הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המלצה על רופא בקשר לברכיים

• פותח/ת השרשור wwq10
  • פורסם בתאריך

wwq10

משתמש מתחיל
76
12
נק' מוניטין:
15
76
12
היי חברה

התחילו לי בחודשים האחרונים טיקים בשתי הברכיים בעת יישור של הרגל (לדוגמה בסקווט), בעת סיבובים (כשהכף רגל על הרצפה ואני מסובב את שאר הגוף ימינה או שמאלה) ולפעמים גם בעת שאני רץ.
בנוסף, סוחב איזה דלקת בברך כבר תקופה ארוכה.

הייתי אצל מספר אורתופדים בנוגע לברך שאמרו שזה יעבור לבד (לא עובר כבר תקופה ארוכה, ואולטראסאונד נוסף הראה שעדיין קיים נוזל).

האם אורטופד הוא הכתובת? (במיוחד לבעיה הראשונה).
האם יש רופא שאתם ממליצים עליו בקופ"ח כללית באזור המרכז (ראשון, נס ציונה וכו')?

טיקים לא נחשב לבעיה אם זה לא מלווה בכאב.
הדלקת זה סיפור אחר, אם רופא אבחן לך את זה אז תחזור אליו להמשך בירור.

ופיזיותרפיסט יועיל לך יותר מאורטופד במקרה שלך

• פותח/ת השרשור
אין לי בדיוק כאב מהטיקים, אבל הם מאוד מציקים (מרגיש כאילו משהו זז) ובהתחשב בזה שזה התחיל באותו זמן בשתי הרגליים אני מעדיף לבדוק.

דלקת - הייתי אצל 4 אורטופדים ששלושה מהם סירבו לשלוח אותי אפילו לבדיקה בטענה שאין כלום. רק אחד שלח אותי לבדיקה ויצא דלקות.
בפעם השניה ביקשתי מהרופאת משפחה הפניה כי הרופא הרביעי סירב לשלוח אותי לבדיקה בטענה שאין כלום.
הרופאים שסירבו לשלוח אותי לבדיקה אמרו שאני צריך לחזק את השריר. העליתי דאז משקלים ברגליים אבל זה לא עזר ואולי אפילו החמיר את הכאבים.
אני לא בטוח עד כמה העצה שלהם טובה (ובהתחשב בזה שהם אפילו לא ידעו לאבחן את הבעיה...).

לכן אני לא חושב שלבחור סתם אורטופד וללכת אליו יועיל (אלא אם ספציפית אפול על מישהו טוב)

אני חושב הפוך, דווקא בגלל שזה התחיל בשתי הרגליים ולא ברגל אחת, אז אוטומטית יורדים כמה עשרות אחוזים של סיכוי לפציעה.
הטיקים כשלעצמם לא מדאיגים אם אינם מלווים בכאב, זה שכיח מאוד, ולא מחייב שיעבור תוך X זמן.
אם כן יש כאב יש מקום לחששות של קרע או שחיקה של הסחוס וכו', אבל נשמע שאתה לא שם.
עשו לך רנטגן / US?
עשית פעילות מאומצת? אירובי בעצימות גבוהה?
נסה להשיג הפנייה לפיזיו בכל מקרה, בשביל השקט הנפשי

• פותח/ת השרשור
אני חושב הפוך, דווקא בגלל שזה התחיל בשתי הרגליים ולא ברגל אחת, אז אוטומטית יורדים כמה עשרות אחוזים של סיכוי לפציעה.
הטיקים כשלעצמם לא מדאיגים אם אינם מלווים בכאב, זה שכיח מאוד, ולא מחייב שיעבור תוך X זמן.
אם כן יש כאב יש מקום לחששות של קרע או שחיקה של הסחוס וכו', אבל נשמע שאתה לא שם.
עשו לך רנטגן / US?
עשית פעילות מאומצת? אירובי בעצימות גבוהה?
נסה להשיג הפנייה לפיזיו בכל מקרה, בשביל השקט הנפשי

עשו לי US פעמיים, אני רק לא זוכר אם הפעם השניה הייתה לפני או אחרי שהתחילו הטיקים.
בנוגע לפעילות מאומצת - האורטופדים אמרו לי לחזק את המקום. הפסקתי לעשות סקאווטים כי הדלקות מאוד הכאיבו לי בתנועה ועברתי לעשות ארבע ראשי במכשיר והעליתי את המשקלים שם.
יכול להמליץ לך על האורטופד שלי (כללית) אבל באיזור פ''ת

אשמח. אם תהיה לי אופציה אנסה להגיע אליו.

נשמע שאתה מחפש פתרון איפה שאין.
מציע להפסיק לבזבז את זמנך ואת זמנם של הרופאים.
אורטופד לא מטפל בקליקים וגם לא בכאבים אלא בבעיות מבניות- כמו שבר, קרע וכדומה.
אם אתה סובל מבעיה תפקודית, כאב או אפילו תלונה של אי נוחות, פיזיותרפיסט הוא הכתובת.
אפשר בקופ"ח ואפשר באופן פרטי.

• פותח/ת השרשור
נשמע שאתה מחפש פתרון איפה שאין.
מציע להפסיק לבזבז את זמנך ואת זמנם של הרופאים.
אורטופד לא מטפל בקליקים וגם לא בכאבים אלא בבעיות מבניות- כמו שבר, קרע וכדומה.
אם אתה סובל מבעיה תפקודית, כאב או אפילו תלונה של אי נוחות, פיזיותרפיסט הוא הכתובת.
אפשר בקופ"ח ואפשר באופן פרטי.

היי ניר
יצא לי במהלך הדרך להגיע לפיזותרפיה. היא שלחה אותי בחזרה לאורטופד (בזמנו אמרו שזה נבע מהיחלשות של השריר כששלחו אותי אליה. מכיוון שעברה חצי שנה מהרגע שהתחילו הכאבים עד שהגעתי אליה, היא אמרה שזה לא סביר שזה נובע מהיחלשות של השריר ושלחה אותי עוד פעם לאורטופד).

אני אנסה שוב פיזותרפיה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית