אכילת שוקולד מרובה ושתיית קולה זירו

IdoCalisthenics

משתמש פעיל
545
78
נק' מוניטין:
87
545
78
שלום לכולם.
אני במסה, צורך 2,500 קלוריות ביום. לאחרונה (שבוע וחצי שבועיים האחרונים), התחלתי לצרוך הרבה מאוד שוקולדים\קינדרים. למה? טעים לי, לא הרבה קלוריות. אצבע אחת = 70 קלוריות. וכאן, הייתה הטעות שלי. שהסתכלתי על הקלוריות ולא מעבר. אני אמשיך.
אם זה מסתכם ביום שלם, יכול להיות איזה 6 אצבעות קינדר. או גם אצבעות וגם 3\4 שורות של שוקולד. בנוסף, אני צורך כל יום בערך 3-6 כוסות קולה זירו, כל כוס 100 מל בערך, 0.5 ליטר שאני חושב על זה, זה נשמע המון!. את הקולה התחלתי לצרוך מפני שראיתי באינסטגרם של מאמן שזה נותן גזים וזה דווקא מומלץ, אולי הגזמתי?.
מה ההשפעות? אני מתכוון להפסיק לגמרי עם השוקולדים.
עוד שאלה, בסופו של דבר השוקולד הוא שומן רווי וגם סוכר אבל אתייחס לסוכר. סוכר=פחמימה.
מה שונה הפחמימה של השוקולד מזו של לחם או טורטיה? גם אותם אני צורך לא מעט. מקווה שהנקודה ברורה.
תודה לכולם ושבת שלום, רק בריאות.

ציון קטן - אני בן 16.

קולה+ שוקולד+ לחם [ אלה שלא מדגן מלא ] תפוחי אדמה אורז וכולי ירימו לך את רמות הסוכר לשחקים ויגרמו לשחרור אינסולין גבוה בקפיצות.
מה שיגרום לתאים לא לקבל את הסוכר, ויהפוך את זה לשומנים בדם. משם הדרך קצרה לתנגודת אינסולין, ואפילו כבד שומני בהמשך.
😱

• פותח/ת השרשור
קולה+ שוקולד+ לחם [ אלה שלא מדגן מלא ] תפוחי אדמה אורז וכולי ירימו לך את רמות הסוכר לשחקים ויגרמו לשחרור אינסולין גבוה בקפיצות.
מה שיגרום לתאים לא לקבל את הסוכר, ויהפוך את זה לשומנים בדם. משם הדרך קצרה לתנגודת אינסולין, ואפילו כבד שומני בהמשך.
😱

האם יכול להיגרם נזק? לא חושב שזה קורה מעל לשבועיים וגם, היו ימים שיותר וימים שפחות. אני קצת בלחץ בנוגע לנושא.
אתה ממליץ להפסיק? להתחיל לצרוך פחמימות מלאות? את הפחמימות האלה מדי פעם?
הייתי נקי מהמאכלים האלה קרוב לשנה. רק לאחרונה, שהכרתי את המושג - דיאטה גמישה התחלתי לאכול הכל עד הערכים.

בגדול הכי טוב להפסיק מנוהגים אלה.
ולחפש תחליפים, למשל אוהב שוקולד? לך על ה 80 אחוזי קקאו ויותר.
אוהב קפה? לך על קפה נקי ללא ממתיקים כלל [ גם לא סוכרלוז ]
פחמימות, מורכבות... בטטות, דגנים וכדומה.
בשר, דגים או עוף? אין בעיה לדעתי גם עם חלקים שומניים יחסית.
תגגל ותמצא מלא חומר במירשתת. בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
בגדול הכי טוב להפסיק מנוהגים אלה.
ולחפש תחליפים, למשל אוהב שוקולד? לך על ה 80 אחוזי קקאו ויותר.
אוהב קפה? לך על קפה נקי ללא ממתיקים כלל [ גם לא סוכרלוז ]
פחמימות, מורכבות... בטטות, דגנים וכדומה.
בשר, דגים או עוף? אין בעיה לדעתי גם עם חלקים שומניים יחסית.
תגגל ותמצא מלא חומר במירשתת. בהצלחה.

תוכל רק להרגיע שלא יווצר איזשהוא נזק:37mv:?
הבנתי לגבי התחליפים, יותר ללכת על טורטיות מחיטה מלאה כנל לחם, שיבולת שועל.
האמת שבשר ודגים לא יוצא לי עקב הסך הקלורי הגבוה שלהם, אני אוכל כבר הרבה זמן או חזה עוף\חזה עוף טחון.
תודה.
לגבי קפה המליצו לי פחות כי זה ממכר ויפסיק להשפיע. אני כמובן צריך את הקפה לצורך האימונים, אז אצרוך אותו שעה לפני האימון. 3 פעמים בשבוע.

למיטב ידיעתי אין שום בעיה לשתות קולה זירו כבבת עיניך.

ובוא ארגיע אותך, מחצי ליטר קולה זירו ביום לא יקרה לך כלום, זו לא כמות שבאמת תביא אותך ממצב של בריא לגמרי למצב של בעיות בריאותיות.

• פותח/ת השרשור
למיטב ידיעתי אין שום בעיה לשתות קולה זירו כבבת עיניך.

ובוא ארגיע אותך, מחצי ליטר קולה זירו ביום לא יקרה לך כלום, זו לא כמות שבאמת תביא אותך ממצב של בריא לגמרי למצב של בעיות בריאותיות.

לגבי השוקולדים?
ומה לגביהם הכוונה.

לגבי השוקולדים?

מבחינה קלורית ומ.ג אין הבדל כנראה ולא תשים לב אם תצרוך את הקלוריות מאורז מלא לצורך העניין או משוקולד קינדר חוץ מתחושת רעב / שובע והרגשה כללית של הגוף.

מבחינת בריאות אין לי תשובה חד משמעית כי אני לא אכלן שוקולדים גדול אבל חכה לעוד תשובות.
או שתתייעץ עם תזונאי מוסמך כנראה יתן לך תשובה יותר מספקת ממה שתקבל פה.

עריכה:

עכשיו ראיתי שרשמת שזה כולה שבועיים אז אגיד לך שלדעתי ב99% שלא יקרה נזק לטווח ארוך מתקופה כזו קצרה.

• פותח/ת השרשור
מבחינה קלורית ומ.ג אין הבדל כנראה ולא תשים לב אם תצרוך את הקלוריות מאורז מלא לצורך העניין או משוקולד קינדר חוץ מתחושת רעב / שובע והרגשה כללית של הגוף.

מבחינת בריאות אין לי תשובה חד משמעית כי אני לא אכלן שוקולדים גדול אבל חכה לעוד תשובות.
או שתתייעץ עם תזונאי מוסמך כנראה יתן לך תשובה יותר מספקת ממה שתקבל פה.

עריכה:

עכשיו ראיתי שרשמת שזה כולה שבועיים אז אגיד לך שלדעתי ב99% שלא יקרה נזק לטווח ארוך מתקופה כזו קצרה.

תודה רבה.
מסקנות - אפשר להמשיך לשתות זירו באותה תדירות ולא מעבר, להפסיק עם השוקולדים ולהתחיל לאכול מזונות איכותיים יותר. כמו דייסת שיבולת שועל לדוגמא.
שוב, תודה.

תודה רבה.
מסקנות - אפשר להמשיך לשתות זירו באותה תדירות ולא מעבר, להפסיק עם השוקולדים ולהתחיל לאכול מזונות איכותיים יותר. כמו דייסת שיבולת שועל לדוגמא.
שוב, תודה.

לגמרי, מבחינת בריאות אתה צודק לגמרי.
גם לתחושת שובע ואנרגיה במהלך היום זה יתרום לך.

חוץ מזה שזה הרגל של ילדים וזה עובר עם הזמן בדרך כלל 🤣

😱
תקשיב זה חרטא רציני, אל תפחיד את הבנאדם עם שטויות ושקרים
לפותח הדיון, אין בעיה עם קולה זירו כל עוד אתה לא חי רק מזה, אבל אני באמת לא מבין למה אתה צריך גזים, זה לא עוזר לכלום. לך לאינסטגרם שלך ותוריד את העוקב מאותו מאמן.
לגבי הממתקים, אין בעיה רצינית עם ממתקים, אבל כמו שהבחנת בעצמך, זה הכל שאלה של כמות וריסון. ארגון הבריאות העולמי ממליץ לא לעבור את ה-10% מהקלוריות היומיות שלך מסוכרים מוספים, כלומר למשל כאלה שמגיעים מממתקים. באמת אין הבדל בין הפחמימה שמגיעה מסוכר או לחם (יש הבדל מסויים, אבל לא משמעותי), אבל ה"חבילה" איתם אותן פחמימות מגיעות זה בעיקר מה שעושה את ההבדל

• פותח/ת השרשור
תקשיב זה חרטא רציני, אל תפחיד את הבנאדם עם שטויות ושקרים
לפותח הדיון, אין בעיה עם קולה זירו כל עוד אתה לא חי רק מזה, אבל אני באמת לא מבין למה אתה צריך גזים, זה לא עוזר לכלום. לך לאינסטגרם שלך ותוריד את העוקב מאותו מאמן.
לגבי הממתקים, אין בעיה רצינית עם ממתקים, אבל כמו שהבחנת בעצמך, זה הכל שאלה של כמות וריסון. ארגון הבריאות העולמי ממליץ לא לעבור את ה-10% מהקלוריות היומיות שלך מסוכרים מוספים, כלומר למשל כאלה שמגיעים מממתקים. באמת אין הבדל בין הפחמימה שמגיעה מסוכר או לחם (יש הבדל מסויים, אבל לא משמעותי), אבל ה"חבילה" איתם אותן פחמימות מגיעות זה בעיקר מה שעושה את ההבדל

הבנתי. אז זה אפשרי כל יום לאכול 250 קלוריות ממתקים? (צורך 2500). סבבה, מעולה. לגבי הגזים, אני זוכר שהיה כתוב משהו לגבי תחושת שובע או משהו בסגנון. אני אוריד את הצריכה של הקולה לעד 3 כוסות של 100מל ביום.
תודה ושנה טובה:).

הבנתי. אז זה אפשרי כל יום לאכול 250 קלוריות ממתקים? (צורך 2500). סבבה, מעולה. לגבי הגזים, אני זוכר שהיה כתוב משהו לגבי תחושת שובע או משהו בסגנון. אני אוריד את הצריכה של הקולה לעד 3 כוסות של 100מל ביום.
תודה ושנה טובה:).

תוספת סוכר יש בהמון דברים שהם לא ״ממתקים״ תשים לב לזה.

• פותח/ת השרשור
תוספת סוכר יש בהמון דברים שהם לא ״ממתקים״ תשים לב לזה.

לא כל כך הבנתי. כתבתי שאני מפסיק עם השוקולדים, נגיד ואני אעבור לפתיבר. או שאתה מדבר על דברים אחרים כמו קולה לדוגמא. לא הבנתי.

לא כל כך הבנתי. כתבתי שאני מפסיק עם השוקולדים, נגיד ואני אעבור לפתיבר. או שאתה מדבר על דברים אחרים כמו קולה לדוגמא. לא הבנתי.

מה שקוצר כתב לך עם ה10% למיטב הבנתי זה לא רק לממתקים אלה לדברים עם תוספת סוכר, גם ריבה לצורך העניין מתוספת בסוכר.

בסופו של דבר לאדם הממוצע יש שני דברים שחשוב להקפיד עליהם - קלוריות, ולקבל את כל הערכים התזונתיים הדרושים לגוף.

מהם הערכים התזונתיים הדרושים? מספיק חלבון (1.6-2.2 גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף ביום) מספיק שומן (0.8-1 גרם שומן על כל ק"ג משקל גוף ביום), סיבים תזונתיים (25-30 גרם כל יום) ומינרלים וויטמינים (ממליץ לך לחפש במרשתת אילו אתה צריך ומאילו מזונות לצרוך אותם).

כפי שאתה וודאי יודע, ממתקים ודומיהם לא נותנים לך אף אחד מהם, ואם כל יום תגיע לכמות הקלוריות היומית הדרושה משוקולד בלבד - לא תשיג את הערכים התזונתיים הדרושים. דבר שיגרום קודם כל לירידה בביצועים, ולאחר מכן זה יכול לגרום למחלות רבות שנובעות מתת-תזונה. מאוד מסוכן ולא מומלץ.

כמובן שאתה יכול לשלב ממתקים וחטיפים במהלך היום אם אתה רוצה, אבל כמו תמיד בחיים - במינון הגיוני.

קולה זירו לא מזיק כלל, אבל גם לא נותן שום תועלת כלשהיא. לא יקרה לך כלום בשתייה ממנו, לטוב ולרע.

לא מסכים בכלל עם התגובות שקיבלת.

קודם כל, אני חושב שהמשתמשים כאן בילבלו בין קולה זירו לסודה. סודה מורכבת רק ממים ופחמן דו חמצני , ועדיין כרוכות בה סכנות בריאותיות כמו פגיעה בשיניים, אם כי ראוי לציין שלא מעט מומחים טוענים שאין שום בעיה בשתיית סודה, כל עוד מדובר רק על מים וגזים.

קולה זירו לעומת זאת, מכילה לפחות 9 רכיבים במתכון הסטנדרטי וזה כולל את הממתיקים המלאכותיים אספרטם ואצסולפאם שהואשמו במהלך השנים במגוון של מפגעים בריאותיים. האם קולה זירו עדיפה על קולה רגילה בגלל כמות הסוכר האפסית? בוודאי. האם זה אומר שניתן לשתות קולה זירו כאוות נפשך? לא. וזה לא פחות מפשע לכתוב שטות כזאת בפורום שמתיימר לייעץ בנושאי תזונה.

וזה מוביל אותי לנקודה הבאה. נפוץ מאוד בעולם פיתוח הגוף, במיוחד במעגלים האינטרנטיים, לטעון שהדבר היחיד שחשוב זה מספר הקלוריות ועמידה בצרכים תזונתיים. האם אפשר לגדול ולהתפתח יפה על מסה מלוכלכת? בוודאי, יש לא מעט שעשו את זה. האם באופן הזה תמקסם את פוטנציאל פיתוח הגוף שלך? כנראה שלא. האם אתה פוגע בבריאות שלך? כן. מפתח גוף יכול להיות ענק עם אחוז שומן מאוד נמוך ועדיין להיות פחות בריא מאדם בעודף משקל ואחוז שומן גבוה. מסת שריר לא מספרת את כל הסיפור, מה שקובע זה בריאות האיברים הפנימיים.

רוצה שוקולד? תאכל שוקולד מריר 85%+. רוצה לקבל איזשהו יתרון משתיית מים מוגזים? (המאמן כנראה שלף את זה מהתחת, אבל שיהיה), שתה סודה.

תכבד את הגוף שלך, ואתה תראה לא רק תוצאות אסתטיות אלא גם תוצאות בריאותיות. תתייחס לגוף שלך כפח זבל שהתפקיד היחיד שלו זה לשרוף דלק ולגדול בהיקפים ואתה תפגע בבריאות שלך וכנראה תצטער על זה בעתיד, לא עכשיו כשאתה צעיר.

בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
לא מסכים בכלל עם התגובות שקיבלת.

קודם כל, אני חושב שהמשתמשים כאן בילבלו בין קולה זירו לסודה. סודה מורכבת רק ממים ופחמן דו חמצני , ועדיין כרוכות בה סכנות בריאותיות כמו פגיעה בשיניים, אם כי ראוי לציין שלא מעט מומחים טוענים שאין שום בעיה בשתיית סודה, כל עוד מדובר רק על מים וגזים.

קולה זירו לעומת זאת, מכילה לפחות 9 רכיבים במתכון הסטנדרטי וזה כולל את הממתיקים המלאכותיים אספרטם ואצסולפאם שהואשמו במהלך השנים במגוון של מפגעים בריאותיים. האם קולה זירו עדיפה על קולה רגילה בגלל כמות הסוכר האפסית? בוודאי. האם זה אומר שניתן לשתות קולה זירו כאוות נפשך? לא. וזה לא פחות מפשע לכתוב שטות כזאת בפורום שמתיימר לייעץ בנושאי תזונה.

וזה מוביל אותי לנקודה הבאה. נפוץ מאוד בעולם פיתוח הגוף, במיוחד במעגלים האינטרנטיים, לטעון שהדבר היחיד שחשוב זה מספר הקלוריות ועמידה בצרכים תזונתיים. האם אפשר לגדול ולהתפתח יפה על מסה מלוכלכת? בוודאי, יש לא מעט שעשו את זה. האם באופן הזה תמקסם את פוטנציאל פיתוח הגוף שלך? כנראה שלא. האם אתה פוגע בבריאות שלך? כן. מפתח גוף יכול להיות ענק עם אחוז שומן מאוד נמוך ועדיין להיות פחות בריא מאדם בעודף משקל ואחוז שומן גבוה. מסת שריר לא מספרת את כל הסיפור, מה שקובע זה בריאות האיברים הפנימיים.

רוצה שוקולד? תאכל שוקולד מריר 85%+. רוצה לקבל איזשהו יתרון משתיית מים מוגזים? (המאמן כנראה שלף את זה מהתחת, אבל שיהיה), שתה סודה.

תכבד את הגוף שלך, ואתה תראה לא רק תוצאות אסתטיות אלא גם תוצאות בריאותיות. תתייחס לגוף שלך כפח זבל שהתפקיד היחיד שלו זה לשרוף דלק ולגדול בהיקפים ואתה תפגע בבריאות שלך וכנראה תצטער על זה בעתיד, לא עכשיו כשאתה צעיר.

בהצלחה.

תודה רבה! גם לך, @Sergio_Katz
השכלתי.

הבנתי. אז זה אפשרי כל יום לאכול 250 קלוריות ממתקים? (צורך 2500).
אם זה הסוכר המוסף היחיד שלך בתזונה זה בסדר. כמובן שההמלצה ל-10% היא כללית מאוד וכנראה זה לא יהיה סוף העולם אם תצרוך יותר, אם למשל אתה מתחרה טריאתלון וצורך לפחות 6000 קלוריות ביום זה יהיה קשה מאוד בלי הרבה סוכר מוסף, אבל הבנת את הרעיון, העיקר שכמה שיותר מהאוכל שלך יהיה מורכב מאוכל אמיתי ולא ממתקים כדי שתוכל להגיע לכל הערכים שאתה צריך ביום, כולל ויטמינים וסיבים

לגבי הגזים, אני זוכר שהיה כתוב משהו לגבי תחושת שובע או משהו בסגנון
זה יכול אולי לעזור בחיטוב קשוח למי שרעב הרבה, אבל חסר משמעות במסה

יש האשמות, ויש דבר קטן ונחמד שנקרא ראיות, אתה מוזמן להציג אותן.
הכמות הבטוחה של ממתיקים מלאכותיים מאפשרת לך לשתות בערך 6 ליטר של משקה מומתק עם ממתיקים מלאכותיים, וזה אחרי שמחלקים ב-100 את הכמות שידועה כבטוחה רק ליתר ביטחון, אבל אם אתה רוצה ללכת לפי המחקרים אתה יכול לשתות 600 ליטר קולה זירו בלי לפתח בעיות, בהצלחה.

גם כאן, ראיות בבקשה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית