הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מולטי ויטמין כל יום - הרעלת ויטמינים?

• פותח/ת השרשור Bolt
  • פורסם בתאריך

Bolt

משתמש פעיל
667
106
נק' מוניטין:
146
667
106
היי, הזמנתי את המולטי ויטמין הזה A-Z Multivitamin Tablets

ורציתי לדעת, האם יש איזשהם ויטמינים שנאגרים בגוך ויכולים להוות סיכון כשלוקחים אותם בצורה גבוהה? אם כן, מהם?, לקחת כל יום כדור + אכילה רגילה(בריאה) לא אמור לגרום לעודף ויטמינים/מינרלים הרי, נכון?

הויטמינים שמסיסים בשומן יכולים להיאגר, שאלו A D E ו K, לא סביר שתגיע אליהם מעודף אם אתה לוקח רק כדור אחד כל יום
אבל זה די טיפשי לקחת מולטיויטמין סתם ככה, תעשה בדיקות דם ואם יש לך חוסר מסוים אז תשלים אותו אבל למה לקחת סתם את כל הויטמינים והמינרלים בעולם?

• פותח/ת השרשור
הויטמינים שמסיסים בשומן יכולים להיאגר, שאלו A D E ו K, לא סביר שתגיע אליהם מעודף אם אתה לוקח רק כדור אחד כל יום
אבל זה די טיפשי לקחת מולטיויטמין סתם ככה, תעשה בדיקות דם ואם יש לך חוסר מסוים אז תשלים אותו אבל למה לקחת סתם את כל הויטמינים והמינרלים בעולם?
קבעתי לי לבקרוב כבר 😃
בדיקה קודמת לא בדקו לי את הכל ובויטמין d היה לי חוסר.
בכל מקרה כשאני בחיטוב(עכשיו) אז לפעמים אני יודע שאני לא מצליח להגיע לרף של הויטמינים אז נחמד שיהיה:)

עריכה: גם בכל מקרה תמיד טוב שיהיה כי אני לא יודע כמה אני צורך בדיוק, ואם זה לא מזיק אז זה יכול רק להועיל הרי, את המולטיויטמין הזה אני לא לוקח רק בשביל הויטמין D חחח. גם לרוב אני אוכל ביומיום אותו הדבר אז מי יודע אולי יש חסרים פה ושם.. כמו שאמרתי הבדיקה האחרונה שלי הייתה ממזמן ובקרוב יש עוד אחת

• פותח/ת השרשור
@Forest
ראיתי פה באחד האשכולות שאמרת שברזל אף פעם לא לוקחים סתם ככה. איך זה יפגע בגוף?
לצערי אף אחד לא ענה לי פה והזמנתי את המולטיויטמין הזה, ואני מתחיל לקחת כדור ביום. הבדיקות דם האחרונות שלי היו לפני 8 חודשים בערך ובהם לא היה לי חוסר ברזל (הוא היה בערך באמצע המדדים) למרות שעכשיו אני בחיטוב כבר תקופה אז אולי כן יהיה חוסרים..
אשמח מאוד אם אתה מבין גם בויטמינים אחרים שתציץ פה!

@Forest
לצערי אף אחד לא ענה לי פה והזמנתי את המולטיויטמין הזה, ואני מתחיל לקחת כדור ביום. הבדיקות דם האחרונות שלי היו לפני 8 חודשים בערך ובהם לא היה לי חוסר ברזל (הוא היה בערך באמצע המדדים) למרות שעכשיו אני בחיטוב כבר תקופה אז אולי כן יהיה חוסרים..

אם לא חסר לך ברזל אין שום סיבה לתסף בברזל, ו"חיטוב" רחוק מלהיות סיבה מספקת.

• פותח/ת השרשור
אם לא חסר לך ברזל אין שום סיבה לתסף בברזל, ו"חיטוב" רחוק מלהיות סיבה מספקת.
עכשיו אני מבין את זה, אבל קניתי כבר את המולטי אז אני כנראה אשתמש בו. עד כמה זה ריאלי באמת להגיע לעודף ברזל? או בכל אחד מהויטמינים/מינרלים האחרים שם?
פשוט זה המולטי היחיד עם כל הויטמינים בכמויות נורמליות של 100% ולא 12000% שהצלחתי למצוא

עכשיו אני מבין את זה, אבל קניתי כבר את המולטי אז אני כנראה אשתמש בו. עד כמה זה ריאלי באמת להגיע לעודף ברזל? או בכל אחד מהויטמינים/מינרלים האחרים שם?
פשוט זה המולטי היחיד עם כל הויטמינים בכמויות נורמליות של 100% ולא 12000% שהצלחתי למצוא

לא תגיע לעודף כזה מהר מהמולטי הזה, אם בכלל.
תעשה בדיקות דם עוד 3 חודשים ותראה.

@Forest

הספיגה של ברזל ממערכת העיכול היא מורכבת, מהסיבה שהוא לא יצא בהפרשות כמו מינרלים אחרים.
ז״א שאם יש לך עודף, הברזל ממשיך להסתובב בגוף ועם הזמן הוא שוקע בתאים ובכבד, במח ואיברים אחרים ושם הוא גורם לנזקים. זאת תופעה שקוראים לה Iron overload - Wikipedia
זה גם יכול לקרות אם אתה צורך יותר מידי בשר, רק כשהגוף סופג ברזל יותר ממה שצריך בגלל מחלות כרוניות/דלקתיות.
מדובר על הטווח הארוך וזה משהו שאפשר לשלול בבדיקת דף תקופתית, לרוב אין מה לדאוג. במקרה שגילו עודף רציני בברזל, יקחו ממך דם בשביל להוציא.

זאת הסיבה שקיימים גם מולטי ויטמינים ללא ברזל, כי זה פשוט לא בטוח לתסף אם אין מחסור/יש אנשים שסופגים יותר ברזל.ֿ

לגבי תוספים אחרים, כמו שאמרו לך הבעיה העיקרית היא בעודף של ויטמינים מסיסי שומן (A, D, E, K) ואין לך מה לדאוג אלא אם אתה אוכל מזון עתיר כמו כבד עגל באופן קבוע, או לקחת בעבר/לוקח עכשיו ויטמין מבודד שהוא לא חלק ממולטי (במולטי ויטמין שקנית יש 800iu ויטמין A, כשבתוסף שהוא רק ויטמין A המינון יכול להגיע ל 10,000iu לקפסולה אחת)

ובהקשר הזה, אני לא מאמין ביעילות של מולטי ויטמינים. לרוב זה לא מצדיק את המחיר.
במיוחד למי שיש את היכולת פשוט לאכול ולפרק את המזון (ולא עבר ניתוח בקיבה או סובל ממחלה)
אם אתה בריא ומסוגל ללעוס ולאכול, מנה מאוזנת תתן לך כל מה שנמצא שם ואפילו יותר.
מעבר לזה שמינרלים וויטמינים מסוימים מתחרים על ספיגה (במולטי ויטמינים מסוימים אתה תראה שמפציצים במינונים)
גם נהוג במולטי ויטמינים להשתמש בנגזרות סינתטיות/נחותות. במוצר ששלחת, הכניסו חומצה פולית במקום פולאט (folate)
יש אחוז גבוה מהאוכלוסיה שהגוף שלהם לא מצליח להמיר בכלל חומצה פולית לצורה הפעילה (פולאט) וזה גורם להם לנזק. שאר הויטמיני B, כולם שם לא בנגזרת הפעילה שלהם ובמינון מזערי ביותר. עוד אנרגיה או חיוניות אתה לא תראה מזה, זה כמו ויטמינצ׳יק...
אם כבר הזמנת - אל תזרוק לפח, תקח, ותעשה בדיקות דם תקופתיות לראות שהכל בטווח הנורמלי

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הספיגה של ברזל ממערכת העיכול היא מורכבת, מהסיבה שהוא לא יצא בהפרשות כמו מינרלים אחרים.
ז״א שאם יש לך עודף, הברזל ממשיך להסתובב בגוף ועם הזמן הוא שוקע בתאים ובכבד, במח ואיברים אחרים ושם הוא גורם לנזקים. זאת תופעה שקוראים לה Iron overload - Wikipedia
זה גם יכול לקרות אם אתה צורך יותר מידי בשר, רק כשהגוף סופג ברזל יותר ממה שצריך בגלל מחלות כרוניות/דלקתיות.
מדובר על הטווח הארוך וזה משהו שאפשר לשלול בבדיקת דף תקופתית, לרוב אין מה לדאוג. במקרה שגילו עודף רציני בברזל, יקחו ממך דם בשביל להוציא.

זאת הסיבה שקיימים גם מולטי ויטמינים ללא ברזל, כי זה פשוט לא בטוח לתסף אם אין מחסור/יש אנשים שסופגים יותר ברזל.ֿ

לגבי תוספים אחרים, כמו שאמרו לך הבעיה העיקרית היא בעודף של ויטמינים מסיסי שומן (A, D, E, K) ואין לך מה לדאוג אלא אם אתה אוכל מזון עתיר כמו כבד עגל באופן קבוע, או לקחת בעבר/לוקח עכשיו ויטמין מבודד שהוא לא חלק ממולטי (במולטי ויטמין שקנית יש 800iu ויטמין A, כשבתוסף שהוא רק ויטמין A המינון יכול להגיע ל 10,000iu לקפסולה אחת)

ובהקשר הזה, אני לא מאמין ביעילות של מולטי ויטמינים. לרוב זה לא מצדיק את המחיר.
במיוחד למי שיש את היכולת פשוט לאכול ולפרק את המזון (ולא עבר ניתוח בקיבה או סובל ממחלה)
אם אתה בריא ומסוגל ללעוס ולאכול, מנה מאוזנת תתן לך כל מה שנמצא שם ואפילו יותר.
מעבר לזה שמינרלים וויטמינים מסוימים מתחרים על ספיגה (במולטי ויטמינים מסוימים אתה תראה שמפציצים במינונים)
גם נהוג במולטי ויטמינים להשתמש בנגזרות סינתטיות/נחותות. במוצר ששלחת, הכניסו חומצה פולית במקום פולאט (folate)
יש אחוז גבוה מהאוכלוסיה שהגוף שלהם לא מצליח להמיר בכלל חומצה פולית לצורה הפעילה (פולאט) וזה גורם להם לנזק. שאר הויטמיני B, כולם שם לא בנגזרת הפעילה שלהם ובמינון מזערי ביותר. עוד אנרגיה או חיוניות אתה לא תראה מזה, זה כמו ויטמינצ׳יק...
אם כבר הזמנת - אל תזרוק לפח, תקח, ותעשה בדיקות דם תקופתיות לראות שהכל בטווח הנורמלי

סבבה תודה רבה!
הזמנתי את זה במיוחד בשביל הויטמינים A,E,K,D, כי לא נראה לי שאני מקבל כמות מספקת של ויטמין E/K (ברור לי שאני לא יכול לאבחן את עצמי ויש סיכוי גדול שאני לא בחוסר), אני מודע שאנשים אומרים שחוסר בהם נדיר, אבל אני בדרכ כל יום אוכל אותו דבר והאפליקציה שאני מודד בה מראה גם את הכנסת כל הויטמינים והמינרלים.
(הזמנתי את זה גם בשביל המינרלים אבץ וקצת מגנזיום וסידן להשלמה שיהיה), וזה בא עם כל השאר חחח. הלוואי הייתי יכול לעצב לעצמי מולטי..

אגב אני לוקח גם ויטמין d בנפרד (1000יחבלביום) כי היה לי חוסר מהבדיקות האחרונות(לפני איזה 8 חודשים)
בקרוב אעשה בדיקה חדשה.
לא תגיע לעודף כזה מהר מהמולטי הזה, אם בכלל.
תעשה בדיקות דם עוד 3 חודשים ותראה.
סבבה תודה!

בהנחה שאתה אוכל הכל, הייתי מחפש מולטי ויטמין ללא ברזל.
לפעמים אני יודע שאני לא מצליח להגיע לרף של הויטמינים
כנראה משהו בתכנון של התפריט לא מספיק טוב, אל תטאטא את זה מתחת לשטיח עם מולטי ויטמין. תשנה את התפריט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית