כמות חלבון מומלצת - מידע. 😃

• פותח/ת השרשור sand22
  • פורסם בתאריך

sand22

משתמש פעיל
326
162
נק' מוניטין:
410
326
162
היי,היה לי קצת משעמם וכתבתי לגבי כמות חלבון מומלצת בפייסבוק שלי אז אני מעתיקה לפה.
במצבים שונים מוזמנים לקרוא.
בנוסף רציתי לציין שהרבה שואלים האם יש בעיתיות בצריכת חלבון של 3-4 גרם לק"ג משקל גוף?
אז היה מחקר-.
בשנת 2014 אנשים שצרכו כמות גבוה של חלבון (4.4 גרם לק"ג ליום) במשך שמונה שבועות ולא דיווחו על תוצאות שליליות.
מחקר נוסף שהמשתתפים צרכו 3.4 גרם חלבון לק"ג משקל גוף- במשך 8 שבועות לא נצפו השפעות שליליות על הכבד ועל הכליות.

Recently, Antonio and colleagues published a series of original investigations that prescribed extremely high amounts of protein (~3.4–4.4 g/kg/day) and have consistently reported no harmful effects [220,221,222,223]. The first study in 2014 had resistance-trained individuals consume an extremely high protein diet (4.4 g/kg/day) for eight weeks and reported no change in adverse outcomes [223]. A follow-up investigation [220] required participants to ingest up to 3.4 g/kg/day of protein for eight weeks while following a prescribed resistance training program and reported no changes in any of the blood parameters commonly used to assess clinical health (e.g., there was no effect on kidney or liver function).

בנוסף-
A series of controlled investigations spanning up to one year in duration utilizing protein intakes of up to 2.5–3.3 g/kg/day in healthy resistance-trained individuals consistently indicate that increased intakes of protein exert no harmful effect on blood lipids or markers of kidney and liver function.

גם מחקר שנערך במהלך שנה לא הציג תוצאות שליליות בבדיקות הדם כליות וכבד.
הבעיה הגדולה שהמחקרים לא נערכים מעל שנה וקשה לדעת האם יהיו השלכות לאחר תקופה ארוכה. אז מה לדעתכם?
אני חושבת שאין בעיה לצרוך כמות גבוה של חלבון אבל כן ההייתי הולכת על ההמלצות של 1.4-2 גרם לק"ג משקל גוף בכל מקרה
International Society of Sports Nutrition Position Stand: protein and exercise | Journal of the International Society of Sports Nutrition | Full Text REF

454545435t4.jpg

אני רק אניח את זה כאן

זה עולה בקנה אחד עם מה שציינת לגבי "שינויים בהרכב הגוף" בצריכה גבוהה של חלבון
@elchonon המחקרים שהיא הציגה לכאורה לא מציגים בעייתיות ואילו אתה טוען לבעיות כאלו ואחרות של סביבה חומצית בעת צריכת חלבון גבוהה, אשמח להתייחסותך בנושא

@elchonon המחקרים שהיא הציגה לכאורה לא מציגים בעייתיות ואילו אתה טוען לבעיות כאלו ואחרות של סביבה חומצית בעת צריכת חלבון גבוהה, אשמח להתייחסותך בנושא
אין לי שום דבר שלילי להגיד על @sand22 היא כותבת לעניין, ונכס לפורום.
וכמובן שצויין שהמחקרים לא נעשו לאורך הרבה זמן, ואנחנו לא יודעים מה הרכיב את שאר התזונה.
תזונה עשירה בחלבון בקלות יכולה להזניח אשלגן, בגלל חוסר פחמימה. וגם שומן נמוך.
ברגע שתכניס פי 4 חלבון, יהיה קשה להכניס מספיק פחמימה ושומן בלי להיות בפלוס קלורי גדול מידי. ויהיה קשה להכניס מספיק מינרלים אלקאליים לאזן את המינרלים החומציים שבחלבון.

אין לי שום דבר שלילי להגיד על @sand22 היא כותבת לעניין, ונכס לפורום.
וכמובן שצויין שהמחקרים לא נעשו לאורך הרבה זמן, ואנחנו לא יודעים מה הרכיב את שאר התזונה.
תזונה עשירה בחלבון בקלות יכולה להזניח אשלגן, בגלל חוסר פחמימה. וגם שומן נמוך.
ברגע שתכניס פי 4 חלבון, יהיה קשה להכניס מספיק פחמימה ושומן בלי להיות בפלוס קלורי גדול מידי. ויהיה קשה להכניס מספיק מינרלים אלקאליים לאזן את המינרלים החומציים שבחלבון.
קודם כל רוצה לציין שהדיון הוא ענייני נטו ולא אדון א נגד אדון ב, את הקטע הזה נשמור לחבר שלך הטרול שמרים עם רצועות..
לעניין..
אז אין לך בעיה עם הרבה חלבון, יש בעיה אם זה גורם לך להזניח צריכת פחמימה ושומנים וכפועל יוצא יגרום לחסרים במיקרו נוטירנוים כאלו ואחרים מעבר לעניין של פחמימה ושומן..? בגלל הפחד מפלוס קלורי גבוה מדי?

היינו אין בעיה בהרבה חלבון

להבנתי מדבריך חלבון גורם לph נמוך מ7

וצריך לאזן את המינרלים בגוף עם דברים שהם ph גבוה מ7

ואם אוכלים הרבה חלבון אז יש פחות 'חלון' בתזונה להכניס דברים שהם מעל 7..

כמובן ה7 זה ערך ייחוס לנטרלי באשר לסביבה בסיסית וחומצית לפי ההגדרה, להבנתי אתה קורה לבסיסי אלקאלי?

תן לבנאדם לאכול מקורות חלבון אבקות בשר כל דבר שיגיע למספרים מאוד גבוהים של נגיד פי 4, שאר הדברים מלא ירקות, פירות, ועוד איזה מקור שומן אנערף אבוקדו או איזה אגוזים ולכאורה הגעת לתזונה המושלמת?

זה בעצם קטו?

נערך לאחרונה:
קודם כל רוצה לציין שהדיון הוא ענייני נטו ולא אדון א נגד אדון ב, את הקטע הזה נשמור לחבר שלך הטרול שמרים עם רצועות..
לעניין..
אז אין לך בעיה עם הרבה חלבון, יש בעיה אם זה גורם לך להזניח צריכת פחמימה ושומנים וכפועל יוצא יגרום לחסרים במיקרו נוטירנוים כאלו ואחרים מעבר לעניין של פחמימה ושומן..? בגלל הפחד מפלוס קלורי גבוה מדי?

היינו אין בעיה בהרבה חלבון

להבנתי מדבריך חלבון גורם לph נמוך מ7

וצריך לאזן את המינרלים בגוף עם דברים שהם ph גבוה מ7

ואם אוכלים הרבה חלבון אז יש פחות 'חלון' בתזונה להכניס דברים שהם מעל 7..

כמובן ה7 זה ערך ייחוס לנטרלי באשר לסביבה בסיסית וחומצית לפי ההגדרה, להבנתי אתה קורה לבסיסי אלקאלי?

תן לבנאדם לאכול מקורות חלבון אבקות בשר כל דבר שיגיע למספרים מאוד גבוהים של נגיד פי 4, שאר הדברים מלא ירקות, פירות, ועוד איזה מקור שומן אנערף אבוקדו או איזה אגוזים ולכאורה הגעת לתזונה המושלמת?

זה בעצם קטו?
נכון.
ככל שהחלבון גבוה יותר, יותר קשה לאזן אותו בלי להיות בפלוס קלורי גדול מידי.
ואלקאלי זה בסיסי.

אני מאמין שהעובדה שהמחקרים לא בוצעו ליותר משנה היא לא מגבלה רצינית מכיוון שאת ההשפעה הפיזיולוגית רואים כבר מהר מאוד, תוך כמה שבועות, אז לחשוב שיש איזה טווח שבו ההשפעות הפיזיולוגיות נעצרות ורק אחרי הרבה זמן חוזרות כפתולוגיות זה לא סביר, ובהחלט לא לפי מה שידוע לנו במודלים של מחלות כליה, אז צריך להיות פה מנגנון שלא מוכר לנו שלא מתפתח בצורה לינארית, וזה נשמע לא סביר באדם בריא.
לפי הבנתי יש גם דיבורים על להעלות את ההמלצה לצריכת החלבון היומית לאוכלוסיה הכללית.
רק דבר אחד טיפה מפריע לי וזה המשפט האחרון בתמונה, שזה לא ממש משהו מבוסס בקונטקסט של צריכת חלבון טובה לאורך היום

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית