הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטוב-הורדת משקלים אך שימור rir?

• פותח/ת השרשור Bolt
  • פורסם בתאריך

Bolt

משתמש פעיל
667
106
נק' מוניטין:
146
667
106
שלום לכולם, אני יודע שבחיטוב העצימות היא הגורם החשוב ביותר לשימור מסת השריר, ואם המשקלים יורדים, כנראה שהכוח/מסת שריר תרד.
אבל יש לי שאלה בנושא. אם למשל אני עושה במשקל מסויים 3x5 (תרגיל מורכב נגיד), ונניח אני על rir 2
(2 חזרות רחוק מכשל), ואז אני הופך את התרגיל ל3x8, וכתוצאה מכך יורד ב2.5-5 קילו, אך עדיין נשאר על rir 2. האם זה יפגע בכוח/מסת השריר שלי? יש מחקרים בנושא?
כי אני די בטוח שיש מחקרים שמוכיחים שאם יורדים במשקל בתרגיל(בחיטוב) אז זה משפיע על מסת השריר. לא יודע לגבי RIR.

שלום לכולם, אני יודע שבחיטוב העצימות היא הגורם החשוב ביותר לשימור מסת השריר, ואם המשקלים יורדים, כנראה שהכוח/מסת שריר תרד.
אבל יש לי שאלה בנושא. אם למשל אני עושה במשקל מסויים 3x5 (תרגיל מורכב נגיד), ונניח אני על rir 2
(2 חזרות רחוק מכשל), ואז אני הופך את התרגיל ל3x8, וכתוצאה מכך יורד ב2.5-5 קילו, אך עדיין נשאר על rir 2. האם זה יפגע בכוח/מסת השריר שלי? יש מחקרים בנושא?
כי אני די בטוח שיש מחקרים שמוכיחים שאם יורדים במשקל בתרגיל(בחיטוב) אז זה משפיע על מסת השריר. לא יודע לגבי RIR.

מה? מה אתה מתעסק במושגים ושטויות?
העקרונות כדי לשמר מסת שריר בחיטוב זה לשמור על חלבון מספיק, גירעון לא גדול מידי ושימור נפח עבודה.

אם היית עושה במסה בנץ' לצורך העניין 100 ק"ג ל3X5 אז הגעת לנפח של 1.5K.
אם בחיטוב אתה עושה מצליח רק 85 ק"ג באותו RPE אז תעבוד 3X6 ותקבל נפח עבודה כמעט זהה.

זו הכוונה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית