הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דעת VS דת

טיפה נפגעתי שלא הגבגת באשכול שלי חייב לציין
תצטט אותי ובלי נדר אראה את הנושא.
אני בטיול כרגע, אז אל תצפה שאבלה יותר מידי על הפורום.
למרות שלא שמתי לב לזה שאתה מנסה לשכנע אחרים להאמין
זה שאתה חושב שמצאת את האמת לא אומר שזה האמת מה שבשבילך זה משמעות בשביל בן אדם אחר זה לא
כמו לא היית רוצה שנוצרי מוסלמי או כל דת או לא דת אחרת יבואו לשכנע אותך מה לעשות
האמת היא אחת, וזה לא משנה מה אני או אתה מרגישים או חושבים.
או שיש אלוקים, או שאין, האמת היא אחת.
או שהיהדות היא הדרך האמת, או שהיא לא.
אז נשמע שאתה כן
אולי אתה מרגיש נחות, ולכן נראה לך שאני מתנשא.
לחשוב שאתה מכיר הדרך חיים האמיתית והנכונה והמאושרת, זה לא התנשאות.
אני מאוד פתוח לדיונים, ודיברתי לא מעט עם נוצרים על הדת. אם זה האמת, אני רוצה להיות הראשון לדעת ולעבור אליה.
זה שאתם מעדיפים לטמון את הראש בחול, לא אומר שזה דרכי.
אני לא יכול לקבוע אם יש או אין אלוהים

יותר פשוט להיות אדם טוב לא? אזאל תזיינו אחד לשני תמוח בדעות שלכם

"מי שרוצה להיות חכם צריך לא להחזיק בדעות" המממ כן
? על כל מה שכתבת.
אני חושב שיש מספיק כלים בעולם להאמין באלוקים.
להיות אדם טוב, זה בכלל לא פשוט, כי קודם צריך לדעת מה זה טוב בכלל.
איך תהיה חכם בלי דעות?

וואלה לא, זה לא המצב
אם אני (לא בטוח מי זה "אתם" אני מדבר בשם עצמי) לא מאמין במה שאתה מאמין זה לא אומר "לטמון את הראש בחול"

ֿלא הייתי מגדיר את עצמי אדם דתי, אולי סמי מסורתי, אבל
לעולם לא אבין את השנאה והאנטגוניזם הזה לדת, ליהדות, או לשורשים שלך בפרט...
לדעתי זה לרוב נובע מחוסר הערכה עצמית, התחכמות לצורך התחכמות או סתם בעיה אישית מהעבר
אדם לא שפוי ייתכן שיאבד את הדעת, עם או בלי הדת
אם לשמור שבת מגביר אצלך את היצר הרע, פשוט תשמור מרחק
אבל כל הפאסיב אגרסיב הזה נגד היהדות או השורשים שלך, כאילו אתה איזשהו יצור נעלה, מעידה בדיוק ההפך לדעתי

נערך לאחרונה:
לא רק בארץ
בצפון אמריקה 'עדי יהווה' עומדים בפינות/צמתים/עוברים דלת דלת בשביל לספר לך על כמה הדת טובה

הם נמצאים בכל המדינות בעולם. אבל לדעתי זה יפה, אם יש לך משהו טוב - תחלוק את זה עם אחרים.
אולי אחרים יתעניינו, אולי לא.
זה כמו לספר לאחרים על התוכנית SS או על זה שרק גירעון קלורי מביא להרזיה.. אתה לא חופר על זה, אתה לא כופה את זה ואתה יודע מראש שלא יקשיבו לך.
אבל מה כבר יכול להיות? מספיק שמישהו אחד הבין אותך ואולי התחיל להסכים איתך, וכל השאר זה בונוס.

אבל בשביל זה אתה צריך ליפול על מישהו עם ראש פתוח, בלי דעות קדומות כלשהן.

אם אני (לא בטוח מי זה "אתם" אני מדבר בשם עצמי) לא מאמין במה שאתה מאמין זה לא אומר "לטמון את הראש בחול"
בוא נעשה סדר.
הצעתי לך להתעניין ולהתעמק בעצמך האם יש אלוקים, והאם הדת צודקת.
אתה כתבת שאתה מעדיף לזרום ולא לבדוק.
זה נקרא לטמון את הראש בחול.
למה אתה מתגונן? אתה בעצמך כתבת שזה מה שאתה מעדיף.

תצטט אותי ובלי נדר אראה את הנושא.
אני בטיול כרגע, אז אל תצפה שאבלה יותר מידי על הפורום.

האמת היא אחת, וזה לא משנה מה אני או אתה מרגישים או חושבים.
או שיש אלוקים, או שאין, האמת היא אחת.
או שהיהדות היא הדרך האמת, או שהיא לא.

לחשוב שאתה מכיר הדרך חיים האמיתית והנכונה והמאושרת, זה לא התנשאות.
אני מאוד פתוח לדיונים, ודיברתי לא מעט עם נוצרים על הדת. אם זה האמת, אני רוצה להיות הראשון לדעת ולעבור אליה.

? על כל מה שכתבת.
להיות אדם טוב, זה בכלל לא פשוט, כי קודם צריך לדעת מה זה טוב בכלל.
איך תהיה חכם בלי דעות?
אנחנו בעידן של לדעת ופחות להאמין, בכנות? אני לא סומך על זה שבמשך 5000 שנה אף אדם לא שינה את הגרסה מהמציאות בלשון המעטה אולי כי אני לא סומך על בני אדם מי יודע, לגבי אל אני אחד שדיי מאמין שקיים פחות מאמין בדרכים

אדם טוב בהגדרה שלך עצמך זה מספיק, אחרת מה טוב בזה?
ולגבי "איך תיהיה חכם בלי דעות" אני משער שמי שהבין הבין וזה נראה לי יותר חשוב

בוא נעשה סדר.
אתה כתבת שאתה מעדיף לזרום ולא לבדוק.
זה נקרא לטמון את הראש בחול.
למה אתה מתגונן? אתה בעצמך כתבת שזה מה שאתה מעדיף.
אוקיי בוא נעשה סדר. ראיתי שהתחלת עם עקיצות ורמיזות אז לגבי ה"מעדיף לזרום" זה עניתי לך די בציניות בשביל לסגור נושא כי וואלה אני לא מרגיש צורך להוכיח משהו לאנשים אקראיים באינטרנט.
מתגונן? זה לא התגוננות מה שאמרתי שם במה שציטטת.

אה זה לא בדיוק נכון אין לך שום הוכחה שיש אלוהים אתה בוחר להאמין בו מסיבות אישיות נטו

משמעות לחיים כלים לעבור משברים לא כי יש סיבות להאמין באלוהים כי יש הרבה יותר סיבות לא להאמין

אוקיי בוא נעשה סדר. ראיתי שהתחלת עם עקיצות ורמיזות אז לגבי ה"מעדיף לזרום" זה עניתי לך די בציניות בשביל לסגור נושא כי וואלה אני לא מרגיש צורך להוכיח משהו לאנשים אקראיים באינטרנט.
הוא אומר לך שהוא בודק האם יש אלוהים או לא ומה האמיתי והוא מציע לך אתה אומר לא אני לא צריך לבדוק אני מעדיף לחיות בלי לבדוק והוא צודק זה נקרא לטמון את הראש בכל
תגיב לו תשובה עניינית כמו בדקתי ואין אלוהים/אין סיבות לא משנה מה והוא לא יגיד לך שאתה טומן את הראש בחול
הם לא מבינים אותך אנשים פה צריכים לחזור לכיתה א פספסו יותר מידי שיעורים בהבנת הנקרא

מתגונן? זה לא התגוננות מה שאמרתי שם במה שציטטת.
אל תתווכח, תגיד "בדקתי, ואני חי לפי המסקנות שלי".
כשאתה אומר לא בדקתי, אני מגיב "חבל".
אם מפריע לך שעניתי "חבל" והגדרתי שלדעתי תגובתך מעידה על הטמנת ראש בחול.
תגיב אחרת.
אה זה לא בדיוק נכון אין לך שום הוכחה שיש אלוהים אתה בוחר להאמין בו מסיבות אישיות נטו

משמעות לחיים כלים לעבור משברים לא כי יש סיבות להאמין באלוהים כי יש הרבה יותר סיבות לא להאמין
כשאני אומר שיש מספיק כלים להאמין, אני לא מתכוון רק להוכחות, שהרי איתם אפשר להתווכח.
אני מתכוון סיבות אישיות שיכולים לכוון כל אדם לכיוון הזה לדעתי. אבל זה נושא ארוך מידי שאין לי חשק,להיכנס לזה עכשיו.
הוא אומר לך שהוא בודק האם יש אלוהים או לא ומה האמיתי והוא מציע לך אתה אומר לא אני לא צריך לבדוק אני מעדיף לחיות בלי לבדוק והוא צודק זה נקרא לטמון את הראש בכל
תגיב לו תשובה עניינית כמו בדקתי ואין אלוהים/אין סיבות לא משנה מה והוא לא יגיד לך שאתה טומן את הראש בחול
הם לא מבינים אותך אנשים פה צריכים לחזור לכיתה א פספסו יותר מידי שיעורים בהבנת הנקרא
לא יכולתי לומר את זה טוב יותר.

הדת היא מלכודת מנטלית ענקית ששרדה והתפתחה במשך הרבה מאוד זמן. רוב מוחלט של האנשים לא היו מאמינים בדת אם היא לא הייתה מקובלת והם היו נחשפים אליה בשלב בוגר של חייהם, כי הם לא באמת מאמינים בגלל התוכן עצמו.

אתה מוזמן לקרוא מהתחלה את כל התגובות שלי.
אל תתווכח, תגיד "בדקתי, ואני חי לפי המסקנות שלי".
כשאתה אומר לא בדקתי, אני מגיב "חבל".
אם מפריע לך שעניתי "חבל" והגדרתי שלדעתי תגובתך מעידה על הטמנת ראש בחול.
תגיב אחרת.
הגבתי לך מהתחלה
(לגבי ה"לא התעמקתי" שאתה טוען, לא יודע אם התעמקתי או התעמקו בבי"ס מספיק לטעמך אבל מושג כלשהו אני חושב שיש לי)
אני חושב שהמושג שיש לי מספיק לי להאמין במה שאני מאמין ולא להאמין במה שאני לא מאמין. לא חושב שאני צריך להיות בקיא בתורה ובגמרה ברמה של מומחה בשביל לגבש דעה על זה.
הוא בודק האם יש אלוהים
אני לא צריך לבדוק
וואלה אם הייתה בדיקה לאלוהים/נכונות היהדות, העולם כנראה היה שונה

הדת היא מלכודת מנטלית ענקית ששרדה והתפתחה במשך הרבה מאוד זמן.

הדת עצמה לא שרדה, היא פשוט שינתה צורה. דת שרדה כדת כי היא נעשתה מעורבת בפוליטיקה, בעיקר בימי הביניים אבל גם רואים את זה היום.
ואנשים בכל העולם האמינו (או הוכרחו להאמין) בדתות שלהם כי זאת הייתה האופציה היחידה, או בכלל האופציה היחידה להישאר בחיים.

מה שאותי מרשים יותר מהכול זה איך המקרא שרד עד היום. זה הספר הכי שנוא בהיסטוריה, שעבר הכי הרבה התעללויות וניסיונות להשמיד או לשנות אותו. אפילו הכנסייה הוציאה להורג אנשים שקראו בו או תרגמו אותו, כי הוא חשף את האמת על הדתות.

בשבילי העובדה שזה הספר הכי נפוץ והכי מתורגם בעולם ממש מדהימה אותי.

הדת עצמה לא שרדה, היא פשוט שינתה צורה. דת שרדה כדת כי היא נעשתה מעורבת בפוליטיקה, בעיקר בימי הביניים אבל גם רואים את זה היום.
ואנשים בכל העולם האמינו (או הוכרחו להאמין) בדתות שלהם כי זאת הייתה האופציה היחידה, או בכלל האופציה היחידה להישאר בחיים.

מה שאותי מרשים יותר מהכול זה איך המקרא שרד עד היום. זה הספר הכי שנוא בהיסטוריה, שעבר הכי הרבה התעללויות וניסיונות להשמיד או לשנות אותו. אפילו הכנסייה הוציאה להורג אנשים שקראו בו או תרגמו אותו, כי הוא חשף את האמת על הדתות.

בשבילי העובדה שזה הספר הכי נפוץ והכי מתורגם בעולם ממש מדהימה אותי.
הדת הייתה מעורבת בפוליטיקה גם לפניי ראה הגישה הבדלנית וכו'

ודרך אגב מישהו כתב פה משהו על ידי יהוה ואיך מקבלים אותם במדינות אחרות .
תגידו אתם רציניים הבדיחה הגורפת בארצות
הברית היא כמה עדי יהוה מציקים ולא מפסיקים לדפוק לאנשים בדלת

שלא להזכיר את העובדה שהם הדוגמה הרע ביותר לקבוצה דתית אי פעם הם מסוג שיש עדיין כמות של אנשים שמאמינים ''שרק אלוהים יכול לרפא אותי-''משמע אם הילד שלי חלה בסרטן אז אסור לתת לו לקבל טיפול אלא לחכות לאלוהים לרפא אותו''

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית