הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוכמתכם בכל הנוגע לבילדינג? וגם - ערוצי ידע מומלצים

שיר1

משתמש קבוע
1,286
1,413
נק' מוניטין:
1,912
1,286
1,413
זה לא שאי פעם התאמנתי למטרות ברורות או עם תכנית נורמלית, אבל כן האוריינטציה שלי הייתה קצת יותר לכיוון כוח, והתרגילים המועדפים - ה-big five.
על רקע צורך דחוף בשיקום הגוף, חשבתי לשנות קצת פאזה לפחות בתקופה הקרובה לטובת בילדינג. לא הארדקור, כן? רק יותר עבודה מכוונת היפרטרופיה. אני כרגע ממש מוגבלת בבחירת התרגילים, אז זקוקה להרבה רעיונות לתחליפים אפשריים לבעלי גב רגיש/ברכיים רגישות/הכל רגיש.
יודעת שבכל הנוגע להיפרטרופיה יש בלי סוף דרכים לעשות את זה, אבל עיזרו למתאמנת מתחילה שרגילה לחפש אחרי שלמות טכניקה והתקדמות במשקלים לשנות ראש:

1. כחלק מהעסק רוצה להפסיק לקבל השראה מליפטרים ובעיקר ליפטריות. המלצות לעמודים מומלצים (אינסטגרם וכיו"ב), עם ידע ותוכן והשראה שיעזרו לי להתחיל לחשוב בראש של בילדר, מה גם שמכילים הרבה רעיונות לווריאציות וכו, שגם אדם פצוע כמוני יוכל למצוא תחליפים לכל דבר?

2. טיפים? עצות? עקרונות? מיינדסט? שוטו.
הטיפו עליי מחוכמתכם 😁🤩

איך נפלו גיבורות.
הנה 283 סרטונים של תרגילים ע"י הסנדק של פיתוח הגוף: GOB
נהוג לעבוד עם טמפו כדי לתת יותר TUT (time under tension) לשריר לגוון בטווחי החזרות (type1, type 2 muscle fibers) ובתרגילים כדי לבלבל את השריר עחי ולתק!ף אותו מכל הכיוונים.
בנוסף יש להם את עיקרון mind muscle connection להרגיש את הכיווץ בשריר המטרה ועיקרון הפרוגרסיב אוברלוד(העמסה הדרגתית).

את דעתי לגבי המעבר הזה כתבתי בלוג שלך, אבל אחרי הכל הבחירה היא בידייך.
בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
איך נפלו גיבורות.
הנה 283 סרטונים של תרגילים ע"י הסנדק של פיתוח הגוף: GOB
נהוג לעבוד עם טמפו כדי לתת יותר TUT (time under tension) לשריר לגוון בטווחי החזרות (type1, type 2 muscle fibers) ובתרגילים כדי לבלבל את השריר עחי ולתק!ף אותו מכל הכיוונים.
בנוסף יש להם את עיקרון mind muscle connection להרגיש את הכיווץ בשריר המטרה ועיקרון הפרוגרסיב אוברלוד(העמסה הדרגתית).

את דעתי לגבי המעבר הזה כתבתי בלוג שלך, אבל אחרי הכל הבחירה היא בידייך.
בהצלחה!
האמת שצחקתי בקול.
ואני כן מאמינה שאלו עקרונות *שעובדים* בעולם הבילדינג. בעיקר המיינד-מאסל קונקשן והלהתיש/להרוג את השריר הספציפי שלזה יש מגוון טכניקות (טמפו, פאוז, התשה מוקדמת, ואפילו פוזינג). והמרדף אחרי הפאמפ חח

אל דאגה אבל!! זה רק זמני בעז"ה. גם אם לא ארדוף במובהק אחרי כוח אני חושבת שכדאי להתחזק לטובת הבריאות ואיכות החיים, ובהחלט שמגמת פניי לחזור גם לסקוואט וגם לדדליפט (אני חושבת שהם דווקא עוזרים לי. רק צריכה ללמוד סוף סוף לווסת נכון עומסים) ואולי אפילו לבנץ'. אבל
א. גם ככה סגר עכשיו עד אני לא יודעת מתי, ובמקום להתסכל (לשון תסכול) עדיף נראה לי לשנות כיוון. כמו שעשיתי בכל עיתות הסגר הקודמות. ב. מרגישה איך המנוחה היחסית דווקא נכונה לי כרגע. הגב משתפר וזה. דווקא באופן טבעי הייתי חוזרת עכשיו בהדרגה לתכנית שלי, אבל סגר, ואולי שווה גם בלי קשר לקחת עוד זמן. ג. השאיפה שלי לחזור לפיזיו, למצוא תקציב למאמן ואז לתת צ'אנס אמיתי נוסף (ואולי אחרון? קשה לי להאמין, אבל נניח)
אפשר לשאול איזה פציעות יש?
אני לא יודעת 😁
אבל משהו כמו ברכיים כואבות, גב תחתון רגיש, כתף שאני לא יודעת מה יש לה, ספק קרע בהמס שלדעתי סיים מזמן מזמן להחלים אבל עדיין מכאיב. ויש עוד זוטות, אבל זה בגדול.

למטרות בילדינג את יכולה לצורך העניין גם להפסיק עם התרגילים האלו ולעבוד רק במכונות,
לא הייתי ממליץ ללכת לקיצון אבל שילוב של שניהם יתן לך את מה שאת מחפשת.

את יכולה לזנוח את הדדליפט הקלאסי, שאר התרגילים משולבים גם בבילדינג. (אם כי לא חובה)

תשתדלי לעבוד בכל קשת החזרות (5-15 חזרות), 5-8 למורכבים, 8-15 למבודדים.

תכנון התקדמות מאוד חשוב, בהנחה והתאמנת כוח עד היום את בטח מבינה את העיקרון.
העלאת נפח = העלאת מסת שריר.

חוץ מזה- תזונה נכונה, כמובן שפה זה לא שונה מאימוני כוח.

וכמובן לא להגיע לנפח אימון שלא נותן לך אופציה להתאושש.

תמיד מצחיק אותי שאנשים עושים את ההפרדה הזאת בין היפרטורפיה/בילדינג לכוח כאילו מפתחי גוף הם לא אנשים חזקים והשרירים שלהם עשויים מקלקר. כמובן, אני לא מדבר על מי שמבין ש"כוח" בהקשר הזה הוא היכולת להרים משקל מקסימלי במספר חזרות נמוך. אבל יש מתאמנים כמו אולי פותחת האשכול (שיר, תקני אותי אם אני טועה. אני מסיק את זה על סמך התגובות שלך כאן) שחושבים שתכניות כוח כמו SS יהפכו אותם לחזקים יותר (במובן "הכוללני" של המילה) ותכניות היפרטורופיה רק "ינפחו" את השריר.

תראו לי פאוורליפטר שיצליח לעמוד שבוע בעומס אימונים של בודיבילדר.(ולחילופין).

גם בודיבילדרים וגם פאוורליפטרים הם אנשים "חזקים", פשוט מדובר בענפי ספורט שונים שדורשים יכולות שונות.

(יש עוד הבדל. רוב מי שמסיים תכנית פאוורליפטינג נראה כאילו הוא לא דרך לעולם במכון, בעוד שהג'ים ברו שתפס את הכלוב ל 10 סטים ליד קידמית קיבל מבנה יפה.😉)

תמיד מצחיק אותי שאנשים עושים את ההפרדה הזאת בין היפרטורפיה/בילדינג לכוח כאילו מפתחי גוף הם לא אנשים חזקים והשרירים שלהם עשויים מקלקר. כמובן, אני לא מדבר על מי שמבין ש"כוח" בהקשר הזה הוא היכולת להרים משקל מקסימלי במספר חזרות נמוך. אבל יש מתאמנים כמו אולי פותחת האשכול (שיר, תקני אותי אם אני טועה. אני מסיק את זה על סמך התגובות שלך כאן) שחושבים שתכניות כוח כמו SS יהפכו אותם לחזקים יותר (במובן "הכוללני" של המילה) ותכניות היפרטורופיה רק "ינפחו" את השריר.

גם בודיבילדרים וגם פאוורליפטרים הם אנשים "חזקים", פשוט מדובר בענפי ספורט שונים שדורשים יכולות שונות.

(יש עוד הבדל. רוב מי שמסיים תכנית פאוורליפטינג נראה כאילו הוא לא דרך לעולם במכון, בעוד שהג'ים ברו שתפס את הכלוב ל 10 סטים ליד קידמית קיבל מבנה יפה.😉)

הפוטנציאל גדילה של מי שיבצע רק תוכניות כוח טהור הוא אפילו לא 50%.
הפוטנציאל כוח של מי שיעסוק רק בהיפרטרופיה גם כן לא יגיע ל50%.

מדובר פה על אנשים שנחשבים למתאמנים מתחילים כמובן.
כמובן שיש יוצא מן הכלל ומתאמנים שמתמקצעים בהיפרטרופיה / ליפטינג כנראה גם יהיו חזקים / גדולים ויותר וקרובים למימוש פוטנציאל של יותר מ50%.
.

וזה למה האתגר הכי מעניין זה לשחק בשני העולמות

• פותח/ת השרשור
@יושב_על_הכס יש לך פה נקודה, אבל נראה לי שפספסת אותי כאן קצת.
בינינו, כרגע המטרה שלי היא לא כוח ולא היפרטרופיה ולא שום דבר חוץ מלהיות מסוגלת להתאמן בלי להזיק לגוף שלי, ומה טוב גם להועיל, ומה טוב שאראה גם קצת גדילה או משהו אבל זה כבר איפשהו ב-ק'-ר' כזה בסדר העדיפויות.
ההנחה שעומדת מאחורי הפוסט היא שקל ואפשרי יותר להתקדם בתכנית/מטרות בילדינג כאשר אתה פצוע, לעומת אם אתה ממשיך להחזיק בקו החשיבה של תכניות/מטרות כוח. והנחה נוספת - שזה קו חשיבה שונה, "ראש" שונה, התכווננות שונה, וגם עקרונות שונים לפחות בחלקם. וזה מה שאני מנסה ללמוד ואולי לאמץ, לכל הפחות עד שאתחיל להעסיק מאמן נורמלי (שזה יקרה כנראה די עם סיום הסגר, בעז"ה)

אגב, עוד לא קיבלתי המלצות לדפי אינסטגרם מומלצים של בילדריות, עדיף לא מוזרקות ועדיף לא כאלו שטוחנות אוכל עתיר קלוריות וגם מציפות את הדף שלהן בזה, ומומלץ מאוד שיהיה שם תוכן איכותי, אבל הכי חשוב זה ההשראה למטרות שונות מאשר להסקוויט 140 קילו לחזרות, ורעיונות לווריאציות מגוונות (אני די מוגבלת כרגע אז זה נדרש חח)

*הבהרה: אם משתמע שמתישהו התאמנתי ברצינות, או עקבתי אחרי תוכנית כוח, או כל דבר שהוא אחרת מליצנות לשמה או קרוב לזה, אז זאת לא אמרתי. אבל כן ההתמקדות שלי לרוב הייתה במורכבים, עם התכווננות עיקרית להעלאת משקל על המוט, ועם העדפה של מספר חזרות די נמוך, מנוחות ארוכות יותר, דגש על טכניקה וכו
תקני אותי אם אני טועה
אתה טועה

@יושב_על_הכס יש לך פה נקודה, אבל נראה לי שפספסת אותי כאן קצת.
בינינו, כרגע המטרה שלי היא לא כוח ולא היפרטרופיה ולא שום דבר חוץ מלהיות מסוגלת להתאמן בלי להזיק לגוף שלי, ומה טוב גם להועיל, ומה טוב שאראה גם קצת גדילה או משהו אבל זה כבר איפשהו ב-ק'-ר' כזה בסדר העדיפויות.
ההנחה שעומדת מאחורי הפוסט היא שקל ואפשרי יותר להתקדם בתכנית/מטרות בילדינג כאשר אתה פצוע, לעומת אם אתה ממשיך להחזיק בקו החשיבה של תכניות/מטרות כוח. והנחה נוספת - שזה קו חשיבה שונה, "ראש" שונה, התכווננות שונה, וגם עקרונות שונים לפחות בחלקם. וזה מה שאני מנסה ללמוד ואולי לאמץ, לכל הפחות עד שאתחיל להעסיק מאמן נורמלי (שזה יקרה כנראה די עם סיום הסגר, בעז"ה)

אגב, עוד לא קיבלתי המלצות לדפי אינסטגרם מומלצים של בילדריות, עדיף לא מוזרקות ועדיף לא כאלו שטוחנות אוכל עתיר קלוריות וגם מציפות את הדף שלהן בזה, ומומלץ מאוד שיהיה שם תוכן איכותי, אבל הכי חשוב זה ההשראה למטרות שונות מאשר להסקוויט 140 קילו לחזרות, ורעיונות לווריאציות מגוונות (אני די מוגבלת כרגע אז זה נדרש חח)

*הבהרה: אם משתמע שמתישהו התאמנתי ברצינות, או עקבתי אחרי תוכנית כוח, או כל דבר שהוא אחרת מליצנות לשמה או קרוב לזה, אז זאת לא אמרתי. אבל כן ההתמקדות שלי לרוב הייתה במורכבים, עם התכווננות עיקרית להעלאת משקל על המוט, ועם העדפה של מספר חזרות די נמוך, מנוחות ארוכות יותר, דגש על טכניקה וכו

אתה טועה

יש עקרונות שונים אבל זה לא צריך להנחות אותך, אפשר לשלב בין השניים במיוחד אם את לא מחפשת להתמקצע באחד התחומים.

אני חושב שבקשר למישהי שכן לקחה את עצמה רחוק ומעלה תוכן די ענייני (גם לתקופה הנוכחית) לרוב היא YAEL GOSIN, לא צריך ללכת כמו עיוור אחרי תוכן אינסטגרם כי המטרה הראשונית שלו הוא להעלות עוקבים ועבודה ולא לעזור לאנשים שאף אחד לא מכיר.

העלאת משקל על המוט זו מטרה משותפת לתוכניות בילדינג וכוח אגב.

תרומתי הצנועה מסתכמת בלמצוא את מה שאפשר לעשות בלי כאב או עם הכי פחות כאב. רוב החיים "עשיתי ספורט" באופן סיבולתי מאוד ולא הרגשתי שחסר לי שום דבר. בקושי היו לי פציעות, ומה שהיה, היה קל ביותר. "עשיתי ספורט" כל יום, פעמיים ביום והיה לי המון אנרגיה. נכון שלא פיתחתי מסת שריר גדולה וזה גם לא עניין אותי, היה לי כיף. עשיתי קילומטרז' בבריכה, אופניים, ריצה והליכה. מבחינת תרגילים עשיתי את הכי ספרטני ופשוט שיש: המון המון תרגילי בטן פשוטים, וריאיציות בסיסיות של שכיבות שמיכה, מתח, מקבילים, סקווט משקל גוף, ישיבה כנגד הקיר, לאנג'ים- קדימה-אחורה-הצידה, תאומים, כל מיני דברים להמסטרינג וגלוטס, כתפיים וידיים עם משקולות של עד 25 קילו בטוטל. הרבה סטים(6), הרבה חזרות(20+), בלי מנוחה, ג'יאנט סטים בלופ וסיימתי אימון ב45-60 דקות. פשוט קראתי ספרים, חרשתי את יוטיוב ואת האתר exrx.net. האם זה הכי יעיל מבחינת מסת שריר, כנראה שלא. אבל זה כן כיף ומשמר רמת כושר סבבה ונותן הרגשה טובה והרבה אנדורפינים על בסיס יומי. וואלה, אהבתי לעשות 200 לאנג'ים שלוש פעמים בשבוע ולהיות מסוגל גם לרוץ 10K בזריזות ולא להיות גמור אחרי זה.

לדוגמה:
הרמות רגליים בשכיבה 30, מקבילים על כיסא 30, כפיפות בטן -שמאל+ימין+ישר 30 לכל צד, כפיפות בטן רגליים ב90 מעלות 30, ברכיים לחזה בשכיבה 30, כפיפות בטן בשכיבה על הצד 30, flutter kicks 30 שניות, פלאנק שלושה צדדים 30 שניות כל צד, הרמות גו בשכיבה- שמאל+ימין+ישר 30 לכל צד, שכיבות שמיכה רוחב כתפיים 30, שכיבות שמיכה יהלום 30, שכיבות שמיכה רחב 30, שכיבות שמיכה יד אחת 20 כל יד, מתח. זה סט אחד. כפול 6 סטים.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני חושב שבקשר למישהי שכן לקחה את עצמה רחוק ומעלה תוכן די ענייני (גם לתקופה הנוכחית) לרוב היא YAEL GOSIN, לא צריך ללכת כמו עיוור אחרי תוכן אינסטגרם כי המטרה הראשונית שלו הוא להעלות עוקבים ועבודה ולא לעזור לאנשים שאף אחד לא מכיר
תודה על ההמלצה 😃
הצצתי, אחלה עמוד נחמד יש לה. (לכל הפחות לא טריגרי עבורי, וגם לא מעורר אצלי אנטגוניזם או זלזול, שזו התחלה טובה חח)

וזה פחות בשביל התוכן יותר בשביל ההשראה, לראות אנשים מרימים משקלים קלים ומתקדמים וסה"כ מבסוטים על החיים 😁
אם כי כדאי שיהיה קצת תוכן.

וואלה, אהבתי לעשות 200 לאנג'ים שלוש פעמים בשבוע ולהיות מסוגל גם לרוץ 10K בזריזות ולא להיות גמור אחרי זה.
פרץ האנדורפינים שאחרי 100 מכרעים רצופים בהליכה כפינישר מייד אחרי סדרת פמפומי ארבע ראשי קודמים, מי ישווה לו 🤣

מבינה על מה אתה מדבר.

ברוח זו אולי הגיע הזמן (אחרי הסגר כמובן) לקחת את הסקייט ולהחליף לו את הציר סוף סוף, ולחזור בהדרגה לגלוש רחוב (כלומר כבישים וחניות 🥷)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית