הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ביקורת סקוואט 145/150 ק"ג (WL)

Dissonant Harmony

משתמש פעיל
927
811
נק' מוניטין:
2,107
927
811
נתחיל מהפאדיחות (150kg, נכשל):

נכנסתי אליו כי 140kg טס, וכי כשהוצאתי את המוט הוא הרגיש מאוד קל על הגב. (בדרך כלל הסימן שלי לעצור זה שעוד ב-Unrack המוט "מפחיד אותי", וב-Back Squat אני לא מתגרה).

הירידה הרגישה סבבה (אולי קצת "אבדתי" את זה מתחת למקביל), ואז בעלייה הבנתי שאני דוחף את הרצפה כדי להתקדם קדימה (ולא כדי לעלות), ושההתיישרות היא מלחמה שאני מפחד להפסיד. (שלא יקבור אותי).

לא הצלחתי לראות איך אני זורק את המוט אחורה, וירדתי די בזהירות, ואני חושב שאפילו יחסית...הנחתי את המוט).

-----

שלושה ימים אחרי זה, סוף אימון WL, עם 145kg:

הייתי קצת תשוש, ופחות השתדלתי להחזיק צר והדוק, אבל אני מרגיש שזה היה פחות או יותר: "אותו סקוואט", ושהוא עלה כי במשקל הזה הצלחתי "להשתלט על ההשלכות של הבעיה" (אבל לא לפתור אותה).

-----

חבר ייעץ לי שאין סיבה להכנס ככה בסטאפ, ושאולי שווה לי להרחיב מעט אחיזה, ולהוריד קצת את המוט.

לדבריו - הקשת הזו מיותרת, ובזמן שאני יכול להחזיק אותה למעלה - זה נהיה קשה כשיורדים, ואז זה גורר התנדנדות, קריסה קדימה, וסקוואט שצריך להציל.

-----

עולות השאלות:

-האם הקשת בהכרח רעה? אני לא פאוורליפטר, והסקוואט הוא אקססורי: המאמן דורש ממני לשמור על גב מתוח בקלין ובסנאטץ', ואני הרגשתי שככל שאני יכול להכנס לסקוואט יותר אנכי, ועם גב יותר מתוח - זה משרת אותי טוב יותר.

-הרחבת אחיזה? - הרחבה של האחיזה, גב פחות מוקשת - מרגיש לי כמו חוסר ניצול של הגמישות שלי, ושל היכולת שלי להדק שכמות ולייצב את המוט. המשמעות של הרחבה היא שיש לי עוד כיווץ "בקנה", ואני בכוונה בוחר להחזיק מעט רופף.

-אילו תיקונים תנועתיים, ודגשים טכניים הייתם מציעים לי להביא בחשבון, ולהתייחס אליהם אחרי הסגר?

אודה על כל עזרה בנושא. 😁

אני חושב שאם יש לך מאמן, ואתה סומך עליו, אתה צריך להקשיב לו. ואם לא, אתה צריך להחליף אותו. אם מתאמן שלי היה מגיע אליי ואומר שבפורום באינטרנט הציעו לו לשנות את הטכניקה שעבדנו עליה כי ככה וככה, למרות שאני חושב שהיא טובה, זה היה בעיקר מפריע להתקדמות מאשר עוזר לה. כל זה, כמובן, כל עוד המאמן שלך טוב ואתה סומך על הידע שלו.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שאם יש לך מאמן, ואתה סומך עליו, אתה צריך להקשיב לו. ואם לא, אתה צריך להחליף אותו. אם מתאמן שלי היה מגיע אליי ואומר שבפורום באינטרנט הציעו לו לשנות את הטכניקה שעבדנו עליה כי ככה וככה, למרות שאני חושב שהיא טובה, זה היה בעיקר מפריע להתקדמות מאשר עוזר לה. כל זה, כמובן, כל עוד המאמן שלך טוב ואתה סומך על הידע שלו.
יש לי מאמן WL.
הוא לא בנה לי את הטכניקה הסקוואט, ולא מאמן לי הסקוואט (כן רושם לי סקוואט בסוף סשן).

אני סומך עליו 300% עם כל מה שהוא מנחה אותי לגבי קלין, ג'רק וסנאטץ' (ואם יש לי השגות - אני יודע שאני יכול להעלות אותן ותמיד תהיה לו תשובה מלומדת, עם רציונל).

ספציפית לגבי סקוואט - הוא לא עושה מזה תורה:
מבחינתו: "מוט צריך לרדת ולעלות בקו ישר, וגב לא צריך להתקפל. יאללה". ובזמן שהוא צודק - הוא בבירור לא נכנס למקומות של "לעצב" לי את הסקוואט, ואני חושש שהוא לא הכתובת בכל הקשור לבקשת תיקוני טכניקה בסקוואט, קונספטים לאמן ולהתמקד בהם בהקשר של סקוואט, וכו'...

אני די בטוח שהגב של קעור אבל תשאל את מייק הוא יודע מספיק טוב
נגשתי למייק עם הסרטון של ה-150 (לשאול מה השתבש) והוא העיר בחטף על הגב המוקשת, אבל מייק לא מאמן שלי, וזה לא מרגיש לי במקום לבוא ו-"ליפול" עליו עם בקשה להנחייה מקצועית. (אם הוא משוטט כאן ובא לו להגיב ולהרחיב מיוזמתו, ובזמן שלו, ומרצונו הטוב - תפאדל, אבל אני חושב שלהציק למאמן, לא שלי, במקום העבודה שלו זו חוצפה).

נערך לאחרונה:
אם זה היה קורה לי היו מעיפים אותי מהחדר כושר, אהה כבר העיפו, ובגלל זה הם קיבלו סגר, בעצם כולנו קיבלנו, אבל אם לא היו מעיפים אותי אז לא היה סגר, זכור את מילותיי

חוץ מזה כל הכבוד שאתה מעלה במשקלים ולא נח על זרי הדפנה
תברך הגומל בראש השנה שיצאת מזה חי ויאללה מייד אחרי סוכות תעשה 160 כמו קינג

אם זה היה קורה לי היו מעיפים אותי מהחדר כושר, אהה כבר העיפו, ובגלל זה הם קיבלו סגר, בעצם כולנו קיבלנו, אבל אם לא היו מעיפים אותי אז לא היה סגר, זכור את מילותיי

@kotzer
אתה באמת חושב שיש לי משהו אישי נגדו וזה לא בגלל התגובות המטומטמות שלו?

לא רואה משהו בעייתי עם הגב, למרות שהיי באר פחות התחום שלי.

משהו טכני שלדעתי לוקה בחסר זה שאתה יורד מאוד נמוך וזה עולה לך במשקל על המוט, והדבר השני הוא שאני לא אוהב להסתכל למעלה בסקוואט, מעדיף קדימה או למטה.

מעבר לזה, זה נראה פשוט עניין של כוח, פחות ליקויים רציניים בטכניקה.

וקשה לי עם האמירה שסקוואט הוא אקססוריז, גם לוויטליפטר. כאילו, אני מבין שהדרישה היא קלין אנד גרק וסנאץ, אבל אלה הרמות סאב מקסימליות שלא תלויות לגמרי בכוח ולכן קשה להתחזק איתן מעבר לרמה הבסיסית. לכן, לדעתי, גם וויטליפטר צריך להתייחס לסקוואט ולדדליפט (כן, כן) כתרגילים שמאמנים אותם במטרה להתחזק בהם, ולא סתם אקססוריז להרמות האולימפיות. ריפטו מסביר את זה יפה כשהוא מדבר על ה Two factor model.

לדעתי הבעיה העיקרית זה שהחזה מתוח מידי קדימה, נסה ללכת יותר לכיוון חזה ישר או אפילו "יושב" על הצלעות.
חוץ מזה דברים קטנים יחסית שלא אמורים לגרום לבעיות רציניות בעיניי.

• פותח/ת השרשור
כיוון שאותי הוא לא מכיר אז אני יכול לעזור לך @MikeRozner
בכל מקרה לא ראיתי משהו מיוחד חוץ מהגב המוקשת שים לב זה וזהו
אני מעריך את הכוונה הטובה, אבל אני מכבד את המקצועיות ואת הזמן של אנשי מקצוע (בוודאי של אנשי מקצועי טובים, ובמקרה של זמן - בוודאי במקרה של אנשי מקצועי שהם גם טובים וגם עסוקים),

וכפי שאמרתי -
מייק כבר ראה את הסרטון, ואפילו זרק הערה.

אני משוכנע שאם למייק היה בא להתערב מעבר -
הוא היה יודע יופי להעמיק בסרטון, או לפרט בהרחבה, או להציע לי שזה לא על רגל אחת ושאפשר לקבוע אימונים,
או להגיד לי: "שמע, לא לעכשיו, תראה לי אחר-כך".

אז אני מבין שלך את ה-"לא נעים" הזה,
אבל עדיין - הייתי מעדיף שלא תתייג אותו. 😲

זה היה בסביבות אחת ככה?
ה-150kg שנכשל?
יותר לאזור 10:30. למה?

קודם כל, כפרה עליך על כל העידוד. 3>

אני לא חושב שהמקרים שלנו כל-כך מקבילים:
אתה הרי סוג של "שובבניק", ואתה אוהב לעשות שטויות, לתת ל-"שוונגים" להשתלט עליך, ולא לראות בעיניים (גם כשאתה יודע שאתה עושה דברים מסוכנים).

ראינו אותך מעלה משקלים אחרי שמשקלים נמוכים יותר נכשלו או נראו מאוד רע,
נכנס לסטים כשאתה מבולבל ולא מרוכז,
או מתחמם בצורה שלא רק שלא מכינה אותך לסטי העבודה שלך - אלא אפילו מכשילה אותך.

כמו שאתה רואה - על חזרה של 3 ומשהו שניות, יש לי מעל ל-20 שניות של כניסה,
ואני לא בוחן מקס כל שני וחמישי,
ולא נכנס אליה מבלי שנכנסתי למשקלים יחסית קרובים וראיתי שהכל בסדר,
ולא יוצא מהעמדה בצורה חפוזה,
ולא מבלי לוודא שאין אנשים סביבי,
וגם כשאני מסיים - אני מכבד את הציוד, ומחזיר אותו למקומו בצורה מסודרת.

ובזמן שגם אני לא המתאמן הכי עירני ומפוקס ומסודר בעולם,
אני חושב שאני הרבה פחות פצצה מתקתקת ממך, חבר. X:

-----

על כל פנים, זו הייתה שנה קקה, שכללה התמודדות עם שין ספלינט שהחריף עם העלייה במשקלים,
ופציעת ריקודים שזרקה אותי שלושה חודשים ומשהו אחורה,
וזיהום בכף הרגל שתקע אותי בלי אימונים חודש ומשהו,
ותאונת אימונים שפגעה לי במפרק וזרקה אותי גם כמעט שלושה חודשים אחורה,
והיה את הסגר של החודשיים,
ועכשיו, כשהדבקתי את המשקלים שלי - יש עוד סגר...

אז פרה פרה,
ואני שמח שאני מצליח לסחוט התקדמות. :S

משהו טכני שלדעתי לוקה בחסר זה שאתה יורד מאוד נמוך וזה עולה לך במשקל על המוט, והדבר השני הוא שאני לא אוהב להסתכל למעלה בסקוואט, מעדיף קדימה או למטה.

וקשה לי עם האמירה שסקוואט הוא אקססוריז, גם לוויטליפטר. כאילו, אני מבין שהדרישה היא קלין אנד גרק וסנאץ, אבל אלה הרמות סאב מקסימליות שלא תלויות לגמרי בכוח ולכן קשה להתחזק איתן מעבר לרמה הבסיסית. לכן, לדעתי, גם וויטליפטר צריך להתייחס לסקוואט ולדדליפט (כן, כן) כתרגילים שמאמנים אותם במטרה להתחזק בהם, ולא סתם אקססוריז להרמות האולימפיות. ריפטו מסביר את זה יפה כשהוא מדבר על ה Two factor model.
לא רוצה להתיימר להבין, אבל אני חושב שהמוט די גבוה אצלי אפילו ביחס למה שמקובל בהיי-באר,
ואני בוודאי בוודאי נכנסת עם הרבה קשת.
ובוודאי מתקפל מתישהו במהלכו.
(ואז עולה השאלה - האם זה סתם עניין של כוח ושאני לא הייתי מוכן ל-150 האלו עדיין, או שמא - הטכניקה שלי מראש מכוונת בעיות של גב גול).

-----

-מכיוון שבקונטקסט של WL: סקוואט בא לשרת את ההרמות המרכזיות (או אפילו: סקוואט -> פרונט סקוואט -> מרכזיות), מקובל ש-"סקוואט משקולנים" הוא ATG, ויש כאלה שאפילו יתעקשו על קצב ירידה קצת איטי בכוונה. אני חושב שזה שקלין מבוצע במשקל שהוא נמוך ביחס לסקוואט זו סיבה *כן* להתפשר על משקלים על המוט למטרות פיתוח כוח ויציבות במנחים ספציפיים, ולא להפך. כי אם אפילו הסקוואט-משקולנים שלי נעשה במשקלים גבוהים יחסית לקלין, למה לי לחפש דרכים לעשות מהסקוואט אפילו אקסטרה-כבד?

לגבי הצוואר: האמת ששמתי לב לזה כשהעליתי את הסרטנים הערב, וזה עניין אותי גם!
בדרך כלל קצת למטה! (או לפחות כך הייתי עושה בעבר...אין לי מושג מתי זה השתנה!)

-----

לגבי סקוואט (כבד ככל הנתן) ודדליפט:
וויטליפטינג זה הרבה הרגלים, וכוח-בפוזיציה.

אני משוכנע שמשקולנים טובים ומנוסים, שהטכניקה שלה םאחידה וסולידית יכולים להשתשע עם סקוואט LB, ועם דדליפט קונבנציונלי,
אבל זה לא המצב, וזה בדרך כלל עושה לי באלגן.

ספציפית דדליפט - הוא משיכה בעלת תנועה די שונה מהמשיכות הרלוונטיות, וגם דרישות ההחזקה שלו מהגב הן אחרות, ולא בטוח כמה מהכוח שהוא מפתח רלוונטי ותורם. לצורך העניין: כשהיה לי סטיףלג דדליט באחיזה מרוחב סנאטץ' מדפיציט 155kg (ועם רצועות: 180kg) - הסנאטץ' שלי היה 60-ish, וכל הכוח הזה בשרשרת היה אולי מאוד מגניב ומרגש (אותי. את המאמן שלי - לא), אבל בסופו של דבר זה לא תורגם ליכולת למשוך משיכת סנאטץ' טובה, עם גב מוקשת (או "ניטרלי") - של אפילו 120kg. (ואם כך, הוא היה יכול לבוא ולשאול: "אז מה זה שווה").

על כל פנים: סקוואט הוא ה-תרגיל המרכזי בעבודת הכוח שלי,
אבל אנחנו מדברים על סקוואט מסגנון מסויים,
וזה שהוא לא הסקוואט שמאפשר הכי הרבה משקל תחת החוקים של פאוורליפטינג לא הופך אותך לתרגיל פחות "מאמן".
(ואת אותו הדבר אפשר לומר עם על משיכות סנאטץ', או משיכות קלין, או וריאציות שלהן).

אני מעריך את הכוונה הטובה, אבל אני מכבד את המקצועיות ואת הזמן של אנשי מקצוע (בוודאי של אנשי מקצועי טובים, ובמקרה של זמן - בוודאי במקרה של אנשי מקצועי שהם גם טובים וגם עסוקים)
עכשיו יש לו 3 שבועות 😃
אז אני מבין שלך את ה-"לא נעים" הזה,
אבל עדיין - הייתי מעדיף שלא תתייג אותו. 😲
מאוחר מידי

יותר לאזור 10:30. למה?
חשבתי שאולי ראיתי אותך
יצאתי מהבניין ממול ב1 + -

ולגבי השאר,טובים ממני הגיבו אז לי מה לחדש לך כל כך
אתה בידיים טובות של מייקל (מסור לו דש אה?)
תצליח חביבי
אם זה היה קורה לי היו מעיפים אותי מהחדר כושר
לא באמת השוות בין המכון שלך לשלו נכון?
אם היית מתאמן ב'איירון',תהיה בטוח שהיה לך 250+ סקוואט היום

שין ספלינט שהחריף עם העלייה במשקלים,
סבלתי מזה בפוטבול בעבר
אבל משום מה זה לא הפריע לי להתקדם במשקלים (אפילו היו כמה שיאים)
איך אתה מתמודד עם זה באמת?

בתור אחד שמכיר אנשים מנבחרת ישראל אתה מדבר שטויות

לא רוצה להתיימר להבין, אבל אני חושב שהמוט די גבוה אצלי אפילו ביחס למה שמקובל בהיי-באר,
ואני בוודאי בוודאי נכנסת עם הרבה קשת.
ובוודאי מתקפל מתישהו במהלכו.
(ואז עולה השאלה - האם זה סתם עניין של כוח ושאני לא הייתי מוכן ל-150 האלו עדיין, או שמא - הטכניקה שלי מראש מכוונת בעיות של גב גול).

-----

-מכיוון שבקונטקסט של WL: סקוואט בא לשרת את ההרמות המרכזיות (או אפילו: סקוואט -> פרונט סקוואט -> מרכזיות), מקובל ש-"סקוואט משקולנים" הוא ATG, ויש כאלה שאפילו יתעקשו על קצב ירידה קצת איטי בכוונה. אני חושב שזה שקלין מבוצע במשקל שהוא נמוך ביחס לסקוואט זו סיבה *כן* להתפשר על משקלים על המוט למטרות פיתוח כוח ויציבות במנחים ספציפיים, ולא להפך. כי אם אפילו הסקוואט-משקולנים שלי נעשה במשקלים גבוהים יחסית לקלין, למה לי לחפש דרכים לעשות מהסקוואט אפילו אקסטרה-כבד?

לגבי הצוואר: האמת ששמתי לב לזה כשהעליתי את הסרטנים הערב, וזה עניין אותי גם!
בדרך כלל קצת למטה! (או לפחות כך הייתי עושה בעבר...אין לי מושג מתי זה השתנה!)

-----

לגבי סקוואט (כבד ככל הנתן) ודדליפט:
וויטליפטינג זה הרבה הרגלים, וכוח-בפוזיציה.

אני משוכנע שמשקולנים טובים ומנוסים, שהטכניקה שלה םאחידה וסולידית יכולים להשתשע עם סקוואט LB, ועם דדליפט קונבנציונלי,
אבל זה לא המצב, וזה בדרך כלל עושה לי באלגן.

ספציפית דדליפט - הוא משיכה בעלת תנועה די שונה מהמשיכות הרלוונטיות, וגם דרישות ההחזקה שלו מהגב הן אחרות, ולא בטוח כמה מהכוח שהוא מפתח רלוונטי ותורם. לצורך העניין: כשהיה לי סטיףלג דדליט באחיזה מרוחב סנאטץ' מדפיציט 155kg (ועם רצועות: 180kg) - הסנאטץ' שלי היה 60-ish, וכל הכוח הזה בשרשרת היה אולי מאוד מגניב ומרגש (אותי. את המאמן שלי - לא), אבל בסופו של דבר זה לא תורגם ליכולת למשוך משיכת סנאטץ' טובה, עם גב מוקשת (או "ניטרלי") - של אפילו 120kg. (ואם כך, הוא היה יכול לבוא ולשאול: "אז מה זה שווה").

על כל פנים: סקוואט הוא ה-תרגיל המרכזי בעבודת הכוח שלי,
אבל אנחנו מדברים על סקוואט מסגנון מסויים,
וזה שהוא לא הסקוואט שמאפשר הכי הרבה משקל תחת החוקים של פאוורליפטינג לא הופך אותך לתרגיל פחות "מאמן".
(ואת אותו הדבר אפשר לומר עם על משיכות סנאטץ', או משיכות קלין, או וריאציות שלהן).

זה ויכוח עתיק ואין לי רצון לנסות לשכנע אף אחד. אבל בשורה תחתונה וויטליפטינג זה ספורט כוח, ואם הסקוואט שלך יעלה ל200 קג לדוגמא והדדליפט ל250 תוך כדי עבודה על טכניקה של קלין וסנאצ, כנראה שההרמות האולימפיות גם יעלו.

בסוף יש לך מאמן, שהוא טוב, ואתה צריך לעשות מה שהוא אומר.

זה ויכוח עתיק ואין לי רצון לנסות לשכנע אף אחד. אבל בשורה תחתונה וויטליפטינג זה ספורט כוח, ואם הסקוואט שלך יעלה ל200 קג לדוגמא והדדליפט ל250 תוך כדי עבודה על טכניקה של קלין וסנאצ, כנראה שההרמות האולימפיות גם יעלו.

בסוף יש לך מאמן, שהוא טוב, ואתה צריך לעשות מה שהוא אומר.

נכון אבל הרבה יותר יעיל לעלות אותם בדרכים אחרות כמו עם תרגילים שקשורים אליהם

שום ויכוח זה מטומטם לעשות את מה שאתה אומר במיוחד דדליפט
יש מה שנקרא להתעלם
אני לא טוב בזה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית