הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

לגבי שקילת אורז אחרי בישול

KingArnie

משתמש מתחיל
75
2
נק' מוניטין:
2
75
2
יש לי שאלה לגבי שקילה אחרי בישול של אורז (יודע שצריך לפני אבל לפעמים עושים כמות גדולה ונשאר - כמו קידוש לדוגמא) .
נגיד אמא שלי מכינה 400 גרם אורז לפני בישול. לאחר שנעשה האורז אני שוקל את כולו ויוצא 2000 גרם אחרי בישול.
חשבון פשוט - לקחתי מהאורז 100 גרם מבושל זה אומר ש 2000:400 זה יחס של 5 . אז המאה גרם שלקחתי מבושל מבחינה קלורית = ל20 גרם לפני בישול? זה יוצא בסדר מבחינת דיוק ?

• פותח/ת השרשור
יש לך ערכים לפני בישול וערכים אחרי בישול, אם אתה שוקל אחרי בישול אז פשוט תחשב לפי הערכים של אחרי בישול. אורז יסמין לאחר בישול לדוגמא:
FoodsDictionary - אורז יסמין קלאסי, סוגת, ערכים תזונתיים

אל תשכח לקחת בחשבון גם את השמן במידה והאורז מבושל עם שמן.

אחרי בישול אבל לא מדויק לפי מה שהבנתי
אני גם אוכל אורז פרסי ולא מצאתי לו ערכים של אחרי (רק באיזה אתר מצאתי 120 קלוריות ל100 גרם מבושל) וזה לא מדויק בגלל המים כל אחד שם כמות שונה

אחרי בישול אבל לא מדויק לפי מה שהבנתי
אני גם אוכל אורז פרסי ולא מצאתי לו ערכים של אחרי (רק באיזה אתר מצאתי 120 קלוריות ל100 גרם מבושל) וזה לא מדויק בגלל המים כל אחד שם כמות שונה
א. לא יקרה כלום אם תסטה ב20 גרם. אם באופן כללי אתה לא מתקדם בכיוון או בקצב שאתה רוצה אז תשנה כמויות בהתאם.
ב. אם אחרי בישול יצא 2000 גרם ולקחת 100 משמע לקחת 0.05~5% מהכמות אז תחשב את זה כ400X5% לפני בישול ו5% מהשמן.

אבל עוד פעם, לדעתי אין לך סיבה להיכנס לקטנות האלה. תשקול אחרי בישול ותחשב לפי ערכים אחרי בישול.

100 אורז לפני בישול לא מכפיל עצמו פי 5 בשום סרט, במקסימום פי 2-2.5.

ותשקול תמיד אחרי בישול מה הבעיה? למה לסבך את עצמך?

• פותח/ת השרשור
100 אורז לפני בישול לא מכפיל עצמו פי 5 בשום סרט, במקסימום פי 2-2.5.

ותשקול תמיד אחרי בישול מה הבעיה? למה לסבך את עצמך?

לצורך העניין זה היה לשם הדגמה ההכפלה ב5
וואלה בשביל דיוקים אני שוקל לפני תמיד לרוב אני מכין גם את האורז לעצמי ואוכל את כל המנה אבל השאלה הייתה רק בארוחות שישי כשנגיד מכינים מלא לכל השולחן

לצורך העניין זה היה לשם הדגמה ההכפלה ב5
וואלה בשביל דיוקים אני שוקל לפני תמיד לרוב אני מכין גם את האורז לעצמי ואוכל את כל המנה אבל השאלה הייתה רק בארוחות שישי כשנגיד מכינים מלא לכל השולחן

תאמין לי שאני מגיע לדקויות שלא מביישות את שלך ואני שוקל רק אחרי בישול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית