הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלות כלליות שמעניינות אותי

• פותח/ת השרשור Bolt
  • פורסם בתאריך

Bolt

משתמש פעיל
667
106
נק' מוניטין:
146
667
106
1) בקשר לאימוני מוביליטי- האם זה הכרחי לעשות את כל התרגילים(מתיחות&כדור קשיח) ברצף אחד אחרי השני(כמו אימון האמת), או, שאפשר במהלך היום לעשות את התרגילים פה ושם? כל תרגיל בזמן שונה?, האם זה יניב אותם תוצאות? יש מחקרים בתחום?

2) כשרשום בסימון תזונתי במוצר כלשהו "כפיות סוכר"- זה בעצם סוכר מוסף? (למשל רשום את זה בגבינות) אני לא מדבר על הסימון "סוכרים"(שזה אני מניח כמות הסוכר הכללית) אלא רק על "כפיות סוכר", ואם כן אז למה זה לא רשום ברכיבים?

3) נושא שסתם מעניין אותי- בקשר לאור כחול- כידוע אור כחול לפני השינה משפיע עליה לרעה, לכן לפי מה שידוע מומלץ 2-3 שעות לפני השינה לנטרל את האור הכחול במסכים.האם יש המלצות לניטרול האור הכחול יותר זמן אפילו לפני השינה?/האם ניטרול האור הכחול גם במהלך היום יתרום לשינה?(למשל בטלפון יש אופציה תמידית לניטרול האור הכחול, ובמכשירים אחרים), יש מחקרים בנושא?

4) שאלה די טיפשית אבל זאת אשאל- בתרגילים, ככל שנחים פחות בין הסטים, אנחנו יותר מתנשפים(מדבר על תרגילים כמו סקוואט/בנץ' למשל), שזה קשור למערכת האירובית/cardiovasvular system(עד כמה שידוע לי), לכן, אם נתאמן אירובי(ונשפר את הכושר האירובי), האם הנשימה שלנו תיהיה יותר מתונה/נתנשף פחות בין סטים עצימים?

5) עוד שאלה די טיפשית חח.- כשאני עושה תרגיל "יד יד" (למשל חתירה יד יד, לאנג', כפיפת מרפקים יד יד), וספציפית אני מדבר עכשיו על הcable lateral raises, למשל אני מתחיל את הסט ביד ימין, ב19:05 אני מסיים אותו וישר עובר ליד שמאל ומסיים ב19:06, כביכול אם אני רוצה לנוח 2 דק בין סט לסט, אז הסט הבא שלי אני מתחיל עם יד ימין ב19:07, נכון?, אני חושב שכן רק רוצה לוודא איתכם(שואל גם על התרגילים האחרים, למשל בתרגיל כזה אולי זה לא משפיע כלכך אבל למשל בלאנג'ים זה כן יכול)

תודה אם הגעתם עד כאן:)

נערך לאחרונה:
לגבי השאלה החמישית והאחרונה.
למה אתה רוצה לנוח דווקא 2 דקות?
בכל מקרה, אם באמת שמת לך למטרה לנוח 2 דקות אז מרגע שמסיימים לעבוד על שריר מסוים מתחילים לספור.
כלומר, אתה. לא הבנתי למה שמת לך למטרה זמן מסוים אבל זה עניין שלך.
בגלל שזה עניין שלך אתה יכול גם להחליט לנוח 2 דקות לאחר הרגל השנייה או בלי מנוחה כלל או לעבוד "יד-יד" בו בסט.

• פותח/ת השרשור
לגבי השאלה החמישית והאחרונה.
למה אתה רוצה לנוח דווקא 2 דקות?
בכל מקרה, אם באמת שמת לך למטרה לנוח 2 דקות אז מרגע שמסיימים לעבוד על שריר מסוים מתחילים לספור.
כלומר, אתה. לא הבנתי למה שמת לך למטרה זמן מסוים אבל זה עניין שלך.
בגלל שזה עניין שלך אתה יכול גם להחליט לנוח 2 דקות לאחר הרגל השנייה או בלי מנוחה כלל או לעבוד "יד-יד" בו בסט.

סתם בחרתי מספר לצורך הדוגמא, בתרגיל כמו הרמות לצדדים אכוון לנוח למשל בין דקה- ל2

סתם בחרתי מספר לצורך הדוגמא, בתרגיל כמו הרמות לצדדים אכוון לנוח למשל בין דקה- ל2
אני מנחש שהמון כאן לא בודקים כמה זמן הם נחים בין הסטים.
לא ברמה הזאת, בכל אופן.
זה שווה סקר! מוזמן לפתוח אחד.

1. לא משנה
2. כן
3. לא יודע, אור כחול יותר נוח בכל מקרה לעין
4. אם אני אשתה מים אני אהיה פחות צמא?
5. אני מסיים עם זה ישר ונח איזה דקה בין סט לסט .. למה שתנוח שתי דקות בהרחקות

(מדבר על תרגילים כמו סקוואט/בנץ' למשל), שזה קשור למערכת האירובית/cardiovasvular system
כמעט בטוח שלא מדובר במערכת האירובית אלא אם אתה עושה את זה לזמן ממש מרובה, אלא על אירובי לקטי, זה שאתה נושם לא בהכרח אומר שהשריר צורך את החמצן להפקת אנרגיה
צריכת חמצן מתייחס לשהשריר משתמש בחמצן לא הריאות

בכל אופן ככל שהכושר האירובי שלך יהיה גבוה יותר כן תוכל להתאושש מהר יותר כי הסף האנאירובי שלך יהיה גבוה יותר לדעתי

מקווה שלא מטעה, תרגישו חופשי לתקן אם אכן טעיתי

• פותח/ת השרשור
אשמח לעוד תשובות ודעות בעיקר לשאלה 1 ו3

בקשר לשאלה 2- אם באמת כשרשום בסימון התזונתי "כפיות סוכר" למשל בגביע גבינה של תנובה, למה לא רשום שיש סוכר ברכיבים?

• פותח/ת השרשור
Link Sharing
זה כתוב בשם אחר, תראה לי מוצר כזה ואמצא
cbw9uOjjfiRG

aaJquBuXNUbc

Link Sharing
זה כתוב בשם אחר, תראה לי מוצר כזה ואמצא לך
טיפה הסתבכתי עם העריכה אבל הנה חח.
יכול להיות שמותר להם מכמות מסויימת פשוט לא לרשום את הסוכר שהם הוסיפו?

• פותח/ת השרשור
אמרת שלא כתוב שיש סוכר בערך התזונתי, ופה זה כתוב במפורש. (הסוכר פה הוא לקטוז)
לקטוז בגלל שזה סוכר החלב? ורשום שכל הסוכרים מקורם בחלב?
בכל במקרה אבל הסוכר הזה הוא לא קשור לחלב שממנו יצרו את הגבינה אלא הוא סוכר מוסף נכון(כי רשום כפית סוכר, אז אני מניח שהוסיפו כםית סוכר לקטוז?)

לקטוז בגלל שזה סוכר החלב?
כן

ורשום שכל הסוכרים מקורם בחלב?
כן, כתוב סוכרים 4.3 גרם, שזה בערך כפית

בכל במקרה אבל הסוכר הזה הוא לא קשור לחלב שממנו יצרו את הגבינה אלא הוא סוכר מוסף נכון(כי רשום כפית סוכר, אז אני מניח שהוסיפו כםית סוכר לקטוז?)

לא, זה לא סוכר מוסף, כפית הסוכר היא לצורך השוואה בלבד, כפי שכתבתי בציטוט הקודם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית