הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה שריר אאבד?

Yonatann

משתמש משקיע
2,213
729
נק' מוניטין:
953
2,213
729
לצערי הרב בחצי השנה הקרובה לא אוכל להתאמן יותר מחצי שעה ברצף, ומותר לי להתאמן שלוש פעמים בשבוע גג.

תכנית האימון שלי תראה

בנץ׳ פרס - 4 סטים 8 חזרות
חתירה עם תמיכה לחזה - 4 סטים 8 חזרות
לאנג׳ים - 3 סטים 10 חזרות כל רגל

(פעם בשבוע אעשה פרס בעמידה במקום בנץ׳)

אם רלוונטי אציין משקלי עבודה גיל תמונה עדכנית וכו׳..

תודה לעוזרים

אפשר לשאול למה?
בכל מקרה לא עדיף לעשות משהו יותר טוב עם עבודה רצינית על רגליים?
חשבת על SS? תוכנית יחסית קצרה 3 פעמים בשבוע

A:
Squat 3X5
Bench press 3X5
Deadlift 1X5

B:
Squat 3X5
Standing barbell press 3X5
Pullups 3X5

• פותח/ת השרשור
אפשר לשאול למה?

אני אצטרך לקחת רוקאטן כבר משבוע הבא, אני בעצמי מפחד להתאמן ככה. הרופא אמר לי שעדיף לא להתאמן בכלל, וגם כשאני אתאמן עם הכדור אני מסתכן מעט. אני די שבור מזה שלא אוכל להתאמן כמו בעבר.

בכל מקרה לא עדיף לעשות משהו יותר טוב עם עבודה רצינית על רגליים?

רציתי ללכת במיוחד ללמוד סקווט, כבר ממש קבעתי עם בחור, אבל עכשיו כבר לא נראה לי רלוונטי ללמוד בתקופה הקרובה. הסקווט שלי לא טוב, אני מעדיף לאנג׳ים..

אסור לי להעלות משקלים, אז ss בלי עצימות עם הנפח המינימלי שלה נראה לי פחות מתאים...

אני אצטרך לקחת רוקאטן כבר משבוע הבא, אני בעצמי מפחד להתאמן ככה. הרופא אמר לי שעדיף לא להתאמן בכלל, וגם כשאני אתאמן עם הכדור אני מסתכן מעט. אני די שבור מזה שלא אוכל להתאמן כמו בעבר.

רציתי ללכת במיוחד ללמוד סקווט, כבר ממש קבעתי עם בחור, אבל עכשיו כבר לא נראה לי רלוונטי ללמוד בתקופה הקרובה. הסקווט שלי לא טוב, אני מעדיף לאנג׳ים..

אסור לי להעלות משקלים, אז ss בלי עצימות עם הנפח המינימלי שלה נראה לי פחות מתאים...
הסקוואט שלך בסדר גמור, פשוט תעבוד על גמישות בעקב ותעיף תפלטות הקטנות, אין סיבה לוותר עליו באמת

לגבי רוקאטן אני פחות מבין בזה, לא נשמע לי סביר שאי אפשר להעלות בכלל משקלים אבל שוב אין לי מושג בזה
אולי @kotzer יוכל לעזור בזה

• פותח/ת השרשור
עם שלושה אימונים בשבוע ופלוס קלורי אפשרי מאוד גם לגדול בשריר

כן זה לא בידיוק ״אימונים״. אסור להעלות משקלים, עובד מקסימום חצי שעה.. מה גם שאני על ניטרלי.
אני חושש שאאבד
הסקוואט שלך בסדר גמור, פשוט תעבוד על גמישות בעקב ותעיף תפלטות הקטנות, אין סיבה לוותר עליו באמת

לגבי רוקאטן אני פחות מבין בזה, לא נשמע לי סביר שאי אפשר להעלות בכלל משקלים אבל שוב אין לי מושג בזה
אולי @kotzer יוכל לעזור בזה

הלוואי שיכלתי להעלות משקלים. הלוואי שיכלתי להתאמן כמו בן אדם.. שני רופאים שונים אמרו לי שאם אני לא רוצה לעבוד דיאליזה בגיל 17, כדאי לי להוריד משמעותית את העומס באימונים .

כן זה לא בידיוק ״אימונים״. אסור להעלות משקלים, עובד מקסימום חצי שעה.. מה גם שאני על ניטרלי.
אני חושש שאאבד

הלוואי שיכלתי להעלות משקלים. הלוואי שיכלתי להתאמן כמו בן אדם.. שני רופאים שונים אמרו לי שאם אני לא רוצה לעבוד דיאליזה בגיל 17, כדאי לי להוריד משמעותית את העומס באימונים .
נשמע מוגזם, לפי הודעה ישנה של מייק פה הוא כתב שהוא היה עם 80 מג רוקאטן במשך כמה חודשים התאמן רגיל ולא הייתה לו פציעה כלשהי חוץ מדלקת במפרק(שמאוד נפוץ בינינו), והוא פשוט עשה בדיקות דם כולל CPK וכבד כל חודש.

שוב קח אותי בעירבון מוגבל כי אני לא מבין בזה אבל רופאים לא ממש באים מעולם המשקולות ולא חסר כאלו שאומרים שקריאטין ואבקות חלבון דופקים תכליות, קוצר גם לומד רפואה ממה שהבנתי וגם פווארליפטר ככה שהוא בא משני התחומים

לגבי מה שאמרתי על ההודעה של מייק, תקרא את השרשור פה הוא הגיב שם
מידע - רואקוטן

• פותח/ת השרשור
נשמע מוגזם, לפי הודעה ישנה של מייק פה הוא כתב שהוא היה עם 80 מג רוקאטן במשך כמה חודשים התאמן רגיל ולא הייתה לו פציעה כלשהי חוץ מדלקת במפרק(שמאוד נפוץ בינינו), והוא פשוט עשה בדיקות דם כולל CPK וכבד כל חודש

תשמע אני מת להתאמן בכל הכוח, לא לקחתי את הכדור עד עכשיו כי רציתי למצות קודם כל את כל האופציות שיש.. הלכתי לפרופסור ברפואת עור, הוא שאל אותי כמה זמן אני מתאמן ובאיזה עצימות.. לא האמנתי בהתחלה על מה אני הולך לוותר, הוא דיבר על שני אימונים קלים מאוד בשבוע

הלכתי לרופא עור נוסף שאמר לי את אותו הדבר, ומה שיותר מפחיד שמשניהם הבנתי שגם אם אהרוס לעצמי את הכבד, לא ארגיש את זה בכלל בהתחלה.

למרות זאת אם לאחר חודש ערכי cpk יהיו בנורמה אולי אעלה טיפה נפח בתכנית.
בכל אופן בהתחלה אני חושש להתאמן יותר מזה.

בנוסף אם @kotzer יגיב זה יהיה סופר משמעותי כלפי האימונים שלי

• פותח/ת השרשור
בכלל לא סביר שתרד במסת השריר אם אתה מתאמן ובמאזן ניטרלי

וואלה באמת:s85:??
איזה כיף.. כבר חשבתי שאאבד בטוח והשאלה היא כמה. אני אעבוד רק ב30% מהנפח שעבדתי באופן רגיל.

עשית לי את הלילה!

אם אני לא טועה, התרופה גורמת לאובדן של סידן שגורם לחולשה של העצמות והגידים מה שיוצר סיכון מוגבר לפציעות. כמובן שגנטיקה משחקת תפקיד גדול פה. הרופאים נותנים לך עצה כללית אבל עד שלא תיקח את הכדור לא תדע איך הוא משפיע עליך. עם תזונה איכותית תוכל להמשיך להתאמן כמו שצריך. הם מעדיפים להפחיד אותך כי הם לא יכולים לסמוך עליך שלא תעשה שטויות בזמן השימוש בתרופה שחושפת אותך לסיכון לפציעות. אך תזונה מאוזנת עם טכניקה נכונה באימונים לא אמורה להוות בעיה עם התרופה.

• פותח/ת השרשור
אם אני לא טועה, התרופה גורמת לאובדן של סידן שגורם לחולשה של העצמות והגידים מה שיוצר סיכון מוגבר לפציעות. כמובן שגנטיקה משחקת תפקיד גדול פה. הרופאים נותנים לך עצה כללית אבל עד שלא תיקח את הכדור לא תדע איך הוא משפיע עליך. עם תזונה איכותית תוכל להמשיך להתאמן כמו שצריך. הם מעדיפים להפחיד אותך כי הם לא יכולים לסמוך עליך שלא תעשה שטויות בזמן השימוש בתרופה שחושפת אותך לסיכון לפציעות. אך תזונה מאוזנת עם טכניקה נכונה באימונים לא אמורה להוות בעיה עם התרופה.

חולשה של העצמות והגידים בכלל לא מדאיגה אותי, בכלל.. אני מתחמם מעולה יש לי כמה רצועות התנגדות יש לי זמן להתאמן אני לא רץ לשום מקום. הנושא הזה לא מדאיג כי אני אוכל ״להקשיב לגוף״. ברגע שאראה שמשהו לא מרגיש נכון מיד אעשה התאמה.

הנושא שמדאיג אותי הוא העומס על הכבד, התרופה מאוד מעמיסה על הכבד וגם האימונים. ובנושא הזה להרגשה אישית אין כל כך קשר

חולשה של העצמות והגידים בכלל לא מדאיגה אותי, בכלל.. אני מתחמם מעולה יש לי כמה רצועות התנגדות יש לי זמן להתאמן אני לא רץ לשום מקום. הנושא הזה לא מדאיג כי אני אוכל ״להקשיב לגוף״. ברגע שאראה שמשהו לא מרגיש נכון מיד אעשה התאמה.

הנושא שמדאיג אותי הוא העומס על הכבד, התרופה מאוד מעמיסה על הכבד וגם האימונים. ובנושא הזה להרגשה אישית אין כל כך קשר
אז מה אם התרופה מעמיסה על הכבד? סטרואידים לא מעמיסים על הכבד? איך מי שמזריק מתאמן אז?
הפגיעה היחידה של זה זה במפרקים בגידים ובהתאוששות. אבל שוב, כל גוף מגיב אחרת, עד שלא תיקח ותתאמן לא תדע. תתחיל בהדרגה כדי לא להיפגע אם אתה מהאנשים שמגיבים לא טוב לתרופה.

• פותח/ת השרשור
אז מה אם התרופה מעמיסה על הכבד? סטרואידים לא מעמיסים על הכבד? איך מי שמזריק מתאמן אז?

תשמע אני האחרון שמבין משהו בסטרואידים, אבל מבין השורות אני מבין שאתה רושם ששימוש שסטרואידים לא מסוכן?
עומס גדול על הכבד הוא לא מסוכן? לפי מה שאני יודע (או אולי לא יודע) כבד אי אפשר להשתיל

תשמע אני האחרון שמבין משהו בסטרואידים, אבל מבין השורות אני מבין שאתה רושם ששימוש שסטרואידים לא מסוכן?
עומס גדול על הכבד הוא לא מסוכן? לפי מה שאני יודע (או אולי לא יודע) כבד אי אפשר להשתיל
כבד זה אחד האיברים הכי חכמים בגוף שלך. ואם הסיבה שבגללה המליצו לך לא להתאמן בגלל הכבד אז אתה יכול להתאמן. הסיבה היחידה שממליצים לא להתאמן איתה זה הסיכון המוגבר לפציעות בגלל הסיבה שציינתי ובגלל שההתאוששות מהאימון עשויה להיות פחות איכותית ויותר איטית אבל שוב זה תלוי מאוד בך ולכן עד שלא תתאמן לא תדע.

כמה אתה לוקח?

אני לא רוצה להיות הבחור הזה שאומר לך לא להקשיב לרופא שלך, אבל אם זה נניח 20מג כזה אתה לגמרי יכול להתאמן כמו שצריך.

תוכל להרחיב?
נזכרתי שהרופא אמר לי שיש חשש לתמס שריר. מה אתה יודע על זה?

שם מפוצץ לכאבי שרירים ומפרקים, שזה חלק מתופעות הלוואי של נטילת רואקוטן.
תשתדל לא להגיע למאמץ אינטנסיבי מדי

זה ממש לא תכנית שאפשר לסיים אימון בחצי שעה, אולי בהתחלה כן אבל כשמשקלי העבודה מתחילים להיות מאתגרים אין מצב, תצטרך לא מעט מנוחה בין סטים וביחד עם החימומים זה בכיף מגיע לשעה וחצי.
מה הכוונה אימונים מעמיסים על הכבד?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית