הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

תדירות של אימוני סיבולת

שיר1

משתמש קבוע
1,286
1,413
נק' מוניטין:
1,912
1,286
1,413
בהיותי בבית וללא שום חשק לאלתר התנגדות, נוקטת לאחרונה באימונים סיבולתיים יותר. חזרות רבות מאוד עם משקל גוף או גומייה, ג'יאנט סטים, מנוחות קצרות עד לא קיימות. כמובן יש שריפה עד כדי רעידה, אבל מסיימת את האעלק אימון ומאוד מהר שוכחת שהתרחש. השאלה שלי האם גם פה כדאי לשמור על זמני מנוחה של 48 שעות או שאפשר להתפרע עם אימון כזה או דומה גם יום אחר יום.

מקדימה שאלות/הערות - הייתי שמחה להשתמש בזה כסוג של אימון אירובי גם ובעיקר למטרת שריפת קלוריות, כי אני שמה לב שלא במצב כרגע לקצץ הרבה בקלוריות, וכן לא ממש יכולה לרוץ למשל, ועם הסגר וסוג העבודה שלי לא פעילה הרבה ביומיום.

תודה רבה!

*עריכה: אם לא הצליח להשתמע אז אני בסוג של חיטוב באיזי חח

נערך לאחרונה:
חשבתי לרגע שאת מדברת על אירובי. את יכולה לעשות הליכה? אם כן אז כדאי. אם הכוונה היא לעשות רק כוח-אירובי אז אפשר כל יום אבל זה תלוי בעצימות ובחירת תרגילים. מה עוד שאת בהחלמה גם ככה. להתפרע עדיף שלא.

• פותח/ת השרשור
את יכולה לעשות הליכה? אם כן אז כדאי
כן. זו הפעילות האירובית הקלאסית הכמעט יחידה שיכולה לבצע כרגע בבטחה. אבל זה פחות יעיל מבחינת זמן-הוצאת קלוריות, וגם זה די משעמם אותי, בפרט כשזה עובר את ה-30 דק.
עם זאת שאתה צודק שיש שיקולים חשובים יותר. אשאר עם אימון כל יומיים ואשתדל להקדיש יותר תשומת לב לאיך יכולה לנהל את הצריכה הקלורית שלי בצורה שתהיה לי נעימה ונוחה.

תודה רבה!

כן. זו הפעילות האירובית הקלאסית הכמעט יחידה שיכולה לבצע כרגע בבטחה. אבל זה פחות יעיל מבחינת זמן-הוצאת קלוריות, וגם זה די משעמם אותי, בפרט כשזה עובר את ה-30 דק.
עם זאת שאתה צודק שיש שיקולים חשובים יותר. אשאר עם אימון כל יומיים ואשתדל להקדיש יותר תשומת לב לאיך יכולה לנהל את הצריכה הקלורית שלי בצורה שתהיה לי נעימה ונוחה.

תודה רבה!

אין בעד מה. לכי על זה. אפשר להקשיב לספר או פודקאסט. 30 דקות כל בוקר מצטברות בסוף השבוע ל1000 קל' לפחות, תלוי בגורמים השונים.

• פותח/ת השרשור
30 דקות כל בוקר מצטברות בסוף השבוע ל1000 קל' לפחות
מגניבבב

לא חשבתי על זה כך האמת. די מגביר מוטיבציה יש לומר. (אני כן יוצאת ללכת קצת מדי פעם באופן יזום, בפרט בימים שלא יוצא לי ללכת כחלק מסדר היום, אבל בעיקר כדי לתרום לרווחת הגוף (והנפש) קצת תנועה)

לא מצאתי מחקרים רלוונטיים, חוץ מהמחקר הזה שנעשה על נשים בנות 60+, ומצא עדיפות לתדירות נמוכה יותר . (מניח שאת לא בקבוצת גיל הזאת 😃.

לדעתי, וזו רק דעתי הלא מוסמכת, זה בסדר להתאמן כל יום כל עוד את קשובה לגוף שלך ומבצעת פעילויות מגוונות. סתם דוגמא לשישה ימים בשבוע:

ראשון- תכנית יוגה/פילאטיס.- מבין הרבים שיש ביוטיוב.

שני- ריצה/הליכה/אופניים

שלישי- ואריאציות של שכיבות שמיכה, בטן. סשן מתיחות.

רביעי- ריצה/הליכה/אופניים

חמישי- מתח/תרגילי משיכה- יכולה לאלתר עם שולחן. גומיות, בטן.

שישי- ריצה/הליכה/אופניים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית