הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה חיטוב או מסה 17% שומן

• פותח/ת השרשור mr box
  • פורסם בתאריך

mr box

משתמש מתחיל
46
2
נק' מוניטין:
2
46
2
הייי, קודם כל, אפעם לא הייתי בחור שמן, אבל שהתחלתי את התהליך הייתי 25% שומן, בכללי כל החיים שלי הייתי רזה,
לאחר לווי עם תזונאי, ירדתי ל 17% שומן, בחיים לא התאמנתי, ולכן באמת שואל את עצמי, האם להתאפק עוד ולהגיע ל 15% שומן וזה מתחיל להיות ממש קשה בקושי, יורד או להתחיל כבר מסה, בכללי גם עכשו הבטן שלי די שטוחה יש קצת צדדים קטנים אבל זהו, מאמני כושר תמיד אומרים לי מסה תזונאיות תמיד אומרות לי להוריד עוד אחוזי שומן, שזה די מבלבל ,

האם להתאפק עוד ולהגיע ל 15% שומן

למה דווקא 15%? תסתכל במראה ותחליט בעצמך.
באופן כללי 17% שומן זה לא ממש רזה.

מאמני כושר תמיד אומרים לי מסה תזונאיות תמיד אומרות לי להוריד עוד אחוזי שומן, שזה די מבלבל

שניהם צודקים, וזה לא בהכרח סותר.
מאמני הכושר רוצים שתעלה במסת השריר, ותזונאיות רוצות שתרד במסת השומן.
לעשות את שניהם בד בבד זה משהו אפשרי, קל וחומר אם אתה מתאמן בתחילת דרכו.

לא ציינת אם אתה מתאמן, אני רק מניח שכן.

• פותח/ת השרשור
במראה אני רזה בבבדל פה זה אם קוביות או בלי קוביות, מתאמן מתחיל כן,
ואיך שניהם בדיוק צודקים, גם אפשר לעשות מסה ב 20% שומן וזה לא סותר,

• פותח/ת השרשור
הכוונה שלי שזה לא אומר שזה נכון, אפשר גם לעשות מסה עם 30% שומן ואני מגזים כן, יהיה הרבה אחוזי שומן, ואז החיטוב יהיה יותר קשה,
מבחינה המראה אין לי מה להיות רזה יותר הסיבה שאני עושה את זה כי ב 15% העלייה תהיה יותר נקייה מנקודה של 17% זה הכל

שמע אני די שמרן בדעותי . אך כמתאמן מתחיל אתה בהחלט יכול לעזוב את העיניין מסה או חיטוב הלא נגמר הזה,להתעסק בלהתחזק ,עבודה על הבסיס,דגש על מורכבים,אפשר להוסיף מעט מבודדים,מאזן קלורי שלילי של קל של בין 0 ל200. ואתה תראה תוצאות שלא חלמת.

גובה ומשקל? יתן תמונה יותר טובה. כשגבר נמצא במצב שיש לו מסת שריר מכובדת אז להתחטב מ17% שומן זה רעיון טוב.
כשגבר רזה אבל עדיין בעל א.ש גבוה, זה סיפור קצת שונה. זה לא בהכרח שיש עליו הרבה שומן זה שאין עליו הרבה שריר.
לכן אפשר להתחטב ולהיות רזה, אבל אולי גם אפשר לעשות מסה נקייה ועדיין לא להיות שמן בהגדרה ואז לחטב.

דוגמא:

1) בחור א' בגובה 1.75 שוקל 80 ובעל בערך 17% שומן
2) בחור ב' בגובה 1.75 שוקל 65 ובעל בערך 17% שומן

שניהם אותו גובה ואותו א.ש אבל המשקל לא זהה, הגישה לא בהכרח תהיה תואמת בין 2 המקרים. לגבר א' יש באמת מה לחטב, לבחור ב' פחות, הוא יכול..הוא יכול להיות רזה מאוד ולהיפטר מעוד א.ש, אבל יש גם אופציה של לעלות בצורה איטית במסת שריר. סוגי פילוסופיות בעולם הכושר, יש מי שמתנגדים לכך שבן אדם יהיה רזה ואז יתחיל לקבל על עצמו מסה וטוענים שזה בזבוז זמן, ויש שטוענים ההפך שקודם עדיף להיות רזים באמת ואז להתחיל. תאורטית 2 הדרכים יובילו אותך לאותה נקודה, אני נוטה קצת לגישה של להיות רזה לתקופה ואז יש לך שקט עד....הודעה חדשה.

הייי, קודם כל, אפעם לא הייתי בחור שמן, אבל שהתחלתי את התהליך הייתי 25% שומן, בכללי כל החיים שלי הייתי רזה,
לאחר לווי עם תזונאי, ירדתי ל 17% שומן, בחיים לא התאמנתי, ולכן באמת שואל את עצמי, האם להתאפק עוד ולהגיע ל 15% שומן וזה מתחיל להיות ממש קשה בקושי, יורד או להתחיל כבר מסה, בכללי גם עכשו הבטן שלי די שטוחה יש קצת צדדים קטנים אבל זהו, מאמני כושר תמיד אומרים לי מסה תזונאיות תמיד אומרות לי להוריד עוד אחוזי שומן, שזה די מבלבל ,
תמונה תיתן אינדיקציה טובה יותר

• פותח/ת השרשור
גובה ומשקל? יתן תמונה יותר טובה. כשגבר נמצא במצב שיש לו מסת שריר מכובדת אז להתחטב מ17% שומן זה רעיון טוב.
כשגבר רזה אבל עדיין בעל א.ש גבוה, זה סיפור קצת שונה. זה לא בהכרח שיש עליו הרבה שומן זה שאין עליו הרבה שריר.
לכן אפשר להתחטב ולהיות רזה, אבל אולי גם אפשר לעשות מסה נקייה ועדיין לא להיות שמן בהגדרה ואז לחטב.

דוגמא:

1) בחור א' בגובה 1.75 שוקל 80 ובעל בערך 17% שומן
2) בחור ב' בגובה 1.75 שוקל 65 ובעל בערך 17% שומן

שניהם אותו גובה ואותו א.ש אבל המשקל לא זהה, הגישה לא בהכרח תהיה תואמת בין 2 המקרים. לגבר א' יש באמת מה לחטב, לבחור ב' פחות, הוא יכול..הוא יכול להיות רזה מאוד ולהיפטר מעוד א.ש, אבל יש גם אופציה של לעלות בצורה איטית במסת שריר. סוגי פילוסופיות בעולם הכושר, יש מי שמתנגדים לכך שבן אדם יהיה רזה ואז יתחיל לקבל על עצמו מסה וטוענים שזה בזבוז זמן, ויש שטוענים ההפך שקודם עדיף להיות רזים באמת ואז להתחיל. תאורטית 2 הדרכים יובילו אותך לאותה נקודה, אני נוטה קצת לגישה של להיות רזה לתקופה ואז יש לך שקט עד....הודעה חדשה.

אני מטר 67 שוקל 68 עכשו,שקלתי בהתחלה. 80 לפני 4 חודשים, זהו,הקטע 'שזה מתחיל להיות קשה לרדת, שואל את עצמי אם לא עדיף מסה,ואז לפחות כחלק מהתהליך,אתה רואה תוצאות, ש'אם אמשיך בגרעון אז פשוט אמשיך להיראות רזה ואולי יהיה קצת התחלה של קוביות,

תמונה תיתן אינדיקציה טובה יותר
שלח לי הודעה פפרטית,ואשלח תמונה בבקשה

נערך לאחרונה:
אני מטר 67 שוקל 68 עכשו,שקלתי בהתחלה. 80 לפני 4 חודשים, זהו,הקטע 'שזה מתחיל להיות קשה לרדת, שואל את עצמי אם לא עדיף מסה,ואז לפחות כחלק מהתהליך,אתה רואה תוצאות, ש'אם אמשיך בגרעון אז פשוט אמשיך להיראות רזה ואולי יהיה קצת התחלה של קוביות,

אתה לא צודק.
זה הכל תלוי בתזונה, אם תכוון לעלייה של 0.5%-1% ממשקל גופך בחודש (פלוס קלורי נמוך), תוך כדי אימונים ותזונה נכונה, תוכל למזער את העלייה של מסת השומן,
ותקבל יותר מסה של שריר.
כנ"ל בחיטוב, ככל שהגרעון יהיה קטן יותר, תצרוך מספיק חלבון ותתאמן, כך יותר תשמור על מסת השריר הקיימת והירידה תהיה בעיקר ממסת השומן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית