מהו טווח החזרות האידיאלי לצורך בניית מסת שריר?

Soviet Onion

משתמש מתחיל
76
1
נק' מוניטין:
-6
76
1
הדעות מאוד חלוקות בנושא ומשתנות מתרגיל לתרגיל. אשמח שמישהו יעשה לי סדר בעניין.

אם היה קיים הטווח האידאלי אז כולם היו עובדים איתו לא היו חילוקי דעות.
כל טווחי החזרות הם חשובים, וכדאי לשלב אותם בצורה כזאת או אחרת, הייתי אולי נמנע מטווחי קיצון, אבל יש תועלת בעבודה עם 4-15 חזרות. כמובן שזה לא סתם לזרוק מספר לתרגיל, זה דורש תכנון יותר רציני, אבל בגדול כל הטווחים חשובים כדי לעבוד על סיבי השריר השונים

זה כמו לשאול איזה תרגיל הכי טוב לבניית שריר
כמו שאמר מעליי- לגוון בתרגילים, בטווחי תנועה, טווחי חזרות

• פותח/ת השרשור
אם היה קיים הטווח האידאלי אז כולם היו עובדים איתו לא היו חילוקי דעות.
כל טווחי החזרות הם חשובים, וכדאי לשלב אותם בצורה כזאת או אחרת, הייתי אולי נמנע מטווחי קיצון, אבל יש תועלת בעבודה עם 4-15 חזרות. כמובן שזה לא סתם לזרוק מספר לתרגיל, זה דורש תכנון יותר רציני, אבל בגדול כל הטווחים חשובים כדי לעבוד על סיבי השריר השונים

זה כמו לשאול איזה תרגיל הכי טוב לבניית שריר
כמו שאמר מעליי- לגוון בתרגילים, בטווחי תנועה, טווחי חזרות
אני שומע הרבה שאומרים שטווח חזרות של 6-8 או של 8-12 הוא אידיאלי. זה לא נכון?

זה ההסבר שאותי אישית הכי שכנע, בהסתייגות שזו תאוריה עם עדויות תומכות וסותרות, כמו כל נושא בערך בתזונה ואימונים. (לצערנו זה לא תחום מאוד מבוסס).

בגדול שריר יגדל כאשר כל הסיבים מגויסים במהלך אימון, וכל הסיבים מגויסים רק כשאתה מביא השריר לכשל או קרוב לכשל. תיאורטית, אפשר להשיג את זה במספר חזרות גבוה, אבל כדי להגיע ל 5-3 חזרות אפקטיביות בהן כל סיבי השריר מגויסים (השריר כואב והתנועה איטית) תצטרך לעבור כל פעם 20-30 חזרות. לא רק שזה לא יעיל מבחינת זמן, במחקרים מצאו שזה עומס הרבה יותר גדול למפרקים ולמערכת העצבים המרכזית.(נסה לעשות 3X30 דדליפט וספר לנו איך היה).

5-12 חזרות זה טווח שמאפשר להגיע ל 3-5 חזרות הקשות האיטיות האלה("חזרות אפקטיביות") בסוף הסט בזמן סביר ובעומס שמאפשר לבצע 3-4 סטים.

נניח שאתה רוצה לאמן רגליים עם סקוואט ללא משקל, בהנחה שאתה אתלטי ברמה סבירה תצטרך בסביבות ה 60 חזרות כדי להגיע ל-3-5 חזרות אפקטיביות. אם אתה רוצה לבצע בסופו של דבר 20 חזרות אפקטיביות, תצטרך לעשות בערך 4 סטים, כלומר 240 חזרות. הבעיה- עומס גדול על המפרקים ומערכת העצבים המרכזית, ודורש סבילות לכאב מאוד גבוהה. וזה רק סקוואט, תאר לך אימון לכל הגוף באופן הזה?

לעומת זאת, אם תשים מספיק משקל על המוט, תוכל לבצע רק 32 חזרות ב 4 סטים ועדיין להגיע ל 20 חזרות אפקטיביות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית