הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ביקורת סקוואט

freazyyyy

משתמש מתחיל
197
105
נק' מוניטין:
176
197
105
טוב התייעצתי פה בעבר וחלקכם אולי זוכרים אותי איכשהו, בכל מקרה אני מנסה לשפר את הסקוואט שלי ו2 נקודות שהפריעו לי בביצוע:
1. אתמול קצת עשיתי בדיקה על הברייסינג שלי והנשימה בסקוואט וחשדתי שזה אולי לא קורה כמו שצריך, ראיתי סרטונים ותרגלתי קצת, היום באימון משום מה הרגשתי שכל אוויר שאני מכניס לא מספיק לי ובסוף הסט הרגשתי סחרחורת כאילו לא נשמתי, יכול להיות שזה פסיכולוגי אין לי מושג, קרה למישהו בעבר?
2. יש לי בעיה שאני יורד ממש עמוק מעבר לשבירת מקביל, זה סתם מקשה יותר על הסקוואט ולפעמים יוצר גם באט ווינק, קשה לי להרגיש מתי אני עובר את המתיחה.
יש למישהו רעיון?
מעבר לזה אשמח לטיפים לכל מה שאתם רואים שמתבצע פחות טוב.
לסרטון-

@elchonon @kotzer
עזרתם לי הרבה מקווה שאתם זוכרים אותי:rolleyes-71:

בגדול, הסקוואט יפה.
כמו שציינת העומק די מיותר, והאמת שגם העצירה למטה מיותרת.
העמוק המוגזם ביחד עם העצירה מאוד מתישה, וגומרת את האוויר, זה סוג של פאוז סקוואט עמוק.
זה בהחלט יכול לגרום לסחרחורת.

יש הרבה עיצות להכיר את העומק הרצוי, אחד הדרכים זה בוקס סקוואט, ועוד דרך זה פאוז סקוואט עם סרטון כל פעם, תוודא שהגעת למקביל ולא יותר.
בתור אחד עם ירידה עמוקה מידי, כרגע אני עושה הרבה פאוז סקוואט.

התקיעה שלך בסט האחרון הגיע לדעתי מחוסר התפרצות בעליה, אם תתפרץ בעליה עם נסיון עליה במהירות הגדולה ביותר, זה יסחוב אותך דרך נקודת התקיעה הזאת בקלות יותר.
אם לא תעצור למטה יהיה לך הרבה יותר כוח, העצירה משחררת את ה"קפיץ" של השריר ומקשה על העליה.

אבל כמו שציינתי, נראה בסך הכל די טוב, יש כיווץ שנראה טוב, שמירת משקל במרכז הרגל, יציבות, זה נראה סקוואט טוב.

• פותח/ת השרשור
בגדול, הסקוואט יפה.
כמו שציינת העומק די מיותר, והאמת שגם העצירה למטה מיותרת.
העמוק המוגזם ביחד עם העצירה מאוד מתישה, וגומרת את האוויר, זה סוג של פאוז סקוואט עמוק.
זה בהחלט יכול לגרום לסחרחורת.

יש הרבה עיצות להכיר את העומק הרצוי, אחד הדרכים זה בוקס סקוואט, ועוד דרך זה פאוז סקוואט עם סרטון כל פעם, תוודא שהגעת למקביל ולא יותר.
בתור אחד עם ירידה עמוקה מידי, כרגע אני עושה הרבה פאוז סקוואט.

התקיעה שלך בסט האחרון הגיע לדעתי מחוסר התפרצות בעליה, אם תתפרץ בעליה עם נסיון עליה במהירות הגדולה ביותר, זה יסחוב אותך דרך נקודת התקיעה הזאת בקלות יותר.
אם לא תעצור למטה יהיה לך הרבה יותר כוח, העצירה משחררת את ה"קפיץ" של השריר ומקשה על העליה.

אבל כמו שציינתי, נראה בסך הכל די טוב, יש כיווץ שנראה טוב, שמירת משקל במרכז הרגל, יציבות, זה נראה סקוואט טוב.
כמו תמיד תודה רבה אלחנן 😃
אני עושה את התוכנית הלינארית של ביל סטאר, איפה היית ממליץ לי להכניס מקום לתרגל פאוז סקוואט? האם אפשרי להכניס פשוט יום נוסף בשבוע נטו בשביל זה?
ולגבי משקל בפאוז סקוואט, יש משמעות כלשהי? יכול לשים סתם משקל שמרגיש לי בנוח ולתרגל נטו בשביל ההבנה?
דרך אגב לגבי העצירה- האמת אני בדילואוד ופשוט המשקל עוד יחסית קל לי אז אני בכוונה עושה את הסקוואט יחסית לאט, לא יודע אם זה בהכרח חכם לעשות.

כמו תמיד תודה רבה אלחנן 😃
אני עושה את התוכנית הלינארית של ביל סטאר, איפה היית ממליץ לי להכניס מקום לתרגל פאוז סקוואט? האם אפשרי להכניס פשוט יום נוסף בשבוע נטו בשביל זה?
ולגבי משקל בפאוז סקוואט, יש משמעות כלשהי? יכול לשים סתם משקל שמרגיש לי בנוח ולתרגל נטו בשביל ההבנה?
הייתי ממליץ לך להוריד 20 ק"ג ממשקלי העבודה שלך כרגע ועושה רק פאוז סקוואט.
אחרי שתגיע לתקיעה עם המשקל ותצטרך ריסט למשקל, תחזור לסקוואט רגיל עם משקל נמוך יותר, ותראה עם ההרגשה של העומק נשארה לך.

לדעתי יש עדיין את אותן שהיו בעבר.
אתה כל כך נשען על העקבים שאתה מתחיל את הסקוואט עם ברכיים מאחורי העקב, זו פוזיציה שמשם אין שום סיכוי לשלוט על תנועת הברך לאורך הירידה, ובאמת הברך טסה קדימה מיד ואתה עושה סקוואט מטוטלת, האגן הולך מאוד אחורה ונופל חזרה קדימה.
כבר המלצתי לך בעבר לוותר על העקב, כי הוא מאפשר לך לבצע את הטעות הזאת, ועם נעל שטוחה זה לא יהיה אפשרי

אתה כל כך נשען על העקבים שאתה מתחיל את הסקוואט עם ברכיים מאחורי העקב, זו פוזיציה שמשם אין שום סיכוי לשלוט על תנועת הברך לאורך הירידה, ובאמת הברך טסה קדימה מיד ואתה עושה סקוואט מטוטלת, האגן הולך מאוד אחורה ונופל חזרה קדימה.
כבר המלצתי לך בעבר לוותר על העקב, כי הוא מאפשר לך לבצע את הטעות הזאת, ועם נעל שטוחה זה לא יהיה אפשרי
טעות

• פותח/ת השרשור
אני מתאמן פעמיים בשבוע יחף ופעם עם הנעל עם הגבהה, הרבה יותר נוח לי איתה,היה לי הרגל של הישענות לאחור על העקב שעדיין לא נגמר לחלוטין, אצלם סקוואט יחף בקרוב נראה אם זה נראה יותר טוב.
תודה רבכ על התגובה 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית