הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דעת VS דת

מאיפה לך מה אני יודע ומה לא? אל תקפוץ למסקנות, זה גם לא רלוונטי לנושא

מזה שכתבת את זה
הבת שלי למשל מחכה לשיר "שלום עליכם" ומאוד אוהבת את הקידוש ומצפה לו, ואני יודע שזה הרבה מהגן

ואז את זה
לא יודע עד כמה זו "טעימה" מה שהם מקבלים בגן

הסקתי את זה
אם היית יודע מה זאת באמת שבת וכמה נושאים היא כוללת.

לגבי זה?
בימי שישי בגן עושים לילדים מעין קבלת שבת, הילדים מגיעים עם חולצות לבנות ויש ממש טקס עם חלה, כוס קידוש עם יין, נרות, ושרים שירי לכבוד השבת.
כנ"ל בחגים, עיקרון דומה.

האם לדעתכם יש כאן כפייה של היהדות על ילדי הגן?
אני לא רואה בזה כפיה. בכללי אגב אני חוגג חגים והכל כי אני אוהב את המסורת, זה לא אומר שלמשל אני מאמין שבני ישראל היו 40 שנה במדבר ואכלו מצות וכו' וכו', אבל המסורת זה נחמד, אני כן רואה את עצמי כיהודי וכחלק מהלאום היהודי.
אני לא מנסה להיות חילוני בשביל להראות כמה אני חילוני ומתנגד לדת בשביל העיקרון של להתנגד לדת. ביום כיפור אני אוכל ורואה סרטים, אבל נגיד אוכל בתוך הבית סגור, רואה סרטים לא בווליום שעלול להפריע, לא מניע את האוטו ונוסע או משהו כזה, לא רואה בזה כפייה דתית אלא כבוד הדדי.

כמו שאמרתי נשמע טוב אבל לא באמת אומר כלום או מסביר כלום ממש עקוב אחרי לא משנה מה.
לא ניסיתי להסביר.
כיוונתי אותך למי שמסביר אם זה באמת מעניין אותך ואתה לא סתם מחרטט.
אני לא עומד להשקיע הודעה לאדם שלא מספיק מעניין אותו לפתוח ספר.
או חברה שמחנכת אותך לטוב כי מה שהיה חסר לילד הזה זה לא התנך אלא פשוט חברה שדרכה הוא לומד(דרך אגב הוא לומד כי אומרים לו כי הוא מתחיל להיות עד לנזק שיוצר לזולת)
מי מנתב את החברה?
אני חייב לרשום עוד משהו שיושב לי על ההלב , כול פעם שמישהו מעלה את הנושא הזה מישהו כותב משהו על זה שהוא לא צריך אלוהים כדיי לעשות טוב ואתם משום מה מחליטים להעלב ולהגיד לא זה הגיוני.
אולי זה מערער להם את השקפת עולם, אולי באמת קשה לכם להבין את זה אבל זה לא זכותכם להעיר לו או לפתוח על זה דיון שלם בנסיון לשכנע אותו אחרת .
הוא לא פוגע ההפך הוא עושה טוב אז מה זה באמת מעניין אותכם אם הוא מאמין אם יש אלוהים או לא?
אף אחד לא נעלב. כנראה ש"אדם מדבר מהרהורי ליבו".
לא מנסה לשכנע, מקיים דיון ומסביר את דעתי.
אם אתה לא יודע לשמוע דעה שונה משלך, תפרוש. אין לי עניין לשכנע או לשנות אף אחד, אני בסך הכל משתף את דעתי בדיון.
זה לא מסע החזרה בתשובה שלי, תאמין לי.
יכול להיות, יכול להיות גם שבגלל שזה מה שאתה מכיר מגיל 0 זה נשמע לך חד משמעי ש-אלוהים=יהדות.
זה מה שהחדירו לנו לראש ב 10 שנות לימודיי בבתי ספר דתיים (לגבי ה"לא התעמקתי" שאתה טוען, לא יודע אם התעמקתי או התעמקו בבי"ס מספיק לטעמך אבל מושג כלשהו אני חושב שיש לי), אבל הדגש היה על זה שיש אלוהים, יש בורא לעולם וכו', איך מזה קופצים לעניין שלאלוהים משנה אם אני אוכל חזיר, מניח תפילין וכו' זה כבר אפשר לקרוא ל @אלפא123 ולהפוך את זה לחפירה של 200 עמודים על כלום. ואם אכפת לו אז למה דווקא יהדות? למה לא אחת מהמון דתות אחרות...
לא גדלתי על זה מגיל 0. עשיתי מסע אישי שהייתי ממליץ גם לך לעשות.
אני בחרתי ללכת לישיבה, ובאותו הזמן הייתי הנכד היחיד של שני הסבים שלי שלמד בישיבה.
אל תסמוך על אף מוסד או חברה ללמד אותך שום דבר אובייקטיבי, לא חילוני או חרדי.
תעשה חיפוש אמיץ אם זה באמת משנה לך למה אתה הגעת לעולם. אחרת תמשיך לזרום עם כולם, חרדים וחילונים שלעולם לא מתעמקים.
לא, אני לא חושב שככה זה עובד.
עניין האמונה או עניין הדביליות.
אני לא טרול.
חח, איך אנשים נתפסים לעניין הטסט, זה לא יאמן.
שמה שאלתי את עצמי עוד שאלות(בנוסף לאלפים שבדרך).
יצא שלאחר מכן הפסקתי לחיות בדרך הנחמדה הזאת שנקראת דת.
האמונה כנראה לא הייתה חזקה דיו.
כנראה.

@elchonon שאלת מה לי ולדת.
אני גר בבית דתי שבמושב דתי וכל שנותיי כתלמיד העברתי במסגרות דתיות.
הרגשתי כפייה מסוימת שיצרה סלידה.
אני זוכר את הקפה הראשון שלי לאחר הבשר, זה היה לאחר שאבא שלי זרק הערה דתית לעברי.
חח, קפה מרגיע אותי, אני יודע.
דבר גרר דבר והשתמשתי בטלפון בשבת.
הרגיש לי מאוד טבעי.
16-17 שנים בדת ולראשונה שאני מחלל שבת במודע זה מרגיש לי מאוד טבעי- אף לא רגע של מצפון.
אחרי תקופה הלכתי לשיעורי תורה במושב.
הייתי תמיד האחד ששואל.
אולי בהתחלה ממקום של נגד, אבל ממש קצת לאחר מכן ממקום נכון יותר, של הרצון ללמוד.
הרגשתי חלק ממשהו.
הסליחות, התפילות, השיעורים, המצוות, האמונה, המשמעות.
זה מיוחד.
אני אפילו זוכר פעם אחת שאמרתי למישהו שלא ידאג, שה' איתנו וכדו'.
לא יודע האם הייתי אומר את זה במשהו גדול יותר מלתפוס טרמפ הביתה, חיחי.
עדיין, קשה היה לי להאמין ב100% ב100% מהזמן.
זה לפעמים נוח יותר, זה הכול.
כרגע סבבה לי ואני סבבה לאחרים בלי קשר.
לא מאמין כי לא מאמין בכלל.
אוהב לדעת, ואני לא יודע.
נראה שהאמונה לא הייתה הבסיס אלא הדת. האמונה לא השתנתה, אבל מהדת התרחקת.
כל אחד ומה שהוא עובר. רק שאומר שלי אישית האמונה לא קשורה לדת. גם כשאני מרגיש פושע דת, אני משתדל להישאר קרוב ומחובר לשורש נשמתי. אפשר לומר שהאמונה מחברת מחברת אותי לעצמי.
תתפלא לשמוע איזה תשובות קיבלתי על השאלה הזאת.
לא יודע עד כמה זו "טעימה" מה שהם מקבלים בגן,
הבת שלי למשל מחכה לשיר "שלום עליכם" ומאוד אוהבת את הקידוש ומצפה לו, ואני יודע שזה הרבה מהגן
אשריה, עוד תחזיר אתכם בתשובה:s85:
מהר תעביר אותה לגן חילוני ששרים "התקווה".
0.000001% יותר מדי (;
אנטי דת זה לא פחות מפגר מאנטי חילונים או אנטי מכל סוג.
זה קיבעון מחשבתי מסוכן.
פתיל קצר?
הכל טוב.
אם מפריע לך שירי שבת, כנראה שהיה נראה לך שבזה זה שבת מתאפיינת, וברגע ששרים שירי שבת, לדעתך שמרת שבת, ואתה דתי.
לכן ידידי תנוח דעתך, ששמירת שבת כוללת עוד הרבה פרטים, ואין שירי שבת כפיה דתית, בדיוק כמו ששירי חג המולד או שיר העצמות של כל מדינה הם לא כפיה.
אני מנסה לדמיין את הסטירה שהייתי חוטף אם בארה"ב הייתי מסרב לשיר את שיר העצמאות האמריקאית גם בבית ספר דתי.

פתיל קצר?
הכל טוב.
אם מפריע לך שירי שבת, כנראה שהיה נראה לך שבזה זה מתאפיין, וברגע ששרים שירי שבת, שמרת שבת ואתה דתי.
לכן ידידי תנוח דעתך ששמירת שבת כוללת עוד הרבה פרטים, ואין שירי שבת כפיה דתית כמו שירי חג המולד או שיר העצמות של כל מדינה.
אני מנסה לדמיין את הסטירה שהייתי חוטף אם בארה"ב הייתי מסרב לשיר את שיר העצמאות האמריקאית גם בבית ספר דתי.

מה?
פתיל קצר?
מפריע לי שירי שבת?
איך הגעת לזה, ולכל השאר...
לא ברור........
😕

לא ניסיתי להסביר.
כיוונתי אותך למי שמסביר אם זה באמת מעניין אותך ואתה לא סתם מחרטט.
אני לא עומד להשקיע הודעה לאדם שלא מספיק מעניין אותו לפתוח ספר.

מי מנתב את החברה?

אף אחד לא נעלב. כנראה ש"אדם מדבר מהרהורי ליבו".
לא מנסה לשכנע, מקיים דיון ומסביר את דעתי.
אם אתה לא יודע לשמוע דעה שונה משלך, תפרוש. אין לי עניין לשכנע או לשנות אף אחד, אני בסך הכל משתף את דעתי בדיון.
זה לא מסע החזרה בתשובה שלי, תאמין לי.

לא גדלתי על זה מגיל 0. עשיתי מסע אישי שהייתי ממליץ גם לך לעשות.
אני בחרתי ללכת לישיבה, ובאותו הזמן הייתי הנכד היחיד של שני הסבים שלי שלמד בישיבה.
אל תסמוך על אף מוסד או חברה ללמד אותך שום דבר אובייקטיבי, לא חילוני או חרדי.
תעשה חיפוש אמיץ אם זה באמת משנה לך למה אתה הגעת לעולם. אחרת תמשיך לזרום עם כולם, חרדים וחילונים שלעולם לא מתעמקים.

נראה שהאמונה לא הייתה הבסיס אלא הדת. האמונה לא השתנתה, אבל מהדת התרחקת.
כל אחד ומה שהוא עובר. רק שאומר שלי אישית האמונה לא קשורה לדת. גם כשאני מרגיש פושע דת, אני משתדל להישאר קרוב ומחובר לשורש נשמתי. אפשר לומר שהאמונה מחברת מחברת אותי לעצמי.

אשריה, עוד תחזיר אתכם בתשובה:s85:
מהר תעביר אותה לגן חילוני ששרים "התקווה".

אנטי דת זה לא פחות מפגר מאנטי חילונים או אנטי מכל סוג.
זה קיבעון מחשבתי מסוכן.

פתיל קצר?
הכל טוב.
אם מפריע לך שירי שבת, כנראה שהיה נראה לך שבזה זה שבת מתאפיינת, וברגע ששרים שירי שבת, לדעתך שמרת שבת, ואתה דתי.
לכן ידידי תנוח דעתך, ששמירת שבת כוללת עוד הרבה פרטים, ואין שירי שבת כפיה דתית, בדיוק כמו ששירי חג המולד או שיר העצמות של כל מדינה הם לא כפיה.
אם כול הכבוד אני גם לא הולך להשקיע הודעה בבן אדם שמתעקש ללכת סחור וסחור בדיון ולא נותן בשר לטענה שלו רוצה בבקשה תצטט מהספר מבטיח שאני יקרא את זה.

מי מכתיב לחברה? החברה .החברה פועלת מניעים טבעים למשל האיסור על אונס פועל לפי היגיון שיום אחד זה יכול לקרות לך לכן בכך שאתה אוסר על המעשה אתה מכתיב לעצמך עתיד יותר טוב יחד עם חברה.

עם כול הכבוד זה באמת לא נראה כדיון הרבה פעמים אנשים כותבים פשוט את המילים אני לא מאמין ואני לא צריך להאמין שאנשים באים לפה ביבוקרת לעניין ושאלות מגוחכות שאין להם תשובה ממשית או מועילה לשום דבר חוץ מלבקר סגנון חיים שלא מפריע לאף אחד.
ואז כמובן מתחבאים מאחורי זה רק דיון .
אני למשל עוצר את עצמי הרבה בדיונים מבחינת שאלות לא מכבדות כי אני יודע שהם סתם יפגעו בקהילה המאמינה פה וסתם היו שאלות קיבנבט .
ורק כדיי להבהיר לא נעלבתי כמו תמיד אני אוהב דיונים וכמה שיותר אבל באמת שמה שעומד פה זה לא באמת דיון ואם כן זה דיון סרק.

ודרך אגב רק למען הפרוטוקול אף אחד לא באמת מכריח ילדים לשיר שירי שבת זאת פשוט גישה חינוכית שילובה עם התרבות הישראלית (אפילו הגנים הדתיים לא באמת יכולים לקחת קרדיט על זה)

מה?
פתיל קצר?
מפריע לי שירי שבת?
איך הגעת לזה, ולכל השאר...
לא ברור........
😕
אמרת ששירי שבת זה כפיה דתית, וכעסת על שהעירו לך.
אם כול הכבוד אני גם לא הולך להשקיע הודעה בבן אדם שמתעקש ללכת סחור וסחור בדיון ולא נותן בשר לטענה שלו רוצה בבקשה תצטט מהספר מבטיח שאני יקרא את זה.

מי מכתיב לחברה? החברה .החברה פועלת מניעים טבעים למשל האיסור על אונס פועל לפי היגיון שיום אחד זה יכול לקרות לך לכן בכך שאתה אוסר על המעשה אתה מכתיב לעצמך עתיד יותר טוב יחד עם חברה.

עם כול הכבוד זה באמת לא נראה כדיון הרבה פעמים אנשים כותבים פשוט את המילים אני לא מאמין ואני לא צריך להאמין שאנשים באים לפה ביבוקרת לעניין ושאלות מגוחכות שאין להם תשובה ממשית או מועילה לשום דבר חוץ מלבקר סגנון חיים שלא מפריע לאף אחד.
ואז כמובן מתחבאים מאחורי זה רק דיון .
אני למשל עוצר את עצמי הרבה בדיונים מבחינת שאלות לא מכבדות כי אני יודע שהם סתם יפגעו בקהילה המאמינה פה וסתם היו שאלות קיבנבט .
ורק כדיי להבהיר לא נעלבתי כמו תמיד אני אוהב דיונים וכמה שיותר אבל באמת שמה שעומד פה זה לא באמת דיון ואם כן זה דיון סרק.

ודרך אגב רק למען הפרוטוקול אף אחד לא באמת מכריח ילדים לשיר שירי שבת זאת פשוט גישה חינוכית שילובה עם התרבות הישראלית (אפילו הגנים הדתיים לא באמת יכולים לקחת קרדיט על זה)
מת לכתוב לך הודעה מפורטת עם מקורות, אבל יש לי טיסה לתפוס עוד כמה שעות.
אם באמת חשוב לך ומעניין אותך, תשלח לי הודעה פרטית, ובלי נדר אערוך חיפוש מפורט כשיהיה לי זמן.

רק אציין שאני מאוד נהנה מהדיונים כאן, הם מאוד מחכימים לדעתי.
אני אמשיך, תודה על ההמלצה.
כמו שאומרים "דג חי שוחה נגד הזרם".

• פותח/ת השרשור
[/QUOTE]אנטי דת זה לא פחות מפגר מאנטי חילונים או אנטי מכל סוג.
זה קיבעון מחשבתי מסוכן.[/QUOTE]
@elchonon
אני צחקתי.
אני אהבתי את שבת כששמרתי.
לפחות לרוב.
עכשיו זה מרע לי יותר ממטיב.
היה פוסט יפה שנתקלתי בו שאמר "מה שיפה בנו הדתיים זה שאנחנו עדיין משחקים משחקי קופסה".
נכון, גם חילונים משחקים אבל בי אישית זה נגע כי כל השבוע הייתי בטלפון ואז היה לי את היום הזה בשבוע שבו יותר היה רצון למשחקים, משפחה, ספרים וכדו'.
כשעבדתי זו גם הייתה מנוחה יפה (;
@elchonon טיסה! תהנה! חתיך שלי.

בימי שישי בגן עושים לילדים מעין קבלת שבת, הילדים מגיעים עם חולצות לבנות ויש ממש טקס עם חלה, כוס קידוש עם יין, נרות, ושרים שירי לכבוד השבת.
כנ"ל בחגים, עיקרון דומה.

האם לדעתכם יש כאן כפייה של היהדות על ילדי הגן?
בכלל לא. אפילו לא מעט.
אם היית יודע מה זאת באמת שבת וכמה נושאים היא כוללת. מה שהבת שלך מקבלת בגן זה בערך 0.000001% משבת.
אולי פירשתי אותך לא כראוי.
היה נראה שהתרעמת על התגובה של @Yonatann שציין שזה לא כפיה דתית.

אמרת ששירי שבת זה כפיה דתית, וכעסת על שהעירו לך.

מת לכתוב לך הודעה מפורטת עם מקורות, אבל יש לי טיסה לתפוס עוד כמה שעות.
אם באמת חשוב לך ומעניין אותך, תשלח לי הודעה פרטית, ובלי נדר אערוך חיפוש מפורט כשיהיה לי זמן.

רק אציין שאני מאוד נהנה מהדיונים כאן, הם מאוד מחכימים לדעתי.

כמו שאומרים "דג חי שוחה נגד הזרם".
אשלח וכמובן שגם אני נהנה מהדיונים שלך פה
אני פשוט מנסה להבין מה בדיוק הבעיה עם בן אדם שבמוסריות ללא הרעיון של אלוהים,ולמה זה נראה שזה ממש מציק לכם

אשלח וכמובן שגם אני נהנה מהדיונים שלך פה
אני פשוט מנסה להבין מה בדיוק הבעיה עם בן אדם שבמוסריות ללא הרעיון של אלוהים,ולמה זה נראה שזה ממש מציק לכם
איציק שירי שבת זה לא כפיה דתית לא מכריחים אף אחד לשיר עושים את זה נטו כי זה מסורת וזה גן ואין מה לעשות אז חושבים שזה יהיה נחמד לילדים

upload_2020-9-15_0-33-47.png

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית