הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חתירה במוט VS חתירה במכשיר

איתי יוסף

משתמש מתחיל
45
1
נק' מוניטין:
1
45
1
אהלן, אני עושה חתירה באחיזה רחבה בסופנציה ומתלבט אם לעבוד עם מוט או במכשיר. זה מכשיר שמלבישים עליו פלטות ומאפשר אחיזה רחבה בסופנציה כמו במוט. מצ"ב תמונה שלו.

האם יש הבדל משמעותי בין עבודה במוט למכשיר הזה חוץ מהגב התחתון? אשמח לדעות שלכם.

קבצים מצורפים

• MG3000_purestrength_row_hero_01_19.jpg
    MG3000_purestrength_row_hero_01_19.jpg
    KB 79.4 · צפיות: 500
  • פותח/ת השרשור
עם מוט, והתרומה של עבודה חופשית ולא במכונות היא הרבה מעבר למסת שריר.
אתה יכול בבקשה לפרט את היתרונות של מוט מול המכשיר ?
אולי זה יעזור לי להחליט
אגב חשוב לי שזה יעבוד על כל הגב בצורה מספקת ולא רק על הlats וגם לשפר את היציבה שלי

מבחינת פיתוח שריר הגב אין שום הבדל ואולי אפילו הייתי נותן יתרון קל למכונות, עבודה עם מוט לעומת זאת עוזרת לפתח יותר כוח ויותר יכולות מוטוריות, זה כל ההבדל

• פותח/ת השרשור
מבחינת פיתוח שריר הגב אין שום הבדל ואולי אפילו הייתי נותן יתרון קל למכונות, עבודה עם מוט לעומת זאת עוזרת לפתח יותר כוח ויותר יכולות מוטוריות, זה כל ההבדל
אז אין בעיה שחתירה במכשיר תהיה תרגיל הגב העיקרי שלי שבו אני שואף לprogressive overload על ידיי העלאת משקלים?

אני עושה fbw שלוש פעמים בשבוע כך שאני חושב לעשות יום אחד חתירה במכשיר, יום אחד פולי עליון בשיטה של time under tension, ועוד יום של חתירה במכשיר.

אז אין בעיה שחתירה במכשיר תהיה תרגיל הגב העיקרי שלי שבו אני שואף לprogressive overload על ידיי העלאת משקלים?
תלוי בקונטקסט של התוכנית, אבל בגדול כן

בשיטה של time under tension,
עזוב את השיטה הזאת, סתם שטויות ובזבוז זמן, תעשה חזרות רגילות

כנראה שתוכל להעמיס יותר על הגב עם המכונה כי בחופשי הגב תחתון יגביל אותך. אם הוצאת את הגב התחתון מהמשוואה...

בלבלבת אותי,
טענת שעדיף לי פרפר במכונה על פני פרפר חופשי מבחינת בריאות לכתפיים:Confused:😕😱

חד משמעית, מה הקשר?
בפרפר במשקל גבוה התנועתיות אותי אישית מפחידה, גורמת למתיחה לא נעימה בכתפיים בלשון המעטה.

בחתירה אין סיבה שתפצע מחתירה במוט חופשי במקום מכונה, אלא אם כן אתה באמת אגו ליפטר מקצועי.

בכל מקרה זו דעתי ואני לא אורטופד, לא חייב ליישם מה שאני מאמין בו.

בלבלבת אותי,
טענת שעדיף לי פרפר במכונה על פני פרפר חופשי מבחינת בריאות לכתפיים:Confused:😕😱

לא כל תרגיל עובד אותו דבר, פרפר חופשי תרגיל די מסוכן, חברו בכבלים / מכונה יותר ידידותי לכתפיים.

חד משמעית, מה הקשר?
בפרפר במשקל גבוה התנועתיות אותי אישית מפחידה, גורמת למתיחה לא נעימה בכתפיים בלשון המעטה.

בחתירה אין סיבה שתפצע מחתירה במוט חופשי במקום מכונה, אלא אם כן אתה באמת אגו ליפטר מקצועי.

בכל מקרה זו דעתי ואני לא אורטופד, לא חייב ליישם מה שאני מאמין בו.
רשמתי לך כבר בעבר שאני לא במצב של להתווכח עם אנשים (רציניים) בנושא פיתוח גוף,
סתם רציתי לקבל הבהרות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית