הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה בשיפור התוכנית FBW - מתחיל

James Polk

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
הרקע: אני בן 30, מתאמן רוב חיי בערך מגיל 16 באימונים אירוביים בעצימויות משתנות ותרגילי משקל גוף פשוטים, עם הפסקה של איזה 3 שנים באמצע, רוב הזמן עובד פיזי.

ניסיון באימונים:
בשנתיים האחרונות התחלתי באימוני איגרוף תאילנדי במכון מוכר למשך כ-3 חודשים => עברתי להתאמן לבד בגלל אילוצי מגורים למשך כמה חודשים בהם הוספתי גם מתח, סקוואט, שכיבות שמיכה וכפיפות בטן => התחלתי לעשות יותר תרגילים עם גומיות שקניתי => התענייתי באימוני משקולות וקניתי דאמבלים ופלטות ומשם עשיתי כל מיני תוכניות שונות ומשונות(אבל הבסיס שלהן נשאר קבוע).
לפני 8 חודשים עברתי ניתוח והפסקתי להתאמן במשך 4 חודשים, עשיתי תוכנית ABC שהיה בה פשוט אימונים קצרים ובעצימות נמוכה כדי לחזור לעניינים.
בחודשיים האחרונים עושה את התוכנית שאני אציג פה.

המטרה:
הייתי ממש רזה, בכל התקופה הזו עליתי מ50 קג ל60 קג כרגע(ירדתי הרבה לאחר הניתוח) בצורה שלדעתי היא ממש יפה(עליה יפה ונראית לעין בשריר + עליה נורמלית בשומן), רוצה להגיע ל70 קג ולהחליט מה אני רוצה לעשות הלה, אולי להמשיך ל80.
עד גיל 40 לבנות גוף בריא שאוכל לתחזק, סיבולת הלב ריאה שלי במצב מעולה ככה שזו לא דאגה מבחינה בריאותית.

התוכנית:
התוכנית היא וריאציה של התוכנית הזו: The Alpha Destiny Novice Program - OutAlpha
בחרתי אותה כי רציתי תוכנית FBW עם קצת גיוון, משהו שאוכל לדבוק בו בלי לקפוץ לתוכנית אחרת. הוצאתי דברים שאני לא יכול לעשות(למשל בנץ' באחיזה צרה, כאבים לא בריאים בכל מיני מקומות או טראפ באר דדליפט בגלל ציוד). מתאמן בבית, בניתי לעצמי סקוואט ראק וספסל, יש לי מוט ברבל, איזי בר, דאמבלים ו60 קילו של פלטות מסוגים שונים.
זה מה שאני עושה כרגע, לסירוגין, 3 פעמים בשבוע, נח בדיוק 2 דקות בין סט לסט.
A
Squats - 3x6-8
Pause Bench Press - 3x6-8
Pendlay Row - 5x6-8
Good Morning - 2x8-10
Ez Bar Overhead Extension - 5x8-10

B
Squat - 3x6-8
Weighted Pullup - 3x-5-7
Deadlift - 2x6-8
Bench Press - 3x6-8
Overhead Press - 5x6-8
EZ Bar Bicep Curls - 5x8-10

* במקום תרגילי בטן אני עושה McGill's Big 3
** בהתחלה עשיתי חזרות כפי שהוא כותב אבל אני לא רוצה להעמיס יותר מדי על הגב התחתון אז לקחתי יותר חזרות בפחות משקל.

אשמח להערות/הארות, תודה מראש.

Good Morning זה תרגיל מצוין, אבל גם אולי הכי מסוכן במקרה שאתה מחרבש את התנועה. הייתי מוותר עליו.

Ez Bar Overhead Extension - 5x8-10
EZ Bar Bicep Curls - 5x8-10

5 סטים של תרגיל מבודד לשריר קטן? לא יעיל ואחלה מתכון לפציעות. הייתי מוריד ל 2 סטים גג, ועובד בטווח חזרות גבוה יותר. (12-20). אימון B שלך הרבה יותר כבד מאימון A, נסה יותר לאזן את זה. תוסיף לאימון A תרגיל לכתפיים, אולי side laterals.

חוץ מזה, באופן כללי , זה נראה בסדר.

איך זה שונה מלעשות 5-6 סטים משני תרגילים שונים לאותו שריר?
מעניין אותי.
מתכון לפציעות?

על אילו שני תרגילים אתה מדבר? 5 סטים לשריר קטן, שכבר עבד בכל התרגילים המורכבים לפני, זה הרבה יותר מדי עומס על המרפק ועל השריר. העבודה העיקרית על הבייספס/טרייספס נעשית בתרגילי המשיכה/דחיפה המורכבים. המטרה של תרגילים מבודדים בסוף אימון היא לסחוט עוד קצת עבודה משרירים קטנים שרובנו אוהבים את האסתטיקה שלהם.

על אילו שני תרגילים אתה מדבר?
כפיפות מרפקים ופטישים, למשל.
תתפלא לגלות את כמות האנשים שעושים 5 ו6 סטים לשריר קטן.
תלוי רמה, תלוי תכנית, אני מניח.
לא הבנתי למה הכללת ורשמת שזה מתכון לפציעה.

כפיפות מרפקים ופטישים, למשל.
תתפלא לגלות את כמות האנשים שעושים 5 ו6 סטים לשריר קטן.
תלוי רמה, תלוי תכנית, אני מניח.
לא הבנתי למה הכללת ורשמת שזה מתכון לפציעה.

אז אין הבדל לשאלתך.

אני מניח שמפתחי גוף מקצועיים שירצו לתת דגש לשרירים האלה יעשו 5 סטים כפיפת מרפקים. אבל הם גם לא יעשו FBW אלא ככל הנראה תהיה להם איזו תוכנית ספליט בתדירות מאוד נמוכה. לפי הרקע של פותח הפוסט, אין סיבה לעשות את זה.

זה שריר קטן, ומפרק קטן. ברגע שאתה מבצע תרגיל מבודד, לדוגמא כפיפת מרפקים, כל העבודה נופלת על הבייספס ועל המרפק, לעומת מתח, שם גם הבייספס וגם שרירי הגב משתתפים בתנועה רב מפרקית. הגיד שמחבר את הבייספס לעצם האמה רגיש במיוחד ועבודה מוגזמת עלולה לגרום לקרעים מיקרוסקופים בגיד ותוביל לדלקת ולכאבים. ב FBW, אתה כבר מבצע הרבה עבודה בתרגילי משיכה ודחיפה, אז להוסיף גם 5 סטים של תרגיל מבודד למפרק כזה קטן (ששוב, כבר עבד במהלך האימון) זה אכן "מתכון לפציעות".

493x335_bicep.jpg

בכל מקרה, אתה צודק שבסופו של דבר זה תלוי מטרה, תכנית, ומתאמן. אבל לדעתי פותח הפוסט ירוויח יותר מתוספת של עוד סט/שניים לתרגיל מורכב במקום ה 5 סטים של כפיפה/פשיטת מרפקים.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התשובות,
אז אני חושב שאוריד כמו שאמרת את הנפח בתרגילי עזר המבודדים, אוסיף לA שולדר פרס(אני מעדיף שחוץ ממה שכבר יש לי, כל התרגילים יהיו מורכבים, אני גם עושה תרגילי כתפיים בעצימות נמוכה עם רצועה כל יום או שניים), ואולי אעלה את כל מה שאני עושה 3 סטים ל5 סטים?
במקום הגוד מורנינג אעשה דדליפט רומני.

תודה רבה על התשובות,
אז אני חושב שאוריד כמו שאמרת את הנפח בתרגילי עזר המבודדים, אוסיף לA שולדר פרס(אני מעדיף שחוץ ממה שכבר יש לי, כל התרגילים יהיו מורכבים, אני גם עושה תרגילי כתפיים בעצימות נמוכה עם רצועה כל יום או שניים), ואולי אעלה את כל מה שאני עושה 3 סטים ל5 סטים?
במקום הגוד מורנינג אעשה דדליפט רומני.

אני חושב ש 5 סטים לכל אחד מהתרגילים האלה יהיה מוגזם מדי. במקום 5 סטים של כפיפת מרפקים אתה יכול להוסיף 2 סטים לתרגילי משיכה, כנ"ל לגבי טרייספ ותרגילי דחיפה.

• פותח/ת השרשור
אני חושב ש 5 סטים לכל אחד מהתרגילים האלה יהיה מוגזם מדי. במקום 5 סטים של כפיפת מרפקים אתה יכול להוסיף 2 סטים לתרגילי משיכה, כנ"ל לגבי טרייספ ותרגילי דחיפה.
הבחור שממנו לקחתי את התוכנית כותב שלא לעשות 4 סטים לעולם בשום תרגיל, "מסיבות שלא ארחיב עליהן עכשיו", יש משהו בזה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית