

פעילות נעימה 😃

A.jpg
B.jpg
C.jpg
D.jpg

גם אם שתי הפעילויות שורפות בדיוק אותה כמות קלוריות, יש שני יתרונות משמעותיים לריצה שהתעלמתם מהם:
1. זמן היכולת לעשות אותה כמות עבודה בפחות זמן.
2. כושר אירובי, שוב עדיפות משמעותית לריצה.

לכן אם אתה לא סובל מריצה או שאין גורם בריאותי שמגביל אותך - עדיף לרוץ.

• פותח/ת השרשור
לכן אם אתה לא סובל מריצה או שאין גורם בריאותי שמגביל אותך - עדיף לרוץ.
ואם לא אוהבים לרוץ?

ישנן מגבלות מכניות רבות לריצה, לדוגמה אנשים בעודף משקל רב, אנשים שסובלים משין ספלינט ועוד תופעות מוזרות כאלו ואחרות.. ריצה ממש לא מתאימה לכל אדם

יתרון להליכה בשבילי מלבד שזה כיף פצצות ואני יכול להתמיד עם זה לשעתיים, כשמריצה נמאס לי אחרי 10 דקות.
זה שזה לא מפריע לאימוני כוח שלי כמו ריצה.
זה מרגיע וקל לי להירדם אחר כך, בשונה מריצה שאני באדרנלין שלא יורד מהר.

ואם לא אוהבים לרוץ?

ישנן מגבלות מכניות רבות לריצה, לדוגמה אנשים בעודף משקל רב, אנשים שסובלים משין ספלינט ועוד תופעות מוזרות כאלו ואחרות.. ריצה ממש לא מתאימה לכל אדם
כתבתי, אם אין גורם בריאותי שמגביל אותך.

אני לא סובל ריצה אבל כבר כמה שנים רץ 3 פעמים בשבוע 6-10 ק״מ בכל פעם, למה אני רץ? בכדיי לשרוף קלוריות, סיבולת לב ריאה וכי פעילות אירובית זה דבר חשוב ובריא (כולסטרול , טריגליצרידים וכו׳)
כנ״ל לגבי אימוני כוח , מתאמן בחדר כושר כבר 10 שנים, בהתחלה נהניתי ובשנים האחרונות ממש לא, אני הולך כי צריך, כי מסת שריר חשובה מבחינה בריאותית וכי ויזואלית אני רוצה להיראות טוב.
מבחינתי להקדיש 40-60 דקות ביום לגוף(5-6 פעמים בשבוע) זה מאסט , כמו שמתחזקים בית או רכב, ככה צריך לתחזק את הגוף.
אז שוב, אני שונא לרוץ , שונא משקולות ושונא גם ללכת, אני עושה ומתמיד כי צריך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית