הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חזה עוף

חזה עוף, לחתוך לרצועות, לשים אותו ככה על מחבת. לתת לו להתבשל עד שהוא מוכן ועדיין רך קצת. רק שיקבל קצת צבע.
בכלי לערבב חרדל, רוטב סויה, טיפה דבש, או כל מה שבא לך, קצת שום אולי, לוידעת. קיצר רוטב.
לשים על החזה עוף, ולהמשיך לבשל אותו עם הרוטב עד שמוכן. אם תצריך אז להוסיף קצת מים שהרוטב לא יתייבש לחלוטין.
יוצא פגז עם כל רוטב שתבחרי.

פורס אותו לשניצלים ושומר אותו בקופסא במקרר במרינדה של צ'ילי וסויה (אפשר גם להוסיף טריאקי או בגדול כל מרינדה שתרצי). לאחר מכן אפשר לעשות איתו הרבה דברים:
1. שניצל רגיל מטוגן בפירורי לחם עם/בלי ביצה - אופציה טעימה אבל עם הרבה מאוד קלוריות.
2. להכין את הפרוסות בתנור/סיר טיגון ללא שמן - אופציה פחות טעימה אך מאוד נוחה מבחינת ערכים.
3. כפי שציינו מעליי, לחתוך את החזה עוף לרצועות ולהקפיץ אותו - יש אלף ואחת דרכים להקפיץ חזה עוף אז ניתן למצוא אופציות טעימות ויחסית דלים בקלוריות שזה מעולה אבל האופציה הזאת דורשת קצת יותר התעסקות כי צריך להכין רוטב ולחתוך הרבה ירקות בצורה מסוימת.
4. במקום אורז/פסטה/תפו"א ניתן להשתמש בטורטיה בתור הפחמימה ואז לגלגל בפנים רצועות חזה עוף עם כל מיני תוספות כמו חסה/בצל/עגבניות/שעועית/רטבים דלי קלוריות וכו' - אופציה טעימה, עשויה להיות קצת גבוה מבחינת קלורית (תלוי בתוספות, הרטבים ובטורטיה) ודורשת התעסקות.

יוצא פגז עם כל רוטב שתבחרי.
משהו כזה 😃 אני לוקח או חזה חתוך לשניצלים, או קוביות ועושה שיפודים, פותח את המקרר ולוקח איזה רוטב-שניים שנראה לי באותו רגע שיהיה סבבה, נגיד סויה וטריאקי, סויה וקארי אדום, היום ומחר זה וסטרשייר וקארי אדום, שופך מעל תבלין יבש כלשהו (בזה של היום ומחר זה כמון), אם יש זמן והכנתי מראש אז נותן לבשר לעמוד בתוך התערובת הזאת כמה שאפשר.
אם זה חתוך לשניצלים אז או על מנגל גז או על מחבת עם שמן, אפשר עם ספריי שמן אם את לא רוצה יותר מדי שמן. אם זה שיפודים אז על מנגל אבל אפשר את הקוביות גם לזרוק על מחבת

מחבת פסים ללא שמן, חזה עוף רגיל ופשוט בלי יותר מידי שטויות (בגלל הערכים) ואז אפשר להשפריץ מלא וולדון פארם

משהו כזה 😃 אני לוקח או חזה חתוך לשניצלים, או קוביות ועושה שיפודים, פותח את המקרר ולוקח איזה רוטב-שניים שנראה לי באותו רגע שיהיה סבבה, נגיד סויה וטריאקי, סויה וקארי אדום, היום ומחר זה וסטרשייר וקארי אדום, שופך מעל תבלין יבש כלשהו (בזה של היום ומחר זה כמון), אם יש זמן והכנתי מראש אז נותן לבשר לעמוד בתוך התערובת הזאת כמה שאפשר.
אם זה חתוך לשניצלים אז או על מנגל גז או על מחבת עם שמן, אפשר עם ספריי שמן אם את לא רוצה יותר מדי שמן. אם זה שיפודים אז על מנגל אבל אפשר את הקוביות גם לזרוק על מחבת

נשמע אש.
ישלך אשכר מנגל? יא שמן 🤯

אגב, רוטב פגז שהעזתי לעשות כמה פעמים: קטשופ, מיונז וחרדל. למי שאין כח להתעסק עם גרמים, זה יוצא: של 2 כפות קטשופ, כף שטוחה מיונז (לייט, בואו.) ו3-4 טיפות של חרדל (רגיל, לא גרגרים.) קצת מלח ופלפל שחור. אחרי שזה מוכן זורקת למחבת גם גבעול בצל ירוק קצוץ. ממש טעים.

רוטב פגזי נוסף:
צ'ילי מתוק (ממליצה על זה של "מזרח ומערב" כל השאר דוחים.) דבש, רוטב סויה, לימון סחוט, פפריקה מתוקה, קצת פלפל צ'ילי גרוס, ושום כתוש.
יוצא פגזזז ברמה של צרחות. לא זוכרת כמויות מדויקות, תשתמשו בלשון שלכם.
מחבת פסים ללא שמן, חזה עוף רגיל ופשוט בלי יותר מידי שטויות (בגלל הערכים) ואז אפשר להשפריץ מלא וולדון פארם

עחי, לא תקריב 20-30 קלוריות כדי ליהנות גם מהאוכל בין היתר?

שמן זית דבש מלח פלפל זה go to

קלאסי של פלפל, כמון, פפריקה, חוואיג' על שמן זית. אם לא עצלנית מוסיפה שום. גם לקודם.

ראס אל חנות, קצת אגוז מוסקט, מלח פלפל, ואולי עוד אלתורים שלא זוכרת כרגע, הולך טוב על אגוזים, שקדים, צנוברים, ערמונים (או חלקם כמובן) ובצל מטוגן על אורז. פיצוצים וכו

ערבוב טריאקי וצילי מתוק (וכמובן מלח פלפל) על קוביות בטטה הרבה סלרי (רק הגבעול) ותירס במחבת. נסי את זה (את הירקות מבשלת בנפרד כמובן, כל אחד לפי עניינו ונותנת בסוף כמה דק להטמעת טעמים)

ג'ינג'ר טרי מגורד, סויה, סוכר חום/סילאן ועוד משהו שלא זוכרת (שנים לא הכנתי) אבל בשלוף אפשר לשים שום כתוש, קצת פפריקה, שבבי צ'ילי, קצת שמן שומשום. קיצור בזרימה. עם בטטה הולך אש.

בעיקרון רוב הזמן עצלנית למדי, אז מכינה אותו איך שיהיה, מה שמגיע לי ליד (או לוקחת מהבית משהו משבת שאין בו חפץ חח) וקוצצת אותו לתוך סלט ענק עם שמן זית וכפית חרדל. עוד לא נמאס לי

נשמע אש.
ישלך אשכר מנגל? יא שמן 🤯

אגב, רוטב פגז שהעזתי לעשות כמה פעמים: קטשופ, מיונז וחרדל. למי שאין כח להתעסק עם גרמים, זה יוצא: של 2 כפות קטשופ, כף שטוחה מיונז (לייט, בואו.) ו3-4 טיפות של חרדל (רגיל, לא גרגרים.) קצת מלח ופלפל שחור. אחרי שזה מוכן זורקת למחבת גם גבעול בצל ירוק קצוץ. ממש טעים.

רוטב פגזי נוסף:
צ'ילי מתוק (ממליצה על זה של "מזרח ומערב" כל השאר דוחים.) דבש, רוטב סויה, לימון סחוט, פפריקה מתוקה, קצת פלפל צ'ילי גרוס, ושום כתוש.
יוצא פגזזז ברמה של צרחות. לא זוכרת כמויות מדויקות, תשתמשו בלשון שלכם.

עחי, לא תקריב 20-30 קלוריות כדי ליהנות גם מהאוכל בין היתר?

וואלה בצילי סויה וכל הרטבים למינהם אין כל כך 20-30 זה הרבה יותר.
מידי פעם אני כן שם אבל אם יש לי וולדן פארם אז מה אכפת לי

על המנגל, לא משנה מה תשימי זה תמיד יוצא טוב
חתולה D:
יצאתי יוג'יניוס!

חחח לא התכוונתי לשמן,
התכוונתי לרוטב.
שמן אני שמה פחות מגרם ועוד מנגבת אחרי עם נייר סופג 🤣
ישלי אחלה מחבתות ב"ה.
וואלה בצילי סויה וכל הרטבים למינהם אין כל כך 20-30 זה הרבה יותר.
מידי פעם אני כן שם אבל אם יש לי וולדן פארם אז מה אכפת לי

כן, לפעמים יוצא לי 50+ קל' על הרוטב, מקזזת את זה על הפחממה. לרוב פשוט אוותר עליה לגמרי ואפנק יותר בירקות.
אבל זה רק אם אני עושה את הרוטב של הדבש וכו'. הקטשופ לא יוצא 50. קל'. סויה וחרדל - פחות. גם משתמשת בסויה דלת נתרן, ומוותרת על מלח.
וואו האמת שמלא זמן לא הכנתי לי חחחח עשיתם ל חשק לחזה עוף :0

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית