הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אחר דעתכם על נעלי inov 8?

• פותח/ת השרשור tuki
  • פורסם בתאריך
מה שאלחנן אמר שלמטרת סקוואט היי באר או לאו באר אין צורך בנעליים עם עקב אם יש גמישות קרסול מתאימה. זה רק יקשה על הסקוואט ויגביל כוח.

החבר אומר בדקה 5 וכמה שניות שמעבר לגמישות עקב זה תורם ליציבות ובכלל יכול לתרום ליותר כוח ויעילות במהלך ההרמות ברעיון זה מאפשר לברכיים ללכת יותר קדימה ולהיות עם גב יותר ישר גם אם יש לך גמישות עקב מספקת

הוא אומר שאין בעיה לשלוח את הברכיים קדימה, השאלה איך אתה מגיע לשם ואם זה עם הhips קודם אז אתה בסדר אחרת אתה בצרות

הוא אפילו מדגים על עצמו הבדל בין עם נעליים לבלי ואומר שלחלק מההרמות הנעליים עוזרות לו, ממליץ לך לצפות בכל הסרטון

אגב לא הבנתי מדוע שנעליים יקשו על הסקוואט ויגבילו כוח, ראיתי אותו באינסטגרם מרים עם הנעליים האלה וממש לא נראה שהם מקשים לו על הסקוואט או מגבילים אותו בכוח

זה הבחור:

Login • Instagram
אתה יודע איפה הרגשתי הכי הרבה יציבות? עם נעל מינימליסטית טובה, סוליה שטוחה מאוד, בלי ריפוד, וחלק קדמי רחב כדי לתת לכף הרגל להימרח על הרצפה.
אם אתה יודע לעמוד בלי ליפול אין סיבה שאתה לא תדע לעשות את זה עם משקל על הגב
רק תיקון קטן..

בסקוואט אתה אמור לדעת לשבת בלי ליפול, שזה קצת שונה מלעמוד בלי ליפול...

• פותח/ת השרשור
אני חושב לעשות משהו כמו לשים פלטות מתחת לעקבים ולראות איך ההשפעה. בלי קשר אקנה יום אחד נעל כלשהי בשביל לנסות כי למה לא.
אם יש דגם מומלץ לא בהכרח הכי יקר, אשמח.

היי באר מרגיש לי טבעי יותר מבחינת המוט על הגב.
הקרסול שלי לא ממש גמיש, הוא סביר.
יש לי פלטפוס שאולי בגלל זה יש חוסר יציבות מסוים (מרגיש שאני לא מצליח להעביר את כל הכח שאני יכול. לא ממש יודע להסביר).

אני חושב לעשות משהו כמו לשים פלטות מתחת לעקבים ולראות איך ההשפעה. בלי קשר אקנה יום אחד נעל כלשהי בשביל לנסות כי למה לא.

יש לי פלטפוס שאולי בגלל זה יש חוסר יציבות מסוים (מרגיש שאני לא מצליח להעביר את כל הכח שאני יכול. לא ממש יודע להסביר).
קודם כל בלי קשר לפלטפוס עקבים וכאלה, תעבוד על גמישות עקב, תסתכל בערוץ של הבחור ממקודם יש לו כל מיני הסברים

היי באר אמור להרגיש לכולם יותר טבעי מאשר לואו בר

אבל לואו בר יאפשר לך לשים יותר משקל על הגב בגלל המנופים השונים וכן צריך להתרגל למעבר, זה לא אמור להרגיש 'טבעי' בהתחלה, אם זה יותר טוב או עדיף, נשאיר את זה בגדר מחלוקת

תעשה יחף או עם נעליים שטוחות ושים פלטות של 2.5 מתחת לעקבים תראה מה יקרה

ואם אתה עושה סקוואט עם נעלי ריצה אז תפסיק
@Whale הבאתי סרטון של מישהו שמבין דבר או 2 בנושא, וכתבתי מה שהוא אומר ועושה בסרטון, אבל העיקר שנתת מוניטין שלילי

אז זה כי הוא לא אמר את זה אפילו

הוא אמר שלאנשים עם מגבלות תנועה בקרסול ניתן לעבוד עם נעל. והסביר את היתרונות של הנעל בהנפות האולימפיות

אבל אתה לוקח דברים ומסובב אותם לא יודע איך ולמה

• פותח/ת השרשור
קודם כל בלי קשר לפלטפוס עקבים וכאלה, תעבוד על גמישות עקב, תסתכל בערוץ של הבחור ממקודם יש לו כל מיני הסברים

היי באר אמור להרגיש לכולם יותר טבעי מאשר לואו בר

אבל לואו בר יאפשר לך לשים יותר משקל על הגב בגלל המנופים השונים וכן צריך להתרגל למעבר, זה לא אמור להרגיש 'טבעי' בהתחלה, אם זה יותר טוב או עדיף, נשאיר את זה בגדר מחלוקת

תעשה יחף או עם נעליים שטוחות ושים פלטות של 2.5 מתחת לעקבים תראה מה יקרה

ואם אתה עושה סקוואט עם נעלי ריצה אז תפסיק
תודה על ההסבר.

נדיר שאני משתמש בנעלי ריצה בסקוואט. כמעט תמיד נעל שטוחה קשה.

החבר אומר בדקה 5 וכמה שניות שמעבר לגמישות עקב זה תורם ליציבות ובכלל יכול לתרום ליותר כוח ויעילות במהלך ההרמות ברעיון זה מאפשר לברכיים ללכת יותר קדימה ולהיות עם גב יותר ישר גם אם יש לך גמישות עקב מספקת

הוא אומר שאין בעיה לשלוח את הברכיים קדימה, השאלה איך אתה מגיע לשם ואם זה עם הhips קודם אז אתה בסדר אחרת אתה בצרות

הוא אפילו מדגים על עצמו הבדל בין עם נעליים לבלי ואומר שלחלק מההרמות הנעליים עוזרות לו, ממליץ לך לצפות בכל הסרטון

אגב לא הבנתי מדוע שנעליים יקשו על הסקוואט ויגבילו כוח, ראיתי אותו באינסטגרם מרים עם הנעליים האלה וממש לא נראה שהם מקשים לו על הסקוואט או מגבילים אותו בכוח

זה הבחור:

Login • Instagram

רק תיקון קטן..

אם צפית בסרטון, וכל מה שהבנת זה שעדיף נעליים עם הגבהה, אתה באמת חסר תקנה.
הבחור ההוא שהבאת הוא וויטליפטר, הוא רוצה סקוואט שמעמיס כמה שיותר על הברכיים, כי הוא צריך להתרגל לקלין.
אבל לך תלמד את הסקוואטר החזק בעולם כיצד לעשות סקוואט.

גם לי יש פלאטפוס מהגרועים ביותר, זה לא קשור להגבהה. והייתי אומר דווקא ההיפך.
בפלאטפוס הבהונות חלשות ולא רגילות להחזיק את משקל הגוף, יש נטיה לפתוח אותם לצדדים כשהולכים,ולהיות בעיקר על העקבים, ולכן דווקא נעל שטוחה תהיה עדיפה לך.

הסקוואטר שריי עושה זה low Bar squat, שזה לא דוגמא לפותח האשכול שמדבר על high bar ובהתאם נעליים עם הגבהה מה שמחזיר אותנו להודעה הראשונה שמשום מה נתת לה מוניטין שלילי שאתה בעצם אומר אל תעשו hi Bar, תעשו low Bar

הוא עושה את זה עם נעליים שטוחות, הוא עושה את הסקוואטים שלו עם טורסו די ישר ואין לו את הגוד מורנינג בסקוואטים כמו אצלך, משער שאם תתקן את זה הסקוואטים שלך יעלו בכמה ק"ג טובים (אני מדבר על הקטע של להעלות קודם את האגן למעלה ואז את הפלג העליון במקום סנכרון ביניהם)

לא יודע איזה נעליים הוא היה בוחר להשתמש בהם אם הוא היה עובד בסגנון של hi Bar

אגב ריי, מישהו סיכם אנקדוטות מהסרטון בו הוא מסביר איך לעשות סקוואט וזה די מעניין

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=bE6AT9HAIEU

Words of Wisdom from Big Ray.

There are many ways people squat (Kamikaze dive-bombers, controlled descent, etc) - Ray used to dive-bomb but prefers control now.. he also says that he breaks at the knees, which I thought was surprising, considering he's a low bar squatter. I guess he was right.. there are many ways for people to squat.

'Some people' say to squeeze the core; Big Ray instead focuses on squeezing his back.

Big Ray loves him some belt-less squats and deads halfway through his work. He also uses lots of pull-downs and rows to build the upper back.

Big Ray loves heavy weight.. and tries to keep his reps between 15-20 on most accessory lifts. - Goes until he gets that burn.

Big Ray is about 5'11" and a half, but says 6' because it sounds better.

A bigger back is better than a smaller back.

Once Big Ray gets his feet right, he pulls down on the bar to fully initiate tightness.

Big Ray tries not to move his head; don't throw it back on the way up or look up at the ceiling.. pick a point and keep your eyes on that point throughout the whole movement or else you might lose tightness.

"1 scoop of preworkout will get you right, 2 scoops is going to be a good workout, but 3 scoops is insanity."

Big Ray proceeds to use 3 scoops.

10 . Big Ray doesn't have time to figure out percentages.. he just lifts heavy weight. (He starts his squats with 295)

11 . Sometimes things don't go your way. Big Ray didn't like his setup on the 935 double, but sometimes you just have to say Fuck it, we'll do it live.

הסקוואטר שריי עושה זה low Bar squat, שזה לא דוגמא לפותח האשכול שמדבר על high bar ובהתאם נעליים עם הגבהה מה שמחזיר אותנו להודעה הראשונה שמשום מה נתת לה מוניטין שלילי שאתה בעצם אומר אל תעשו hi Bar, תעשו low Bar

הוא עושה את זה עם נעליים שטוחות, הוא עושה את הסקוואטים שלו עם טורסו די ישר ואין לו את הגוד מורנינג בסקוואטים כמו אצלך, משער שאם תתקן את זה הסקוואטים שלך יעלו בכמה ק"ג טובים (אני מדבר על הקטע של להעלות קודם את האגן למעלה ואז את הפלג העליון במקום סנכרון ביניהם)

לא יודע איזה נעליים הוא היה בוחר להשתמש בהם אם הוא היה עובד בסגנון של hi Bar
איפה כתבתי שלא יעשה היי באר?

אם הנעל מחייבת אותך בפוזיציה שפחות אידאלית לך אז היא תפגע בסקוואט שלך, כזה פשוט

רק תיקון קטן..

אם אתה לא יכול להתיישב בלי ליפול בלי משקל אין לך מה לגעת במוט, ואם אתה יכול בלי משקל אז אתה יכול גם עם משקל

זה לא קשור לפלטפוס, זה קשור לחוסר שליטה בכף הרגל:
Login • Instagram

אני לא מבין את האסוציאציה שיש לך בין סוג הסקוואט לסוג הנעל, אין שום קשר בין הדברים בהכרח.
נעל עם עקב יכולה או לפצות על מחסור בגמישות הקרסול לסוג הסקוואט שאתה רוצה, או שהיא יכולה לתת יותר דגש לארבע ראשי אם הוא הנקודה החזקה שלך, זה הכל.
אני לדוגמא יכול לבצע אפילו פרונט ATG ללא עקב. למה? כי יש לי את גמישות הקרסול לזה

קטעים, אני בדיוק בחנות נעליים, מתלבטת במה להתחדש...
נאמר לי כמה פעמים שהכי טוב לעשות סקוואט/דד עם אולסטר.
מה בנוגע לנעלי ספורט למניהן?

קטעים, אני בדיוק בחנות נעליים, מתלבטת במה להתחדש...
נאמר לי כמה פעמים שהכי טוב לעשות סקוואט/דד עם אולסטר.
מה בנוגע לנעלי ספורט למניהן?
אני רק עם אולסטאר.

אני רק עם אולסטאר.
דווקא לא התאים לי בזמנו
ישר קפצתי לנעל 'מקצועית' (וכן,מכיר את המשפט של לואי)

עזר לקלוט את הטכני' יותר טוב

אבל אולסטאר/נעלי אגרוף/היאבקות לדדליפט זה הדבר הכי טוב שיש

*כותב התגובה הוא שמן מאוד,אז יחף לא בחשבון בכלל

חחח נראלי שאנסה לחזור היום לאולסטר. הרבה זמן לא התאמנתי איתן. מאז הקורונה.
הגעתי איתן למשקלים הכי גבוהים שלי וממש הרגשתי את היציבות.
עם נעלי הספורט אני מרגישה הרבה פעמים שאני מתנדנדת ._.

אבל זה פי 3 מאולסטאר.
במה הוא טוב יותר מאולסטאר?
כולה נעל שטוחה.
לי אישית converse צרות מאוד. ועם אלו אפשר לפרוס את האצבעות כמו שצריך. (ניסיתי 49 ולא עלו עלי)

חוץ מזה, ברמה הטכנית אין סוליה בכלל פחות טווח תנועה וזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית