הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלות

סעמק

משתמש מתחיל
24
1
נק' מוניטין:
1
24
1
שלום אני מעוניין במסה אבל אמרו לי שאם אני 20 אחוז שומן אסור לי לעשות ואני צריך לרדת קודם כל ל10 אחוז ורק משם לעלות ... הבעיה היא שאני שחיף אבל עם בטן ולא בא לי להכנס כרגע לתקופה של חיטוב במיוחד כשאין שרירים לחטב וגם כרגע אין לי כוח לא לאכול הרבה

ובמידה וכן יגידו לי לעשות מסה השאלה היא איך אני עושה את זה בדרך שתמזער צבירת שומן?

שאלתי חבר והוא אמר לי לאכול 200 קלוריות מעל המינטנס או משהו
ואז קראתי מאמר שאמר לי שלא משנה כמה אני מכניס כל עוד אני צריך לעלות חצי קילו בשבוע ..

אז השאלות הן
כמה קלוריות מעל המיינטנס אני צריך?
באיזה קצב אני אמור לעלות? כמה קג לשבוע?
איך אני מציב לעצמי משקל גוף מטרה אם אינני מנוסה<?
אני חדש במכון ואני רוצה לעלות במסה שריר אבל חברים שלי אמרו לי שזה מטרה לא טובה ואני צריך לשאוף למשהו אחר כמו 100 קילו בנץ העיקר יהיה ספציפי האם זה נכון ?

זהו לבינתיים תודה מראש לעונים!

תעשה ריקומפ.
תישאר על נטרלי, תאכל חלבון, בלי גאנק,תדאג לשעות שינה.
5 אימוני כוח בשבוע + 20-30 דק אירובי בסוף.

כמה קלוריות מעל המיינטנס אני צריך?
באיזה קצב אני אמור לעלות? כמה קג לשבוע?
בערך 1% משקל גוף בחודש, אתה יכול קצת איטי יותר ואז זה יהיה נקי יותר אבל קצת פחות מסת שריר כנראה. אתה יכול גם קצת יותר אבל כנראה שתצבור יותר שומן.
איך אני מציב לעצמי משקל גוף מטרה אם אינני מנוסה<?
אתה לא, פשוט תמשיך עד שתרצה להתחטב
אני חדש במכון ואני רוצה לעלות במסה שריר אבל חברים שלי אמרו לי שזה מטרה לא טובה ואני צריך לשאוף למשהו אחר כמו 100 קילו בנץ העיקר יהיה ספציפי האם זה נכון ?
לא, לעלות במסת שריר זאת המטרה שלך אז למה לבחור מטרות אחרות? זה כמו שיגידו לך שהטעם של הארטיק שלך גרוע אז תבחר ארטיק אחר, מי הם שיחליטו מה מושך אותך?
שלום אני מעוניין במסה אבל אמרו לי שאם אני 20 אחוז שומן אסור לי לעשות ואני צריך לרדת קודם כל ל10 אחוז ורק משם לעלות
  1. אין אסור ואין חובה, תעשה מה שבא לך
  2. אין משהו מיוחד ב10 אחוז שומן שרק ממנו כדאי להתחיל לעלות במשקל
  3. אין לך באמת דרך לדעת מה האחוז שומן שלך

הבעיה היא שאני שחיף אבל עם בטן
אז כנראה שאתה לא 20 אחוז שומן.

• פותח/ת השרשור
בערך 1% משקל גוף בחודש, אתה יכול קצת איטי יותר ואז זה יהיה נקי יותר אבל קצת פחות מסת שריר כנראה. אתה יכול גם קצת יותר אבל כנראה שתצבור יותר שומן.

אתה לא, פשוט תמשיך עד שתרצה להתחטב

לא, לעלות במסת שריר זאת המטרה שלך אז למה לבחור מטרות אחרות? זה כמו שיגידו לך שהטעם של הארטיק שלך גרוע אז תבחר ארטיק אחר, מי הם שיחליטו מה מושך אותך?

1. אין אסור ואין חובה, תעשה מה שבא לך
  2. אין משהו מיוחד ב10 אחוז שומן שרק ממנו כדאי להתחיל לעלות במשקל
  3. אין לך באמת דרך לדעת מה האחוז שומן שלך

אז כנראה שאתה לא 20 אחוז שומן.

מדדתי אצל מישהו מקצועי שאמר לי שאני 20% ... עשה לי הקיפים עם וצבט

לגבי העליה של 1% איך מחשבים את זה לא הבנתי?
תעשה ריקומפ.
תישאר על נטרלי, תאכל חלבון, בלי גאנק,תדאג לשעות שינה.
5 אימוני כוח בשבוע + 20-30 דק אירובי בסוף.

מה זה ריקומפ?

מדדתי אצל מישהו מקצועי שאמר לי שאני 20% ... עשה לי הקיפים עם וצבט
לא מדויק בכלל
לגבי העליה של 1% איך מחשבים את זה לא הבנתי?
אתה אוכל כמות מסויימת של קלוריות כל יום. אתה שוקל את עצמך. אתה רואה מה המגמה של המשקל שלך ולפי זה אתה מחליט אם להוסיף/להוריד/להשאיר את הכמות.

• פותח/ת השרשור
לא מדויק בכלל

אתה אוכל כמות מסויימת של קלוריות כל יום. אתה שוקל את עצמך. אתה רואה מה המגמה של המשקל שלך ולפי זה אתה מחליט אם להוסיף/להוריד/להשאיר את הכמות.

אבל כמה זה אחד אחוז מהמשקל ל אהבנתי.. אני טיפולית אחי
לא מדויק בכלל

ככאילו אם אני שוקל 70 אז אניצריך חודש הבא לשקול 70.7? כאילו עליתי 0.70?

שלום אני מעוניין במסה אבל אמרו לי שאם אני 20 אחוז שומן אסור לי לעשות ואני צריך לרדת קודם כל ל10
בולשיט.
יש מאמר מאוד רחב של גרג נאלקס ומייק יזראטל גם הרחיב על זה.
מה שאתה מדבר עליו זה P ratio, ולא נמצאו הוכחות שהוא משתנה בצורה משמעותית אם בכלל בין 10% שומן ל20% שומן.

מה המשקל שלך? גובה? היסטורית אימונים?
סביר להניח שאתה צריך מסה מאוד מבוקרת ועליה מתונה.
אתה יכול לבלות בחודשים הראשונים במאזן ניטרלי ואולי לראות שינוי בהרכב הגוף, אבל בסוף תצטרך פלוס קלורי כדי להוסיף שריר.

• פותח/ת השרשור
בולשיט.
יש מאמר מאוד רחב של גרג נאלקס ומייק יזראטל גם הרחיב על זה.
מה שאתה מדבר עליו זה P ratio, ולא נמצאו הוכחות שהוא משתנה בצורה משמעותית אם בכלל בין 10% שומן ל20% שומן.

מה המשקל שלך? גובה? היסטורית אימונים?
סביר להניח שאתה צריך מסה מאוד מבוקרת ועליה מתונה.
אתה יכול לבלות בחודשים הראשונים במאזן ניטרלי ואולי לראות שינוי בהרכב הגוף, אבל בסוף תצטרך פלוס קלורי כדי להוסיף שריר.

180 / 75 עם היסטוריה של שנתיים אני חושב שהמאזן ניטרלי והריקומפ לא יעבדו עליי

אתה יודע למה הוא התכווןע ם האחד אחוז הזה? מישהו יכול להסביר

היסטוריה של שנתיים
ואיך נראו האימונים והתזונה? כי מהנתונים והשאלות אני מהמר שאתה עדיין ברמה של מתאמן מתחיל.
אתה יודע למה הוא התכווןע ם האחד אחוז הזה? מישהו יכול להסביר
הוא ענה לך, אבל לדעתי זאת עלייה יחסית גדולה. הייתי מכוון יותר לכיוון החצי קילו בחודש, בלי יותר מדי התייחסות למשקל גוף.

• פותח/ת השרשור
ואיך נראו האימונים והתזונה? כי מהנתונים והשאלות אני מהמר שאתה עדיין ברמה של מתאמן מתחיל.

הוא ענה לך, אבל לדעתי זאת עלייה יחסית גדולה. הייתי מכוון יותר לכיוון החצי קילו בחודש, בלי יותר מדי התייחסות למשקל גוף.

איך אתה מגדיר מתאמן מתחיל?

איך אתה מגדיר מתאמן מתחיל?
אין לזה הגדרה חד משמעית. לדעתי ככל שאתה יכול לעשות יותר שטויות ועדיין להתקדם אתה מתאמן בשלב יותר מוקדם. מתאמנים מתחילים ממש אלה מתאמנים שמספיק שיעשו קצת מתח והם מכפילים תוך יומיים את הנפח גוף שלהם (קצת הגזמתי:rolleyes-71:).

• פותח/ת השרשור
אין לזה הגדרה חד משמעית. לדעתי ככל שאתה יכול לעשות יותר שטויות ועדיין להתקדם אתה מתאמן בשלב יותר מוקדם. מתאמנים מתחילים ממש אלה מתאמנים שמספיק שיעשו קצת מתח והם מכפילים תוך יומיים את הנפח גוף שלהם (קצת הגזמתי:rolleyes-71:).

נראלי עניין של גנטיקה יותר ... בכל מקרה אני לא כזה חח

נראלי עניין של גנטיקה יותר ... בכל מקרה אני לא כזה חח
אומנם גם גנטיקה מעורבת, אבל היא לא הכל. לפי השאלה שלך (כמובן בלי להעליב) נשמע שאתה לא עובד בצורה שקרובה להיות אידיאלית. מה שאתה עושה כבר לא עובד בפני עצמו, אבל כנראה שכל התקדמות קטנה בדרך לעבודה אידיאלית תתן לך התקדמות זמנית. לדוגמא: אם אתה לא מקפיד על תזונה בכלל ככל הנראה אם תתחיל להקפיד על חלבון קלוריות ושומן תראה פתאום התקדמות קטנה. כל מיני שיפורים קטנים בתוכנית אימונים יתנו לך בוסט קטן. וכו.

• פותח/ת השרשור
אומנם גם גנטיקה מעורבת, אבל היא לא הכל. לפי השאלה שלך (כמובן בלי להעליב) נשמע שאתה לא עובד בצורה שקרובה להיות אידיאלית. מה שאתה עושה כבר לא עובד בפני עצמו, אבל כנראה שכל התקדמות קטנה בדרך לעבודה אידיאלית תתן לך התקדמות זמנית. לדוגמא: אם אתה לא מקפיד על תזונה בכלל ככל הנראה אם תתחיל להקפיד על חלבון קלוריות ושומן תראה פתאום התקדמות קטנה. כל מיני שיפורים קטנים בתוכנית אימונים יתנו לך בוסט קטן. וכו.

תפרט אידאלי ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית